EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kurdt
Megmentő :)

2012.08.31. 10:33:18

kanty írta: Kurdt!
Következő 8-10 napon még eléggé húzós lesz, de csak egy filmmel vagyok adós, azt majd pótlom. Most úgyis én jövök az ajánlással.
Szerintem megosztja majd a klubbot, van egy-két tag, akinek a véleményét már látatlanba sejtem, de remélhetőleg pár embernek bejön majd. Most valami teljesen mást hozok, mint az eddigi körökben tettem. :)
Persze, semmi gond; de merészelj megosztó filmet ajánlani! :lol:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.31. 09:40:42

Yip Man

Régebb láttam, sajnos most nincs időm újranézni, de azért elég sok dologra emlékszem.
Minőségibb film, mint a legtöbb hasonló ázsiai alkotás. Nem csak a harcokon van a hangsúly, bár azok is látványosak. Kategóriáján belül top filmek közé tartozik. Ez nálam most ér egy:
7-10-et.

Kurdt!
Következő 8-10 napon még eléggé húzós lesz, de csak egy filmmel vagyok adós, azt majd pótlom. Most úgyis én jövök az ajánlással.
Szerintem megosztja majd a klubbot, van egy-két tag, akinek a véleményét már látatlanba sejtem, de remélhetőleg pár embernek bejön majd. Most valami teljesen mást hozok, mint az eddigi körökben tettem. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.31. 00:18:13

...egy ideje pedzegetik a remake gondolatát.
Meglepő. :lol:
Nolan majd megcsinálja, és kap érte 13 oszkárt. :mrgreen:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Faust
Madridista

2012.08.31. 00:13:01

Amúgy mennyi időm van még a Fülledtséggel Faust?
Csak nyugodtan, ha a szabályzat szerint tolnánk, magam mellett kb. 6-7 embert ki kéne most vágnom. :)

Örülök, hogy tetszett a film! Amúgy...

napjainkban is tolhatna hasonlót valaki.
...egy ideje pedzegetik a remake gondolatát.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.30. 23:43:48

Videodrome

Mától értem, milyen a klasszikus Cronenberg féle agymenés.
Itt is, mint az eXistenZ és az Meztelen ebéd esetében, nehéz elkülöníteni a fikciót és a valóságot. (mondjuk könnyebb, mint utóbbinál).
A téma nagyon jó választás, és akkoriban nyilván kapott is a fejére érte az öreg, napjainkban is tolhatna hasonlót valaki.
James Woods-nak is jár a gumicukor, mert nagyon helyén volt a csávó végig.

7.5/10

Most pedig Ink., mert letépik a tökeimet. :lol:

Amúgy mennyi időm van még a Fülledtséggel Faust?
Csak, mert iszonyat lassú a "posta", lehet, hogy csak vasárnap lesz belőle valami. :?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Faust
Madridista

2012.08.30. 21:23:23

Ha valaki elég jó angolból, ITT megtekinthető a film.

De igazából csak a top comment miatt linkeltem: "Bit ironic to watch this in youtube." :mrgreen:
Kép
Faust
Madridista

2012.08.30. 18:49:14

Bence-barca, az érzés ismerős. :) Örülök, hogy tetszett, vagy hogy legalábbis ilyen hatással volt rád. :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.30. 17:21:14

Én nem tudom hányadik ez, az tuti le vagyok maradva...:?

Na szóval:
13
Felkavart a film, a mondanivalója mindenféleképpen.De egyszerűen a megvalósítás nem tetszett, nem voltak átmenetek.Hirtelen lettünk éltanulóból lezüllöttek, majd a végén is hirtelen "megtértünk"
Pszichikailag érdekes volt a film, de annyi kis apróság úgy érzem benne maradt, amivel lehetett volna fokozni :? Meg kicsit közelebb hozni, s jobban beleélni magad az eseményekbe.

Először is az anya szerepét "nem értettem" pedig az ő lélekútja is érdekes lett volna, mégis ezen alig volt hangsúly, néha elpityeredett, idegeskedett de egyszerűen nem volt átütő.

A téma jó volt, megvalósításban viszont kevés volt.

Egy 5,5/10

Én 20 éve nem láttam apámat (talán ezért is volt külön érdekes számorma ez a film :? ) , édesanyám egyedül nevelt engem meg a nővérem, s pl a mai napig tisztán emlékszem egy emberes anyai pofonra, s pl ez is hiányzott nekem a filmből, egyszer egy igazán jót lekeverhettek volna a kis csajnak.
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.30. 16:51:30

Lepörgettem a 8. kör filmjét is.

Videodrome

Hú... hát őszintén szólva most azon gondolkozom mit írhatnék róla. Cronenbergtől második filmem, az jóval egyszerűbb volt. Maga műfajában kiemelkedő film, számomra mindenképpen. Abban a korban ilyet csinálni... Meg ahogy Faust is mondta, ezt még inkább lehetne most csinálni, amikor már internet is van. De hát akkor még csak a tv volt, amiben az ember elmerülhetett. De tényleg durva, h az ember megnézte vhogy mégis "azokat" a jelenteket. Hogy miért nem tudni, de vhogy vonzotta a szemet. Nem feltétlen ezek a jelentek, de valamiféle módon "hívják" ezek a dolgok az embereket. De ba$$zus, most erről a filmről komolyan nem tudok most írni. Magáról a filmről nem, "bekebelezett". Gondolkodtam a 7.5n, de vhogy azt mégsem érte el. Lehet ha egyszer megint megnézem még jobb lesz és jobban is fogom érteni. Bár úgy gondolom azért elég jól megértettem, de biztos van, amit jobban értenék már másodszorra.
Elnézést, ha sok badarságot írtam, de most nem tudom ezt ép ésszel értékelni.

7/10

Faust, nem csalódtam benned, jót tett ez a film a klubbnak. Végre egy olyan film, ami különleges vt. Eddig talán egy film vt számomra ilyen az eddigiek közül.
Köszönöm az ajánlást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence-barca 2012.08.30. 21:06:16-kor.
REMY
Madridista

2012.08.30. 14:17:00

messideco írta: Amúgy nem igazán tetszenek a nyolcvanas években készült filmek, de nem ebből a filmből indulok ki.
Nálam meg az a csúcs :D 80-as években iszonyat jó filmeket csináltak.
Én a 70-es évekkel vagyok kicsit rosszban. Valahogy azok nem igazán jönnek be. Persze vannak nagy kivételek. Star Wars, Rocky....
De van elég sok aminek az alaphangulata nem volt oké.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.30. 14:05:43

Videodrome

Lol, James Woods (Family Guy) :D

Televízió hatása az egyénre és társadalomra, a perverzitás hatásai stb. Cronenberg módra. Ezt a filmet vagy imádni vagy gyűlölni lehet (lsd Woody Alennél), köztes állapot van nálam mégis.
Leesett, hogy miről szól a film, néhány helyen élveztem, de mégsem tudott igazán megfogni. Nehéz elhatárolni a filmben a valóság és a fikciót tényleg. James Woods színészi játéka tetszett, érdemes utánanézni a palinak.

A prof. szavai azért elég jól összefoglalják a dolgokat:
„A televízió-képernyő a tudat szemének retinája, így az agy fizikai struktúrájának része. Ezért bármit, ami megjelenik a képernyőn, a nézők nyers benyomásként élnek meg. A tévé tehát valóság, és a valóság kevesebb, mint a televízió”,

Nem tudom hova helyezni a filmet az életemben, de talán okod ad arra, hogy majd újranézzem.

Amúgy nem igazán tetszenek a nyolcvanas években készült filmek, de nem ebből a filmből indulok ki.

Értékelés
minek kell ez... egyelőre legyen 6,5/10
A 13-ra hatost adtam, ó hogy raknám bele...
most nézem, teljesen ki kellene cserélnem az osztályzataimat.
Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.29. 23:34:18

soadroli írta:Hogy mííí? :shock: Neked van kedved filmet kritizálni ILYENKOR?:lol: :mrgreen:
A filmet már megnéztem tegnap, úgyhogy jobbnak láttam, gyorsan összehozni pár sort, mielőtt elfelejtem, minta madridista klubban. :D

És pluszban, HA lesz kedvem még lehet meccs után meglesem az aktuális filmet is. 8)
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.29. 23:31:10

Hogy mííí? :shock: Neked van kedved filmet kritizálni ILYENKOR?:lol: :mrgreen:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.29. 23:23:11

Észvesztő

Nem volt rossz, de semmi extra igazából. A sztoriból én úgy érzem többet ki lehetett volna hozni, talán több dráma kellett volna.
Meg, ha volt dráma engem annyira nem hatott meg.
Pl. a lány öngyilkosságánál semmit nem éreztem, holott az valahol a film csúcspontjának szánhatták anno.

Szóval egyszer meg lehet nézni, de nem hinném, hogy újra előveszem majd.

5.5/10

@kurdt,

Elnök úrnak tisztelettel jelentem, adósságom letudtam, és ismét az aktuális filmekre tudok maximálisan koncentrálni.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.28. 16:42:13

videodrome

hát inkább hagyjuk meg másnak a tartalmas értékelést, mert számomra rémálom volt. értem én h ez a cronenberg egy zseni (ja, nem) és a film mint egy prófécia világít rá a jelenlegi médiafüggőségre, de nekem nagy kínszenvedés volt az egész, rohadtul nem élveztem egyetlen percét sem. ls az sem mentség hogy 83-as film...
tipikusan az a movie amit a sznobok (:D) megmagyarázhatnak, hogy mennyire jó és mennyire meghaladja a korát és blablabla.

eddig 5-6 filmet láttam ettől a fickótól (régi, uj vegyesen), de én továbbra sem látom mitől lenne olyan zseniális. whatever, legyen ez az én hibám.

legyen rá 5 pont, mert díjazom az igyekezetét, hogy vmi ujat akart.

5/10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.28. 07:44:30

Szerintem direkt nem :wink:
Kép
Faust
Madridista

2012.08.28. 06:49:01

Szerintem mellékattintottál Elődöm. :lol: :lol: :lol:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.28. 06:22:28

Lui: nincs harag :)
Itt egy válogatás tőle: http://www.youtube.com/watch?v=BghKbwIg4_o
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.28. 04:36:54

kurdt írta:Évek óta ezt csinálja. Barcelona, London, Párizs, Róma és könnyen lehet, hogy nem áll le. És ennél tényleg szívesebben nézem Michael Palint a Himalájánál...
Tényleg, csak most nézem a rendezéseit az utóbbi időben. De úgy látszik, ez kell az embereknek, ha nem áll le velük.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.08.28. 01:17:04

lui1698 írta: És még amiről írni szeretnék most, hogy "imádtam" hallani minden 5. másodperben, hogy Párizs mennyire iszonyatosan király hely. Kajakra, szerintem az öreg rabbi megcsinálta minden idők legdrágább turistafilmjét, aminek inkább lenne a helye a travel chanel-en, mint bármilyen díjkiosztó gálán.
Évek óta ezt csinálja. Barcelona, London, Párizs, Róma és könnyen lehet, hogy nem áll le. És ennél tényleg szívesebben nézem Michael Palint a Himalájánál...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.28. 01:03:32

Éjfélkor Párizsban

Leültem a film elé, mondom most megnézem az első vudielenemet, elteszek minden eddigi alaptalan előítéletet, és megpróbálom élvezni.

Nos, ezt az elhatározásomat villámgyorsan a sárba tiporta az nyávogó, iszonyatosan irritáló zene ami kb. 2 perc, de végtelen hosszúra lett összevágva.
Nincs probléma, néha azért csak elkussol majd Franciaország legrosszabb bandája és akkor jönnek az én pillanataim, gondoltam.
Éééés, erre megjelenik az az orr. Az az orr, amit a világon mindennél jobban rühellek, a gazdájával együtt. Owen "nemköltökorrműtétre" Wilson számomra olyan irritáló, hogy csak kivételes alkalmakkor vagyok hajlandó elviselni, és ez sajnos nem az volt.
Segítettek azonban rajta színésztársai. A filmben kivétel nélkül, az összes karakter irritáló és halálosan fárasztó.
Mikor az elején meghallottam az a mondatot ami valahogy így szólt: "Párizsért képes lennék otthagyni a Beverly-Hills-i medencés házunkat", na valahol ott döbbentem rá, hogy ez valószínű az elkövetkező másfél órában arról fog szólni, hogy egy vagy esetleg egy csapat dúsgazdag birka, hogy siránkozik a rossz életkörülményein.
És ezek mellé jött a sztori, ami számomra nagyobb mellélövés nem is lehetett volna. Egyszerűen végig azt vártam, hogy valaki megszólal, hogy hé haver csak betéptél, vagy, hogy csak szívatunk el ne hidd már, hogy minden nap jön érted egy kocsi ami elvisz a múltba. Ezt annyira nem tudta bevenni a gyomrom.
És még amiről írni szeretnék most, hogy "imádtam" hallani minden 5. másodperben, hogy Párizs mennyire iszonyatosan király hely. Kajakra, szerintem az öreg rabbi megcsinálta minden idők legdrágább turistafilmjét, aminek inkább lenne a helye a travel chanel-en, mint bármilyen díjkiosztó gálán.

Osztunk, szorzunk..... Rachel McAdams jó nő. Van rajta 3 lyuk.

3/10

Bocsi Előd. :cry:
Cserébe viszont, írhatsz néha, az öregtől idézeteket, azokat valamennyire csipázom.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.27. 23:06:15

Bár ott van még az eXistenZ is, de azt jobb úgy megnézni ha az ember látta már a 'drome-ot. Smile
Nekem bejött az eXistenZ, és tervezem már egy ideje megnézni a Meztelen ebédet is, úgyhogy örülök az ajánlásnak. :)
Kép
Faust
Madridista

2012.08.27. 22:02:15

Faust: nyomasztóbb film lesz, mint a Két test egy lélek?
Képileg és hangulatilag egy picit talán, de lelkileg nem.

Tényleg, emlékszem, hogy az neked tetszett. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.27. 21:59:34

Akkor a testhorror kifejezést tényleg használják. Tegnap írtam értékelést az Erőszakos múltról és mintha már olvastam volna valahol ezt.

Faust: nyomasztóbb film lesz, mint a Két test egy lélek?
Kép
Faust
Madridista

2012.08.27. 21:57:20

Mindegyiket. :mrgreen:

Igazából a Shivers-t én annyira nem szeretem, de egyszer megéri megnézni. A Rabid nagyon jó film (a maga kategóriájában), a Scanners jó film lenne, csak eléggé unalmas (maga az alapkoncepció viszont zseniális), a Brood nekem annyira nem jött be.

Cronenberg ugye a "testhorrorral" kezdte a pályafutását, tehát a kezdeti filmjei elég B horrorok, a 'drometól érződik az addig érlelődött profizmusa.

Szóval ha ajánlanom kellene valamelyiket, akkor a Rabid és a Scanners lenne az.
Kép
Válasz küldése