dévid villa írta: ↑2020.11.04. 10:32:13
Ez mind szép és jó, de akkor miért van az, hogy Soros György-re csak legyint mindenki? A kormány sorosozása nevetséges propaganda, de közben meg most ismerted be te is, hogy az NGO-i befolyásolni próbálnak. Nekem ez így nem áll össze. Tény, hogy Soros befolyásolni akarja az európai politikát, és a szándákai ellentétesek a magyar kormányéval, csak tudnám, hogy akkor miért olyan nagy probléma az egyesek szemében, hogy Soros ellen kampányolnak?
Megpróbálom egy nagyon egyszerű, hétköznapi példával szemléltetni:
Megalakul a Hentesek Szövetség Magyarországon. Rendszeresen felkeresik az Agrárminisztert, hogy támogatást, adókedvezményt kapjanak a helyi állattenyészetek, hentesüzemek. Mivel a Hentesek Szövetsége azért alakult, hogy a hentesek érdekeit képviselje és támogassa, ezért ugye ez teljesen természetes dolog.
Erre jönnek a földművesek, akiket zavar, hogy több támogatást kapnak az állattenyésztők. Ezért teleplakátolják az országot azzal, hogy ezek az álnok hentesek mindent megtesznek, hogy nyomorba döntsék az országot, és az a céljuk, hogy levágják az összes állatot az országban, még a háziállatokat is, aztán végül az embereket is, és a sátán gyermekei!
Logikusnak tűnik?
Ez a helyzet azzal is amit írsz. Nem azzal van a baj, hogy a Fidesznek nem tetszik Soros tevékenysége, hiszen szembemegy az érdekeikkel. Azzal sincs baja senkinek, ha ezt szóvá teszik. Ha megemlítik a kampányukban, azzal sincs baj. A legtöbb ember szerintem nem szereti Sorost, hiszen alapvetően egy spekuláns.
A baj azzal van, például amit linkeltél például. A nettó hülyeségek tényként beállítása, és még pénz kiadása is rá. A folyamatos hazudozások. Az, hogy konkrétan az új dél-budai szuperkórház komplett megvalósítási költségét ölik bele lassan a Soros elleni kampányba az elmúlt években. A probléma a felesleges gyűlöletkeltés, megbélyegzés, és igen, a propaganda, ami amúgy nagyszerűen idézi a náci időszakot, amit legjobb tudomásom szerint a Fidesz is rendszeresen elítél (hiszen mekkora balhét csaptak a zsidózó ellenzéki jelölt miatt).
Felőlem még akár kampányolhatnának is Soros ellen, de ne az adófizetők több tíz milliárd forintjából, ne az egészségügy, oktatás, és egyéb amúgy végülis alig fontos dolgok rovására menjen a dolog. Ne üldözzünk el egy világszínvonalú egyetemet, mert Soros...
Persze ha Te egy olyan világban szeretnél élni, ahol az a természetes felfogás, hogy aki nem velem van nyíltan, az ellenem van, és innentől kezdve feltétel nélkül gyűlölnöm és utálnom kell, akkor az is lehet egy döntés. Bevallom őszintén nem fogom megérteni soha, de el tudom fogadni, hogy ha Te ezt szereted, ebben érzed jól magad. Ha Neked az nem probléma, hogy konkrétan nettó hazugságokat állítanak be kész tényként, amik sokszor még konkrétan bíróságon is bizonyítottan hazugságok, és költenek rá milliárdokat, még az is a Te döntésed. Nekem furcsa, de szíved joga így dönteni.