Before Sunset
Állítólag ezt tartják a legrosszabbnak a trilógiából, nekem viszont jobban tetszett, mint az első, a közös élmények hatására végre volt valami kémia is a karakterek között, meg eleve talán egy kicsit komolyabb és személyesebb témákat érintettek. A végével meg kifejezetten megleptek.
8/10
Viszont a lényeg, hogy végre jöhet a Before Midnight.
Much Ado About Nothing
Őszintén szólva szerintem semmi értelme ennek az "adaptáljunk Shakespeare-műveket modern környezetben" című dolognak, és ez a film sem győzött meg arról, hogy ez másként lenne. Bepróbáltam, mert Joss Whedon meg minden, illetve hogy legalább egy ilyet lássak, de nem szépítem, ez élvezhetetlen volt.
Kritika
Fiatal és gyönyörű (Jeune et jolie)
Francois Ozon legújabb filmje (mint időközben kiderült, ő készítette a számomra nagyon tetszetős Dans la maison-t is) egy luxusprostinak álló tinilányról. A témában szerintem lett volna fantázia, de végig úgy éreztem, hogy a rendező maga sem tudja, mit akar kezdeni az egésszel, főleg a mellékszálak terén.
Kritika
The Way Way Back
A végére hagytam a legjobbat, nálam simán az év vígjátéka, emellett pedig egy remek feel-good-movie, szóval ha valakit jókedvre kell deríteni, abszolút tudom ajánlani. És ha nem győződtetek volna meg eddig arról, hogy Sam Rockwell zseniális, most megtehetitek.
Kritika
(Remy, egy kicsit csalódtam benned, vártam már, h ott lesz a kritikád róla most éjfélkor a blogon, erre Aftershock...

)
matador írta:Most így gyorsan felsorolva a kedvenceimet, Feledés, Vasember 3, Mellékhatások, Upstream Color, Jagten, Dans la maison, Gru 2, A.C.A.B., The Place Beyond The Pines, Stoker, Transz, Europa Report, Educazione Siberiana, Disconnect, Gravitáció, Mocsok, ez az a mezőny, amiből kiemelkedne ez?
Kapásból az első két film nézhetetlen. Legalábbis számomra. Nevetségesen gyenge volt mindkettő. Az egyik egy totál lenyúlás a minőségi filmekből (a Feledés cím valószínűleg a kreativitás feledésére utal), a második meg szimplán bűngyenge. Most ezekhez képest a Szemfényvesztők egy jó film, habár tényleg elég popcorn-mozi és egyszer nézhető valami. De legalább azt az egy alkalmat végignézed gond nélkül, nem a fejedet fogod, hogy ez meg mi a gyász.
A Gru2 jó esetben közepes.
A Transz tényleg [auto_cenzúra] viszont.
Magyarul láttál 4-et a felsoroltak közül. Akármennyire is az ellenkezőjét szeretnéd, egyelőre inkább csak az én álláspontomat sikerül igazolni.