Atlantis írta: ↑2020.09.15. 10:43:36
Ezt teljes mértékben osztom. Sosem fogom megérteni az olyan embereket akik ennyire nem látják a fától az erdőt. Nem csak nem ők hozzák a szabályokat, de még meg is büntetik őket ha nem tartatják be azt, akár egyetértenek vele, akár nem.
Márpedig a büntetést biztosan nem vállalná át egyik hőzöngő sem....
Amikor bejelentették, hogy mostantól 8k a büntetés annak, aki nem hord maszkot a bkv-n, akkor is csak a móka kedvéért belenéztem 1-2 facebook kommentszekcióba.
Ott is a kedvencem volt a "Kinek van erre pénze?" típusú megnyilvánulások. Az fel se merül bennük, hogy betartsák a szabályokat és akkor nincs büntetés

Addig nem jut el egy csomó agya, hogy vajon melyik éri meg jobban, a párszáz ft-os maszk, vagy a 8 kilós büntetés?
Ezeket én is jól seggberúgnám, és még kérkednek is vele, mint itt nemrég Tivornya kolléga, aki büszkén szabadságharcol a boltban is, mert ugye Orbán nincs maszkban...
Közben kiagyaltam a világmegváltó tervet, valahonnan szerválok a BKK-s karszalagot, ha valakin nincs maszk a buszon odamegyek hozzá és mondom, hogy 8 ezer, de csak itt, csak most csak nekem 5
A másik, amit bevezetnék kicsit olyan "három csapás" mintára, akit háromszor egymásután megbüntetnek, mert cseszik bele maszkot hordani, azoknak nem jár a kórházi ellátás, vagy legalábbis a sor végére kerülnek. Meg vannak még ilyesmi radikálisabb ötleteim
Ez a baj, hogy ki lehet itt találni mindenféle szabályt, de azokat be is kéne tartatni, mert az emberek nagyrészét csak a saját kényelme érdekli.