EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.20. 14:35:42

kurdt írta:
Off, kérdés: szerintetek ez a klub dolog zenével, pontosabban albumokkal működne?
Jó lenne egy music klub :D Szerintem albumokkal nem lenne jó, mert általában 1-2 kiemelkedően jó szám van 1 albumon. Én csak számokat dobnék be.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.08.20. 14:32:48

Nincs filmklub ázsiai film nélkül...
Nem vagyok nagy rajongója a műfajnak, de majdnem minden film tiszta lappal indul, úgyhogy kap egy esélyt, hátha jó lesz. :)

Off, kérdés: szerintetek ez a klub dolog zenével, pontosabban albumokkal működne?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.19. 23:00:59

Juj, nagy kedvenc az Ip Man :D
Negatívumot nem tudok róla mondani, ellenkezőjét annál inkább.
Díszletek pöpecek, színészek jók, zene is tetszős. Amit Donnie Yen tud, az hihetetlen. Kedvenc jelenetem.
A verekedések is nagyon igényesek. Ez minőségi szórakozás ombréim 8)
Nem mondom hogy jó ajánlás, mert szerintem sokan látták már, de a pontszám attól 9,5/10.
fuckyeah wing chun 8)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.19. 22:47:17

jo ajanlas, régóta megakarom már nézni, csak halálom hogy olvasni kell, ezért mindig halogattam :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.19. 22:20:56

Ip Man
Már sztem legalább egy éve, hogy láttam, nem is emlékszem mindenre belőle. Mindenesetre ez annyit elmond, hogy sztori, karakterek szintjén nem nyújtott sok különleges dolgot, viszont mindenképpen jó benyomást tett rám.
A harcművészetes jelenetek azonban kiválóak voltak, azóta nálam csak a The Raid tudta überelni ezt a szintet.
8/10
messideco
Presidente del Barça

2012.08.19. 22:15:04

Ekkora mákom nem lehet :) A szűk watchlistemen van a film, a gépemen pihen HD-ban már :D

Amúgy jó ajánlás szerintem, így látatlanban!
Kép
"And my heart will leave you never."
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.19. 22:09:30

Na pulyáim:

Két film van, amit szívesen ajánlanék, így remélem a másikat nem fogják a kövi körig bedobni, hogy akkorra is legyen :D Most úgy döntöttem, hogy a kettő közül inkább azt ajánlom, amelyik kevésbé "illik a sorba". Azaz palettát szeretnék színesíteni. Tudom, hogy jóval megosztóbb lesz a dolog, így nem is várok magas pontszámokat sokaktól, de azért remélem akad majd olyan is, akinek elnyeri a tetszését.

A filmről akkor:

Bruce Lee mesterének, Yip Man-nak az életének egy szakaszáról szól a világháború alatt. Csihipuhival tele természetesen, de ami engem igazán megfogott ebben a filmben, az az, hogy egyrészt hitelesen kaptam vissza az akkori kor normáit, viselkedéskultúráját Kínában, illetve hogy az ilyen kung fu témájú filmekre, illetve egyéb harcművészetes filmetre jellemző klisé halmaz elmarad, majd remélem jó páran ezt konkrét jelenetekhez is fogják kötni, nyilván most nem fogom lelőni ezeket. Persze van benne szokásosan némi túlzás, enyhe hibák, amelyekkel könnyen együtt lehet élni, sőt talán még segítik is a filmet.

Biztosan van aki ki nem állhatja ezt a stílust, de remélem a legtöbben azért tiszta lappal fognak indítani, mert szerintem ez a film megéri a megnézést egyszer mindenképp.

Tehát a filmem:
Ip Man (2008)
http://www.imdb.com/title/tt1220719/

Jó szórakozást hozzá!
messideco
Presidente del Barça

2012.08.19. 18:47:50

Lehetne valamilyen szabályt erre is alkalmazni, hogy csak az értékelés után írja be a pontszámot a docba. Bár ez szerintem alap... :roll:

szerk1 :arrow: kurdt:
És Marion Cotillard alakításáról mi a véleményed? Szerintem ezt a szerepet rá szánták...

szerk2
Várjuk Eazzy filmjét, remélem a meccsig közzéteszi majd :)
Kép
kurdt

2012.08.19. 18:26:01

messideco írta:Dalíííí :lol: 8)
Azért örülök, hogy tetszett végül is, ahogy elnézem inkább pozitív a véleményed róla.
Mint ajánlásról, mi a véleményed?
Jó kérdés. Valamilyen szinten lehet különlegesnek nevezni a filmet, tehát mindenképp jó ajánlás.
De egyébként sem nagyon tudok kimondottan rossz ajánlást felidézni az eddigiek közül.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.19. 18:21:12

Dalíííí :lol: 8)
Azért örülök, hogy tetszett végül is, ahogy elnézem inkább pozitív a véleményed róla.
Mint ajánlásról, mi a véleményed?
Kép
kurdt

2012.08.19. 18:18:46

messideco írta:Kcsg leszek:

carlos636 egy ötöst, Gergo9 egy négyest adott a Midnight-ra. Ha jól tudom, nem írtak értékelést még :)
Ez nem köcsögség, jó hogy szólsz. Ez annyit jelent igazából, mintha nem látták volna a filmet, tehát még van egy hetük értékelést írni.
Itt jön az enyém, elég rövid lesz:

Midnight in Paris

Ez nem egy jó film. Viszont minden egyes "éjfél utáni" percét imádtam, tehát 7-esnél rosszabbat nem tudok adni. Adrien Brody-t különösen bírtam... :lol:
"- I see a photograph.
- I see a movie.
- I see...a rhinoceros!"

7/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.19. 18:09:16

Kcsg leszek:

carlos636 egy ötöst, Gergo9 egy négyest adott a Midnight-ra. Ha jól tudom, nem írtak értékelést még :)
Kép
kurdt

2012.08.18. 21:47:50

Eazzy írta:Thirteen:
A problémám nekem az volt, hogy nem tudtam elhinni neki, hogy mitől van ekkora fájdalma, ami idáig viszi.
[...]
kurdt!
Készen állok, megvan a film. Majd valamikor holnap bedobom, ha éppen itt leszek, mert dolgozni fogok.
Oké, ajánlásod kíváncsian várjuk! :)

A filmmel kapcsolatban felvetett aggályodat én annak tudtam be, hogy tinédzser és ennek megfelelően hülye... :lol:
Én is csináltam jó pár hülyeséget ebben az időszakban, persze nem ilyen szinten; de ez mindenkinél máshogy csapódik le, általában szolidabban. Akkor viszont még ennyire sem lett volna érdemes ezt a filmet megcsinálni...

szerk.:
Midnight in Paris
Meg vagyok lőve. Filmként semmi különös, de a történet varázslatos. Aludnom kell rá egyet. Vagy kettőt...
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.18. 21:33:45

Thirteen:

Megnéztem már vagy pár napja, csak elfelejtettem beírni.

Összességében nem bánom, hogy láttam, bár nem is igazán letten volna szegényebb enélkül.

A problémám nekem az volt, hogy nem tudtam elhinni neki, hogy mitől van ekkora fájdalma, ami idáig viszi. Biztosan azért nem éreztem át, mert rendes családból származom, ahol ilyen gondokkal nem kell megküzdeni, de azért valahol közrejátszott az is, hogy igazából annyira nem volt ő hejde rossz helyzetben. Az anyja láthatóan szereti, oké anyagilag nem voltak csúcson, de nem éheztek, nem volt azért totális csőd, de legalábbis nem éreztették ezt eléggé a filmben, hogy akkora baj lenne. Szóval nekem nem tudta eladni a film azt, hogy ez a lány annyira tényleg kilátástalan helyzetben lenne, ami erre az útra terelni. Inkább hatott az egész egy rossz társaságba keveredett kiállhatatlan kis csitrinek, akiért egyáltalán nem tudtam szurkolni. Nem hatott meg. Ez pedig eleve rányomta a bélyegét a filmre. De egy élménynek azért nem volt rossz.

6/10

kurdt!
Készen állok, megvan a film. Majd valamikor holnap bedobom, ha éppen itt leszek, mert dolgozni fogok.
kurdt

2012.08.18. 21:25:40

Girl, Interrupted

Hogy őszinte legyek, nem vártam túl sokat a filmtől. Ehhez képest bejött, de összességében azért nem nagy szám. Amúgy ez az én szememben igaz Mangold többi filmjére is, egyiktől sem vagyok elájulva (már amiket láttam).
Ennél a filmnél az alakításokat muszáj kiemelni: Winona Ryder is remek volt, Angelina Jolie szintén, ez meg is lepett egy kicsit.
Nagyon féltem, hogy végig a Száll a kakukk fészkére (kedvenc filmem) fog a fejemben járni, de csak annyira hasonlított a két film, amennyire az elkerülhetetlen.
Mindenesetre köszönöm az ajánlást, amúgy valószínűleg soha nem néztem volna meg.
6.5/10

Thirteen
Remélem nem haragszik meg a kedves ajánló, de ezt a filmet nagyon nehezen tudtam végignézni. Egy percre sem kötött le, nem érdekelt sem az, hogy mi lesz a lánnyal, az anyja pedig még kevésbé. Ugyanakkor nem nevezném rossz választásnak, csak az én ízlésemhez ez a film abszolút nem passzol. A végén pedig az az intervention-szerűség és a hozzá tartozó koknklúzió pedig teljesen komolytalannak hatott, talán azért mert ilyet már ezerszer látott az ember.
4/10, mert nem nyomtam ki a felénél...

Még ma este letolom a Midnight in Paris-t és akkor minden elmaradásomat bepótoltam.
Holnap (vagy ma éjfélkor) ajánlás. Eazzy, készen állsz?
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.15. 21:13:18

bence-barca írta:A twilightos részhez meg annyit, h te így gondolod (mellesleg sokan, én sem szeretem nagyon), de van aki meg arra mondja, h ha nem tetszik ne nézd. Ha neki tetszik miért ne csinálhatnák meg? Nem kis rajongótábora van annak a sorozatnak...
Ez jogos is. De hát Justin Biebernek is van jóó nagy rajongótábora, ettől még nem ez kéne, hogy a követendő példa legyen :D Na mind1, ezeknek a birka nyájra gyártott hígfosoknak annyi tiszteletet sem kívánok megadni, hogy tovább beszéljek róla :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.15. 21:06:45

Eazzy írta:
visca el barca írta: de ezt a filmet lehetne filmes kurzusokon vetíteni, mint "milyen filmet ne készítsünk".

persze vudiellennek van már akkora respektje, hogy bármit el tud adni...
Engem totál nem érdekel egy filmnél, hogy ki rendezte, felőlem a Géza bácsi a Lobonc utca harmadik emeleti folyosóra néző lakásából is kikerülhetett egy film, megnézem, és ha tetszik akkor jó, ha nem akkor nem. Ennyi. Büdös életben nem fog azért film tetszeni, mert Tarantino rendezte. Se Woody Allen miatt.
Látva, hogy azért van akinek tetszik ez a film, mint pl nekem is, azért lehet mégsem kellene az ilyen filmeket soha ne készítsünk kategóriába rakni. Nem kell megnézned az ilyen filmeket, nyomd ki a felénél, vagy ahol meguntad, aztán kész.
Szerintem azért összehasonlíthatatlan pl egy Tvájlájttal, amit bűnnek tartok, és a társadalom éles kritikájának, hogy el lehetett adni. Na olyan filmet nem kellene csinálni!
De meg kell néznie, mert a filmklub már csak így működik :mrgreen:

A twilightos részhez meg annyit, h te így gondolod (mellesleg sokan, én sem szeretem nagyon), de van aki meg arra mondja, h ha nem tetszik ne nézd. Ha neki tetszik miért ne csinálhatnák meg? Nem kis rajongótábora van annak a sorozatnak...
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.15. 20:29:38

visca el barca írta: de ezt a filmet lehetne filmes kurzusokon vetíteni, mint "milyen filmet ne készítsünk".

Engem totál nem érdekel egy filmnél, hogy ki rendezte, felőlem a Géza bácsi a Lobonc utca harmadik emeleti folyosóra néző lakásából is kikerülhetett egy film, megnézem, és ha tetszik akkor jó, ha nem akkor nem. Ennyi. Büdös életben nem fog azért film tetszeni, mert Tarantino rendezte. Se Woody Allen miatt.
Látva, hogy azért van akinek tetszik ez a film, mint pl nekem is, azért lehet mégsem kellene az ilyen filmeket soha ne készítsünk kategóriába rakni. Nem kell megnézned az ilyen filmeket, nyomd ki a felénél, vagy ahol meguntad, aztán kész.
Szerintem azért összehasonlíthatatlan pl egy Tvájlájttal, amit bűnnek tartok, és a társadalom éles kritikájának, hogy el lehetett adni. Na olyan filmet nem kellene csinálni!
messideco
Presidente del Barça

2012.08.15. 14:10:21

Amúgy nem veszem személyes bántásnak :P

A filmklub felének nagyon bejött, és ez a lényeg :wink:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.15. 14:05:32

Faust írta:Minden megvan benne, amit gyűlölök egy filmben: csöpögő szentimentalizmus, gusztustalan sznobizmus, erőltetett humor, romantikának csúfolt téblábolás, a cselekmény szinte teljes hiánya, 3 perces zene loopolva.
perfect :D én nem tudtam ilyen szépen fogalmazni, mindent elmondtál. nem akarom én elődöt bántani, kinek a pap, kinek a papné, de ezt a filmet lehetne filmes kurzusokon vetíteni, mint "milyen filmet ne készítsünk".

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Faust
Madridista

2012.08.15. 13:32:06

Megpróbálom hosszan megfogalmazni. :lol:

Éjfélkor Párizsban

Szóval. Előre le kívánom szögezni, hogy ki nem állhatom a rendező személyét, meglátom a képét, és érzem, hogy szájbacsapnám egy péklapáttal, de igyekeztem mindenféle előítélet nélkül leülni a film elé, és úgy érzem, sikerült is így végignézni. Két részletben néztem, önhibámon kívül.

Nagyon nem tetszett. Minden megvan benne, amit gyűlölök egy filmben: csöpögő szentimentalizmus, gusztustalan sznobizmus, erőltetett humor, romantikának csúfolt téblábolás, a cselekmény szinte teljes hiánya, 3 perces zene loopolva. Semmit nem találtam a filmben, ami lekötött volna, ez van, ezért vagyunk különbözőek.

Owen Wilsonnal személy szerint semmi bajom, itt sem zavart. Marion drága még mindig gyönyörű, de ez kevés ahhoz, hogy egy másfél órás film után elégedetten álljak föl a székből. Megértem, hogy Tarantino rajong a filmért, itt is órákig nosztalgiáznak és beszélnek a semmiről, de Quentinnek legalább jól áll a dolog. Bár ha Ő írna olyan dialógot, amelyben minden harmadik mondat az, hogy Párizs milyen gyönyörű, lehet, hogy írnék neki egy levélbombát.

Erősen túlmisztifikált filmnek érzem, de ez az én problémám. Abszolút nem az én műfajom, pedig azt nem lehet rám mondani, hogy nem vagyok nyitott. Sajnálom Előd, azért az ajánlást megköszönöm, amúgy is kisebbségben vagyok a véleményemmel, így örülj a nyolcasoknak. :)

4,5/10

Guglidoksiba felírva, ponttal, nem vesszővel. :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.15. 12:58:50

Nem sokára érkezik Faust az értékeléssel. Tűkön ülök :lol:
Kép
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.08.15. 12:47:43

REMY írta:
BritishKnight írta:Ezer szó!

Jack McCall (Eddy Murphy) egy gyors beszédű, nagy dumás ügynök, aki szinte bármikor, bármilyen megállapodást képes tető alá hozni. Önös érdekekből udvarolni kezd egy guru-nak is, Dr. Sinja-nak is, ám amikor a nő rájön hogy ki akarja használni, egy mágikus fát ültet Jack kertjébe. A fán éppen 1000 levél van, és minden egyes szó után, amit Jack kiejt, egy levél lehullik róla – amint pedig az utolsó levél is lehullik róla, meg fog halni. Jack kénytelen lesz abbahagyni a süketelést, és új módszert kifejleszteni a kommunikációra…
ez most mi? :D
Azt hiszem rossz helyre írtam :D
Már megtaláltam a megfelelő topicot!
bocs...:)
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
messideco
Presidente del Barça

2012.08.15. 06:13:59

Megosztó a film, de örülök, hogy pár embernek hozzám hasonló remek élményt nyújtott :)

Gondoltam, hogy megosztó lesz, az is lett, de örülök a magas pontszámoknak :D

Ahogy írtam, lelki felüdülés a film, végig tud mosolyogni rajta az ember, és ez a lényeg!
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.08.14. 23:39:17

visca el barca írta:
soadroli írta:Őt is lehetne szeretgetni :mrgreen:
egy-két orvosi szikével, meg egyéb kinzóeszközzel mi? :lol:
Ineznél az orvosi szikét csak a bilincs kinyitására használnám,az tuti :lol:

Amúgy ha már Inez: Annyira tipikus mai nő (tisztelet a kivételnek): félre lép és mintha mi se történt volna,csinál tovább mindent.Ne értsetek félre,ez sok férfi esetében is igaz sajnos. Csak manapság már ez szinte divat lett,hogy már nagyobb az esélye annak hogy megnyered a lottót,mintsem egy olyan párt találsz,akiben meg is bízhatsz..
Kép
Válasz küldése