Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Bocs, ha kicsit tudomanyos a dolog, de hidd el ezzel meg mindig csak egy pici szeletet erintettem a temanak, a kemiai hatterere pl. meg ki se tertem, a kiserletek meg tanulmanyok eredmenyeit pedig maskepp nehez leirni( pedig ez az alapja a sport es sporttudomany fejlodesenek).shutterisland írta:marquez, tök jó, hogy ennyi ismeretet osztasz meg velünk, de (vagyis számomra) sokkal hasznosabb lenne még ennél is, ha mondjuk rövidebben, de kicsit "köznyelvibb" és kevésbé tudományos nyelven összefoglalnád.
Sőt akár 3-at is, de akkor tegyük egy picit tisztába e témát:daffy írta:abból azért 2-t is be lehet termelni szerintem. kicsit olvass utána,akár a bb-n,akár máshol. tényleg jó dolog,jobb,mint amit az ára sejtetni engedshutterisland írta:ha már szóba került, az omega3-at valamiért sosem értettem, pedig tudom,hogy fontos kiegészítőnek tartják...ennyire aranyat érne ? mivel 2500 körül van 100 napi adag..
abból azért 2-t is be lehet termelni szerintem. kicsit olvass utána,akár a bb-n,akár máshol. tényleg jó dolog,jobb,mint amit az ára sejtetni engedshutterisland írta:ha már szóba került, az omega3-at valamiért sosem értettem, pedig tudom,hogy fontos kiegészítőnek tartják...ennyire aranyat érne ? mivel 2500 körül van 100 napi adag..
ha már szóba került,nálam a fontossági sorrend: 1. fehérje-ch 2. vitamin 3. omega3 4. kreatin 5. glutamin 6. bcaashutterisland írta:igazi edzés előtti formula (mármint hot blood, big bang, superpump, vagy ilyesmi) drága lenne, az omega3-bcaa-glutamin kombóból meg talán a bcaa lenne hasonló árban, mint az AAKG (amiből 4 helyett 3-at szednék edzések előtt) és most ezt kipróbálnám, hallottam róla jókat, aztán ha legközelebb lesz egy ötösöm, jöhet a bcaa.Az AAKG nem rossz önmagában sem, de nekem igazán komplex No- fokozók jöttek be( gaspari superpump 250 kifejezetten ütős volt), de ahogy azt ma már olvastad ez kb negyedrangú dolog. Én inkább omega3-bcaa-glutamin kombóba gondolkoznék helyetted.
igazi edzés előtti formula (mármint hot blood, big bang, superpump, vagy ilyesmi) drága lenne, az omega3-bcaa-glutamin kombóból meg talán a bcaa lenne hasonló árban, mint az AAKG (amiből 4 helyett 3-at szednék edzések előtt) és most ezt kipróbálnám, hallottam róla jókat, aztán ha legközelebb lesz egy ötösöm, jöhet a bcaa.Az AAKG nem rossz önmagában sem, de nekem igazán komplex No- fokozók jöttek be( gaspari superpump 250 kifejezetten ütős volt), de ahogy azt ma már olvastad ez kb negyedrangú dolog. Én inkább omega3-bcaa-glutamin kombóba gondolkoznék helyetted.
F1 multi, aminostar c, california fitness bcaa, glut, d vit, scitec e vit, reflex omega 3, gaspari myofusion és mvp isomuscle 85 fehérjék, promil l carnitin, san vitargo- hirtelen ennyi jut eszembedaffy írta:azt megírod,hogy mit használsz?(mármint pontosan,nem csak azt,hogy bcaa,fehérje,stb)marquez2 írta:
pl profigym, de a legolcsóbb ha személyesen keresel fel nagykert( vagy vkivel hozatsz, ha van rá mód.
Az AAKG nem rossz önmagában sem, de nekem igazán komplex No- fokozók jöttek be( gaspari superpump 250 kifejezetten ütős volt), de ahogy azt ma már olvastadez kb negyedrangú dolog. Én inkább omega3-bcaa-glutamin kombóba gondolkoznék helyetted.
azt megírod,hogy mit használsz?(mármint pontosan,nem csak azt,hogy bcaa,fehérje,stb)marquez2 írta:
pl profigym, de a legolcsóbb ha személyesen keresel fel nagykert( vagy vkivel hozatsz, ha van rá mód.
Az AAKG nem rossz önmagában sem, de nekem igazán komplex No- fokozók jöttek be( gaspari superpump 250 kifejezetten ütős volt), de ahogy azt ma már olvastadez kb negyedrangú dolog. Én inkább omega3-bcaa-glutamin kombóba gondolkoznék helyetted.
pl profigym, de a legolcsóbb ha személyesen keresel fel nagykert( vagy vkivel hozatsz, ha van rá mód.shutterisland írta:ehhez nekem is plusz 1, szóval akár be is dobhatod ide, ha nem ellenkezik a fórum szabályzattal.nagyi írta:csatlakozom az előttem szólóhozdaffy írta:ha van fix tipped,hogy honnan érdemes rendelni,akkor dobhatnál egy privát ü-t.
amúgy mi a véleményetek az AAKG-ről ? nekem bejövős, amit olvastam róla, meg szó volt róla egy bunny féle tudományos rovatban is.
sosem próbáltam még arginint, és úgy vagyok vele, hogy a vitamin-super carb fast - tejsavó kombó mellé egy ilyenre októberre beruházok majd, 4000 környékén mozog.
ehhez nekem is plusz 1, szóval akár be is dobhatod ide, ha nem ellenkezik a fórum szabályzattal.nagyi írta:csatlakozom az előttem szólóhozdaffy írta:ha van fix tipped,hogy honnan érdemes rendelni,akkor dobhatnál egy privát ü-t.marquez2 írta:
No ha már ebbe is belemerülünk én kb 20-30-ből gazdálkodok és majdnem minden benne van, amire szükségem van: multivit, c vit, e vit, d vit, omega 3, bcaa, glutamin, kétféle fehérje vitargo, kreatin, zma, l carnitin,bitter melon, malto, l-arginin meg még lehet 1-2 apróság, ami valamelyik fiók alján nyugszik és mindezek kb top minőségbe( nagyjából a scitec a legalja amit még megeszek, de ezt is kerülöm amennyire lehet).
Járj nyitott szemmel, nem a bb az egyetlen hely ahol beszerezhetők a tápkiegészítők ( szlovákiába kb 30-40%- al olcsóbb, és mielőtt megkérded, onnan is megrendelhető kb 1000ft szállítási költséggel, vagy nagyobb mennyiségnél ingyen házhozszállítással+ ajándék shakerrel. Nekem kb 10 van már.
Jól informáltan és a szükséges tudással felvértezve ( hogy meg tudd állapítani mire van szükséged és ezek közül mi éri meg) elég sokat spórolhatsz, vagy több mindent megengedhetsz, de ez már opcionális.
Én is csatlakoznék a többiekhez, ha lenne 1-2 konkrét tipped...nagyi írta:csatlakozom az előttem szólóhozdaffy írta:ha van fix tipped,hogy honnan érdemes rendelni,akkor dobhatnál egy privát ü-t.marquez2 írta:
No ha már ebbe is belemerülünk én kb 20-30-ből gazdálkodok és majdnem minden benne van, amire szükségem van: multivit, c vit, e vit, d vit, omega 3, bcaa, glutamin, kétféle fehérje vitargo, kreatin, zma, l carnitin,bitter melon, malto, l-arginin meg még lehet 1-2 apróság, ami valamelyik fiók alján nyugszik és mindezek kb top minőségbe( nagyjából a scitec a legalja amit még megeszek, de ezt is kerülöm amennyire lehet).
Járj nyitott szemmel, nem a bb az egyetlen hely ahol beszerezhetők a tápkiegészítők ( szlovákiába kb 30-40%- al olcsóbb, és mielőtt megkérded, onnan is megrendelhető kb 1000ft szállítási költséggel, vagy nagyobb mennyiségnél ingyen házhozszállítással+ ajándék shakerrel. Nekem kb 10 van már.
Jól informáltan és a szükséges tudással felvértezve ( hogy meg tudd állapítani mire van szükséged és ezek közül mi éri meg) elég sokat spórolhatsz, vagy több mindent megengedhetsz, de ez már opcionális.
csatlakozom az előttem szólóhozdaffy írta:ha van fix tipped,hogy honnan érdemes rendelni,akkor dobhatnál egy privát ü-t.marquez2 írta:
ha van fix tipped,hogy honnan érdemes rendelni,akkor dobhatnál egy privát ü-t.marquez2 írta:
Csak a gazdaságosság jegyében írtam, én pl sokáig 150g sov. túrót kevertem 20g myofusionnal meg 5g glutaminnal. Ezt egy kis édesítőszerrel meglocsoltam és olyan desszert jellege lett az egésznek. 1-2 hónapig imádtam, majd hirtelen elegem lett nekem is belőle, de ha nem megy akkor a zöldség- hús kombó tökéletes.shutterisland írta:túróval próbálkoztam, de valahogy nem jött át, pedig próbáltam kakaóval, meggyel is, stb...
pl kizárt, hogy 50 grammnál többet originalban megegyek.
No ha már ebbe is belemerülünk én kb 20-30-ből gazdálkodok és majdnem minden benne van, amire szükségem van: multivit, c vit, e vit, d vit, omega 3, bcaa, glutamin, kétféle fehérje vitargo, kreatin, zma, l carnitin,bitter melon, malto, l-arginin meg még lehet 1-2 apróság, ami valamelyik fiók alján nyugszik és mindezek kb top minőségbe( nagyjából a scitec a legalja amit még megeszek, de ezt is kerülöm amennyire lehet).shutterisland írta:az mi kemény lenne, a szájteknél az össszes cuccot, ami tömegnöveléshez értelmes, használni.daffy írta:akár mehet is.
én kiszámoltam,hogy 60k-ból hoznám ki havonta a kondit,de mivel egyetemre járok,így egyelőre esélytelen. irigylem azt,aki megteheti![]()
egyik bbtv-ben láttam még anno bunny polcát...hát...szerintem a havi 100 nem állítaná meg...az összes cucc, fehérjéktől kezdve vitaminokon át edzés előtti formulán keresztül aminokig.
azért egy rendese felépített táplálkozás és edzésterv mellé ez büdös nagy plusz löket/motiváció lehet egy embernek.
Szívesen, neked is azt tudom mondani olvasgasd, ha meg vmi nem tiszta kérdezz.dak900 írta:Marquez köszi az anyagot!! Egyszer elolvastam...majd lehet lesz 1-2 kérdésem.De előbb átrágom magam még egyszer, kicsit alaposabban.
Az első benyomásaim elég jók!
Nagyon szívesen. Ennél egyszerübben nem tudtam sajna, de azért olvasgasd, emésztgesd, ha pedig vmi nem tiszta kérdezz! Nem vok mindennapos vendég a fórumon, de azért majd igyekszek bekukkantani.shutterisland írta:marquez, köszi az anyagot, amit pü-ben toltál át, beleolvasgattam, de annyira tudományos a nyelvezete, meg minden, hogy egyszerre sokat nem fogok fel belőle.![]()
ismét egy kérdés :
az esti (éjszakai, tehát lefekvés előtti utolsó) étkezésem ne nagyon tartalmazzon ch-t ? (rizs-zöldség-hús szokott lenni)
gondoltam rá, hogy majd proteint tolok utolsó étkezésnek, de gondolom tejsavót full felesleges lefekvés előtt tolni.
engem pont ez motivál. én egy getto gymbe szeretek edzeni. voltam már jobb helyen is,de ezt imádom. nem kell a csillogás,a vas ugyan olyan. kiegben hasonló. ez is rengeteget motivál,hogy én így is keményebben tudom tolni,mint sok olyan,aki "cuccol". több nagydarab csókát láttam,aki teljesen szabálytalanul edz nagy súllyal. pl 20kilóval oldalemel. én odaballagok a 6 kilós piszkafámmal és szabályosan csinálom,de állítom,hogy az én vállam később is működni fog,az övé nem tuti. vállgépen terhelem,mert ott kötöttebb a mozgás és kevésbé félek. szóval motivációt a gyengeségből,csóróságból is lehet merítenishutterisland írta:az mi kemény lenne, a szájteknél az össszes cuccot, ami tömegnöveléshez értelmes, használni.daffy írta:akár mehet is.
én kiszámoltam,hogy 60k-ból hoznám ki havonta a kondit,de mivel egyetemre járok,így egyelőre esélytelen. irigylem azt,aki megteheti![]()
egyik bbtv-ben láttam még anno bunny polcát...hát...szerintem a havi 100 nem állítaná meg...az összes cucc, fehérjéktől kezdve vitaminokon át edzés előtti formulán keresztül aminokig.
azért egy rendese felépített táplálkozás és edzésterv mellé ez büdös nagy plusz löket/motiváció lehet egy embernek.
az mi kemény lenne, a szájteknél az össszes cuccot, ami tömegnöveléshez értelmes, használni.daffy írta:akár mehet is.
én kiszámoltam,hogy 60k-ból hoznám ki havonta a kondit,de mivel egyetemre járok,így egyelőre esélytelen. irigylem azt,aki megteheti
akár mehet is.shutterisland írta:egyik osztálytársammal dumáltam msnen most, elég komolyan nyomja, és mivel tele vannak anyagilag, elég sokat költ tápkiegre, elmesélte, miket és hogy szed, aztán kiszámoltam....azért eléggé irigy lettem.
(power track mindene, mivel a fölött az üzlet felett lakik, azt úgy tök kényelmes neki, meg bevált) :
reggel power whey.
edzés előtt power arginine/ornithine, power amino.
edzés utáni turmixban : power mass, power glutamin, power whey.
kúraszerűen power creatine napközben ugye.
lefekvés előtt (dupla adag) power protein.
vitamint azt nem tudom milyen gyártóét szedi, de azt is.
na már most én kíváncsiságból kiszámoltam, mennyiből jön ki havonta így,shop builderen néztem, és számításaim szerint ez olyan 30 rugó havonta.
azért egy rendes étrend, edzésterv mellé enyhén lehet motiváló így csinálni...hogy a kiegészítők, mint egy apró puzzle, úgy állnak össze.
mondjuk 7 tojásból rántotta (1 sárgájával) plusz zöldség ?jobb lenne a tojásfehérje+zöldség. vagy turmix is mehet,de az +költség(pl prolong)