Az egész koronavírussal kapcsolatban van egy történetem: Szüleimmel együtt élünk hárman Budapest mellett az agglomerációban. Voltunk influenza elleni védőoltáson november, december táján. Januárban nagyon sokat jártam Győrbe vonattal (jellmezően nemzetközi vonattal, ami tele van kínai túristával általában) a vizsgaidőszak miatt az egyetemre édesanyám pedig Budapesten dolgozik és nagyon sokat jár tömeggel.
A történet érdekessége most kezdődik: Február elején mind a hárman lebetegedtünk, mégpedig köhögéses, orrfolyásos, lázas fertőzéssel (influenza szerű tünetek). 22 éves létemre nálam is komolyak voltak a tünetek, köhögtem mint egy dohányos és folyt az orrom, de levegőt kaptam rendesen. Lázam inkább éjszakánként volt,de akkor 38-39 körül volt. 60 év körüli édesapámnak voltak a legdurvább tünetei ugyanis, rengeteget köhögött és néha nagyon nehezen kapta a levegőt, ráadásul 39 fokos láznál a lázcsillapító és a kalmopyrin sem hatott nála, ami korábban mindig hatott (Nem nagyon volt beteg az elmúlt 10 évben). A háziorvos nagyon sokat vizsgálta őt (feltünően sokat) majd felírt antibiotikumot, orrsprayt és neo citrant ajánlott neki. Az antibiotikum nem túlzottan segített neki, de enyhültek egy hét után a panaszai. Az egész családnak kellett kb 3 hét, amikor már jól éreztük magunkat és azt tudtuk mondani, hogy kihordtuk azt a valamit.
Ezt 2 héttel követte a 2 iráni eset Pesten és a többit már ismerjük.
Jelzem a járvány akkor még "HIVATALOSAN" kínában volt, akkor jelent meg európában kb. 1-2 országban papíron.
Pont most gondoltunk bele abba, hogy lehetséges módon átmehetett már rajtunk a vírus csak nem tudtunk arról, hogy itt is előfordulhat és nagyban tombolt az influenza szezon, de attól függetlenül nem könyveljük el és betartjuk a szabályokat.