LM10 írta:...
1.: én ódzkodok minden szertől, akárki akármit mond.
2.: ahhoz, hogy úgy legyél izmos, hogy közben nem ártasz magadnak abszolút minden izmodat kell erősítened, különben helytelen testtartásod lehet. A saját súllyal végzett gyakorlatok a legajánlottabbak, már sajnos az indoklásra nem emlékszem, de mindenki azt mondta, hogy inkább saját súllyal, az egészségesebb. És ha kitartóan (heti 2-3 edzés) csinálod úgy, hogy mindig "leamortizálod" magad, akkor idővel meg is lesz az eredménye.
3.: csináld úgy a gyakorlatokat, hogy mindegyiket 15 percig csinálod úgy, hogy megcsinálsz 3-t nagyon gyorsan és szabályosan, aztán pihensz 10 mp-t, majd megint csinálsz 3-t gyorsan és szabályosan. Ha már nem tudod szabályosan csinálni, akkor +10 mp pihenj legközelebb az előző pihenő hosszodhoz képest. Nagyon durván megnő a teljesítő képességed, ahelyett, hogy mondjuk 100 fekvőt csinálnál meg 15 perc alatt megcsinálsz 200-t.
4.: vannak nagyon jó olyan gyakorlatok, amikor igazából nem is kell mozognod, csak tartanod kell magad. Ilyen pl az, amikor a fekvőtámaszhoz hasonló módon helyezkedsz el annyi kivétellel, hogy nem a tenyereden, hanem az alkarodon támaszkodsz. És tarts 2 percig szabályosan. Ez a gyakorlat sokkal több izmot erősít egyszerre, mint a felülés mondjuk. (Persze az is hasznos.

)
Remélem tudtam segíteni. Jó magam is most fogom elkezdeni ezeket csinálni aktívabban, de azt tudom, hogy hatásos a dolog, a bátyám sem egy nagyon zömök termetű valaki, mégis eléggé megvastagodott az izmomtól, amit ilyen módszerrel szedett fel kb fél év alatt.