Zenék

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.02. 15:05:53

Game90 írta:Drew Holcomb & The Neighbors - Live Forever:
http://www.youtube.com/watch?v=XUf4FEiimwg
Zseniális.
(Egyébként inkább fogd úgy fel, hogy milyen szerencsés vagy, hogy azon kevesek között vagy, akik halhatták ezt a számot)
PCsabi
aka Game90

2012.12.02. 14:53:48

Vasárnap délutánra.

Drew Holcomb & The Neighbors - Live Forever:
http://www.youtube.com/watch?v=XUf4FEiimwg

És amikor látom jobb oldalt, hogy a Justin Bieber & Nicki Minaj videót már 98milllióan, ezt meg csak 300ezren nézték meg...
Bob_Marley írta: Fekete Vonatot is nagyon szerettem:
http://www.youtube.com/watch?v=VcPqIjRlurQ
Fatimének olyan hangja volt, hogy áááááááááá :D
Ezt a Fekete vonat ill. Kartel időszakot visszasírom azért. Rossz vér például akkora klasszikus nálam, mint a ház 8)

Fatima-nak nem csak volt, de még mindig jó hangja van :) Konkrétan libabőr:
http://www.youtube.com/watch?v=BMAwolJ7Gu0
És akkor kénytelen egy ilyen tehetségkutatóban elindulni, hogy ismét ott legyen a top-on...
Eazzy írta: Na mind1, azért Arts the Beatdoctor nagyon szétcsapta az ÁÁááá 38-at :D
Igazam van, vagy igazam van Slither és Csabi?
Itt van az Á-Á Fa Ló mixe:
https://www.youtube.com/watch?v=xDjehx20RSw
(sajnos nincs olyan jó a hangrendszer, mint ott volt :D)
Jól nyomogatta a gombokat a srác, az biztos :D Lehetett volna több hipphápp is, de ez az electro-s cucc is elég bejövős volt. I Follow Rivers meg az utolsó track (a "vissza, vissza" után :lol: ) mindent vitt 8)

Arts The Beatdoctor - Live looping remix:
http://www.youtube.com/watch?v=iv1F0dh8TqI
messideco írta: A kérdés:

1. Szerinted melyik a (könnyű)zene történetének legfontosabb zenekara (együttese?)
1. The Beatles
2. AC/DC
3. N.W.A
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PCsabi 2012.12.02. 15:17:41-kor.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
messideco
Presidente del Barça

2012.12.01. 19:06:16

Épp most akartam írni, hogy valaki ajánljon egy két együttest, amitől érdemes számokat hallgatni :)
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.01. 19:03:16

Hinder új albuma is kijött, belehalgattam, és továbbra is nagyon tetszik. Bár kezd elmenni egyre inkább pop-os irányba, hangszerhasználat, beat-ek, refrének terén (kb. mint a Nickelback tavalyi lemeze), nekem ez a stílus is nagyon adja. (Youtubeon még nincs fenn, úgyhogy linkelni nem tudok számokat, de ha lesz rá lehetőségem, megteszem)
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.12.01. 17:24:45

miihii írta:Kraftwerk

Hatalmas szerepük volt az elektronikus zene kialakulásában, fejlődésében, egyik úttörő együttese volt ennek.
Ez teljesen igaz, a másik nagy úttörő meg szerintem Jean Michelle Jarre volt.
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.12.01. 17:00:30

Tales Of Evening - Az én mesém (acoustic version):
http://www.youtube.com/watch?v=-jaeP8lM ... ture=share

A Freedom című számuk a legjobb, de ez se rossz:
http://www.youtube.com/watch?v=ovGCwCSV ... re=related
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
davi10
Llegenda del Barça

2012.12.01. 00:08:57

soadroli írta: 3. System of a Down :D
Adom :D
Mondjuk "legmeghatározóbbnak" nem mondanám őket, igaz kedvenc együttesem nekem is, de 2 dolog nem jött össze nekik :

Szerintem túl későn kezdték: Serj túl volt a 30-on, amikor kiadták az első lemezt, ezért a Toxicity után eléggé kezdett elkopni a hangja, ami egy együttesnél 2 album után nagyon nem jó. A mai hangjáról meg olyan, mintha héliumot szívott volna a SOAD koncertek előtt.

A másik: Ez a szünet sztem nagyon nem jött jól. 1 évbe kiadtak 2 albumot, mindkettő első helyen debütált Amerikában, platina, meg minden lemez lett, erre 5 évre elvonultak, ami alatt még Serj felénekelhetett volna 1-2 SOAD albumot. A szóló cuccaival nincs bajom, de nem üti meg a System szintjét.

+ egy kicsit régebbi hír, ám ezt inkább soadroli neked címezem, mert nem hinném, hogy a többiek ennyire vágják ezt :

Malakian egyedül készíti el a kettes Scars On Broadway lemezt

Röviden : A System 2006-os feloszlása után a gitáros/énekes Daron Malakian és a dobos John Dolmayan megalapították saját együttesüket, a Scars on Broadway. Ebből az együttesből idén kivált John, és a másik gitáros, Franky Perez, ezért Daron barátunk úgy döntött, hogy otthon veszi fel az új lemezt EGYEDÜL! feljátszva minden hangszert.
Nagy koponya a csávó, kedvenc zenészem (profilkép :D ), de ez sztem túl nagy falat lesz neki.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
El fanático
Entrenador del Barça

2012.11.30. 22:13:32

Főként a rock, -és metal zenekarok tekintetében nyilatkoznék, mert ezt a vonalat csippantom.

Nagyon jólesett a kicsiny szívemnek, hogy minden metal-zenék ősatyját a Black Sabbath-ot Rinku beírta a listára. A Queen, a Led Zeppelin, az AC / DC és a Rolling Stones is elvitathatatlanul teljes joggal szerepelhet rajta.

Akik eddig kimaradtak:

1. Judas Priest

Illik megemlíteni a Judas Priest -et is, mint a mai Heavy metal zenék kialakulására nagy hatással lévő együttest. Azon meg sem lepődök, hogy a mai fiatalok, akik - mint azt a lentebb lévő listán látni - ha rockzene kerül szóba, nem látnak tovább napjaink mainstream bandáinál. Ez nagyon szomorú... Nem kell kedvelni, sem pedig hallgatni ezeket a zenéket, de tudni nagyon is illik, hogy egy ilyen listán nekik KELL szerepelni.

2. KISS

Igen, a Kiss - a 4 jelmezes, platformcipős, sminkelt hapsi. Hatásuk mind zeneileg, mind a rockzenékhez hozzátartozó színpadi show-k tekintetében elvitathatatlan. Rengeteg híres banda merített a munkásságukból, hogy most két ismert példát mondjak: a Slipknot és Marilyn Manson is.

3. Iron Maiden

Igen, a Maiden nélkül sem lenne sok mai banda olyan, amilyen. Ami az AC / DC a rockzenében, az az Iron Maiden a metalban. Egyszerűen alap, kötelező - nem szeretni, hanem ismerni! ... és a listára felírni :)
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.30. 19:57:06

messideco írta:1. Szerinted melyik a (könnyű)zene történetének legfontosabb zenekara (együttese?)

Minimum 1, max. 3 alternatívát várunk a szavazóktól, esetleges sorrendnék fontos a sorszám is :)
A válaszokat jövő péntekig várjuk :)
Electro-énemet mellőzve
1. ABBA
2. Rolling Stones
3. Queen
Persze van még sok-sok úttörő, de számomra ők a legfontosabbak.

Electro-énemet elővéve: december 3-án Other Echoes-EP!

Sunburn
http://www.youtube.com/watch?v=qRA_rRKk ... ture=g-all

Free Running
http://www.youtube.com/watch?v=-aBuYjHE ... ture=g-all
miihii
KHAL

2012.11.30. 19:48:52

Kraftwerk

Hatalmas szerepük volt az elektronikus zene kialakulásában, fejlődésében, egyik úttörő együttese volt ennek.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.30. 19:35:48

soadroli írta:
messideco írta: 1. Szerinted melyik a (könnyű)zene történetének legfontosabb zenekara (együttese?)
1. Metallica
2. SlipKnot
3. System of a Down :D
Mr President
Spice Girls
N'Sync
:D
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.30. 19:33:31

messideco írta: 1. Szerinted melyik a (könnyű)zene történetének legfontosabb zenekara (együttese?)
1. Metallica
2. SlipKnot
3. System of a Down :D
Kép
LM10
Director del Fútbol

2012.11.30. 15:49:57

Akik szeretik a magyar punkrockot :D

Megcsináltuk a bandánk első demó cd-jét:

Szemtelen Szemtanúk

http://www.facebook.com/pages/Szemtelen ... 4041748584

Demó:

http://www15.zippyshare.com/v/45802286/file.html

Aki meghallgatta, attól kérnék egy visszajelzést.
davi10
Llegenda del Barça

2012.11.30. 15:46:17

messideco írta:
1. Szerinted melyik a (könnyű)zene történetének legfontosabb zenekara (együttese?)
1. Beatles
2. Metallica
3. KoRn (ezzel sztem rajtam kívül senki nem értene egyet, nem fogom most kifejteni, miért, de én leborulok előttük)
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
messideco
Presidente del Barça

2012.11.30. 14:35:43

Bob, majd jövő héten majd az énekesek, most szigorúan csak énekesek vannak terítéken :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.30. 13:50:31

off:
Általában igen nem értünk egyet a sporton kívül semmiben, ez val. filozófia felfogások ellentétén alapul.

Jól van elfogadom valahol, nekem a szívemhez közel van a Kartrel meg pont hétvégén édesanyámnál rendezgettük a szekrényeket, s megtaláltam a régi Helldorado kazettámat :D

Fekete Vonatot is nagyon szerettem:
http://www.youtube.com/watch?v=VcPqIjRlurQ
Fatimének olyan hangja volt, hogy áááááááááá :D
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.11.30. 13:41:38

Bob_Marley írta:Ezért mondtam, hogy biztos lehet erről vitázni, de nincs kedvem :D
Szerintem Zolee-ék olyat hoztak be s olyan hitelesen adták elő, amit előtte és talán utána se csinált senki.
Abban igazad van a rap nem csak káromkodásról szól, hajaj , s azért Ganxsták sem csak folyamat káromkodnak.

Videóklip meg pont amiatt, hogy magyar szinten, nagyon jó szerintem a megvalósítás meg a gondolat.Miért kellene kurucnak beöltöznie, mert az magyar?Hülyeség, nagyon nagy klip, s nem csak mert westernes stb, de pl rakhattam volna a szesztilalom számot is, az is olyan, hogy ha csak szimplán a klipet nézem, látszik hogy valóban elég sokat foglalkoztak azért vele.S magas szintet képvisel.

S hozzáteszem szigorúan 90es évek Karteljéről van szó (azóta mondjuk nincs is :D ) ők szerintem igen is gyökeresen megváltoztatták a magyar zenei piacot.Azt hogy jó irányba vagy nem más kérdés.
A kuruc az csak egy vicc volt, de szerintem a rap műfaji sajátosságaiból adódóan is eredetileg arra való volt (persze a művészet sem lehet csak egy célért, de szerintem öncélért sem), hogy társadalmi problémákra, egyenlőtlenségekre hívja fel a figyelmet, illetve másik oldalról pedig mint minden műfaj, érzelmeket is kifejezhet. Na most éppen ezért mondom, hogy szerintem egy magyar rapper igenis magyar problémákra hívja fel a figyelmet, a klippjében is. Vagy adott esetben persze világproblémáról szólhat, de ne egy másik nemzet sajátosságait erőltesse magára pusztán divatból. Technikailag biztos igényes, ezt nem vitatom, csak nem tetszik, amikor erőltetetten "amerikaiskodik" valaki. Mert ez erőltetett erősen a véleményem szerint. De ez az én véleményem csak, nem kell vele egyetérteni és ölre menni sem fogunk. Köszi, hogy jelöltél, szerintem tavaly tiltottak, téged pedig már jelöltek, úgy hogy nem tudom viszonozni :) A sportban általában egyetértünk, minden másban szinte sosem :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.30. 13:28:40

Ezért mondtam, hogy biztos lehet erről vitázni, de nincs kedvem :D
Szerintem Zolee-ék olyat hoztak be s olyan hitelesen adták elő, amit előtte és talán utána se csinált senki.
Abban igazad van a rap nem csak káromkodásról szól, hajaj , s azért Ganxsták sem csak folyamat káromkodnak.

Videóklip meg pont amiatt, hogy magyar szinten, nagyon jó szerintem a megvalósítás meg a gondolat.Miért kellene kurucnak beöltöznie, mert az magyar?Hülyeség, nagyon nagy klip, s nem csak mert westernes stb, de pl rakhattam volna a szesztilalom számot is, az is olyan, hogy ha csak szimplán a klipet nézem, látszik hogy valóban elég sokat foglalkoztak azért vele.S magas szintet képvisel.

S hozzáteszem szigorúan 90es évek Karteljéről van szó (azóta mondjuk nincs is :D ) ők szerintem igen is gyökeresen megváltoztatták a magyar zenei piacot.Azt hogy jó irányba vagy nem más kérdés.
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.11.30. 13:07:22

Bob_Marley írta:Megspékelem előadóknál meg:
1;Elvis Presley
2;Tupac
3;Bob Marley
És akkor olyanok maradnak le:
Bob Dylan, Madonna, Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Jimmy Hendrix, Sting, Whitney Houston....Te jó ég de nehéz bármiben listát összerakni :D

Amúgy amit bencebarca írt jogos, mert szerintem nem kedvencre kell gondolni, hanem tényleg olyan együttesre, amely kolosszális volt, egy új irányzatot hozott be, óriási hatást gyakorolt a társadalomra stb.
Tehát pl egy Coldplay valóban jó együttes, de pl össze se lehet mérni egy Queennel vagy Beatles-szel.

+
lehetne magyarokat is írni, s biztos sokan vitatkoznának velem :D de pl nálam a Kartel ott lenne a listán, val mert Ganxsta zenéjén "nőttünk fel" de úgy en bloc, ők is erősen megváltoztatták a magyar zenei kultúrát
Egyik kedvencem s szerintem a legjobb magyar videóklipp:
http://www.youtube.com/watch?v=AF1lObCE_c8
Vitatkozunk is :) Megváltoztatták a zenei kultúrát, mert divatba jött a trágárság egyre inkább, pedig a jó raphez nem kell káromkodni és a jó rap nem is arról szól, hogy mekkora f.sza gyerek vagyok, van pénzem, meg sok nőm. Egyszerűsítek persze, Zolee összes zenéje sem csak erről szól, de a 98%-a igen. A videóklipről meg: Nem értem, hogy ez miért a legjobb magyar videóklipp, amerikainak elmenne, de ne viccelj, ez magyarországi klipp, nem hiszem, hogy a vadnyugatról kellene szólnia :) Elrugaszkodott a valóságtól, megnézett egy -két westernt és megcsinálta, semmi tehetség nem kell hozzá. Öltözött volna be Zoli bá kurucnak :D Amúgy nincs személyes bajom vele, Hortival elég jók voltak az argentin bajnokságnál, de a véleményem az, hogy a focihoz jobban ért, mint a zenéhez :D Magyar előadók közül szerintem nagy hatást gyakorolt annak idején a zenei világra mondjuk a P-mobil, vagy Hobo, persze mást is lehet írni, rock műfajban. Rap-ben nem tudok (Fankát szeretem valamennyire), illetve én élek- halok a népzenei motívumokkal tarkított zenékért, itt ezt kevesen osztjátok, úgy hogy mélyebben nem mennék ebbe sem bele.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.30. 13:05:51

Tegnapi Punnanyn volt időm kicsit nézni az embereket is, mert már annyi Punnanyn voltam, hogy ilyenekre is jut időm közben :D Na mind1 a lényeg, hogy azon röhögtem, hogy a kiló sminkelt, szoftribancnak öltözött csajok ordítják legjobban a szöveget, amiben éppen őket oltják szénné a srácok...pl:

"Smink és festékhegyekre csak szentségelek,"

Most vagy fingjuk sincs az egészről, és csak üres fejjel mondják a szavakat, vagy tök jó az önkritikájuk? :D Én csak remélem, hogy a második, de sejtem, hogy az első...

Na mind1, azért Arts the Beatdoctor nagyon szétcsapta az ÁÁááá 38-at :D
Igazam van, vagy igazam van Slither és Csabi?
Itt van az Á-Á Fa Ló mixe:
https://www.youtube.com/watch?v=xDjehx20RSw
(sajnos nincs olyan jó a hangrendszer, mint ott volt :D)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.30. 12:36:21

Megspékelem előadóknál meg:
1;Elvis Presley
2;Tupac
3;Bob Marley
És akkor olyanok maradnak le:
Bob Dylan, Madonna, Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Jimmy Hendrix, Sting, Whitney Houston....Te jó ég de nehéz bármiben listát összerakni :D

Amúgy amit bencebarca írt jogos, mert szerintem nem kedvencre kell gondolni, hanem tényleg olyan együttesre, amely kolosszális volt, egy új irányzatot hozott be, óriási hatást gyakorolt a társadalomra stb.
Tehát pl egy Coldplay valóban jó együttes, de pl össze se lehet mérni egy Queennel vagy Beatles-szel.

+
lehetne magyarokat is írni, s biztos sokan vitatkoznának velem :D de pl nálam a Kartel ott lenne a listán, val mert Ganxsta zenéjén "nőttünk fel" de úgy en bloc, ők is erősen megváltoztatták a magyar zenei kultúrát
Egyik kedvencem s szerintem a legjobb magyar videóklipp:
http://www.youtube.com/watch?v=AF1lObCE_c8
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 07:34:46

1. coldplay
2. queen
3. the gorillaz

én úgy értelmeztem, hogy melyik a kedvenc 3 zenekarom, ugyanis nyilván nagyobb hatással volt egy beatles,rolling stones vagy aerosmith a zeneiparra, de rám nem. (habár természetesen szeretem őket is.)
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.11.30. 07:09:09

Az elég egyértelmű. De csak azon része,hogy nem tudom eldönteni. Nálam a sorrend a szimpátia és a zenére kifejtett hatás mérlegelésével alakult ki.

1. Led Zeppelin
2. Queen
3. Prodigy

Az első kettőt szerintem senki se kérdőjelezi meg, a harmadik meg egy személyes kedvenc,akik szerintem a korszakukat jócskán megelőző stílusban játszottak már akkor is. Zseniálisak,itt a helyük legalább egy listán :wink:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.30. 00:04:17

1.Queen
2.Beatles
3.ABBA

Szerintem ez a 3 együttes amik "megváltoztatták a világot" .
Persze lehetne még sorolni meg említették is, pl AC/DC meg Rolling Stones stb, de én ezeket nem szeretem :d úgyhogy ezt a 3at írom.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.29. 22:31:35

1. Queen.
Válasz küldése