Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
visca el barca írta:...
az a baj, hogy ebből kevés 2coelhos fog kicsúszni. jönnek majd sorozatban a 60-as évek mauritiusi filmremekei, ami nagy valószínűséggel inkább lesz betli mint telitalálat.sjd írta:olyat, amelyről tuti, hogy a tagok 90%a nem hallott még.
Köszönöm a figyelmességed.sjd írta:kanty-ot azért nem kéne kihagyni az értékelésbőlkurdt írta: Amúgy nekem egy másik szabálymódosítás jutott eszembe az értékelésekkel kapcsolatban: az ajánló is értékeli az ajánlott filmet, de minden film átlagát úgy számítjuk, hogy kihúzzuk a legmagasabb és a legalacsonyabb osztályzatot. Mint a műkorcsolyánál!
Ez hogy tetszik?![]()
![]()
Egyébként ez a vita lement már ez előtt a kör előtt, és arra jutottunk, hogy nincs értelme szabályozni az ajánlást, ráadásul a filmklubnak pont az a lényege, hogy ne azt nézze meg az ember, ami egyébként is akarna. Én javasoltam, hogy szándékosan ne tegyünk be olyan filmet, amit mindenki utálni fog, csak ugye ez nem működik úgy, hogy az ajánló belátására bízzuk.
Ami sztem igazából a baj, hogy kezdem kicsit úgy érezni, hogy a 'látókör szélesítés címszót arra használják fel a tagok, hogy a saját kedvenceiket ráerőszakolják a népre, ahelyett, hogy új/ismeretlen filmeket dobnának be. Ha végignézünk a körön, kb. a filmek feléről már hallottam, és ennek megfelelően amit nem láttam, azt nem véletlenül nem láttam, hanem mert nem szerettem volna. Ezzel szemben ott van a Vals Im Bashir vagy előző körből a 2 Coelhos, amelyek tényleg olyanok voltak, hogy nem is tudtam a létezésükről.
Javaslat: mindenki csak saját értékelése szerint legalább 9/10eset ajánljon (mert előbb-utóbb komolyan megcsinálom, hogy látókör szélesítésből jön Justin Bieber vagy az Emberi százlábó, végül is senki nem tiltja meg), és olyat, amelyről tuti, hogy a tagok 90%a nem hallott még. Ellenőrzésképpen (mert ezt saját belátására nem bíznám senkinek megint) pedig mondjuk az ajánlás után 24 órával meg lehessen vétózni, ha túl sokan ismerik. (És itt azért valamiféle korrektséget elvárok az emberektől, hogy ne azért menjen a vétó, mert musical, hanem mert rosszat hallottam róla)
Véleményezésről: vita van, csak nem egymás idézgetésével. Mindenki leírja a véleményét, amelyek különböznek. Attól még, hogy nem mondjuk kurdtra vagy Remyre reagálva írom a kritikámat, még szerintem valamilyen szinten egy véleményütköztetés. Ha meg valami különlegeset ír valaki, akkor arra úgyis reagálnak az emberek.
Ami még probléma szerintem ,hogy útközben megint elég sokan lekoptak, ami az ajánlás/értékelés szempontból nem fair. Recrea filmjét mégsem törölhetjük most ki a doksiból, viszont furán néz ki, hogy ajánlott, de nem értékelt. Sztem erre egy olyan megoldás lehetne, hogy mi, a régebbi tagok, előre kerülhetnénk a következő körben, és akkor az ajánlás jogát az újak közül már csak az kapja meg, aki egy 8-10 ajánlást kihúzott.
kanty-ot azért nem kéne kihagyni az értékelésbőlkurdt írta: Amúgy nekem egy másik szabálymódosítás jutott eszembe az értékelésekkel kapcsolatban: az ajánló is értékeli az ajánlott filmet, de minden film átlagát úgy számítjuk, hogy kihúzzuk a legmagasabb és a legalacsonyabb osztályzatot. Mint a műkorcsolyánál!
Ez hogy tetszik?
Hát akkor bajban vagyok, mert én inkább ajánlok olyat, ami nem egy könnyebb film (noha nem is nehezebb, de "értéket képvisel"). Persze tudok könnyebb filmet is ajánlani, de én pl szívsebben ajánlanék olyat, ami ha meagmarad az emberben nem csak egy filmnek marad meg a sok közül. Vagy legalább jobban fog emlékezni rá. Értem ezalatt azt a közönséget, akiknek tetszik.lui1698 írta:Abban azért talán lehet bízni, hogy a következő körben már mindenki ismerni fogja, hogy mi az ami úgymond "eladható", és így még ha lesz is olyan film ami egyeseknek szenvedős, a következő ajánlónak lesz annyi esze, hogy egy könnyedebb filmet ajánl. (nem feltétlen témában könnyebb, inkább stílusában)
Értem benne a logikát és sajnos igazat kell, h adjak.lui1698 írta: @Bence,
...
Ez szerintem nem jó.lui1698 írta:...
Ez nem hangzik rosszul. Pontozást pedig meglehetne úgy oldani, hogy egy film átlaga csak, akkor számít, ha x filmklubos megnézte. Így el lehetne azt kerülni, hogy egy ajánlás nagy ponttal áll, de nagyon kevesen látták.lui1698 írta:Lehetne csinálni egy "Menza-rendszert":
Lenne hetente ajánlás, lenne egy "A" és egy "B" film.
Lenne választási lehetőség, hogy ki melyiket szeretné megnézni, viszont meg lehetne szabni, hogy mondjuk egy körben minimum x számút kell megnézni ebből és abból is.
Illetve akinek egyik sem felel meg lenne egy teljes kör alatt mondjuk 3 lehetősége, hogy kérjen egy "C" menüt egy általa választott embertől, akit úgy gondol, hogy ízlésben közel állnak egymáshoz.
Pl.:
"A"-menü: Bad Boys
"B"-menü: Nagyítás
Egyik sem tetszik, kér egy "C"-t.
A hosszabb írásokat is meg lehetne teremteni, egy olyan szabállyal ami mondjuk kiköti, hogy írni kell körönként egy 100-120 szavas esszét 1-1 filmről.
A pontozási rendszer ezzel átalakulna, igazából erről még nincs ötletem, de hátha.
Elsősorban szerintem túl hosszú ez széria. Valahogy meg kellene oldani, hogy rövidebb legyen. Például lehetne egyszerre két ajánló és mondjuk 10 nap a két filmre.kurdt írta:Mire gondolsz?kanty írta:Viszont, ha hosszútávon is ez lesz, akkor érdemes egy-két változtatáson gondolkodni.
nem tudom kanty mire gondol, biztos nem arra amire én, de szerintem legtöbbünk nem fogja bírni hosszútávon a populárisabb filmek hiányát.kurdt írta:Mire gondolsz?kanty írta:Viszont, ha hosszútávon is ez lesz, akkor érdemes egy-két változtatáson gondolkodni.
Mire gondolsz?kanty írta:Viszont, ha hosszútávon is ez lesz, akkor érdemes egy-két változtatáson gondolkodni.
ezt örömmel hallomAnnyira viszont James Dean megfogott,hogy a napokban még meglesem valamelyik filmjét,csak még azt nem tudom melyikkel