lui1698 írta:Srácok ha vírusos lesz egy e-mail akkor azt valahogy meg lehet oldani?
Mert gondolom az, mert küldök olyan mail-eket amikről nem is tudok.
Kaptam most is 3 visszajelzést, hogy ennek meg annak nem sikerült kézbesíteni üzeneteket.
Reggel is hívott haver, hogy kapott egy üzenetet tőlem valami olyan szöveggel, hogy "ön bűncselekményt követett el....".
Elég kellemetlenül érintene, ha ki kéne dobni a címet, mert sok helyen vagyok vele regelve.

A fő probléma nem az hogy vírusos-e a levél(valószínűleg nem,mert akkor leszedné a címzett vírusírtója),hanem az hogy úgy mennek ki a levelek,hogy nem tudsz róla.Mivel elég kevés információt adtál meg,csak találgatni tudok.
1-webes levelezőt használsz(citromail,freemail,gmail.stb..)ennek a jelszavát valaki feltörte,és a címlistán szereplő ismerősöknek küldözget ezt-azt a nevedben.Ezesetben egy jelszó váltás megoldhatja a problémát.Kivéve ha egy keylogger figyel a gépeden.Ha erre gyanakszol akkor jelszó beírásnál használd a google virtuális billentyűzetét.
2-A gépedre telepített levelező programot használod.Ebben az esetben nagyobb a baj,mert valaki átveszi az irányítást a géped fölött,esetleg csatlakoztál egy zombihálozathoz. Ha ez a helyzet,teljes vizsgálat valami komolyabb vírusírtóval pld.:
Kaspersky. Ez leszedi a keyloggert is ha van ilyesmi esetleg megbújva. Ha nem bánod adnék pár tippet a továbbikra nézve.Fontos hogy ha windowst használsz,a rendszer mindig legyen naprakész! A frissítések fontosak,persze nem kell mindent észnélkül telepíteni. Van egy olyan opció,hogy csak értesítést kérsz,de te döntöd el hogy mit töltesz le,és telepítesz. Sok oldal csak akkor enged hozzá férni bizonyos tartalmakhoz,ha az email címeddel regisztrálsz.Én nem szeretem megadni,ezért használom pld:
10minutemail,ez tíz percig él(lehet hosszabítgatni 10 percenként),a legtöbb oldal elfogadja

Vagy másik alternatíva lehet az
mpp.hu.It létrehozol egy ál-postafiókot,és az átküldi a leveleket az igazi címedre.Az ál-postafiók bármikor eldobható.És persze a legfontosabb:normális vírusírtó+tűzfal rendszeresen frissítve,és csak olyat telepíteni amiről 1000% tudod hogy megbízható!