Origon olvasgattam a 2009es legjobb filmek listáját (párba megint bele lehetett volna kötni, hogy nem 2009 es, de magyar mozibemutatókról van szó) és hát nagy megdöbbenésemre, első helyen egy számomra még csak hírből se hallott film állt, nevezetesen:
Un prophète a próféta, francia-olasz alkotás és ezt írták róla: "2009 legjobb filmje szinte végig egy szürke börtönben játszódik két és fél órán keresztül. ". Ezt elolvasva, csorogni kezdett a nyálam, hogy az Őslakos után van ismét egy igazi jó sztorijú film, amihez nem kellett nagy költségvetés, effektek stb. csak egy érdekes történetet mesél el vagy jövendöl meg. Hát bitang nagy csalódás volt ennek tükrében... ezért nem szeretek nagyon tartalmat, kritikát olvasni egy film előtt (trailer is csak hébe-hóba) mert vagy lelőnek minden poént, vagy tök rosszul írják le. Na mármost ez "szinte végig börtönbe" szitu 80%ban megvalósul, de még ígyis repülővel utazgat, vonatozik, stb. nem sorolom fel, milyen filmekbe van valóban egy helyszín szinte végig, de ez nem az... A másik, a cím választás, számomra érthetetlen, vártam valami misztikusabb dolgot ezzel kapcsolatban, de lényegébe egyetlen szitut kivéve értelmetlen, asszem a Gótika volt még ilyen, hogy a címnek csak figyelemfelkeltő szerepe volt, különben köze nincs a filmhez. Számomra el lett rontva a film sajnos, de aki szereti a börtönös filmeket ("A próféta Európa válasza A keresztapá-ra." jujujujujjjj, nagyon messze van, maximum kis előzenekar, de semmi több

) annak ajánlom, mert rossz filmnek nem mondanám, de hogy 2009 legjobbjának

10/1 mint amit vártam, de egy 10/5-6 megér...