superG írta:Sziasztok! 2 hónapja járok heti 3-4 alkalommal konditerembe.(mellette már járok 3x kézilabda edzésre) Azt szeretném kérdezni hogy mennyit és mikor egyek? Elötte? Utánna? Mit? Mennyit? A másik kérdésem hogy szeretnék egy kicsit gyorsabban növelni az izomzatomat. Tudtok valamit ajánlani hogy mit szedjek? De viszont azt nem szeretném hogy a hasam megnöjön töle. Tudom hogy elég összevisszaság de nagyon megköszönném a válaszokat! Elöre is köszi!
Bár én már jó ideje edzek, ilyen dolgokban nem vagyok annyira otthon, én mindent csak ösztönösen csinálok, ahogy jól esik.
De azért úgy tudom, h akik foglalkoznak testépitéssel, azoknak az a jó, ha sokat esznek, de nem egyszerre, hanem kis részletekbe, tehát naponta sokszor keveset. Előtte, v. utána, az sztem mind1, csak edzés előtt 2 órával nem ajánlott enni. Hogy mit? Sztem mindenképp jó, h olyan ételeket eszel, melyben sok a fehérje, ugye ez kell az izmoknak. Zsíros ételeket nagy mértékben érdemes mellőzni, ugyanígy a cukros dolgokat. De azért arra is kell figyelni, h elég kalóriát bevigyél, hisz attól lesz energiád.
Hogy gyorsabban nőjön az izmod, szintén a fehérjét tudom javasolni, ha nem elég, amit az étellel beviszel, akkor lehet vmi külön fehérjét szedni, pl. creatint.