Mindenképp Cseri álláspontján vagyok én is. A gyerek nem abba "reccsen meg", ha nem Hawaii-n vagy esetleg Horvátországban nyaral minden évben, hanem abba, ha nem kap törődést, figyelmet, szeretetet. Egyébként a párommal elég sokat beszélünk is erről, mert néhol mások az elképzeléseink az eltérő gyerekkor miatt.
Én 30 éves leszek áprilisban, ha addig ki nem csinál a két kisgyerek
Teljesen egyértelmű, hogy hatalmas felelősség és azért, mert "kötelező"-nek érzed, ne vállalj soha. Egyértelmű, hogy olyannak kell vállalni, aki nem érzi tehernek és olyannal kell vállalni, akivel egy hajóban eveztek. Nem kell egyformának lennie a két embernek, de egy felé tartsatok, a célok legyenek közel azonosak.
Egyébként ez a két nemnél teljesen más. Te férfiként még 40 évesen sem leszel elkésve, kérdés, hogy találsz-e majd olyan kiscsajt, aki meg neked szeretne szülni

Mert egy nőnél meg ketyeg az óra, egészségügyi szempontból is jó, ha húszon évesen túl vannak a szülésen.
Visszatérve a gyerekekre, én a jelenlegi kettőt úgy nevelem, hogy nem sajátok és még így is rengeteg örömöt adnak a nyilvánvaló kötelező idegeskedéseken kívül. Összességében bőven plusszosra jön ki a mérleg (kivéve anyagilag). Emellett pedig szeretnék saját gyereket is, reméljük hamarosan összejön, mivel nekem fontos, hogy a génjeim és az értékrendem, nem utolsó sorban a nevem tovább örökítsem.
Lehet szemtimentális vagy hülyeség, ezt mindenki eldöntheti magának szerintem. Nekem van olyan nő ismerősöm, aki 40 elmúlt és nem is szeretne gyereket. Kérdeztem, beszéltünk őszintén is róla, nem vágyik rá, tényleg nem.
Szerintem nem is mindenkinek való, így erőltetni teljesen felesleges. Azt sem értem, aki szerint az ilyen emberek nem lehetnek jó emberek. Régen én is úgy gondoltam, hogy tiszta hülye, aki nem akar. De, ha mindenkinek lenne elég töke bevallani magának, hogy nem képes felnevelni tisztességgel egy gyereket, akkor jóval kevesebb sérült ember rohangálna az utcán. És ez nem CSAK pénz kérdése.
A témáról könyvet lehetne írni, összegezve annyi, ha csak az anyagiak miatt nem vállaltok, akkor gondoljátok át újra meg újra. Ha viszont az anyagiak csak egy kifogás, mert nem meritek, nem vagytok képesek rá stb, akkor meg lehet hagyni kell az egészet.
Ui.: Támpontként: Nálunk egy 5-es és egy jövőre elsős gyerek van jelenleg, minden hónap mínusz 50e-vel kezdődik. Ez csak az ovodai és iskolai fix költségek. Úgyhogy nyílván 150ezerből ezt nehezebb kihozni, ott komolyan matekozni kell, de szerintem egy KSH átlag vagy kicsivel fölötte már bőven megoldható, ha csak az anyagiakat nézzük.