Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.08.06. 09:03:26

shutterisland írta:úgy látom, nem nagyon ég ez a topic, pedig szerintem elég népszerű dolog amúgy. :)
Jah annyira népszerű az edzés kicsiny hazánkban, illetve az egész világon, hogy még véletlenül sem küzd senki elhízással... :roll: :lol:
daffy
Madridista

2011.08.06. 07:41:18

nagyi írta: http://bodysport.hu/bicepsz_allva_3_fazisban szerintem erre gondol.. amúgy tényleg f.sza :)
az-az
7fent,7kozepen,7lent
es ebbol 4 sorozat,de ezt csak 2-3 hetente szabad csinalni,mert tenyleg durva
nagyi
Jugador del Barça

2011.08.05. 23:35:05

LG írta:
daffy írta: aki meg nem probalta a 21ezest,az probalja bicepszre,rendkivul durva
Amit én ismerek 21-et az egy kártyajáték, de még nem vettem észre, h annyira jó lenne bicepszre, szóval gondolom nem arról van szó. :lol: Ez mi is lenne pontosan?
http://bodysport.hu/bicepsz_allva_3_fazisban szerintem erre gondol.. amúgy tényleg f.sza :)
"Bσтι, вσтι, мα∂яι∂ιѕтα qυι ησ вσтι!"
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.08.05. 23:29:39

daffy írta: aki meg nem probalta a 21ezest,az probalja bicepszre,rendkivul durva
Amit én ismerek 21-et az egy kártyajáték, de még nem vettem észre, h annyira jó lenne bicepszre, szóval gondolom nem arról van szó. :lol: Ez mi is lenne pontosan?
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.05. 18:12:07

az ugye 7teljes felhúzás, 7fent 7lent?
daffy
Madridista

2011.08.05. 17:57:58

en szerencses alkat vagyok gyuras szempontjabol es nagyon gyorsan fejlodok. 3 honap terem utan szetszakadt a bor mind2 kezemen,igy a nyarat kissel ellazultam eddig,amolyan regeneralodas volt,szintentartas jellegu. jovo heten kezdodik ismet a komoly edzes,szeptembertol kreatin kura,stb. elore varom :)
aki meg nem probalta a 21ezest,az probalja bicepszre,rendkivul durva
nagyi
Jugador del Barça

2011.08.05. 17:28:56

Sanama írta:..de másnap nincs izomláz,mint mellben,karban,lábban. :S
az izomláz egyébként sem a jó edzés ismertetőjele, tévhit, hogy akkor volt jól megdolgoztatva az izom, ha izomláz keletkezik benne.. egyszerűen csak nem tartottál elég pihenőt, az izmokból nem tudott távozni a munka közben keletkezett tejsav, így hát izomlázad lett. :)
"Bσтι, вσтι, мα∂яι∂ιѕтα qυι ησ вσтι!"
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.05. 16:59:45

Sanama írta:
shutterisland írta:úgy látom, nem nagyon ég ez a topic, pedig szerintem elég népszerű dolog amúgy. :)

ha már írtam, itt egy hasznos cikk azoknak, akiknek a váll nem az erőssége.
mint pl. én, sokszor elhanyagoltam, meg gyenge alapból.

http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=837
Ja ez jó, és van bicepsz,tricepsz cikk is azt hiszem.
Nekem a vállammal az a bajom,hogy egyszerűen nem érzem. Edzés közben persze érzem,hogy elfáradt,de másnap nincs izomláz,mint mellben,karban,lábban. :S
nekem is, semmi...szerintem a szabályosság nem megy, mert nem tükörrel szemben edzek...de lehet leszedem az előszobából és magam elé teszem :D
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.05. 16:56:44

Ja ez jó, és van bicepsz,tricepsz cikk is azt hiszem.
Nekem a vállammal az a bajom,hogy egyszerűen nem érzem. Edzés közben persze érzem,hogy elfáradt,de másnap nincs izomláz,mint mellben,karban,lábban. :S
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.05. 16:54:03

úgy látom, nem nagyon ég ez a topic, pedig szerintem elég népszerű dolog amúgy. :)

MQuCsabi
Llegenda del Barça

2011.07.30. 23:26:34

Szétnézek, köszi szépen 8)
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.30. 22:52:26

MQuC írta:Felhúztam magam valamin most -lényegtelen- és végignyomtam Pacquiao hasedzést. Rohadt jó. Élveztem. Fárasztó, most ég a hasam, és holnap szerintem a nyakam is be lesz állva, de megérte. Mostantól minden nap nyomom, mert változatos és ezáltal nem unom meg. Kíváncsi lezek az eredményre.
ezt a pacman has edzést már régóta tolom, de én mindig variálom (sorrend,intenzitás,stb..) szerintem is jó, de már régóta csinálom ezt, kissé belefásultam, így szedtem gyakorlatokat a sixpackfactory-ról is, aztán így váltogatom meg kombinálom...ajánlom az ottaniakat is!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2011.07.30. 21:16:19

Felhúztam magam valamin most -lényegtelen- és végignyomtam Pacquiao hasedzést. Rohadt jó. Élveztem. Fárasztó, most ég a hasam, és holnap szerintem a nyakam is be lesz állva, de megérte. Mostantól minden nap nyomom, mert változatos és ezáltal nem unom meg. Kíváncsi lezek az eredményre.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.30. 13:46:33

a kiegészítőket úgy képzeljék el a szkeptikusok, mint mondjuk egy alap számítógépbe egy új videókártya, új proci, több ram vétele...vagy mondjuk egy plusz kisventillátor, vagy egy usb csatlakozó a gép elejére is, ha nincs.

önmagában is használható a számítógép, de ezek a fejlesztések (mondjuk "kiegészítésnek") segítenek abban, hogy könnyebb, praktikusabb legyen a használat, és jobb legyen a gép teljesítménye.

de alap nélkül (értsd : van saját számítógéped) semmit nem érnek, mert hiába teszed ki a polcodra a videókarit meg a 4 giga ramot, ha nincs géped hozzá....nem fognak magukban működni, nem tudok használni őket, nem élvezed az előnyüket.

szóval ennek a hasonlatnak az a mondanivalója, hogy kiegészítőket nyugodtan toljon mindenki, aki megengedheti magának anyagilag.
nagyon sok pluszt jelentenek, ha valaki ésszel használja őket, és meg vannak a szükséges alapok hozzá (edzésterv,étrend,edzésrutin,stb..)

szerintem amúgy a prioritás :
1. fehérje, tömegnövelő (vagy zacskós malto és dextro), vitamin
2. kreatin, aminok
3. többi (no fokozók, fáradtság kitolók...)

diétában pedig a tömegnövelő, kreatin nem hinném, hogy szükséges, helyette egy jó kis zsírégető beiktatható.
daffy
Madridista

2011.07.30. 07:55:28

egyébként ez a kajálás dolog kicsit túl van értékelve szerintem.
én például nem nagyon figyelek rá,mert egyelőre anyám 'etet' és nem értené meg hogy miért kell drasztikusan megváltoztatni az étrendem,miért kell nekem külön kaját enni mindig,stb ez gondolom nektek is ismerős.
ha megengeded sajat tapasztalattal kiegeszitenem:
az egesz alkatfuggo,altalaban az elso evben mindegy mit eszel,fejlodsz eleg gyorsan. nekem 6-7 kg jott fel. kiprobaltam,hogy egyik naprol a masikra atallok a csirke-rizsre. rosszul voltam tole. ereztem,hogy hasznal,de fizikalis gondokat okozott,szedultem,fejem fajt stb. nem figyelek kulonosebben a kajara,csak arra,hogy este ne egyek sok csokit. a fejlodesem 2-3x gyorsabb es latvanyosabb kiegeszitok hasznalata eseten. ha naturalba nyomod,eljon a kritikus fejlodesi hatar es nem megy tovabb. ekkor muszaj kiegeszitokhoz nyulni. nekem most lesz eletem elso kreatin kuraja egy kis feherje,dextroz komboval. ez az alkatomat,edzesemet,kajamat,stb-t figyelembe veve a 3 honapos ido alatt remelhetoleg 3-4-5kg-ot fog hozni,jelentos erogyarapodas mellett. a kiegeszitok hasznosak,mert felgyorsitjak a folyamatot,de hobby szinten,kulonosen az elso evben szamomra nem olyan fontos.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.30. 04:05:10

Aki kiröhög mert kevés súllyal megy valami, az hülye, már bocs.
Én is ismerek 1-2 ilyen arcot. Szerinted ők pl. 100kg-al kezdték a fekvenyomást? A nagy francokat...
Az értelmesebbek azt mondják, hogy nem a súly a lényeg, és ez így is van. Érezd azt,hogy megterhel, fáradj el kellemesen és kész. a többit le kell szrni.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.30. 02:46:09

na, szerintem novák laci kollégával kb ugyanúgy véljük, gondolom te is "elolvastad az alapismereteket" :D

annyi, hogy szerintem a power protein nem ihatatlan, bár vízzel nem a legjobb, de ha tejjel iszom (mert néha úgy esik jól csak..) akkor pl. a csokis, a banános, vagy erdeis mennyei :)
a titok nyitja, hogy csapok bele egy tojást pluszban (kevésbé habzik tőle nekem) , maltot meg dextrózt, és vagy 2 percig turmixolom össze.

ja és még valami, ha valaki nem "turmixol" , akkor is mindenképp egyen sok zöldséget és gyümölcsöt.
egyrészt a rostok, másrészt a székrekedés elkerülése miatt.
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.30. 01:37:30

Helyreállító kúra az az mikor egy kúra után köszönhetően a kívülről bevitt hormonoknak a féri nemi hormon termelése csökken és mivel a szervezet az egyensúlyra törekszik ezért női nemi hormont szednek hogy az agyad beindítssa a teszto termelést. Jobbesetben.

Kiegészítőkről aki nem bízik benne az menjen el és kérdezzen meg egy komolyabb sportorvost, ha az illetőt az ehhez hasonló félelmeikkel nem röhögik ki akkor vendégem egy sörre.
Fogalmatlanok itt is vannak főleg a háziorvosok körében fogalmuk sincs milyen előírások vonatkoznak a tápkiegekre és csak hajtják az ökörségeiket.
Vannak nem megbízható kisebb gyártók valóban előfordult hogy koksszal dúsították a termékeiket de ki is lettek tiltva. Meg nem is kell venni az ilyen szrokat.
Power protein?
Napi hányszor kell stb?
Am egy haverom Szlovákiából rendel egy csomó 'mit is' ? és 1500 a postaköltség és minden sokkal olcsóbb
1500 az szép valószínűleg annyit is ér.
"Ipari" fehérjét itthon is lehet kapni annyi a gond vele hogy emésztőenzimeket nem tartalmaz aztán felszívódása minimális hiába a magas 80% fehérjetartalom.
Tejsavó fehérjének a legolcsóbb a cytogenes whey pro ill a kombós fehérje a sctices Pro Mix.
A power protein ihatatlan.

Kezdőknek multivitamin komplex+ tejsavó edzés utánra. Kajálj 4 szer egy nap nehéz átállni napi 3 neadjisten 2ről napi 6-ra ami az ideális lenne.
Sajt az fekete listás tej felesleges zsírmentes túró nagyon ajánlott a legmagasabb a fehérjetartalma a tejtermékek közül. Túlzott édességet, túl sok kenyeret felejtsd el.
2-3 gramm/kg ra kell számolni van tápanyagtáblázat tessék számolgatni.
Valóban nagyon költséges meg körülményes tartani a kajálást nem is hiszem hogy mindenki számára teljesíthető de meg kell próbálni minél jobban megközelíteni mert megéri.
Még nem merek elmenni kondiba,mert kinevetnek hogy mit akarok én itt...
Nem hiszem bár ez társaság függő.
Volt nálunk olyan srác akin a rúd maradt rajta mégsem dőlt a fél terem a röhögéstől.
Valahol el kell kezdeni :)
socio66

2011.07.29. 22:10:51

Hunter91 írta: Még nem merek elmenni kondiba,mert kinevetnek hogy mit akarok én itt...
senki nem nevet ki,nekem az a tapasztalatom hogy a konditeremben az emberek ritka mogorvák,két szót sem szólunk egymáshoz,a kommunikáció kimerül a köszönésben és az 'ezt használod még?' kérdésben. :)
mindenki lenyomja a maga adagját aztán jónapot,senki nem fog veled foglalkozni.
Hunter91
Capitá del Barça

2011.07.29. 22:03:28

shutterisland írta:
Hunter91 írta:Ez a helyreállító kúra mit jelent?

Valamint, ez lehet nagy marhaság,de otthoni edzéshez mit szóltok lehet erősödni? Erre gondoltam: http://body.builder.hu/edzestervek_resz ... 4?id=61#4b

Valaki lentebb kérdezte hogy milyen magas vagyok,annak válaszolnék hogy 184 centi.
Egyenlőre elég infót gyűjtöttem tőletek,majd ha elakadok akkor még kérdezek :D
Majd szeptemberben akarom komolyabban kezdeni,addig is összeszedem magam pszihésen :D
a helyreállító kúra az tudtommal egy szteroid kúra után egy hormon-visszaállító cucc szedése, ami a tesztoszteronnal kapcsolatos...de ebben a topicban nem tudom hogy szabad e ilyet írni, meg nem is szükséges :wink:

az otthoni edzésről annyit, hogy én is otthon edzek (erre a célra külön kialakított kis szobában) de van fekpadom, haspadon, rudam, kézisúlyaim, tárcsáim...szóval jó, csak kezdem lassan kinőni a súlyokat.

ha nagyon nagy cink elmenni konditerembe (bár szerintem ez hülyeség, manapság hawaii gatyás, papucsos kölkökkel vannak tele a termek :lol: ) akkor nyomjad otthon, de a saját testsúlyos gyakorlatok nem helyettesítik szvsz a súlyzósokat.

csináld otthon keményen egy ideig, próbáld a táplálkozást is belőni, kezdőknél hamar látszik az eredmény, főleg, ha jól csinálják.
kicsit javul a fizikumod, aztán irány a terem.
Az lesz :D Kis alapozás és megyek terembe. Szerencsére van haverom is aki szeretné csinálni,úgyhogy nem leszek egyedül :)

Köszi még1szer mindenkinek :)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.29. 21:55:20

Valamint, ez lehet nagy marhaság,de otthoni edzéshez mit szóltok lehet erősödni? Erre gondoltam: http://body.builder.hu/edzestervek_resz ... 4?id=61#4b

Valaki lentebb kérdezte hogy milyen magas vagyok,annak válaszolnék hogy 184 centi.
Majd szeptemberben akarom komolyabban kezdeni,addig is összeszedem magam pszihésen :D
a helyreállító kúra az tudtommal egy szteroid kúra után egy hormon-visszaállító cucc szedése, ami a tesztoszteronnal kapcsolatos...de ebben a topicban nem tudom hogy szabad e ilyet írni, meg nem is szükséges :wink:

az otthoni edzésről annyit, hogy én is otthon edzek (erre a célra külön kialakított kis szobában) de van fekpadom, haspadon, rudam, kézisúlyaim, tárcsáim...szóval jó, csak kezdem lassan kinőni a súlyokat.

ha nagyon nagy cink elmenni konditerembe (bár szerintem ez hülyeség, manapság hawaii gatyás, papucsos kölkökkel vannak tele a termek :lol: ) akkor nyomjad otthon, de a saját testsúlyos gyakorlatok nem helyettesítik szvsz a súlyzósokat.

csináld otthon keményen egy ideig, próbáld a táplálkozást is belőni, kezdőknél hamar látszik az eredmény, főleg, ha jól csinálják.
kicsit javul a fizikumod, aztán irány a terem.
albicelesteX
A Vadász

2011.07.29. 21:53:17

Ne tarts attól,hogy kinéznek,egyszer mindenki elkezdte valahol.Az otthoni edzésről az a véleményem,hogy felesleges.Menj le egy terembe és kezd el gyakorolni a gyakorlatokat,próbálkozz kérj segítséget ismerd meg,hogy mit bírsz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára albicelesteX 2011.07.29. 21:57:29-kor.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.29. 21:50:43

B. írta:Srácok lenne egy kérdésem: miért nem lehet kenyérféléket(lisztet) fogyasztani és rizst miért kell?Szén-hidrát van mind2-ben nem?
nem mindegy, hogy korhadt,ázott deszkákból építesz bunkert a kölköknek, vagy mondjuk jó minőségi borovi fa lécekből.

hülye hasonlat mondjuk, de a lényeg átjön.

mellesleg, 1 kiló rizs kb egyezik is 1 kiló kenyérével.
Hunter91
Capitá del Barça

2011.07.29. 21:49:31

Ez a helyreállító kúra mit jelent?

B.
Jugador del Barça

2011.07.29. 21:41:15

Srácok lenne egy kérdésem: miért nem lehet kenyérféléket(lisztet) fogyasztani és rizst miért kell?Szén-hidrát van mind2-ben nem?
B.
Válasz küldése