csababarca írta:Kalap1988 írta:
Csaba! Én is újságíróskodom az elte bölcsésszel és osztom a véleményed, tapasztalat is, hogy az íráskészség számít nem az, hogy konkrétan újságírást tanulsz e. Egyébként szerintem azért vannak előnyben a bölcsészek, mert a kommunikáción mindent tanítanak, csak íráskészséget és műveltséget nem szedsz magadra. Tudod az írás alapelveit, a jogi lehetőségeidet, de műveltséget, bizonyos területeken jártasságot, jó szókincset nem adnak hozzá.
Így van. Egyébként már végzel az eltén? vagy te még az osztatlan képzésben tanulsz?
Végeznék már lassan, 2007 óta vagyok,de voltak megszakítások, vagy júniusban, vagy legkésőbb februárban lenne meg a diplomám, de picit megcsömörlöttem az oktatókat illetően és valószínűleg a szakdolgozatot már máshol fogom megírni, illetve a záróvizsgát máshol teszem le. Találtam munkát, így ez már egzisztenciális problémát nem okoz. Egyébként a történelemszak tantárgyait már nagy részben elvégeztem. Úgy néz ki ( anyummal egyeztetve), hogy rendes felvételi eljárás során átmegyek a Károlira szeptembertől és ott kb. egy év alatt végzek a maradék pár tárggyal, a kommunikáció minorral ( az eltén szerk. ismeretek volt, de átvesznek majd sok tárgyat) és a szakdolgozattal. Közben pedig folyamatosan melózok.
Szerk: Annyit még hozzáfűznék, hogy természetesen ez a távozásom nem jelenti, hogy sértődött lennék, vagy bármi más bajom lenne. Sokat köszönhetek az eltének, rengeteget tanultam itt és mindig büszke leszek rá, hogy a hallgatója lehettem az intézménynek, de teljesen különbözik az eszmeiségem az oktatók és a hallgatótársak nagy részéétől is. Márpedig én a maradék kis időt úgy szeretném eltölteni, hogy szeretek bejárni, élvezem,amit csinálok és olyan témában írok szakdolgozatot, ami közel áll a szívemhez. Ezeket a kritériumokat most úgy gondolom, hogy a Károli tudja leginkább teljesíteni.