Fecooo írta:
tényleg: a mai napig nem tudom felfogni, h ilyen nagy távolságot tettünk meg a csoporttal...

nézem a távolságot és lehetetlennek tartom, h ennyit utaztunk...
a google maps szerint Csongrád-Tomesti 570 km, viszont arra tökéletesen emlékszem, h Temesváron megálltunk! onnan meg még messzebb van, 9 órás autóutat ír...

annyit tuti biztos nem buszoztunk!
vki tudja, hol van ez a Tomesti? mostmár tényleg érdekel, hol voltam elveszve egy hétig
ha érdekel vkit, milyen ingyenes utazással lehetett 2005-ben még pénzt is keresni, akkor leírhatom...

életem legrosszabb "hangover"-e is ehhez a kiruccanáshoz kötődik

Tomesti, Temes megyeben van ,szoval semmikepp se 9 oras ut:)

Ertsd Temesvartol max 60 km.
Amugy meg tenyleg "megbelyegeznek" a nemzetiseg alapjan,pld egyszer voltunk angol taborban es angliai angol tanarokat hivtak.Mondtuk nekik ,hogy magyarok vagyunk,de egyszeruen nem tudtak felfogni,hogy lehetunk magyarok Romaniaban.Az Erdely kifejezesre pedig kb ilyen kepet vagtak:

.Egyszeruen romannak vagyunk szamontartva,ha kicsit is elmozdulunk otthonrol,nagyon kevesen tudnak rolunk.Ami pedig a legszomorubb az,hogy Bukarestben sem ismernek fel es vannak olyan emberek( okos,ertelmes ironia nelkul),akik nem tudnak rolunk.Iskolaban nem tanitjak a tortenelmet ugy ami a valosag es, ha az ember olyan helyen dolgozik,ahol nem utazik,meg keves emberrel lep kapcsolatba,nem ismeri az erdelyi magyarokat.
A masik meg,hogy utalom azt mondani,hogy Romaniabol jottem,mert egybol "leromanoznak" kulfoldon,igen Magyarorszagon is(persze ritka,de tapasztalat....), meg a "nemzetem"-nek olyan jo hire van,hogy egy torok ember elso szava arra h Romania: Dracula,Vlad Tepes...

Szoval eleg szomoru a helyzet.
Szerencsere Marosvasarhelyen,azert nem ilyen dramai,annak ellenere,hogy tobb a roman, mint a magyar es a polgarmesterunk roma es epiti a hazakat a tobbi romanak.es csodalkozunk hogy egyre tobben vannak.....

Mindenesetre a Romanok kb 50% tud magyarul es nem is szegyell megszololni,es nincsenek nagy konfliktusok,csak a politikaban,de arrol nem beszelunk.
Na kb ennyi a helyzet......
Szerk: igen, ha az a Tomesti akkor helytallo a 9 ora,csak azert mert Temes megyeben is van Tomesti.