2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
környezeti körülmények is közrejátszanak ebben.Nero. írta:Én inkább arra gondoltam, hogy itt Európában a “fehér ember” egyre jobban feltalálta magát és tárgyakat, civilizálódott, stb. ugyanekkor Afrikában vagy Amerikában még mindig elég primitíven éltek az emberek és túl sok jele nem volt a fejlődésnek. Amikor itt már volt áram, autó, vonat, korházak stb. stb. akkor ezeken a tájakon még mindig dárdával vadásztak és kuruzslással “gyógyitottak”
De ez csak az én véleményem.
Jogos kérdés. Közép- és Kelet-Európa országait és az ott élő embereket keményen megnyomorította a szovjet befolyás és diktatúrák, az Afrikai országok pedig több évszázados kizsákmányolásnak és elnyomásnak voltak kitéve. Nem csoda, hogy a gyarmati rendszer felbomlása után nem bírnak talpra állni. Kb. mintha egy vadállatot ketrecbe zárnánk évtizedekre, tönkre tennénk közben a természetes élőhelyét, aztán visszaengednénk oda tessék, szabad vagy jelszóval.Nero. írta:Azon gondolkodott már valaki, hogy hogyan nézne ki Afrika mint kontinens 2018ban, ha az Európaiak soha be nem teszik oda a lábukat?
Egyáltalán nem rasszizmusból kérdezem, én se tudom a választ.
Na igen, meg fel lehet tenni a kérdést, hogy mi van, ha soha nem teszik be a lábukat az ősemberek Európába.Nero. írta:Csak gyarmatosításra, de egyébként jogos a kérdés, mivel elég sok népvándorlás volt.
Mészáros: Az Orbán pénze (strómanja van a min. 12 éven át hatalmon lévő miniszterelnöknek, WTF), de Viktor biztos kidob neki 20%ot
Mármint ha pl az ókoriak se mennek Egyiptomba az ókorban? meg ilyen mélységekig kell értelmezni?Nero. írta:Azon gondolkodott már valaki, hogy hogyan nézne ki Afrika mint kontinens 2018ban, ha az Európaiak soha be nem teszik oda a lábukat?
A pakisztániak, indiaiak lehülyézésével se értek egyet. Itt Angliába sok van belőlük, a nagyobb részük bőven az itteni átlag színvonalon vagy afölött él, és ami a legfontosabb, hogy rendkívül összetartóak és segítik egymást amit pl. erről a különlegesen intelligens, világ legszebbjei magyar népről nem tudok elmondani.
LG írta: Érdekes módon, ha vki azt mondja, hogy a feketék jobb sprinterek, kosarasok, szívósabbak, abba nem nagyon köt bele senki. És itt a kettős mérce, ha egy rassz erősségeit elismerjük, akkor a gyengeségeik se legyenek ilyen szinten tabuk!
A kapcsoszárójelbe tett rész azért messze nem elhanyagolható. És ezzel cáfolod még te magad is az 1. pontot. Nem kellenek ide kutatások, józan paraszti ésszel látni kell, hogy a vérmérséklet nagyon is befolyásolja az önkontrollt. Szélsőséges eset egy dühkitöréses autista, de simán lobbanékonyabb emberek sem lesznek soha olyan hidegvérűek, mint a flegmatikusak. Lehet tanulni, fejleszteni az önkontrollt, de azért megvannak a korlátok bizonyos embereknél, ahogy más dolgok megtanulására sem vagyunk egyformán fogékonyak. Általánosságban pedig a feketék kevésbé fogékonyak a fegyelmezettség elsajátítására, kivételek persze vannak, de attól még ezt ki merem jelenteni. Aki körbenéz a világban és józan ésszel gondolkodik, nem pedig abban hisz, amit a PC-sek belenevelnek, az belátja. A PC szerintem ugyanolyan szintű butítás, agymosás, mint amit a Fidesz csinál a sorosozással, vagy amit a komcsik meg a nácik csináltak korábban.macgabi írta:Néhányan mondjátok, hogy butaság ez az afrikaizás.
Nem. Ez nem butaság, hanem nettó rasszizmus. Aki pedig ezt nem érti, az szimplán ostoba.
Elképesztő, hogy 2018-ban, a hátunk mögött több ezer évnyi tudományos fejlődéssel, vagy csak a felvilágosodás óta eltelt 4-500 év tudományos eredményeivel, még mindig vannak, akik a szellemi, mentális produktum eredményeit (vagy sikertelenségét) képesek visszavezetni a származásig.
A fizikai produktum tekintetében beszélhetünk a származásról, lásd kenyai hosszútávfutók, afroamerikai bokszolók, és a többi, vagy például egy szan (busman) származású 140 centis, 40 kilós emberből sosem lesz olimpiai bajnok súlylökő vagy magasugró.
De azért óvatosan a származással.
Fegyelmezetlenek. Azért mert afrikaiak? Ez komoly?
Aki ezt tök komolyan veszi, az most piszkosul meg fog lepődni. Két darab, tudományosan igazolt tény (TÉNY).
1. A fegyelmezettség (önfegyelem, önkontroll, hidegvér, önuralom, higgadtság, satöbbi), egy szerzett, tanult képesség, viselkedési minta. Hangsúly azon, hogy szerzett, tanult, vagyis független a genetikától.
[Azért, hogy ne bonyolítsuk túl, most ne vegyük figyelembe a magatartás-genetikát és a humánetológiát, az autizmus kutatást, miegymást, illetve ezek azon állításait, hogy bizonyos körülmények együttes fennállása mellet a génkészlet befolyással lehet az egyén tanult viselkedésmintáira]
2. Mindannyian afrikaiak vagyunk. Mind.
Ember, ne legyél már ekkora PC. Tudod mi az elképesztő? Hogy 2018-ban nem folytathatnak kulturáltan eszmecserét egy ilyen témáról emberek, mert valaki beböfögi mindig, hogy RASSZISTA, GYŰLŐLKÖDŐ. Az az elképesztő, hogy akárhányszor előjön ez a téma, mindig van egy-két ember, aki belelát olyat a dolgokba, ami abszolút nincs is ott. Ha te szerinted egy afrikai és egy európai ember között az égvilágon semmi különbség nincs, akkor eddig olvasd el a hozzászólásom, ne tovább. Tilts le, vagy jelezd, hogy én letilthassalak, mert nem vagyok kíváncsi ezek után a véleményedre semmilyen témában.macgabi írta:Néhányan mondjátok, hogy butaság ez az afrikaizás.
Nem. Ez nem butaság, hanem nettó rasszizmus. Aki pedig ezt nem érti, az szimplán ostoba.
Elképesztő, hogy 2018-ban...
Azok ám.macgabi írta: 2. Mindannyian afrikaiak vagyunk. Mind.
Sehogy, szerintem a Nyugaton rosszabb a helyzet. En Londonbol elkoltoztem egy ido utan mert nekem sok volt a tomeg, de ott napi szinten mentek a keselesek, rablasok stb. Ahogy hallom itt szinte egy hotellel egyenlo egy borton, plane azoknak akik keletebbrol jonnek, altalaban azok az elkovetok ugyeLG írta:Nem, épp ez a baj.geridoss írta:[
Szerintetek ebben a mocskos, elkorcsosult PC világban ezt meg lehetne tenni? Amikor egy rohadt gyilkosnak több joga van, mint egy normális, dolgozó embernek. Kizárt.
Most azokat kérdezném, akik külföldön élnek, pl. Nerot, ott az ilyeneket hogyan oldják meg? Mert gondolom azért ott is vannak ilyen problémák.
Nem, épp ez a baj.geridoss írta:[
Szerintetek ebben a mocskos, elkorcsosult PC világban ezt meg lehetne tenni? Amikor egy rohadt gyilkosnak több joga van, mint egy normális, dolgozó embernek. Kizárt.