geridoss írta:Unokatesóm Szolnokon tanít középsulisoknak matekot. Még nem végezte el az egyetemet, utolsó évet kezdte, de mellette csinálja (levelezőn), matek diploma mellé a tanárit.
Pont tegnap javított dolgozatokat, és küldött párat. Mit ne mondjak. 9. osztályban tanít. Az még hagyján, hogy a legtöbb a nevét nem tudja leírni. De nem lett 40% feletti, mert egyszerűen a lebutított feladaokat nem tudták értelmezni, pedig nagyon jó szívűen osztályozott. Eleinte nevettem a pár dolgozaton, amiket elküldött. Aztán belegondoltam, hogy pár év múlva ezek az emberek felnőttkorba lépnek, családot alapítanak, szavaznak az ország ügyeiről. És ez nagyon elszomorított.
Tavaly és azelőtt Kenderesen tanított matekot (Szolnoktól nem messze). Ott csak annyi volt a baj, hogy az igazgatónő kijelentette, hogy április 8-án a fideszre kell szavazni, fényképezzék le és küldjék el neki Messengeren. Aki ezt nem tette meg, az ellen rejtélyes körülmények között lejáratókampány és leépítés történt. Unokatesóm sem küldte el a képet, nem is rájuk szavazott. Az azt következő fél évet illetve évet végigbőgte otthon, annyira kifúrta az igazgatónő és megnehezítette az életét.
Van az a film(aminek a címét nem tudom elnézést, csak azt hogy 2005-ös), ami alapvetően paródia, de egyben szomorú is, na az szokott az eszembe jutni:
Arról szól, hogy a mostani tendencia szerint(az értelmes, megfontolt emberek 1-2, de maximum 3 gyereket vállalnak, a primitív ösztönlények meg gomba módra szaporodnak) az emberiség pár száz év múlva olyan szinten elbutul, hogy alapvető dolgokat nem tudnak megoldani,mert minden akkori ember hülye.
Akarva, vagy akaratlanul, de ilyenkor mindig ez a film jut eszembe, amikor azt látom, hogy Lakatos Armaniék nemzenek 10 gyereket, míg egy mai világban elvárható műveltségi, végzettségi szinten lévő ember 1-2 gyereknél megáll, mert megfontolt.
És itt nem is kizárólag a származás a lényeg, hanem a kilátások, a példám szerinti "Lakatos Armaniék" gyerekei közül vajon hány járja majd ki legalább a középiskolát, úgy hogy olyan nevelést kapnak, hogy az iskola rossz, éljen mindenki ahogy akar, majd lesz valahogy elven?!
Demográfialiag nézve ijesztő ha azt nézzük hogy mi lesz ha így folytatódik, arról nem beszélve hogy a "normális" szülők gyerekeinek is egyre nagyobb százaléka agyilag zokni, mert kiskorától a Valóságshow és egyéb szennyeken művelődik.
Mi is néztünk sok hülyeséget kiskorunkban(az értelmesek mellett), de én TV-t már nem is vagyok hajlandó nézni, mert fél óra alatt az ideg megszab a hihetetlenül színvonalas műsoroktól, és a kampányvideóktól.
Sajnos menő kreténnek, műveletlennek lenni, és ezt a felfogást követni, ez meg is látszik az említett dolgozatos témán is. Megjegyzem, én sem voltam egy szorgalmas diák, ennek ellenére jó eredményeim voltak, és a fejemet fogom amikor hallom én is hogy milyen sötétség tombol az iskolákban.
Múltkor ismerősömnek segítettem a TV-t beüzemelni, beindítottam, és amikor 2mp után azt hallottam, hogy "fujj a mocskos ellenzék itt meg ott sikkasztott" és hogy mennyire dübörög az ország a fejlődés felé, a narancs a király, mit is mondjak, majdnem elintéztem örömömben, hogy megint TV nélkül maradjon az illető