Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.19. 13:16:31

LM10 írta:http://www.riporteriskola.hu/kos1/

Erről még nem hallottam, vélemények?
A saját nevemben annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy szerintem picit drága és nem tetszenek sem emberileg sem szakmailag a nevek. Ez persze szubjektív vélemény, de ez egy celebes névsor.... Ettől persze még lehet jó és lehetsz sikeres vele, ha elvégzed, de én nem mennék oda.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.19. 13:05:42

Forcabarca8 írta:ha igazam lesz,akkor a következő,elég szomorú tényt kell elfogadnom: 2 éven belül elszakadt a bal belső bokaszalagom,a bal térdemben a keresztszalag (mindkettő csak részlegesen,hála az égnek...) és sztem tnap esti foci alkalmával a jobb külső bokaszalagom is off. addig,egészen 19éves koromig semmi bajom nem volt,most két év alatt már csak a jobb térdem van "egészben" :roll: :lol: gondoltam,hogy a Dühöngő topikba írom,de ezért kár mérgelődni,ez van és kész.
ez nem akadályoz a tanulmányokban? ha jól emléxem, vmi tesivel kapcsolatos szakon vagy Szegeden vagy nem? bocs, h keverlek vkivel :oops:
Forcabarca8
Capitá del Barça

2011.01.19. 12:49:40

ha igazam lesz,akkor a következő,elég szomorú tényt kell elfogadnom: 2 éven belül elszakadt a bal belső bokaszalagom,a bal térdemben a keresztszalag (mindkettő csak részlegesen,hála az égnek...) és sztem tnap esti foci alkalmával a jobb külső bokaszalagom is off. addig,egészen 19éves koromig semmi bajom nem volt,most két év alatt már csak a jobb térdem van "egészben" :roll: :lol: gondoltam,hogy a Dühöngő topikba írom,de ezért kár mérgelődni,ez van és kész.
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.01.19. 08:26:41

http://www.riporteriskola.hu/kos1/

Erről még nem hallottam, vélemények?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.18. 22:09:18

Tim írta:
Kalap1988 írta: Tim! Ez abszolút szakfüggő, alkoholista lehet bárki bárhol, de megnézném, hogy a történelem, a magyar, a nyelv vagy még sok más szakokon is bárki tud végezni. Nem olyanok a követelmények sajnos mint 15-20 éve, de sok nehéz szak van.
Nyugi csak tréfáltam! Linkelhettem volna ezt is,de mivel a bölcsészekről volt szó.. :wink:
Bocs :oops: Csak azért nem vettem tréfának, mert van valóságalapja... Ugyebár az kell ki a legjobban a vádak ellen, akinek van takargatnivalója ( átvitt értelemben).. Persze nekem a történelemmel konkrétan nincs, mert az nehéz, de igyekszem azért megvédeni a karomat :D Pedig én sem vagyok jó véleménnyel róla...
Tim
Mezei fórumozó

2011.01.18. 22:05:34

Kalap1988 írta: Tim! Ez abszolút szakfüggő, alkoholista lehet bárki bárhol, de megnézném, hogy a történelem, a magyar, a nyelv vagy még sok más szakokon is bárki tud végezni. Nem olyanok a követelmények sajnos mint 15-20 éve, de sok nehéz szak van.
Nyugi csak tréfáltam! Linkelhettem volna ezt is,de mivel a bölcsészekről volt szó.. :wink:
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.18. 21:58:50

Bob_Marley írta:Azok a fánkcukrozó szakok :lol:
Egy kalappal Kalap majd a diplomához, s még a végén a leendő államelnökünket köszönthetjük itt a fórumon :lol:
Kösz szépen! Azért én remélem, hogy nem a leendő államelnökötök vagyok :D és szerintem reméljétek ti is :D Nem szeretnék én belefolyni a politikába csak helyi szinten ( illetve nem politikusként,hanem író emberként országos szinten is persze), majd közületek lesz valaki országos politikus, meglátjátok :) Van itt még olyan, akiben látok hajlamot :wink:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.18. 21:51:49

Kalap1988 írta:
Tim írta: Ha ilyenmagasak a követelmények,akkor azért gondold át!
Illetve a miheztartás végett idéznék egy véleményt:"én jártam bölcsészkarra, néha keményen kellett tanulni, de többnyire jó móka volt, ott lettem alkoholista " :lol:
Tim! Ez abszolút szakfüggő, alkoholista lehet bárki bárhol, de megnézném, hogy a történelem, a magyar, a nyelv vagy még sok más szakokon is bárki tud végezni. Nem olyanok a követelmények sajnos mint 15-20 éve, de sok nehéz szak van. Az Elte bölcsészkaron pl 100-nál több szak van, ezért nehéz általánosítani. Nem akarok megsérteni senkit, ezért nem írok olyan szakot, amire érvényes az amit írsz...
Azok a fánkcukrozó szakok :lol:
Egy kalappal Kalap majd a diplomához, s még a végén a leendő államelnökünket köszönthetjük itt a fórumon :lol:
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.18. 21:47:10

Tim írta: Ha ilyenmagasak a követelmények,akkor azért gondold át!
Illetve a miheztartás végett idéznék egy véleményt:"én jártam bölcsészkarra, néha keményen kellett tanulni, de többnyire jó móka volt, ott lettem alkoholista " :lol:
Tim! Ez abszolút szakfüggő, alkoholista lehet bárki bárhol, de megnézném, hogy a történelem, a magyar, a nyelv vagy még sok más szakokon is bárki tud végezni. Nem olyanok a követelmények sajnos mint 15-20 éve, de sok nehéz szak van. Az Elte bölcsészkaron pl 100-nál több szak van, ezért nehéz általánosítani. Nem akarok megsérteni senkit, ezért nem írok olyan szakot, amire érvényes az amit írsz...
Tim
Mezei fórumozó

2011.01.18. 21:41:36

Bob_Marley írta:
LM10 írta:Srácok. Ha már tanulás :D Tudnátok nekem tanácsot adni? Jövőre érettségizem. Magyarból vagyok a legjobb, és ebből következtetően ilyesmivel szeretnék továbbmenni valahova. Ti mit ajánlanátok?
Akkor mindenféleképpen bölcsész kar!
Ha ilyenmagasak a követelmények,akkor azért gondold át!
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.18. 21:23:57

LM10 írta:Srácok. Ha már tanulás :D Tudnátok nekem tanácsot adni? Jövőre érettségizem. Magyarból vagyok a legjobb, és ebből következtetően ilyesmivel szeretnék továbbmenni valahova. Ti mit ajánlanátok?
Akkor mindenféleképpen bölcsész kar!
Ha érdekel a történelem is akkor, politológia, szociológia, vagy pedagógus szak!
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.18. 21:23:17

csababarca írta:
Kalap1988 írta: Csaba! Én is újságíróskodom az elte bölcsésszel és osztom a véleményed, tapasztalat is, hogy az íráskészség számít nem az, hogy konkrétan újságírást tanulsz e. Egyébként szerintem azért vannak előnyben a bölcsészek, mert a kommunikáción mindent tanítanak, csak íráskészséget és műveltséget nem szedsz magadra. Tudod az írás alapelveit, a jogi lehetőségeidet, de műveltséget, bizonyos területeken jártasságot, jó szókincset nem adnak hozzá.

Így van. Egyébként már végzel az eltén? vagy te még az osztatlan képzésben tanulsz?
Végeznék már lassan, 2007 óta vagyok,de voltak megszakítások, vagy júniusban, vagy legkésőbb februárban lenne meg a diplomám, de picit megcsömörlöttem az oktatókat illetően és valószínűleg a szakdolgozatot már máshol fogom megírni, illetve a záróvizsgát máshol teszem le. Találtam munkát, így ez már egzisztenciális problémát nem okoz. Egyébként a történelemszak tantárgyait már nagy részben elvégeztem. Úgy néz ki ( anyummal egyeztetve), hogy rendes felvételi eljárás során átmegyek a Károlira szeptembertől és ott kb. egy év alatt végzek a maradék pár tárggyal, a kommunikáció minorral ( az eltén szerk. ismeretek volt, de átvesznek majd sok tárgyat) és a szakdolgozattal. Közben pedig folyamatosan melózok.
Szerk: Annyit még hozzáfűznék, hogy természetesen ez a távozásom nem jelenti, hogy sértődött lennék, vagy bármi más bajom lenne. Sokat köszönhetek az eltének, rengeteget tanultam itt és mindig büszke leszek rá, hogy a hallgatója lehettem az intézménynek, de teljesen különbözik az eszmeiségem az oktatók és a hallgatótársak nagy részéétől is. Márpedig én a maradék kis időt úgy szeretném eltölteni, hogy szeretek bejárni, élvezem,amit csinálok és olyan témában írok szakdolgozatot, ami közel áll a szívemhez. Ezeket a kritériumokat most úgy gondolom, hogy a Károli tudja leginkább teljesíteni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.01.18. 21:31:12-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.18. 21:06:58

Kalap1988 írta: Csaba! Én is újságíróskodom az elte bölcsésszel és osztom a véleményed, tapasztalat is, hogy az íráskészség számít nem az, hogy konkrétan újságírást tanulsz e. Egyébként szerintem azért vannak előnyben a bölcsészek, mert a kommunikáción mindent tanítanak, csak íráskészséget és műveltséget nem szedsz magadra. Tudod az írás alapelveit, a jogi lehetőségeidet, de műveltséget, bizonyos területeken jártasságot, jó szókincset nem adnak hozzá.

Így van. Egyébként már végzel az eltén? vagy te még az osztatlan képzésben tanulsz?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.18. 21:01:41

csababarca írta:
LM10 írta:
A kommenátorkodás nagyon bejönne. Az mindig bennem van mikor egy BL meccsen Hajdú B. Seedorf helyett valaki mást mondott, és én előbb javítottam, mint ő saját magát :D . Persze nem csak ebből áll az egész szakma, de valamit tanulni kell tovább.

Az engem is érdekelne,de az a baj,hogy nagyon nehéz tűz közelbe kerülni. Nagyon nagy protekció kell hozzá,hogy bekerülj egy csatornához. Ezért se választottam a média és kommunikációs főiskolát. MAradtam inkább az elte bölcsészetnél. Úgy is érdekel az újságírás is, és egy rokonom, aki a Sanoma kiadónál szerkesztő mondta,hogy hozzájuk előbb bekerül egy elte bölcsész, mintegy kommunikáción újságíróit végző ember.

Próbáld meg a színművészetit,bár oda nagyon nehéz bekerülni,nem is tudom,hogy hány rosta van. Pl Szabó Erika, a bk-s Tilda se került oda be, csak miután már lett neve...
Csaba! Én is újságíróskodom az elte bölcsésszel és osztom a véleményed, tapasztalat is, hogy az íráskészség számít nem az, hogy konkrétan újságírást tanulsz e. Egyébként szerintem azért vannak előnyben a bölcsészek, mert a kommunikáción mindent tanítanak, csak íráskészséget és műveltséget nem szedsz magadra. Tudod az írás alapelveit, a jogi lehetőségeidet, de műveltséget, bizonyos területeken jártasságot, jó szókincset nem adnak hozzá.
LM10
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:54:10

zsuni írta:
Am ti mit gondoltok a színészetről? Nekem ez a fő hivatásom. Csak nyilván kell más is ami biztosabb és tanulható is. Ha tehetséges vagyok, hogy hasznosítsam ezt?
rohadt nehéz bekerülni, és rohadtul leterhelnek. csak akkor vállald, ha birod a strapát, és ha elsőre nem kerülsz be, akkor megprobálod 2. alkalommal is. gyenge idegzetüeknek nagyon nem ajánlott
Én régen mindig izgulós fajta voltam. Minden előadáson izgultam, a tömeg előtt is. De idán jött ez az ötlet, hogy színész akarok lenni. (Még a Joker monológot is megtanultam magyarul :lol: ) Idén is adtunk elő valamit a suliban, és tök lazán fogtam már fel.
zsuni
Capitá del Barça

2011.01.18. 20:49:59

Am ti mit gondoltok a színészetről? Nekem ez a fő hivatásom. Csak nyilván kell más is ami biztosabb és tanulható is. Ha tehetséges vagyok, hogy hasznosítsam ezt?
rohadt nehéz bekerülni, és rohadtul leterhelnek. csak akkor vállald, ha birod a strapát, és ha elsőre nem kerülsz be, akkor megprobálod 2. alkalommal is. gyenge idegzetüeknek nagyon nem ajánlott
LM10
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:48:35

csababarca írta:
LM10 írta:
A kommenátorkodás nagyon bejönne. Az mindig bennem van mikor egy BL meccsen Hajdú B. Seedorf helyett valaki mást mondott, és én előbb javítottam, mint ő saját magát :D . Persze nem csak ebből áll az egész szakma, de valamit tanulni kell tovább.

Az engem is érdekelne,de az a baj,hogy nagyon nehéz tűz közelbe kerülni. Nagyon nagy protekció kell hozzá,hogy bekerülj egy csatornához. Ezért se választottam a média és kommunikációs főiskolát. MAradtam inkább az elte bölcsészetnél. Úgy is érdekel az újságírás is, és egy rokonom, aki a Sanoma kiadónál szerkesztő mondta,hogy hozzájuk előbb bekerül egy elte bölcsész, mintegy kommunikáción újságíróit végző ember.
Írni is szeretek, verselemzéseket is elég jókat szoktam, de pl ha ide eurobarcára akartam írni, mindig lehurrogtak, hogy gyenge...szóval ez nálam kilőve.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.18. 20:46:08

LM10 írta:

Próbáld meg a színművészetit,bár oda nagyon nehéz bekerülni,nem is tudom,hogy hány rosta van. Pl Szabó Erika, a bk-s Tilda se került oda be, csak miután már lett neve...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LM10
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:45:17

S.Agüero írta:
őszön
én is hamarabb javítalak mint te magadat. :D
ősszel. :wink:
még egyszer találkozhatunk is véletlenül LM10 :D
ÓÓ..ezzel a szóval gondjaim vannak :D :D Múltkor is volt egy vitám ezzel kapcsolatban a fórumon. Lehetséges, hogy találkozunk 1x :D

MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.18. 20:40:28

őszön
én is hamarabb javítalak mint te magadat. :D
ősszel. :wink:
még egyszer találkozhatunk is véletlenül LM10 :D
LM10
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:38:08

Horti Jászberényi? :shock: Én Farmosi vagyok, kb 10-15km-re van.

Am a színészetet is kipróbálnám. :D Többen is javasoltál, hogy próbáljam ki, lehet egy Barátok Közt casting majd belefér az őszön :D :D
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.18. 20:34:37

FtcSikiHun írta:
LM10 írta:
Ezen belül a kommentátorkodás is elérhető lenne?
Oda külföldi nyelv is kell nem? :)

Ha a jövőben kommentátornak mennél, akkor majd mondhatnál róla valamit, hogy mi ez meg mi van :D
2-3 éve tervezem, hogy kommentátornak szeretnék menni, mert nekem életem a sport 8)
Ezen már én is gondolkodtam, h ne e kommentátornak menjek.
az a baj, h még nekem ez messze van úgyhogy lehet nekem a fejemben bármi ha jövőre mást találok ki, mert az jobban megy nekem. :roll:
off: nem viccelek. apám osztálytársa volt Horti Gabi. Ha nagyon akarok menni kommentátornak akkor csak meg kell keresni őt, mert ha jól tudom ő itt él Berényben. Régen még jóban is voltak. :) :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2011.01.18. 20:41:50-kor.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:33:36

LM10 írta:Ezen belül a kommentátorkodás is elérhető lenne?
Igen! :wink: Jó magam is gondoltam hasonlóra egy ideig, de nem igazán erősségem a magyar így letettem róla. Egyébként a felvi.hu-n részletes leírást kaphatsz mindenről ami továbbtanulás :D Ha esetleg még nem nézelődtél ott...
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:30:50

LM10 írta:
Oda külföldi nyelv is kell nem? :)

Ha a jövőben kommentátornak mennél, akkor majd mondhatnál róla valamit, hogy mi ez meg mi van :D
2-3 éve tervezem, hogy kommentátornak szeretnék menni, mert nekem életem a sport 8)
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
LM10
Director del Fútbol

2011.01.18. 20:29:06

Barcaman14 írta:
Kommunikáció és Médiatudomány! :wink: Vagy ha kapizsgálod még a törit is, akkor ugye ott van a jogi kar. Igazából egyik sem mondható könnyű kihívásnak de ha valóban ilyen irányultságú vagy és társul mellé egy kis szorgalom is, akkor mindenképp ajánlom! :wink:
Válasz küldése