Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.28. 00:04:23

daffy írta:soha ne egyél nyers tojást. én estére jobb ötletnek tartom a főtt tojásfehérjét,akár éjjel is.
hát igen, csak az éjszaka közepén ez a leggyorsabb megoldás, viszont kerülöm, csak vészesetben...de kiváltom éjszakai fehérje turmix-al.

más : eléggé lehangolt, hogy lemértem magam ma mérlegen (mondjuk elég hülyén mér, de mindegy..) és nem h nem jött fel rám utóbbi bő hónapban egy kiló sem, de még kevesebbnek is mutat, mint voltam.
ezzel szemben a tükör viszont pozitív benyomást kelt.

tudom, hogy utóbbi a lényeg, de szerintem muszáj lesz megemelnem a ch-t...csak már így is hányok a sok rizstől. :(
daffy
Madridista

2011.10.27. 23:39:28

soha ne egyél nyers tojást. én estére jobb ötletnek tartom a főtt tojásfehérjét,akár éjjel is.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.27. 22:36:46

Nem rossz ötlet, de ha csak magadtól ébredsz fel!!! Amúgy ennyire rossz alvó vagy? Az éjszakai alvást azért nem jó egyébként megszakítani, mert ilyenkor nő a szervezetben a növekedési hormon szint/tesztoszteron szint, és elvileg ekkor zavart szenved ezeknek a termelődése....ha tévedek javíts ki Marquez! De ha nem direkt kelsz fel, és felébredsz, akkor nem rossz, ha kéznél van 1 kis fehérjeturmix...
nem tartom magam rossz alvónak, ezek csak ilyen "kinyitom a szemem, ránézem az órára, átfordulok, és alszok tovább" momentumok, illetve 1-2x wc-re is kibattyogok az éjszaka,hajnal,reggel során.
ezért gondoltam rá, hogy lehet jó ötlet lenne.
dak900
Jugador del Barça

2011.10.27. 19:17:44

shutterisland írta:
daffy írta:ma lementem edzeni és egy csávó(vagy inkább másfél) felpakolta a fekpadot. mondom,háhh ennyivel én is tudok,biztos csak bemelegít. erre felkapta bicepszre és elkezdett edzeni. :shock:
összepakoltam és eljöttem,ez nekem sok volt :)
ilyen érzésem volt, mikor elmentem megnézni csabán a formabontóba, amikor kathi béci vendégszerepelt. :)

más : szerintetek az jó trükk az éjszakai tápanyagellátás szempontjából, ha egy adag fehérjét oda teszek az ágy mellé, és mikor éjszaka felkelek (mert 2-3 óránként mindig felkelek valamire) iszok belőle 2-3 kortyot ? max teszek még oda egy "köpőcsészét" (:lol: ) mert összeáll az ember nyála a fehérjétől.

ugyanis amikor éjszaka vagy felkelés előtti órákban éhes vagyok, mindig kimegyek, csapok két tojást egy pohárba, azt lehúzom...csak hát ez elég nomád, és nem túl értelmes megoldás. ezért gondoltam erre.
bár igaz, hogy a tejsavó elvileg gyorsan szívódik fel, de na..
Nem rossz ötlet, de ha csak magadtól ébredsz fel!!! :D Amúgy ennyire rossz alvó vagy? Az éjszakai alvást azért nem jó egyébként megszakítani, mert ilyenkor nő a szervezetben a növekedési hormon szint/tesztoszteron szint, és elvileg ekkor zavart szenved ezeknek a termelődése....ha tévedek javíts ki Marquez! :D De ha nem direkt kelsz fel, és felébredsz, akkor nem rossz, ha kéznél van 1 kis fehérjeturmix... :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.27. 18:53:09

daffy írta:ma lementem edzeni és egy csávó(vagy inkább másfél) felpakolta a fekpadot. mondom,háhh ennyivel én is tudok,biztos csak bemelegít. erre felkapta bicepszre és elkezdett edzeni. :shock:
ilyen érzésem volt, mikor elmentem megnézni csabán a formabontóba, amikor kathi béci vendégszerepelt. :)

más : szerintetek az jó trükk az éjszakai tápanyagellátás szempontjából, ha egy adag fehérjét oda teszek az ágy mellé, és mikor éjszaka felkelek (mert 2-3 óránként mindig felkelek valamire) iszok belőle 2-3 kortyot ? max teszek még oda egy "köpőcsészét" (:lol: ) mert összeáll az ember nyála a fehérjétől.

ugyanis amikor éjszaka vagy felkelés előtti órákban éhes vagyok, mindig kimegyek, csapok két tojást egy pohárba, azt lehúzom...csak hát ez elég nomád, és nem túl értelmes megoldás. ezért gondoltam erre.
bár igaz, hogy a tejsavó elvileg gyorsan szívódik fel, de na..
daffy
Madridista

2011.10.27. 18:43:51

ma lementem edzeni és egy csávó(vagy inkább másfél) felpakolta a fekpadot. mondom,háhh ennyivel én is tudok,biztos csak bemelegít. erre felkapta bicepszre és elkezdett edzeni. :shock:
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.27. 01:18:47

egy (buta..) ismerősömmel beszéltem a buszon, a téma az edzés volt.
elmeséltem, hogy odafigyelek a kajára (csirkerizs,zab,stb.), használok kiegészítőket, vitaminokat, az edzéstervem is folyamatosan tökéletesítem, variálom, stb...tehát hogy próbálom komolyan venni.

erre jött tőle a hidegzuhany : hülye vagyok, tök felesleges, hiszen a börtönben nincsen napi félkiló csirkemell, tejsavóprotein, megadózisú vitamin, meg minden, mégis ki vannak gyúrva mint az állat, meg ha van is konditerem, az is korlátozva, a rabok nagy része általában saját testsúlyos gyakorlatokat nyomat, bla bla bla.

hiába mondtam, hogy szerintem ott fű alatt tuti megy a kokszolás, meg hát semmi dolguk nincs benn, jó lehet a regeneráció, stb.

ő erre csak hajtogatta a hülyeségeit, hogy akkor sem kell komolyan venni ezeket a dolgokat :D

bunnysan szólva : gyökerekkel nem kell foglalkozni....de ez felidegelt. :lol:

de amúgy tényleg durva, hogy bemennek a "khmm..."-k, és kijönnek néhány év múlva szétgyúrva :roll:
gergo9
Director del Fútbol

2011.10.27. 00:08:29

Ez nem szteroid hanem synthol írják alul is. :)
nagyi
Jugador del Barça

2011.10.26. 19:10:28

daffy írta:mennyi ez? 40?
az a szép ebben,hogy kimész az utcára és úgy levered,hogy hozzád sem tud érni :roll:
be sem tudja hajlítani a karját... nem sok esztétikai érzékkel áldották meg :)
"Bσтι, вσтι, мα∂яι∂ιѕтα qυι ησ вσтι!"
daffy
Madridista

2011.10.26. 12:57:11

nagyi írta:
a legszebb az egészben, hogy ennyivel én is bicepszezek :DD
mennyi ez? 40?
az a szép ebben,hogy kimész az utcára és úgy levered,hogy hozzád sem tud érni :roll:
nagyi
Jugador del Barça

2011.10.26. 12:35:17

a legszebb az egészben, hogy ennyivel én is bicepszezek :DD
"Bσтι, вσтι, мα∂яι∂ιѕтα qυι ησ вσтι!"
kanty
Llegenda del Barça

2011.10.25. 17:35:51

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.24. 22:16:22

daffy írta:
shutterisland írta:én nem tudom, minden kételyem és kételkedő ember véleménye ellenére én most úgy vélem, amit vaterán szereztem tejsavófehérjét, nem kamu.
lehet, hogy 10ből 9 árús csaló, de már szedem hetek óta, és szinte érzem-látom magamon, hogy jobban fejlődök, mint azelőtt.
a legeslegelső adag óta semmi gondom vele emésztésileg sem, valahogy úgy érzem, hogy (ha nem is 80%-os a fehérjetartalom, mint ahogy hirdetve van) de biztos, hogy van benne elég sok protein.
80% nagyon kevés fehérjében van,a 70% fölötti már jónak számít
igen, de ha ez tegyük fel 50% (és szerintem annyi van benne, mert egyszerűen "érzem", pedig nem vagyok profi) már akkor is jó bizniszt csináltam.
az más kérdés, hogy most ezáltal van időm, és majd gyűjtök normálisra.
daffy
Madridista

2011.10.24. 21:55:10

shutterisland írta:én nem tudom, minden kételyem és kételkedő ember véleménye ellenére én most úgy vélem, amit vaterán szereztem tejsavófehérjét, nem kamu.
lehet, hogy 10ből 9 árús csaló, de már szedem hetek óta, és szinte érzem-látom magamon, hogy jobban fejlődök, mint azelőtt.
a legeslegelső adag óta semmi gondom vele emésztésileg sem, valahogy úgy érzem, hogy (ha nem is 80%-os a fehérjetartalom, mint ahogy hirdetve van) de biztos, hogy van benne elég sok protein.
80% nagyon kevés fehérjében van,a 70% fölötti már jónak számít
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.24. 21:41:51

én nem tudom, minden kételyem és kételkedő ember véleménye ellenére én most úgy vélem, amit vaterán szereztem tejsavófehérjét, nem kamu.
lehet, hogy 10ből 9 árús csaló, de szerintem kifogtam azt az egyet, aki nem...már szedem hetek óta, és szinte érzem-látom magamon, hogy jobban fejlődök, mint azelőtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2011.10.24. 21:56:09-kor.
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.21. 06:32:22

Hunter91 írta:Mellizmok belső felét milyen módon tudom jobban stimulálni? A szegycsont környéki részt. Amit jelenleg észrevettem,hogy a mellizmom hónalj felőli része domborodik ki jobban,de szeretném ha egyenletesen fejlődne az egész.

Mit tehetek az ügy érdekében? Milyen gyakorlatokat javasoltok?
Külön gyakorlat ami csak ezt a részt edzi nincs, de kihangsúlyozhatod különféle technikákkal, pl. tárogatásnál ( gépen ), ha a végső részt jobban kihangsúlyozva kicsit csökkented a könyököd szögét, akkor elég jól áttevődik a terhelés erre a részre, de hiszem, hogy egy jól összerakott mell programmal nem lesz gondod az aránytalansággal, csak ahogy már daffy írta lehet elkel még némi hús rá. Ami még fennállhat, hogy egész egyszerüen " ilyen a formája", ezellen nem sok mindent tehetsz, ez genetikai kérdés, ha csak megnézed a profikat látni fogsz jónéhány mellformát, melyek mindegyike jól nézhet ki ha megvan a kellő mennyiségü izom rajta.
daffy
Madridista

2011.10.20. 13:50:06

Hunter91 írta:Mellizmok belső felét milyen módon tudom jobban stimulálni? A szegycsont környéki részt. Amit jelenleg észrevettem,hogy a mellizmom hónalj felőli része domborodik ki jobban,de szeretném ha egyenletesen fejlődne az egész.

az én alap melledzésem így néz ki:
ferdepados nyomás,vízszintes pados nyomás,tárogatás,tolódzkodás
ez az alapom és ezt szoktam vegyíteni különböző gyakorlatokkal,hogy változatos legyen: csigás keresztezés,szabad súlyú tárogatás,negatívpados nyomás,egykezes fekvenyomás(2db súlyzóval persze).
nekem ez eléggé megedzi minden részét
egyébként szerintem tömeget kell felpakolni és utána hangsúlyozódik a belső rész. koncentrálj arra a részre a gyakorlatoknál és idővel kialakul.
Hunter91
Capitá del Barça

2011.10.20. 13:38:24

Mellizmok belső felét milyen módon tudom jobban stimulálni? A szegycsont környéki részt. Amit jelenleg észrevettem,hogy a mellizmom hónalj felőli része domborodik ki jobban,de szeretném ha egyenletesen fejlődne az egész.

daffy
Madridista

2011.10.20. 09:59:31

én 2 féle vádlit nyomok
- állva emelvényen mindenféle súly nélkül. egyszerre csak 1 lábbal így:
bal: 10
jobb: 10
bal 11
jobb 11
bal 12
stb egészen 20ig. amíg a bal dolgozik,a jobb pihen. ha nagyon hard vagy,akkor mehet 20tól vissza,ha felértél addig
-ülő vádli: sima vádligépen.
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.20. 09:58:02

CLA: abszolut hasznos kiegeszito lehet, bar inkabb dieta alkalmaval preferalom. A gond viszont az, hogy szerintem, Te joval tobbet varsz tole, mint amit adhat neked. Finoman szolva sem csodaszer es nem ez ami miatt eltunnek a zsirparnak a hasadrol es ezek izomma fejlodve visszaternek majd a melledre. Ne kutass Szent Gral-ok utan a kulombozo webshopokban, mert ha letezne akkor mar reg mindenki izmos lenne, a strandon meg nem a sorhas meg a narancsbor lenne a meno. Nincsenek csodaszerek..., pontosabban van: tanulas, edzes, dieta..., kitartas,...es ezeket osszegyurva megszuletik ( a Bolygo Kapitanya :D ).
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.20. 09:35:28

shutterisland írta:marquez, volt kérdésünk feléd, csak nem vetted észre.

Kód: Egész kijelölése

30 napos vádli sokk 
Úgy találtam, hogy a vádli edzése nagyobb gyakoriságot és volument igényel, a kettő azonban egyszerre nem megy. Ennek nyomán azt tanácsolom, hogy eddz vádlira 5 naponta 2-szer, az első edzés álljon sok sorozatból (16) és nagy összismétlés számból (250-510 ismétlés); míg a másik edzés csupán néhány sorozatot tartalmazzon (3) alacsony összismétlés számmal (90). Ismerek olyanokat, akiknek a vádlija 2-3 cm-rel növekedett ettől a programtó alig 30 nap alatt. 
Tapasztalatbol mondom van akinek nagyon bejott
na ennél a részletek (súly, gyakorlat típus...) lennénk kíváncsiak! :wink:

más : olvastam body.builderen a CLA zsírsav hatásairól, ami röviden annyi, hogy tömegeléskor ha szeded, és a kajád is precíz, akkor segít a testkompozíciót megváltoztatni, csökkenni fog a testzsír százalékod...vagy valami ilyesmi, szóval ez részben megoldás lehet arra a problémára (amivel nem vagyok egyedül..) hogy az izom mellé bőven jött fel zsír is, főleg hasra, viszont a diéta még nagyon nagyon korai lenne, szerintem bő fél év tömegelés minimum kell, olyan 90 kilóra felmenni.
Bocs sracok, tenyleg nem vettem eszre, de erre nem is fogok semmi vilagmegvaltot irni. A gyakorlatoknal max arra ugyelj, hogy az alacsonyabb ismetlesszamunal valami olyat valassz, ahol a leheto legmagasabb a neurologiai hatekonysag ( legjobban erzed), a magasabb ismetlesszamunal ha helyes a kivitelezes, akkor ez ha nem akarod is megjon. Itt akar tobb gyakorlatbol is osszeallithatod a programot, en pl 4-5 sorozat ulo- es 4-5 sorozat szamarvadlival kezdtem anno ( kesobb valtoztattam ) a magasabb volument, az alacsonyabbat pedig kenyelmi es egyeb okokbol munkahelyen vagy itthon sima snassz egylabassal vegeztem. Ami a sulyt illeti, viszont nem tudom mit irhatnek latatlanba, en pl. 80kg korul vegzem az ulovadlit( ennyivel megy az eltervezett ismetlesszsam), Cutlernek meg megy ez a duplajaval, Te meg probalj meg tulszarnyalni minket :D
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.19. 23:11:43

marquez, volt kérdésünk feléd, csak nem vetted észre.

Kód: Egész kijelölése

30 napos vádli sokk 
Úgy találtam, hogy a vádli edzése nagyobb gyakoriságot és volument igényel, a kettő azonban egyszerre nem megy. Ennek nyomán azt tanácsolom, hogy eddz vádlira 5 naponta 2-szer, az első edzés álljon sok sorozatból (16) és nagy összismétlés számból (250-510 ismétlés); míg a másik edzés csupán néhány sorozatot tartalmazzon (3) alacsony összismétlés számmal (90). Ismerek olyanokat, akiknek a vádlija 2-3 cm-rel növekedett ettől a programtó alig 30 nap alatt. 
Tapasztalatbol mondom van akinek nagyon bejott
na ennél a részletek (súly, gyakorlat típus...) lennénk kíváncsiak! :wink:

más : olvastam body.builderen a CLA zsírsav hatásairól, ami röviden annyi, hogy tömegeléskor ha szeded, és a kajád is precíz, akkor segít a testkompozíciót megváltoztatni, csökkenni fog a testzsír százalékod...vagy valami ilyesmi, szóval ez részben megoldás lehet arra a problémára (amivel nem vagyok egyedül..) hogy az izom mellé bőven jött fel zsír is, főleg hasra, viszont a diéta még nagyon nagyon korai lenne, szerintem bő fél év tömegelés minimum kell, olyan 90 kilóra felmenni.
daffy
Madridista

2011.10.19. 20:11:08

21:00ig a 100% Whey Protein Fuel a twinlab-tól akciós a bb-n. 10400ft
2.268kg
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.19. 17:26:55

daffy írta:
Hunter91 írta:http://i53.tinypic.com/r72nhj.png

Ezt raktam össze tömegelésnek. Szerintetek jó?

(És mivel albiba vagyok ezért, mellé még tudok enni anyám féle küldeményt,ha nem lenne elég) :D
6. étkezésre nem kell a zabpehely,amúgy szerintem rendben van
Hát azért akad mit javítani rajta :wink:
Először is: össz makrók majdnem rendne vannak. Fehérje mannyisége ok. CH-t majd meglátod az eredmények alapján, de kiindulásnak azt mondanám ok. Zsírok viszont kicsit kevés, ha nem viszel be külön hormonokat a szervezetbe( amit ha nem versenyzel nagyon remélek), akkor elég kevés, itt 20-30 energiaszázalék közé kéne belőni.
Másodszor: k...va egysíku, nem változatos. Zöldségeket kb az edzés utáni turmix kivételével mindenhova kéne és változatosan, ezt nem igen látom.
Fehérje részt úgyszint, ha napi 4x eszel halat kb 1 hét után eléred az ételintolerancia azon szintjét, hogy komolyabban is tiltakozhat a szervezeted, és nem csak a lakótársak örülnek majd annak, hogy kénmámorban úsznak. Változatosság!!!!! Csirke, pulyka disznó, vad marha....elég sok állat húsa ehető még, azt mondanám amihez hozzájutsz, ami akciós ( nem átcimkézés miatt :D ), és akkor ezenkívül van még tojás ( kb 2 naponta belefér), de akár túrót is beiktathatsz gyakrabban.
Ch: a kulcsszó újfent a változatosság. A rízs ( főleg ha barna ) a legjobb ch forrás, de nem az egyetlen. Hajdina, köles, burgonya, bulgur, quinoa, néha akár teljeskiörlésü kenyér vagy durumtészta is belefér.
Zsírok: na ez az a rész ami a legtöbb sebből vérzik. Először is a mogyoró a benne levő töménytelen allergének miatt nem alkalmas a zsírbevitelünk fedezésére. Max heti 1x iktatnék be és akkor is max 50g-ot.
És akkor jöjjön most az ahogy a zsírbevitelnek ki kéne néznie:
Fogyassz 1-5 gramm hosszú szénláncú többszörösen telítetlen omega-3 zsrísavat (EPA és DHA)! Erről elsősorban kiegészítő formában gondoskodjunk!
Fogyassz minimálisan 2 gramm alfa-linolénsav! Ez napi 5-10 gramm lenmagolajat jelenthet!
Fogyassz minimálisan 4 energiaszázalék, míg maximálisan 8 energiaszázalék omega-6 zsírsavat! Itt meglehetősen széles a paletta, így fogyaszthatunk többek között a tökmagolajat, szőlőmag-olajat vagy akár diót. Emellett pedig a boragó-olaj és a ligetszépe-olaj kiegészítés is a segítségünkre lehet!
A fennmaradó részt döntően egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag forrásból fedezzük, ennek mennyisége érje el a 10 energiaszázalékot! Elsősorban olívaolajra alapozzunk!
A telített zsírsavfogyasztásunk pedig ne haladja meg a 10 energiaszázalékot. Ezt persze nem egyszerü és holnaptól fog összejönni, de erre kéne törekedni.
Ezenkívül már csak az időzítésen kéne javítani, erről már elég sokat írtam itt a fórumon, olvasd vissza, de ha gondolod nagyvonalakba mégegyszer leírom majd.
Este pedig zsírszegény túrót, ha már azt írtad és ha egy mód van rá!
Nagyvonalakba ennyi...
daffy
Madridista

2011.10.19. 13:41:47

Hunter91 írta: Oké, azt kiszedem,valamint veszek fagyasztott mexikói zöldséget és azt eszem majd a rizshez és halhoz.
halból 2-3x annyi kéne,mint csirkéből,ezt majd vedd figyelembe,illetve azt,hogy délután-ha nem az edzés utáni étkezésről van szó-a rizs helyett a zöldség domináljon
Válasz küldése