Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ennyi, ennél többet nem lehet hozzáfűzni... Zéró tolerancia a lopásra, legyen az elkövető kolompár gétéaszanadreas, vagy maga o1g...Tim írta: Ki kellene egyszer próbálni hogy aki lop, az börtönbe kerül szerintem sokan tanulnának belőle.
Pedig kb. minden kutatás arra az eredményre jut, hogy azok a munkások sokkal termékenyebbek, akik jól érzik magukat a cégnél, kapnak elég pihenőidőt, nincs túlóra, megfelelő a kapcsolatuk a munkatársakkal, céges bulikba járnak stb, stb.LG írta:Értem én amit mondasz, csak elég konzervatív gondolkodású vagyok ebben a dologban is, szerintem egy munkahelynek nem a haverkodásról és a céges bulikról kéne szólnia. Én a japánok munkához való hozzáállásával szimpatizálok, ezt kéne a magyar társadalomba is belenevelni.
Amúgy éppen erről írtam a minap, hogy számomra mennyire visszatetsző, hogy elit kluboknál is szempont lett, hogy ki kinek a haverja, meg mennek a klikkesedések az öltözőkben. Tudom, hogy én vagyok hülye, begyöpösödött felfogású, de én úgy gondolom, illene pusztán a címerért megfeszülni, és minden csapattársat egyenlőként kezelni, azt is, aki esetleg nem szimpatikus. Kit érdekel a szimpátia, a csapat érdeke a legfontosabb, ezért bárkivel együtt kell tudni működni.
De ugyanez kéne, hogy igaz legyen minden munkahelyre. Sőt, mikor hivatást választunk nem azt kéne nézni, hol tudunk minél kevesebb erőbefektetéssel minél több pénzt keresni, lehetőleg olyan kollégákkal, akikkel jókat lehet vedelni. Mert úgy látom a többségnek kb. ennyi a célja. Hanem azt nézni, mi az, amivel a hazánknak, a magyar társadalomnak a legtöbbet adhatunk.
És ha már szóba került a katonaság, azt is gondolom, hogy ha ténylegesen veszélybe kerülne az ország, mindenkinek kutya kötelessége lenne bevonulni, és ha kell, az életét vagy az egészségét adni a hazáért, ha a szükség úgy kivánja.
Köszönöm, igazából ez a lényege amit ki akartam hozni ebből, nem mástól sajnálom én, mert pl az ápolók még kevesebbet keresnek, méltatlanul, hanem a mienk nevetségesen alacsony, és a többi hasonló fontos munkát végzőé. (Tanárok, ápolók, stb...) közben meg amit írkáltok itt 20 évesen 5-600ezres fizuk (nekem is van ilyen ismerősöm) kérdem én mire? Csak mert benne van a pozi megnevezésben hogy menedzser? Vicc.geridoss írta:. Nem a 200 ezer Ft sok itt a történetben, hanem a 140 brutálisan kevés.
Biztos emlékszel még Pinto-ra aki egy totál alsó középszer kapus volt, képességei alapján egy ilyen kaliberű csapathoz köze sem lehetett volna, mégis itt töltött 6 évet, többek között azért is mert mindenki imádta.LG írta: Akkor tartsunk mindenhol jó kávéfőző embereket és jó kávépartnereket. Lehet, hogy a Barca is ezért igazolta le anno Douglast, most meg Malcom a kávésember. Na az abszurd, hogy ilyenekre van pénz, és kutatást is csinálnak rá, gondolom szintén nem kevés pénzből.
Akkor tartsunk mindenhol jó kávéfőző embereket és jó kávépartnereket. Lehet, hogy a Barca is ezért igazolta le anno Douglast, most meg Malcom a kávésember. Na az abszurd, hogy ilyenekre van pénz, és kutatást is csinálnak rá, gondolom szintén nem kevés pénzből.Az informatikában több kutatást is csináltak arról, hogy milyen összetételű fejlesztő csapatok a legproduktívabbak, és az lett az eredménye hogy a vegyes összetételűek jobban működnek mint azok ahol a legjobb, legokosabbak voltak. Azokban a csapatokban az egyik ember pl olyan volt aki mindamellett hogy fejlesztett, de gyengébb képességű volt mint a többiek, ellenben nagyon jó kávét főzött, és ha valaki ki akart menni vele kávézni megbeszélni a dolgokat, akkor ő mindig szívesen ment. Ez jelentősen javította a hangulatot, és a többiek jobban dolgoztak tőle.
Nem idegesít fel, engem abszolút hideg hagy. Ezt csak arra írtam, hogy egy tanár azért ennél lényegesen több és felelősségteljesebb, ráadásul hasznosabb munkát végez jóval kevesebb fizetésért. Nem a 200 ezer Ft sok itt a történetben, hanem a 140 brutálisan kevés.optimus írta: Az informatikában több kutatást is csináltak arról, hogy milyen összetételű fejlesztő csapatok a legproduktívabbak, és az lett az eredménye hogy a vegyes összetételűek jobban működnek mint azok ahol a legjobb, legokosabbak voltak. Azokban a csapatokban az egyik ember pl olyan volt aki mindamellett hogy fejlesztett, de gyengébb képességű volt mint a többiek, ellenben nagyon jó kávét főzött, és ha valaki ki akart menni vele kávézni megbeszélni a dolgokat, akkor ő mindig szívesen ment. Ez jelentősen javította a hangulatot, és a többiek jobban dolgoztak tőle.
Nyilván nem biztos hogy ez történt, csupán abba is bele kell gondolni, hogy nem véletlen van ő ott ahol. Lehet hogy apu pénzeli és rakta be oda ahol épp van, na bumm mindig voltak ilyenek és mindig lesznek is, de ilyenek miatt nem érdemes idegesnek lenni, nekem is van ilyen ismerősöm, nem annyira móka mint amilyennek tűnik>
Nyilván nem ennyi egy tanár munkája, oda is írtam hogy az egy nagyon erős sarkítás, mindenki munkáját le lehet butítani így, az informatikus pl "csak ül a gép előtt és nyomkodja a gombokat".csababarca írta: Ha szerinted ennyi a tanár munkája akkor sajnálom, ez a társadalmi beidegződés is “segíti” hogy teljesen le van nézve ez a hivatás. De amúgy létezik a jelenség, de ez is a bérezésve vezethető vissza,mire legyen motivált a tanár? Pluszpénzek nincsenek, túlóra rengeteg van de túlórapénz nincs.
Mint mondtam inkább dolgozok ennyiért és csinálom amit szeretek mint üljek egy irodában és segget nyaljak.
De ettől még elvárhatom hogy javuljon a helyzet, vagy legalább is reménykedjek.
Elte meg pázmányról vannak, bár nem értem ez miért számít.
Az informatikában több kutatást is csináltak arról, hogy milyen összetételű fejlesztő csapatok a legproduktívabbak, és az lett az eredménye hogy a vegyes összetételűek jobban működnek mint azok ahol a legjobb, legokosabbak voltak. Azokban a csapatokban az egyik ember pl olyan volt aki mindamellett hogy fejlesztett, de gyengébb képességű volt mint a többiek, ellenben nagyon jó kávét főzött, és ha valaki ki akart menni vele kávézni megbeszélni a dolgokat, akkor ő mindig szívesen ment. Ez jelentősen javította a hangulatot, és a többiek jobban dolgoztak tőle.geridoss írta: Ezt szerintem gondold át.. Ismerek olyat, aki irodában dolgozik, konkrétan semmit nem csinál, havi 200ért. A semmi alatt értsd azt, hogy semmit. A kávéfőzésen és a passziánszon kívül. És ez nem az ő hibája. Egyszerűen ez a "munkaköre".
Tudtam, és?optimus írta: Azért na, amikor elmentél pedagógusnak pontosan tudtad milyen fizetésre számíthatsz, ezek után azért sírni hogy egy másik állásban többet keresnek elég erős. Pláne hogy nemtudom mi alapján lesz egy irodai munkás "iq negatív", de ha már lebutítjuk a másik munkáját, akkor szerintem "a hatodikos törikönyvet felolvasni" sem a világ legnehezebb munkáinak egyike.
Arra viszont tényleg nagyon kíváncsi lennék hogy, az a 3 diploma milyen diploma melyik intézményekből. Mert egy ZsigmondKirály vagy GáborDénes-en elvégzett szociológia szakos diploma esetében szerintem ha egy A4-es lapra felírod filctollal hogy "okso wok" többre mész.
Ezt szerintem gondold át.. Ismerek olyat, aki irodában dolgozik, konkrétan semmit nem csinál, havi 200ért. A semmi alatt értsd azt, hogy semmit. A kávéfőzésen és a passziánszon kívül. És ez nem az ő hibája. Egyszerűen ez a "munkaköre".optimus írta: Azért na, amikor elmentél pedagógusnak pontosan tudtad milyen fizetésre számíthatsz, ezek után azért sírni hogy egy másik állásban többet keresnek elég erős. Pláne hogy nemtudom mi alapján lesz egy irodai munkás "iq negatív", de ha már lebutítjuk a másik munkáját, akkor szerintem "a hatodikos törikönyvet felolvasni" sem a világ legnehezebb munkáinak egyike.
Attól függ. Ha tényleges veszély fenyegetné az országot, akkor gondolkodás nélkül jelentkeznék honvédnek. Ha valami tisztességtelen szándékú háborút indítana az ország vki ellen, abban nem vennék részt.A témához részben kapcsolódik: Ki harcolna az országért? Nem mintha bármi is indokolná a qurmány háborús narratíváját,Vitya démonjai ellen meg gyógyszerrel kellene harcolni Ez a behívhatósági korhatár emelése kapcsán jutott eszembe. Én speciel nem
Azért na, amikor elmentél pedagógusnak pontosan tudtad milyen fizetésre számíthatsz, ezek után azért sírni hogy egy másik állásban többet keresnek elég erős. Pláne hogy nemtudom mi alapján lesz egy irodai munkás "iq negatív", de ha már lebutítjuk a másik munkáját, akkor szerintem "a hatodikos törikönyvet felolvasni" sem a világ legnehezebb munkáinak egyike.csababarca írta: Ahol egy kezdő pedagógus 140ezret keres, mikor egy iq negatív irodista a dupláját, akkor had ne tapsoljak már. De majd olvasgatom a 10 parancsolatot, az úgy is megoldás erre is.
1. Hiába van egy jó ötleted, ha ellehetetlenítenek, mert nem vagy a "család" tagja. Erre szerintem elég sokunk tud példát mondani a saját környezetéből.Nero. írta:elsősorban saját magunkon múlik hogy mire visszük az életben. A politikával túl sokat nem érdemes foglalkozni mert csak negativ hangulatot kelt és ugyse tudjuk megváltoztatni.
1. Na jó, akkor nem lehet egy rossz szavunk se az utolsó munkanélküli naplopóra, mert csak más a véleménye meg az életfelfogása?Stalkyard írta:.