Na pulyáim:
Két film van, amit szívesen ajánlanék, így remélem a másikat nem fogják a kövi körig bedobni, hogy akkorra is legyen

Most úgy döntöttem, hogy a kettő közül inkább azt ajánlom, amelyik kevésbé "illik a sorba". Azaz palettát szeretnék színesíteni. Tudom, hogy jóval megosztóbb lesz a dolog, így nem is várok magas pontszámokat sokaktól, de azért remélem akad majd olyan is, akinek elnyeri a tetszését.
A filmről akkor:
Bruce Lee mesterének, Yip Man-nak az életének egy szakaszáról szól a világháború alatt. Csihipuhival tele természetesen, de ami engem igazán megfogott ebben a filmben, az az, hogy egyrészt hitelesen kaptam vissza az akkori kor normáit, viselkedéskultúráját Kínában, illetve hogy az ilyen kung fu témájú filmekre, illetve egyéb harcművészetes filmetre jellemző klisé halmaz elmarad, majd remélem jó páran ezt konkrét jelenetekhez is fogják kötni, nyilván most nem fogom lelőni ezeket. Persze van benne szokásosan némi túlzás, enyhe hibák, amelyekkel könnyen együtt lehet élni, sőt talán még segítik is a filmet.
Biztosan van aki ki nem állhatja ezt a stílust, de remélem a legtöbben azért tiszta lappal fognak indítani, mert szerintem ez a film megéri a megnézést egyszer mindenképp.
Tehát a filmem:
Ip Man (2008)
http://www.imdb.com/title/tt1220719/
Jó szórakozást hozzá!