mademan: Persze, tudom, hogy kell másmilyen is (írtam is), de lehet ezt igényesen is csinálni. Adam Sandlernek is van a maga módján jó filmje (gondolok itt az Apafejre), de pl. a Happy, a flúgos golfosért golyót érdemelne, meg az is aki kitalálta. Szóval nem azt mondom, hogy minden amerkai film [auto_cenzúra], sőt rengeteg jó van köztük (Bourne rejtély, A thetséges Mr. Ripley, Az olasz meló stb.), amik nem művészi értéket képviselnek, hanem szórakoztatnak. De a szórakoztatásnak is vannak minőségi szintjei. Mert ha nincs akkor mi alapján szóljuk le a cigányokat, akik magyart vernek, ők is csak szórakoznak. Szóval szerintem muszáj szelektálni, mert hiába nagyon sok jó film van a "nemművészfilm" kategóriában, az eltűnik az ezerszer annyi [auto_cenzúra] film között.
Silvanus: Hát engem el kezdett érdekelni, hogy a jó filmek miből lettek, mire épülnek, és ezért kezdtem el nézni régi filmeket. zatán úgy jött le, hogy azok sokkal jobbak. És a mai filmek közül is keresem a nem péppé szajkózott, művészi értéket képviselő filmeket! És szerintem ezeket mégnézni manapság már nem is olyan nehéz, pl: nálunk Nyíegyen van Art mozi, gondolom, akkor a többi városban meg még inkább. Ráadásul itt a net, szerintem van rajta minden. Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni, de egyetértek veled. Plusz még szelektálni kell.
Slither: Persze ez a te dogod, de a könyv és a színház körülményesebbek, pont ezért sokkal nagyobb a népszerűsége a mozinak. És pont ezért, mert ez jut el az emberek legszélesebb rétegeihez, nem kéne a 14 éveseket arra tanítani, hogy, ha gazdag vagy bármit megtehetsz, hogy csak a nemiszervek, bulik, piálások élvezetesek az életben, jó kitolni a "looserekkel", mert azoknak nincsenek érzelmei stb. És pont, hogy a film jó arra, hogy bepillantást nyerj olyan dolgokba, amikbe hiába akarsz, nem tudsz, mert nincs rá lehetőséged, vagy félsz pl.:drogosok, holokauszt (bár elég elcsépelt téma), háborúk vagy csak egyszerű életek a világ bármely táján. Az ember fejlődéséhez a negatív dolgok megismerése is hozzátartozik.
Dali: Ez a te dolgod. Én csak véleményt fogalmazok meg! De azért nem értem, hogy lehet a kettőt összehasonlítani. De ezt én nem értem, nekem fura, nem ítélek meg senkit a kedvenc filmje alapján, csak az ilyen hozzászólások miatt, hogy ,,Jó film, mert jó sok mell van benne".