daffy írta:Hunter91 írta:http://i53.tinypic.com/r72nhj.png
Ezt raktam össze tömegelésnek. Szerintetek jó?
(És mivel albiba vagyok ezért, mellé még tudok enni anyám féle küldeményt,ha nem lenne elég)

6. étkezésre nem kell a zabpehely,amúgy szerintem rendben van
Hát azért akad mit javítani rajta
Először is: össz makrók majdnem rendne vannak. Fehérje mannyisége ok. CH-t majd meglátod az eredmények alapján, de kiindulásnak azt mondanám ok. Zsírok viszont kicsit kevés, ha nem viszel be külön hormonokat a szervezetbe( amit ha nem versenyzel nagyon remélek), akkor elég kevés, itt 20-30 energiaszázalék közé kéne belőni.
Másodszor: k...va egysíku, nem változatos. Zöldségeket kb az edzés utáni turmix kivételével mindenhova kéne és változatosan, ezt nem igen látom.
Fehérje részt úgyszint, ha napi 4x eszel halat kb 1 hét után eléred az ételintolerancia azon szintjét, hogy komolyabban is tiltakozhat a szervezeted, és nem csak a lakótársak örülnek majd annak, hogy kénmámorban úsznak. Változatosság!!!!! Csirke, pulyka disznó, vad marha....elég sok állat húsa ehető még, azt mondanám amihez hozzájutsz, ami akciós ( nem átcimkézés miatt

), és akkor ezenkívül van még tojás ( kb 2 naponta belefér), de akár túrót is beiktathatsz gyakrabban.
Ch: a kulcsszó újfent a változatosság. A rízs ( főleg ha barna ) a legjobb ch forrás, de nem az egyetlen. Hajdina, köles, burgonya, bulgur, quinoa, néha akár teljeskiörlésü kenyér vagy durumtészta is belefér.
Zsírok: na ez az a rész ami a legtöbb sebből vérzik. Először is a mogyoró a benne levő töménytelen allergének miatt nem alkalmas a zsírbevitelünk fedezésére. Max heti 1x iktatnék be és akkor is max 50g-ot.
És akkor jöjjön most az ahogy a zsírbevitelnek ki kéne néznie:
Fogyassz 1-5 gramm hosszú szénláncú többszörösen telítetlen omega-3 zsrísavat (EPA és DHA)! Erről elsősorban kiegészítő formában gondoskodjunk!
Fogyassz minimálisan 2 gramm alfa-linolénsav! Ez napi 5-10 gramm lenmagolajat jelenthet!
Fogyassz minimálisan 4 energiaszázalék, míg maximálisan 8 energiaszázalék omega-6 zsírsavat! Itt meglehetősen széles a paletta, így fogyaszthatunk többek között a tökmagolajat, szőlőmag-olajat vagy akár diót. Emellett pedig a boragó-olaj és a ligetszépe-olaj kiegészítés is a segítségünkre lehet!
A fennmaradó részt döntően egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag forrásból fedezzük, ennek mennyisége érje el a 10 energiaszázalékot! Elsősorban olívaolajra alapozzunk!
A telített zsírsavfogyasztásunk pedig ne haladja meg a 10 energiaszázalékot. Ezt persze nem egyszerü és holnaptól fog összejönni, de erre kéne törekedni.
Ezenkívül már csak az időzítésen kéne javítani, erről már elég sokat írtam itt a fórumon, olvasd vissza, de ha gondolod nagyvonalakba mégegyszer leírom majd.
Este pedig zsírszegény túrót, ha már azt írtad és ha egy mód van rá!
Nagyvonalakba ennyi...