Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.14. 20:34:56

Nero. írta:Valaki megmondja mi a bajom? :D Mivel augusztusba par het kimaradt ezért az elmult heteket alapozassal toltottem ami azt jelentette hogy heti 6szor futottam/usztam ( a terembe van kulon nagypalyas medence) meg kicsit sulyzoztam. Kb. ket hete elkezdett fajni a labam de meg tudtam vele futni. Az elmult het kimaradt megfazas (tehat a labam tudott pihenni bar neha gyaloglas kozben is faj) ma viszont már nem tudtam futni se mert ugy fajt.
Fajdalom alatt azt ertem hogy a bal bokamnal faj valami, de nem is a bokam hanem ott a vadlimnal belul valami. Minden edzes elott es utan is lenyujtottam.

Inszalaghuzodas? Ha igen mi a teendo? Kihagyni nem akarok.
Menj el vele orvoshoz, lehet semmi komoly, de mindig érdemes rendesen kivizsgálni az ilyeneket, és be kell tartani mindent, amit az orvos mond. Nem érdemes kockáztatni, tapasztalat.
Na meg persze fontos, hogy tényleg hozzáértő szakemberhez menj.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.14. 20:01:45

Valaki megmondja mi a bajom? :D Mivel augusztusba par het kimaradt ezért az elmult heteket alapozassal toltottem ami azt jelentette hogy heti 6szor futottam/usztam ( a terembe van kulon nagypalyas medence) meg kicsit sulyzoztam. Kb. ket hete elkezdett fajni a labam de meg tudtam vele futni. Az elmult het kimaradt megfazas (tehat a labam tudott pihenni bar neha gyaloglas kozben is faj) ma viszont már nem tudtam futni se mert ugy fajt.
Fajdalom alatt azt ertem hogy a bal bokamnal faj valami, de nem is a bokam hanem ott a vadlimnal belul valami. Minden edzes elott es utan is lenyujtottam.

Inszalaghuzodas? Ha igen mi a teendo? Kihagyni nem akarok.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
senkialfonz40
Capitá del Barça

2016.09.23. 17:31:13

visca el barca írta:élt itt valaki saját készítésű, 100% teljes kiörlésű kenyéren? kb 1 hónapja kezdtem el sütögetni meg élni rajta rendszeresen, de két hete fo*ok mint az állat :D más bajom nincs, úgyhogy kezd gyanús lenni, hogy ez nyírta ki a bélflórámat. érdekes mert a zabot kétpofára eszem, attól meg soha semmi bajom nem volt...
Szia, glutént biztos, hogy bírod?
Én abszolút nem....
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.23. 14:19:11

Kötéllel dolgozik valaki? Esetleg Daffy?
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.09. 13:01:16

Fater csinált egyszer kétszer, nekem elég ridegtartású gyomron van, ritkán hajt meg akármi is, ezzel sem volt bajom. Nem hiszem, hogy a gabonával lenne bajod neked sem, érdemes végigmenni, hogy mit raksz még bele.

Más: Szinte az egész nyarat kihagytam edzés terén, súlyzót nem is fogtam, meg is látszik, de ez részlet kérdés. Augusztusban elkezdtem futkározni, az jól esik, de lusta vagyok hozzá. Szépen lassan visszamegyek a terembe, egyelőre heti két konditermet tervezek, többi futás.

Ma úgy érzem magam, mint, akit agyonvertek, pedig csak egy "laza" felsőtest edzést csináltam. Meló után az első láb lesz, feltehetően jövő hét végéig nem fogok tudni járni.

Célok: Bratyómmal fogadtunk egy buzis, ki néz ki jobban nyárra hülyeségben. Az egyéni pedig, hogy sikerüljön megtartani a tiszta étkezést és a mostani 85 kilóról egy 78-80 kilos jó fizikum. Kíváncsi vagyok a kitartásomra, mert azért most még bele-bele csalok a kajába. GYorsétterem már elmarad, de a csoki és tészta az még megmaradt.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.08.30. 12:45:32

élt itt valaki saját készítésű, 100% teljes kiörlésű kenyéren? kb 1 hónapja kezdtem el sütögetni meg élni rajta rendszeresen, de két hete fo*ok mint az állat :D más bajom nincs, úgyhogy kezd gyanús lenni, hogy ez nyírta ki a bélflórámat. érdekes mert a zabot kétpofára eszem, attól meg soha semmi bajom nem volt...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.07.22. 19:15:51

Jövök én is egy kis pozitívummal. 2 nap híján 6 hete megy nálam diéta, ami nem az ételek minőségének ellenőrzésével és méregetésével zajlik. Elméleti szinten tudom, hogy miket nem szabad ennem, illetve, hogy miket lenne érdemes, ezt a tudást felhasználvaa, konkrétan az ebédem mindig valamilyen főzelék, sült hússal. Borsó, bab, vegyes, káposzta, bármi. Estére figyelek még oda, hogy tonhal legyen, cottage cheese, hasonló fehérjedús kaják. Reggelire meg ami van. Munka mellett nagyon nehéz volt az elején edzenem, 6-ra érek haza, fél 6-kor kelek, így 7 körül elmentem kocogni, vagy Insanity, ezeket váltogattam, illetve hetente tartottam egy pihenő napot. Ez az edzés egy kicsit megváltozott, a kocogást elhagytam és az Insanity-t kezdtem el csinálni naptár szerint. Még az elején járok, ma jár le a hetedik napom.
182 cm vagyok, ehhez a magassághoz járt 112,5 kg, szóval gondoltam, hogy az elején gyorsabban fog menni a fogyás (nagyobb súlyból könnyebb). 40 nap után 102,5 volt a tömegem, ez pontosan 10 kg. Még szeretnék leadni minimum 15-öt, igazából a 82 lenne az álomsúlyom. Az agyamban átállítottam valamit és így nagyon megy ez, többieknek is hajrá.

Ja és nem méregetek, nem eszem 3 óránként, nem a zab - rizs - zöldség - csirkemell négyesen élek, így is sikerülhet, csakis elhatározás kérdése.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.20. 01:50:30

HMBt próbált már itt valaki? Tömegelés mellé tervezem szedni kreatin kúra alatt meg után hosszabb távon.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
daffy
Madridista

2016.07.19. 22:47:20

Diéta 9. hét. Lassan csökkentem a szénhidrát adagom,mert az utóbbi 2 hétben mintha megálltam volna 83kg környékén. Ha vasárnapra sem megyek be 82 alá,akkor -20g ch-n leszek jövő héttől.
Minden második héten a kondi helyett crossfitre járok,nagyon tetszik. Eddig 1 csaló napom volt a 8 hétből,a többi szigorúan tiszta étkezés volt. Az is betervezett volt,mert úgy gondoltam,hogy egy nappal kicsit összezavarom a szervezetem. Hát sikerült,mert fingtam,mint a fuvaros lova. A diéta abban segített,hogy enyhe gluténérzékenységet diagnosztizáltam magamnál. Bárminemű pékárutól(akár teljes kiőrlésű is) puffadok. Lassan körvonalazódik,hogy 78kg a célom kb.
etooka9
Capitá del Barça

2016.07.08. 13:52:57

recrea írta:Gratulálok, kemény vagy nagyon, EB időben diétázni....én gyenge jellem vagyok ehhez, meg a leírtak nagy részéhez. Ez a napi 6-8 evés, csirkemell, rizs, zab, zöldség, túró, no alkohol nem nekem való, mégha kifejezetten szeretem is ezeket a kajákat. Nem is akarom, de nem is tudom tartani, annyira változatosak a napjaim, mint térben, mint időben.

Én kipróbálok valami újat, de majd egy-két hónap múlva írok róla, mert le lennék itt osztva :) Ha bejön, jövök arcoskodni (nem mintha bárkit is érdekelne), ha nem, akkor elsunnyogom a hozzászólást és nem látogatom tovább a topikot :mrgreen:
Köszi szépen. :mrgreen: Amúgy elkezdeni nagyon nehéz, viszont egy idő után már rá állsz fejben, mindenben. Első 2-3 hét baromi kemény, nem mintha a vége könnyű lenne, csak akkor legalább már azt tudod mondani, hogy látom a végét, ha idáig toltam, akkor mostmár végigcsinálom. :D

Sok sikert, kíváncsian várom majd a beszámolót, fel is jegyeztem, úgyhogy én nem felejtek el majd rákérdezni. :mrgreen: Bár nemhinném, hogy le lennél osztva, többféle edzéstípús, diéta, stb létezik. Személyfüggő teljesen amúgy, hogy kinek mi jön be. Hajrá!
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.07.08. 13:15:50

etooka9 írta:Nekem pont vasárnap volt az utolsó nap. 12 hét rengeteg idő basszus, elfáradtam nagyon. Főleg ezek a reggeli éhgyomros kardió edzések, utána egyből csirkét megcsinálni.. Már kb akkor is büdösnek éreztem, amikor még teljesen friss volt. Eb meccsek alatt volt amúgy nehéz, városba meccsnézés, mindenki sör, bor én meg zero cola. :D Nekem 11 kg ment le, hasnak a felső részén elég szépen látszik, alján maradt még felesleg, de dolgozok rajta. :twisted:

Persze ezekután is odafogok figyelni, próbálom majd tartani ezt az étrendet, de most pár nagy kajálás biztos vár rám. Főleg, hogy a soundot is meglátogatom. :mrgreen:

Nem hittem volna, hogy valaha egy szelet rántotthús, vagy egy palacsinta ennyire boldoggá tud tenni. :lol:
Gratulálok, kemény vagy nagyon, EB időben diétázni....én gyenge jellem vagyok ehhez, meg a leírtak nagy részéhez. Ez a napi 6-8 evés, csirkemell, rizs, zab, zöldség, túró, no alkohol nem nekem való, mégha kifejezetten szeretem is ezeket a kajákat. Nem is akarom, de nem is tudom tartani, annyira változatosak a napjaim, mint térben, mint időben.

Én kipróbálok valami újat, de majd egy-két hónap múlva írok róla, mert le lennék itt osztva :) Ha bejön, jövök arcoskodni (nem mintha bárkit is érdekelne), ha nem, akkor elsunnyogom a hozzászólást és nem látogatom tovább a topikot :mrgreen:
etooka9
Capitá del Barça

2016.07.06. 23:18:19

Nekem pont vasárnap volt az utolsó nap. 12 hét rengeteg idő basszus, elfáradtam nagyon. Főleg ezek a reggeli éhgyomros kardió edzések, utána egyből csirkét megcsinálni.. Már kb akkor is büdösnek éreztem, amikor még teljesen friss volt. Eb meccsek alatt volt amúgy nehéz, városba meccsnézés, mindenki sör, bor én meg zero cola. :D Nekem 11 kg ment le, hasnak a felső részén elég szépen látszik, alján maradt még felesleg, de dolgozok rajta. :twisted:

Persze ezekután is odafogok figyelni, próbálom majd tartani ezt az étrendet, de most pár nagy kajálás biztos vár rám. Főleg, hogy a soundot is meglátogatom. :mrgreen:

Nem hittem volna, hogy valaha egy szelet rántotthús, vagy egy palacsinta ennyire boldoggá tud tenni. :lol:
geridoss írta:
1) A kettő együtt összeegyeztethető? Ha igen, melyiket előbb, és hogyan?
2) Diétát keresek a neten, gondolom azt 100%-ban tartani. Edzés előtt mennyivel nem szabad enni?
3) Ha nem eszek, akkor gondolom valami táplálékkiegészítőt vagy zsírégetőt csak beiktatnék, ezekre is szeretnék tippeket kérni, kinek mi a tapasztalata.

Nagy súlycsökkentést tervezek, és nem 2-3 hetes programot, hanem szeretném a mindennapjaimba is beiktatni.
Leírták már előttem, de én is hozzászólok, hátha hasznosnak találsz valamit ezekből.

Természetesen mehet egyszerre az aerob és a súlyzós edzés. A súlyzós edzést most fogod kezdeni? Mert, ha igen akkor szerintem heti 3 kezdetben elég, viszont aerob mehetne éhgyomorra, minden hétköznap.

Nincs amúgy meghatározva időkorlát edzés előtt, én általában 1 órával előtte szoktam enni. Egyél azért edzés előtt, valamitől kell, hogy legyen energiád. Inkább a szilárd táplálék, ami fontos, ehhez jöhetnek még a tápkiegek. A legfontosabb szerintem egy multivitamin és egy tejsavó fehérje kombináció. Vitamin a diétában kifejezetten ajánlott. Dupla adag fehérje meg nyugodtan mehet edzés után. Aminosavak -bcaa,glutamin-, amik még fontosak, ezeket aerob edzés közben és után kéne fogyasztanod, de én az edzés utáni turmixba is szoktam rakni
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.07.06. 22:48:04

Diétával hogy álltok daffy, etooka9?
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.07.06. 19:55:46

geridoss írta:Zsírégető edzésbe szeretnék kezdeni.

Igen, ha tényleg utána néztél, hogy mit jelent az aerob edzés, akkor arra nem térek ki, a lényeg a pulzuson van. Azt leszögezném, hogy nincs ilyen, mint ahogy sokan hirdetik előszeretettel, hogy csak 30 vagy 40 perc után indul be a zsírégetés a szervezetben, úgyhogy annyit kell minimum.
Én reggel éhgyomorra végezném az aerobot, vagy edzés után, de ha edzés után végzed, akkor ne nyomd le a turmixot (már amennyiben használsz), csak az aerob edzés után.
Ahhoz hogy fogyjál, kalória deficitet kell létrehoznod, ha megfelelő makrotápanyagot viszel be, akkor nem vagy csak minimális izomvesztés lesz, ha egyáltalán nem edzettél előtte, akkor még azt is megkockáztatom, hogy pár kiló izmot is felszedsz.
Súlyzós edzést végezni kell, mindenképpen, ilyen szálkásító edzéseket felejts el, egyébként pozitív hatással van a szervezetedre zsírégetés terén is, nem csak abból a szempontból, hogy izomból ne veszíts annyit.

2) Diétát keresek a neten, gondolom azt 100%-ban tartani. Edzés előtt mennyivel nem szabad enni?
Törekedj a magas fehérjebevitelre, ne félj a telítetlen és többszörösen telítetlen zsíroktól, az hogy milyen diétát választasz, az már pénztárcától és ízléstől is függ, a lényeg, hogy nincsen arany módszer, neked kellene kitapasztalni neked melyik jön be a legjobban. Általában az összes lényege, hogy csökkented a napi kalóriabevitelt, a szénhidrátbevitelt, növeled a fehérjét, az, hogy milyen élelmiszerből viszed be, és hogyan játszol a zsír-szénhidráttal az már változhat, mindenki másra esküszik. Próbálj be elismertebb diétát, és ha nehezen megy/megrekedsz a súlyvesztéssel, akkor merj változtatni rajta, személyre szabni.

Az, hogy mennyivel előtte eszel az csak rajtad múlik, én 2 órával előtte már biztos nem eszek, főleg egy lábedzés vagy hajtós fociedzés előtt, van olyan aki 3-mal és van aki 1-1,5-lel is eszik.
3) Ha nem eszek, akkor gondolom valami táplálékkiegészítőt vagy zsírégetőt csak beiktatnék, ezekre is szeretnék tippeket kérni, kinek mi a tapasztalata.

Nagy súlycsökkentést tervezek, és nem 2-3 hetes programot, hanem szeretném a mindennapjaimba is beiktatni.
Van amit ajánlanak éhgyomorra van amit nem, nézz utána, én azt mondom, hogy ezek nélkül inkább minőségibb szilárd kajába fektesd a pénzed, de te neked kell tudni.
Az utolsó mondat nagyon helyes, de fő a mértékletesség, heti 0,5 kilót szoktak mondani, még azt mondom, hogy az 1 belefér, főleg az elején, de ennél komolyabb súlyvesztés egyrészt megterheli a szervezeted, másrészt valószínűsíthető, hogy abban az esetben izomból is vesztesz. Ne a súly vezessen, hanem a tükör, legalábbis én ezt vallom.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha zavaros voltam, vagy nem tiszta (még) valami, akkor nyugodtan kérdezz.
Egyébként ha nem színpadi formát akarsz, akkor ebbe az étrendbe egész sok minden belefér, nem kell mindenről lemondani, csak nagyon fontos a mértékletesség, ha nagyon rád jön a kísértés tele van a net nagyon jó diétás édességekkel, illetve ételekkel, attól függően mit kívánsz meg, ha már csalsz, akkor azt is egészségesen tedd! :D
Nero. írta:Ha elhagynám a kesztyűt edzéshez akkor jobban erősödne az alkarom? Vagy ez csak valami nettó baromság? Ezt ma hallottam a teremben.
Ez baromság, az igaz, hogy van olyan kesztyű amin van "csuklószorító rész", és ha folyamatosan használod akkor a csuklód nem fog megerősödni rendesen, nekem kéztörés után volt fájdalmam bizonyos bicepsz gyakorlatok után, amin ez segített, de azóta ezt letudtam és soha többet nem is használtam. Vízhólyag, bőrkeményedés az ezzel a sporttal jár, egyedüli hasznát még akkor láttam, amikor valaki a full izzadt kezét nyújtotta. :D
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.06. 18:42:32

Mehet egyszerre az aerob és a sulyzós. Aerob igazából bármikor, az a lényeg, hogy éhgyomorra menjen szerintem ezért a legjobb rögtön ébredés után. Előtte nyomsz egy kis l-karnitint is ha nagyon profi vagy. Ajánlják sulyzós edzés után is, de szerintem hülyeség. Sulyzós edzés után turmixot kell inni, enni és lefeküdni pihenni. Edzés előtti kaja után várj legalább egy órát, de másfélnél többet ne. A kaja mindig jobb mint a kieg, de amikor én diétáztam akkor reggelire mindig tejsavót nyomtam + zabpelyhet, edzés után is tejsavó lefekvés elött meg egy kazein turmix. Utolsó két hétbe már mindhárom turmix izolátum volt hogy semmi cukor ne menjen belém.

Hajrá, ha nem valami Norbi féle idétlen diétát találtál és tényleg tartani fogod 100%-ban akkor ez most kemény menet lesz. 8)
geridoss
Director del Fútbol

2016.07.06. 18:15:50

Zsírégető edzésbe szeretnék kezdeni.

A lényeg az, hogy "hajlandó vagyok meghalni" is az edzésterv betartásáért, csak kicsit tanácstalan vagyok. :D

Aerob edzésről olvastam, viszont izomzatból nem szeretnék veszíteni, ezért akár még a súlyzós edzés is beleférne mellé.

Pár kérdésem lenne..

"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Nero.
Llegenda del Barça

2016.07.06. 17:57:36

Ha elhagynám a kesztyűt edzéshez akkor jobban erősödne az alkarom? Vagy ez csak valami nettó baromság? Ezt ma hallottam a teremben.
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.09. 16:25:06

Alcantara írta:Gratulálok! =D>
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik ;)
Alcantara
Director del Fútbol

2016.06.09. 16:06:08

recrea írta:Akkor két dolog:
- lehet, h Nálad vagyok én letiltva :D
- nyomorék maradok :D

Küldök priviben e-mail címet.
Majd töröljétek, ha off, csak ne legyen bünti :)

Szerk: hoppszi, be volt állítva, h nem kaphatok privit senkitől :D most már jó.
Gratulálok! =D>
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.09. 14:31:36

Akkor két dolog:
- lehet, h Nálad vagyok én letiltva :D
- nyomorék maradok :D

Küldök priviben e-mail címet.
Majd töröljétek, ha off, csak ne legyen bünti :)

Szerk: hoppszi, be volt állítva, h nem kaphatok privit senkitől :D most már jó.
Alcantara
Director del Fútbol

2016.06.09. 14:20:33

recrea írta:
Alcantara írta:Bárkinek a nevét beírom, be lehet emelni a címzésbe, a tiedet nem engedélyezi.
Segítség?:)
Amit küldtem üzenetet, arra sem tudsz válaszolni? Mert úgy látom, h el tudtad olvasni.
Igen, elolvastam és nem tudok. Ez új nekem itt teljesen, mert szoktam privizni, legutóbb palesszal 1 hete.
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.09. 14:04:24

Alcantara írta:Bárkinek a nevét beírom, be lehet emelni a címzésbe, a tiedet nem engedélyezi.
Amit küldtem üzenetet, arra sem tudsz válaszolni? Mert úgy látom, h el tudtad olvasni.
Alcantara
Director del Fútbol

2016.06.09. 13:56:56

recrea írta:Edzésre nagyon nem mondanak semmit, de én pl súlyt még nem láttam, mégis kinyírom az izmaimat :) közben meg a derekamat egyáltalán nem érzem, csak a sugárzás.

Alcantara,
biztos nem tiltottalak le, egyrészt nem csinálnék ilyet, másrészt azt se tudom hogyan kell :)
De mindjárt ránézek

Szerk, én tudtam neked küldeni, nézz rá, nyilván Te vagy a balfék :D nem voltál letiltva.

Bárkinek a nevét beírom, be lehet emelni a címzésbe, a tiedet nem engedélyezi.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.09. 11:45:44

Alcantara írta:Nem tudok privit küldeni, nem engedélyezi. Biztos letiltottál pár éve, mikor "eszmét cseréltünk". :lol:
Kérek feloldást!
Ezt amúgy nem akarod itt megosztani? Ha olyan személyes dolgok vannak benne, akkor nyilván érthető hogy nem, de ha csak általános, akkor szerintem sokakat érdekelhet. Nekem remélhetőleg még messze van, de sajna a családban eléggé benne vannak ezek a dolgok, úgyhogy én szívesen ovlasnám, jó lenne előre felkészülni.. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.06.09. 11:33:10

Zolee23 írta:Vannak profi orvosok itthon is, akik tényleg szakemberek, csak azokat nem a helyi SZTK-ban kell keresni, meg a falusi kórházakban.
persze, hogy van csak az olyanok kivétel nélkül magánpraxisban dolgoznak, ami nem olcsó mulatság, főleg ha olyan dologról van szó, amivel mondjuk nem egyszer kell elmenni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése