Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Ha olvasok akkor,

Csak nyomtatott könyvet
7
39%
E-book olvasón
0
0 szavazat
Számítógépen
3
17%
Vegyesen.
8
44%

Szavazatok száma: 18
Tim
Mezei fórumozó

2012.10.16. 20:03:53

VictorValdes19 írta:
Egy könyvet keresek. Nézegettem google-ba, de csak 1 helyen találtam meg, ott viszont most nem lehet kapni. Pozsonyi Ádám művéről van szó, még pedig "A Lenin-szobor helyén bombatölcsér tátong" avagy a magyar punk történetéről konkrétabban. Tudna valaki segíteni?
Egy g-portálos oldalt találtam ahová valaki becopyzta,ha nem kapod meg sehol akkor illeszd be egy word dokumentumba,és olvasható lesz.
Ajánlom még a témában Csörsz István:Elhagyott a közérzetem c. könyvét
Illetve Szőnyei Tamástól az Újhullám évtizedeit,bár itt első sorban nemzetközi punk mozgalomról/zenéről ír inkább.

LINK
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.16. 19:32:52

VictorValdes19 írta:Egy könyvet keresek. Nézegettem google-ba, de csak 1 helyen találtam meg, ott viszont most nem lehet kapni. Pozsonyi Ádám művéről van szó, még pedig "A Lenin-szobor helyén bombatölcsér tátong" avagy a magyar punk történetéről konkrétabban. Tudna valaki segíteni?
http://bookline.hu/product/home.action? ... punk_tort_ :?:
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.10.16. 16:40:26

Pont ettől a versemtől nem számítottam még 1 pontra se :D köszi messideco, FtcSikiHun :wink:

Egy könyvet keresek. Nézegettem google-ba, de csak 1 helyen találtam meg, ott viszont most nem lehet kapni. Pozsonyi Ádám művéről van szó, még pedig "A Lenin-szobor helyén bombatölcsér tátong" avagy a magyar punk történetéről konkrétabban. Tudna valaki segíteni?
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
miihii
KHAL

2012.10.14. 18:19:48

7. forduló, végeredmény:
1. miihii

4
5
3
8
2
2. messideco

4
3
5
8
6
3. soadroli

1
4
2
5
8
4. El fanático

1
3
5
8
7
5. Tocy

1
4
8
3
2
6. VictorValdes19

2
1
5
4
3
7. FtcSikiHun

5
1
8
6
4
8. Game90

4
3
2
5
1
Pontszámok:

1. El fanático 50 (10)
2. miihii 47 (8 )
3. Tocy 39 (5)
4. soadroli 33 (3)
5. messideco 22 (1)
----------------------------
6. Game90 20
7. VictorValdes19 4
8. FtcSikiHun 1

Összetett:

1. miihii 59
2. El fanático 44
3. Forcabarca8 21
4. Tocy 14
5. Bob_Marley 13
6. Eazzy 11
7. FtcSikiHun 9
8. messideco 6
9. Game90-soadroli 4

8. forduló témája:
Idő

Pénteki határidő, addig meg hajrá evribodri :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.14. 17:39:31

kanty írta:Mennyi idős vagy és egyebek?
Bemutatkozhatnál a portékban. :) Barcás csoportban benne vagy?
Majd próbálok időt szakítani rá. :) (Amúgy 17.)
Nem vagyok benne, mivel nincs facebookom. (És nem is tervezem, hogy lesz.) :oops: :D

Tim, jó, hogy erre jártál, végre eszembe jutott a múltkori ajánlásod is (a saga), amiről sajnos elfeledkeztem azóta. :oops: Szóval itt van az, meg ez a Bengtsson-könyv is, megpróbálom beszerezni, aztán el is olvasni mindkettőt. :)
Tim
Mezei fórumozó

2012.10.13. 21:53:49

Viszont ha már a könyvek szóba kerültek,megragadnám az alkalmat és
gyorsan ajánlanék egyet. Mégpedig Frans G. Bengtsson: Vikingek című könyvét. Nagyon jó kalandregény,és először fel sem tűnt,de olyan olvasni
mintha hallgatnál valakit aki épp ott volt és elmesélné mi történt. Történelmileg tejesen hiteles,és rendkívül szórakoztató. Én például sosem tudtam miért hívták Harald királyt "kékfogúnak" :shock:
Rövid részlet a könyvből:
"A püspök megbízta Mátyás testvért, hogy türelemmel próbálja megnyerni a két vikinget, és addig is oktassa őket a keresztény tanra. Mátyás testvér néhányszor megkísérelte, hogy foglalkozzék velük, és semmiképpen se hallgatott a felszólításra, hogy hagyja békén őket. Erre Toke behozatott egy keskeny pengéjű élesre köszörült lándzsát, és amikor Mátyás testvér legközelebb bejött, hogy tanítsa őket, könyökére támaszkodva felült, másik kezével pedig a lándzsát méregette.
– Nem szép dolog lenne, ha a királyi udvarnál megzavarnám a békét – mondta Toke –, de senki se szólhat semmit, ha ezt egy beteg teszi önvédelemből. Nem volna jó az se, ha bemocskolnánk ezt a kis szobát egy ilyen kövér emberrel, mint te vagy, akinek igen sok vére lehet. De úgy gondoltam, ha ezzel a lándzsával oda tudlak szegezni a falhoz, akkor talán nem fogsz olyan sokat vérezni. Nem könnyű dolog ez egy ágyban fekvő embernek, de megteszem, ami tőlem telik, éspedig most azonnal, mihelyt fecsegésre nyitod a szádat. Már éppen eleget kértünk, hogy kímélj meg bennünket."

Hej,ha újrakezdhetném az életem felcsapnék vikingnek :lol:
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.13. 20:52:40

Nekem meg érdekes módon a 3. volt fárasztó egy kicsit, az már túl volt gondolva, de az első kettő nekem nagyon bejött :D

szerk.: Egyébként most, közben befejeztem :D
Tim
Mezei fórumozó

2012.10.13. 20:49:00

Tocy írta:
messideco írta:Kissé megszakítom a válságstáb tanácskozását :D

Olvastok valamilyen regényt? Most az unalmas őszi napokon olvasgatom Truman Capote Hidegvérrel c. regényét, illetve elkezdtem John Steinbecktől az Érik a gyümölcs c. regényt.
Én az Éhezők Viadala trilógiát olvasom, és baromira tetszik az egész társadalom, világkép, ami kirajzolódik benne, csak ajánlani tudom mindenkinek. Amúgy a Hidegvérrel-t én is olvastam, nekem tetszett :)
Az elmúlt kb. másfél hónapban kb.4-5 könyvet sikerült elolvasnom :lol:
Az Éhezők viadala trilógiát én már befejeztem,szerintem jó. Csak azért nem nagyon jó mert előzőleg olvastam a Battle Royalt,és így ismerős volt a sztori.
Az első könyv kimondottan tetszett,a második viszont kevésbé,főleg ez a szerelmi háromszög téma elég fárasztó. A harmadik ismét jobb,de kicsit kiszámítható a vége. Mindent összevetve egyáltalán nem rossz,annak ellenére hogy többet vártam tőle.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.13. 19:24:22

Eazzy írta:Az az igazság, hogy nálam a legnagyobb gondot az jelenti, hogy kötötten nem tudok verselni.

Néha előjön egy-két igazán jól sikerült sorom, vagy véletlen pont olyan a téma (pl Nyár volt anno, vagy Budapest) ahol épp elkapja a dolog az egyébként is bennem kavargó gondolatokat, de ha nem így van, akkor nem tudok írni.

Barcáról pl mit verseljek? Mostanában még a csapatot sem követem igazán, idén még a Classicot is kihagytam, jelenleg nálam az egész európai futball totális érdektelenséget vált ki.

Én amolyan szabad verselő vagyok, ha valaki megmondja, hogy márpedig erről kell írni, akkor nem megy.
Mintha én írtam volna, kötött verselés nem megy, Barca kevésbé érdekel, európai foci egyáltalán nem :D De azért írtam verset, asszem egy fordulót hagytam ki, amikor elcsúszott az időm ( de lehet, hogy már kettőt ), amikor tudtam, adtam le verset. Egyébként írjátok, hogy ihlet, meg 1-2 óra, hát nálam egyik se megy, én eddig mindig úgy írtam verset, hogy megnyitottam a pü-ket, miihii, és elkezdtem írni ami éppen eszembe jutott. Tudom, a pontjaimon is meglátszik, de én órákat szöszmötölni egy verssel nem tudok, főleg ihlet nélkül nem...
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.13. 19:10:56

Az az igazság, hogy nálam a legnagyobb gondot az jelenti, hogy kötötten nem tudok verselni.

Néha előjön egy-két igazán jól sikerült sorom, vagy véletlen pont olyan a téma (pl Nyár volt anno, vagy Budapest) ahol épp elkapja a dolog az egyébként is bennem kavargó gondolatokat, de ha nem így van, akkor nem tudok írni.

Barcáról pl mit verseljek? Mostanában még a csapatot sem követem igazán, idén még a Classicot is kihagytam, jelenleg nálam az egész európai futball totális érdektelenséget vált ki.

Én amolyan szabad verselő vagyok, ha valaki megmondja, hogy márpedig erről kell írni, akkor nem megy.
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:52:21

Gareth Tello írta: Az Érik a gyümülcs nálam "readlist"-en van (watchlist után szabadon). :)
Most azonban Szerb Antaltól az Utas és holdvilág van terítéken (most kezdtem el), aztán ott van még Graham Hunter Barça-könyve is (mint szépirodalmi alkotás :D), meg a Maupassant-novellákat olvasgatom állandó jelleggel, mivel az író nagy kedvencem.
Mennyi idős vagy és egyebek?
Bemutatkozhatnál a portékban. :) Barcás csoportban benne vagy?
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.13. 18:40:30

Olvastok valamilyen regényt? Most az unalmas őszi napokon olvasgatom Truman Capote Hidegvérrel c. regényét, illetve elkezdtem John Steinbecktől az Érik a gyümölcs c. regényt.
Én az Éhezők Viadala trilógiát olvasom, és baromira tetszik az egész társadalom, világkép, ami kirajzolódik benne, csak ajánlani tudom mindenkinek. Amúgy a Hidegvérrel-t én is olvastam, nekem tetszett :)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.13. 18:16:29

messideco írta:Olvastok valamilyen regényt? Most az unalmas őszi napokon olvasgatom Truman Capote Hidegvérrel c. regényét, illetve elkezdtem John Steinbecktől az Érik a gyümölcs c. regényt.
Az Érik a gyümülcs nálam "readlist"-en van (watchlist után szabadon). :)
Most azonban Szerb Antaltól az Utas és holdvilág van terítéken (most kezdtem el), aztán ott van még Graham Hunter Barça-könyve is (mint szépirodalmi alkotás :D), meg a Maupassant-novellákat olvasgatom állandó jelleggel, mivel az író nagy kedvencem.
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 18:03:00

kanty:
Akkor ajánlhatom nyugodtan neked Rákosi Viktortól az Elnémult harangok c. regényt. Zseniális, és a század- és egyben sorsforduló van a középpontban :)
Kép
"And my heart will leave you never."
El fanático
Entrenador del Barça

2012.10.13. 18:01:16

Hetek óta nézem én is jó adag aggodalommal, hogy a kezdeti lelkesedés után egyre többen dobják be a törülközőt és egyszerűen se szó - se beszéd, nem adnak le versikéket.

Meg volt a lehetőség a téma váltásra, mert többeknek gondja akadt egyikkel-másikkal, de egyedül Miihii szólt, hogy legyen egy csere, a többiek ismét passzivitásukkal tüntették ki a "kis társaságunkat" és semmit sem írtak erre a felvetésre, csupán továbbra sem adnak le verseket, viszont napi szinten jelen vannak a fórumon és hozzászólásokat írnak több topikba is, de ide nem képesek beírni, hogy ' bocs, de erre már nincs időm -vagy bármit.
Nem hiszem, hogy bárkinek is 3 kör óta nem felel meg az éppen aktuális téma...

Amúgy én is úgy vagyok a versírással, mint Miihii - megvan az aktuális téma, utána kell egy nap "ihletődés", hogy kb. milyen irányba induljak, aztán jön az ötletelés és ez után kb.2 óra hossza alatt kész van a vers - amit aztán van mikor még finomítok és van, mikor begépeléskor teljes versszakokat átírok. Általában minden egyes körre 2-3 félkész és 1 befejezett művem van.
Nem veszem ezt én sem véresen komolyan, persze jólesik, amikor tetszik a versem, de igazából ez egy nagyon jó és hasznos időtöltés, mert fejleszti a szókincset és a kifejezőkészséget és nem utolsó sorban a gondolkodást.

Nagyon sajnálnám, ha ez a jó kis kezdeményezés befuccsolna, de a maradék 5 kört már így kell végig vinni, remélhetőleg nem csak mi ketten Miihii-vel tartunk ki a finisig.
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.13. 17:36:16

Nyirőtől olvasom az Íme, az emberek-et jelenleg, mindjárt végzek is vele. A történet eléggé vontatott, de a leírások zseniálisak, ilyen téren Wass Albertet oda-vissza veri. Ha kettejüket össze lehetne valahogy gyúrni, akkor az lenne egy székely olvasó számára valahol a tökéletes mű. :P

Majd tervezek egy Tolsztoj maratont, többet között Háború és béke, plusz Anna Karenina.
Steinbekctől az Édentől Keletre volt meg, aztán listán van még az Egerek és emberek, sajnos csak pdf-ben van meg, így az lehet, hogy csúszni fog.

Miihii!

Persze, most az aktuális körre kell koncentrálni, csak eszembe jutott, hogy az elején mekkora volt a lelkesedés. Amikor kiléptem már terveztem, hogy második szériában biztos ott leszek. Kár lenne, ha nem lenne folytatása, ez a kezdeményezés is egyike, a fórum minőségibb oldalának.
:)
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 17:18:21

Kissé megszakítom a válságstáb tanácskozását :D

Kép
miihii
KHAL

2012.10.13. 16:56:54

kanty írta:Sajnálom, hogy ilyen nagy hullámvölgybe került az egész, pedig már készültem, hogy a második szériában újra tollat ragadok. 8)
Tkp az még nincs veszve, maximum más összetételű lesz a brigád. Csak ez a jelenlegi szitu nem túl bizalomgerjesztő a (közel)jövőre nézve...

De a 2. évadra majd visszatérünk a későbbiekben, egyelőre én még az elsőért aggódom, milyen lesz a seasonfinale ;)
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.13. 16:50:12

Sajnálom, hogy ilyen nagy hullámvölgybe került az egész, pedig már készültem, hogy a második szériában újra tollat ragadok. 8)
miihii
KHAL

2012.10.13. 16:44:04

Hát igen, sajnos most már állandósul, h alig bírjuk összevakarni a társaság 70%-át. Nemhogy mindenki, de már 10-en sem vesznek részt az adott fordulókban. Pedig gondoltam ez a téma majd belelkesít mindenkit, de ismét tévedtem :oops:

Ott volt a próba a témák módosítására vagy egyéb ötletekre, de nem igazán történt olyan változás, ami pörgősebbé tenné a dolgot. Az egyik dolog lehet még az, h egyszerűen elfelejtjük a dolgot vagy utsó pillanatokra időzítjük, amikor is ha közbejön vmi már nem lehet nagyon korrigálni. Lehet, h én vagyok ilyen mákostészta, de ha összerakom magamban, h kb miről is akarok írni és nekiállok, egy órát ha igénybe vesz a dolog. Ennyit meg le tudok kerekíteni vmelyik nap.

A szint kérdése meg olyan, h láthatóan rányomja a bélyegét az egészre, h csökken a lelkesedés, mert a résztvevők száma is esetleges.

Ha az is az okozója a dolognak, h viszonylag nagyok a pontkülönbségek, akkor chipleaderként bedobom, h hagyjuk a pontozást. Én nem a győzelemért írkálok, hanem mert már kölyökként is firkáltam ezt-azt, csípem ezt, így a magam szórakoztatására csinálom. Meg persze mindenkiére és örülök, ha másnak is tetszik, amit művelek 8)

Akárhogy is, van még elvileg 5 kör, aztán láthatóan bedől a dolog utána. Kár érte, de még nagyobb kár lenne, ha már idő előtt kifulladna a dolog...
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 15:08:53

Nekem is ez az észrevételem, csak nem akartam nagyképűnek tűnni.

Tocy
küld el a vers sorszámát, amelyikről azt mondod, hogy kiemelkedik :)
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.10.13. 15:08:26

Tocy írta:Megmondom őszintén, ezek közül egyetlen egyet tartok jónak...az első 1-2-3 forduló után jelentős visszaesés mutatkozik a színvonalban :? Nálam is, de másnál is...
szerintem nincs olyan nagy visszaesés, de ez tényleg nagyon rosszul sikerült kör volt, szerintem mindenkinek. pedig az ember azt hinné, hogy a edvenc csapatáról könnyű írni.

viszont engem jobban idegesít, hogy soha nincs teljes létszám. lassan én is abbahagyom az egészet, mert így nem sok értelmét látom.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.13. 14:55:25

Megmondom őszintén, ezek közül egyetlen egyet tartok jónak...az első 1-2-3 forduló után jelentős visszaesés mutatkozik a színvonalban :? Nálam is, de másnál is...
miihii
KHAL

2012.10.13. 12:57:06

7. forduló - BARCA
1.

Blaugrana

Katalónia tartománynak fővárosa Barcelona,
Évek óta nagy-nagy vágyam egyszer eljutni oda.
Megcsodálni, amit kínál, minden szépséget,
A mostanra újra életvidám katalán népet.

Mert nem volt mindig ez így, a múltjuk elég komor,
Amit velük tettek anno, nem veszi be a gyomor.
Franco tábornok szerint nincs helyük a Földön,
Így lett számukra az otthon egyszerűen börtön.

A tisztogatások után mégis gyökeret vertek,
Ám mélyen őrzik fájdalmuk, mit ki máig sem hevertek.
A függetlenség lenne számukra a nagy eszmény,
Hirdetik is, ahol tudják: Catalunya is Not Spain!

Hadsereget verbuváltak, a neve FC BARCA,
Őáltaluk szállnak szembe, készek a nagy harcra.
Tehát ez nem csak egy csapat, jóval jött, mint egy klub,
De ennek a részleteit most már inkább hagyjuk.

Helyette írok a brigádról, amelynek én szurkolok,
Idestova 20 év a szívem velük dobog.
Gránátvörös-kék színekben futnak ki a gyepre,
A második számú mezük gyakran el van cseszve.

Egyedi a játékstílus, könnyedén felismerik,
A labdát a földön tartják, el csak ritkán ívelik.
Egyérintő, kényszerítő, ezt hívják tiki-takának,
Mellyel az ellenfelekből sokszor bolondot csinálnak.

A totális futball jelző nem véletlenül került oda,
Melynek alapjait lerakta még anno a Cruyff koma.
Folyamatos labdatartás, 4-3-3-as rendszer,
Ez ellen e néhány évben keveseknél volt ellenszer.

100.000 ember otthona, Camp Nou, a Szentély,
Remegő térdekkel lép be oda minden ellenfél.
A cél, hogy az idény során senkinek ne legyen pardon,
Diadalmasan zúghasson fel végül a Madrid, cabron...

Legendás játékosok lábán a labda szépen zenélt,
De majd egy másik alkalommal írom meg e mesét.
A Rímklub egyik szabálya, ne eresszük túl bő lére,
Így hát -bár még tudnám írni- , itt most legyen vége.
2.

Ibrahim Zlatanihovic monológja

Én voltam a világ legjobb csatára,
Engem akart Guardiola,
Mentem is egyből a Barcába,
Talán mindenki legnagyobb kárára.

Eleinte minden jól ment,
Gól után gól volt a sorrend.
Úgy éreztem, itt lesz nagy bulii,
De minden kezdett felborulni.

Éreztem, hogy a dolgok nem jól állnak,
Lábujjaim az öltözőben fáznak.
Ott volt a kis kedvenc, Messi,
Mindenki vele akart lefeküdni.

Én nem álttam be a sorba, meg volt az egóm,
Nem adtam oda a nagyrabecsült legóm.
Tudtam, hogy ennek nem lesz jó a vége,
Jött Guardiola, és mondta: mennem kéne.

De hová, merre, mit csináljak?
Miért nem segíthetek többet a Barca-családnak?
Itt voltam, megtettem mindent,
De itt senki sem ismer rendet.

Kitett a csapatból a filozófus,
Elmebeteg tag a mókus.
GUARDIOLA neve megjegyezve,
Így lett a Barca-misszó befejezve.

A törpök továbbra is nyertek,
Érthetetlen módon mindenkit elvertek.
Nem tudták, hogy mi a vereség,
A többieknek jutott a kutya-eleség.

Én meg repültem Milánóba,
Bellusconi csekkjei nőttek, mint a gomba.
Hoztam ott is a kötelezőt,
De éreztem, hogy nem használtam ki a Barca-erőt.

Valamit nagyon tudnak a srácok,
Akiket mindenhol kritizálok.
José az én szeretett mesterem,
Guardiolát magamhoz nem engedem.

Minden álmom volt a Barcelona,
Mint koldusnak a sült szalonna.
A projekt nem ért jó véget,
Ezért vártam ilten sok évet?

A szívem mélyén talán csodálom őket,
De engem most csak a düh éltet.
Középszerű csapat,ezt mondom,
Magamból a mocskot szüntelen ontom.

Nem hagy nyugodni a tudat,
Hogy a sors szánt nekem más utat.
Nélkülük kell nyernem kupát,
De kikkel, mondjátok meg már.

Ki a hibás? Én vagy Ő?
Ezt senki számára sem érthető.
Ami megtörtént, az már elmúlt,
A harag velük szemben állandósult.

Kívánnék neki sok sikert, de minek,
Jutott elég Katalónia büszkeségeinek.
Legyenek boldogok egymást közt azt mondom,
És egyenként szívják ki az lassan ondóm...
3.

Barca

Mondhatjuk, a legjobb csapat a világon
Aki nem ért egyet, rögtön nyakon vágom.
Még csak 5 éve, hogy szurkolok
Szép időszak, mondhatom

Gyors, rövid passzok, tiki-taka
Amitől az ellenfélnek égnek áll a haja.
Nem lehet ellene mit tenni
Csak keményen védekezni, hentelni.

Barca meccs napján másra se gondolok
Csak hogy este potyogjanak a nagy gólok.
Bár van, hogy pontokat hullajtunk
De egy-két "puta madre", és lenyugszunk.

Ősi riválisunk, a "XX. század legjobb csapata"
Mikor őket elverjük, az érzés leírhatatlan.
Náluk persze sírás, meg a bírózás
Vereséget elfogadni nem tudják.

A játékosok szimpik, kicsit még Busquets is
Öröm nézni őket, főleg a kis Messit.
Szívesen írnék még e csapatról
De most valami ebben meggátol.
4.

Üdvözlöm a Kedves Telesport Nézőket
a ma esti tudósításom helyszíne
Katalónia szépséges fővárosa
Barcelona.

A világ legjobb focicsapatának
az Fc Barcelonának
becenevén : Barça-nak az otthona.
Van a városnak még egy másik labdarúgó klubja,
melyre szót pazarolni felesleges volna.

Térjünk is vissza a Barça-ra
és a klub híressé vált jelmondatára:
Több, mint egy klub - utalva ezzel a Franco-érára
a katalán nemzeti öntudat totális elnyomására
a függetlenedési törekvések zászlóshajójára.
A klub Camp Nou nevet viselő stadionja,
Ciutat Esportiva Joan Gamper nevű központja
és a La Masia nevű utánpótlás akadémiája -
amit ott csinálnak évtizedek óta, az maga a csoda
a labdarúgás igazi fellegvára.
A klub színei a gránátvörös és a kék
a címerben a katalán zászló a senyera
színei is megjelennek még.

A csapat legnagyobb sztárja és ásza
az argentin zseni: Lionel Messi
Carles Puyol a csapat kapitánya, szíve és motorja.
Az edző pedig az a Tito Vilanova,
akinek neves elődje Pep Guardiola
után kell a csapatot vezetnie és motiválnia
továbbra is sikert-sikerre halmozva.

Ehhez rendelkezésére áll a világ legjobb középpályás sora
melynek Xavi Hernandez az esze és irányítója
mellette ott van az az Andrés Iniesta, aki a legfontosabb gólok berúgója.
Mindegyik említett játékos a klub saját nevelésű labdarúgója,
az utánpótlás nevelés a csapat jelenkori és jövőbeni sikereinek kulcsa.

Sikerből pedig kijutott a közelmúltban
a csapat rekordokat döntött meg sorban,
ami azért valljuk be, nem ritka esemény a sportban.
Külön dicséretes, hogy közben azért a legnagyobb rivális
Real Madrid sem volt rest
Elköltöttek igazolásokra sok-sok milliót meg jó pár ezrest
edzőből meg leszerződtették a legbeképzeltebbet,
az El Clasicó eredménye mégis 5-0 lett.

Ünnepeltek is a csapat drukkerei, a Culék
a Real Madrid legyőzése hatalmas érték
Örömmámorban úszva énekelte a százezer ember
a meccs után a csapat himnuszát.
Mourinho arcáról letörölve az önelégült vigyorát.

Ahogy a drukkerek kedvenc versikéje mondja:
Barcásnak lenni a világ legjobb dolga.
Hogy valóban a Barça -e a világ legjobb
labdarúgó klubja?
A kérdés számtalan meddő vita kirobbantója
rendelkezésre álló statisztikák garmadája
elemezgethetik éjjel-nappal, de mind hiába
A legjobb futball klub a drukkerek szívében létezik
és nem a statisztikák számai közt leledzik.

A Telesportot El fanático tudósította Barcelonából
a Camp Nou stadion sajtószobájából
Most pedig következzék a várva-várt meccs
a füvön már melegít is a kezdő tizenegy.
Megköszönöm kitüntető figyelmüket,
Jó estét és jó szurkolást mindenkinek!
5.

Anno Davids miatt kezdtem e Klubot figyelni,
De azóta sem tudok igazán jól rímelni.
A Pitbull volt a kedvencem, de sajnos alig volt itt,
De mire elment már eldöntöttem: Barcás leszek holtig.

Megtetszett a Klub, a szemlélet, az eszme,
Remegtek a védők, ahogy Ronaldinho jött szembe.
Més que un club! Sőt, egy család vagyunk,
Se Militot, se Abidalt, se senkit cserben nem hagyunk.

Nem a játék, nem a siker miatt lettem Barcás,
Nem divatdrukker lettem - még jó, az más.
A történelem ami megfogott, a légkör, a hagyomány,
Madridi hálóba lőtt góljaink: túlsúlyos rakomány.

Hiába van sok tahó, aki ellenünk ágálna,
Captain Puyol példakép lehet mindenki számára.
Ő a szív, a lélek, az egész Barca egyben,
Gránátvörös-kék vére kibuggyan menten.

Rivaldo, Ronaldinho, manapság Messi,
Mindig is itt játszottak a világ legjobbjai.
De továbbra sem ez az, ami megfog igazán,
Még mindig a Klub, a légkör, a hagyomány.

Álmom azért még mindig...egy saját nevelésű kezdő,
Amely ellen a fővárosi brigád mindig csúfosan lefő.
A légiósok jönnek-mennek, de a szellemiség örök,
Játszhat itt bármilyen brazil, holland, afgán vagy török.

Katalán szív, katalán lélek, Barcás leszek, amíg élek!
6.

2000 EB, holland imádó lettem,
akkor sok németalföldi a Barcába, meg is ettem,
hisz azt hittem, hogy egy holland csapat,
így lettem Barca fan, sok volt a csapatba a "van".

Bárkivel akármennyi lehet a cím,
kedvenc érám a Rijkaard-féle team.
7.

Barca, Barca, Barca
De jó ezt hallani újra s újra
Mikor felcsendül a himnusz
Szívemig repül, mint Potternek a Nimbusz

Lefagyás, könnycsepp, mi arcomról lepereg
Bárcsak ott lehetnék, a páholyban veletek
Mint a három jó barát, Hermione, Potter, Ron
Sebezhető vagyok, de nem csak a sarkamon

10 éve már, lobogás nem múlik, s ennek ez a rendje
Megérinteném, de távol a Tűz Serlege
Beledobnám szívem, nem leszek áruló
Barcának élek, nem mától, nem holnaptól
8.

Fiatal srácként nem gondoltam volna,
De megtörtént a csoda,
Azonnal szerelmes lettem, nem is akárkibe,
Ő sosem csal majd meg, fogadjunk bármibe.

Kezdetben csak kóstolgattuk egymást,
Majd amikor átéltünk egyet s mást,
Mikor már minden hétvégén együtt voltunk,
Nem volt mit tenni, csak egymásra gondoltunk.

Vártam a perceket, hogy veled lehessek,
Ültem a tv előtt, vettem kólát, chipset, kekszeket,
Gyönyörű teremtménye a világegyetemnek,
4-3-3, 3-4-3, mindegy, én így gondollak tökéletesnek.

A semmiből jött egy habfehér teremtmény, el akart választani minket,
De megmondtam neki, nem érdekel a 9 serlegből álló kincsed,
Ezt a viszonyt nem bonthatja fel senki, reménytelen a Real Madrid ostroma,
Csak te létezel nekem, egyetlen Barcelona.

Szavazás szokás szerint vasárnap estig ;)
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 05:14:58

Bocsi, de mindjárt kész :D :oops:

Sőt, talán kettő is, ha lehet, bár nem tartom igazságosnak.
Kép
Válasz küldése