2010.02.22. 23:10:19
Egy hete kezdtem hozzá egy amerikai -azért említem meg külön, mert egy angol sorozat szolgál alapjául - sorozat egyetlen elkészült évadjának megnézéséhez, s már majdnem végig is néztem. Címe: Eleventh Hour, azaz utolsó órában, ami egy nagyon érdekes és izgalmas sorozat szerintem.
Az alaphelyzet az, hogy van az FBI-nak egy tudományos tanácsadója, kicsit fura figura, óriási elme, no meg egy bombanő ügynök, aki vigyáz rá, s ketten együtt a megoldhatatlan, érdekes, tudományos jellegű ügyekhez mennek ki, s derítik fel. Elméletben a cím abból adódott, hogy a megoldhatatlan, katasztrófa jellegű eseteknél, az utolsó esélyként lépnek közbe, de ez nem minden esetben igaz. Szó van itt klónozásról, katonai kísérletekről, vírusokról, csodás gyógyulásokról, stb. Van benne némi érzelmi szál, no meg persze rengeteg érdekes elmélet, hasznos információ.
Bruckheimer neve fémjelzi ezt is, tehát többnyire nagyon gondos kutatómunka járult hozzá, vannak benne akciójelenetek is.
Én leginkább az X-akták (az érdekes, különleges esetek, rejtélyek, no meg a férfi-nő páros, stb. miatt), a Chuck (némi humor, meg Marley miatt) és az eredeti, Las Vegasi CSI (a kutatómunka és a tudományos jelleg miatt) ötvözéseként tudom aposztrofálni.
Sajnos több évad nem várható, minden esetre nekem nagyon tetszett.
17 rész, jó szórakozás.
Akit pedig érdekel az szinkronos, extrashares (nálam 350-500 kb/s) linkekért írjon PÜ-t.
Au revoir!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton