MQuCsabi írta:
IT és saját magam : nem is a lustaság a probléma. Kivülállóként úgy látom, hogy az IT- szakmák nem feltétlen tanulható szakmák. Lehet rosszul látom, de, hiába érdekel és jó kereseti lehetőség, mégis úgy érzem, hogy nem érteném, mit csinálok

Ez is egy rendkívül fontos dolog ami talán már ki is hagytam. (Apropó, te most IT-s vagy, vagy tanulod, vagy szeretnéd tanulni?)
Szóval ez nem egy elhanyagolható aspektus, hogy mi az amiben tehetséges vagy, amiből szorgalom nélkül is ki tűnik a munkád során, hogy mennyire vágod, amit csinálsz.
Ez is szerintem sokszor félresiklik sok embernél, és nem az hogy tanulsz valamit, amiben nem feltétlen te vagy a legjobb, mert legalább csinálsz valamit, és haszontalan tudás márpedig nincsen, illetve nem tudhatod hogy mikor kamatozik számodra az a tudás.
Én például grafikusként végeztem, de kommunikációs cégnél dolgozom, és jól jött a tudás, mert amikor mondjuk egy grafikus céggel kellett együtt dolgozni, vagy tárgyalni, akkor szóltak hogy te mindenképp gyere, mert legalább bizonyos részét érted annak amit itt elmondanak.
Nem mintha marha idős lennék, de én is csak azt tudom tanácsolni, amit nekem tanácsoltak hogy csinálj valamit (gründolj valamit Valami Amerika után szabadon...). Rengeteg idősebb ember tanácsolta ugyanezt egymástól függetlenül, és mindig ugyanarra hivatkoztak, hogy a hivatásukat, csak 30-40 évesen találták meg. Tehát úgy érzem ha húszon éves korában az ember, nem érzi azt, hogy ez az amit élete végéig csinálná, az probléma lenne, de természetesen abban amit éppen csinál, nyújtsa a maximumot.
zola8787 írta:Az emberek nagy része nem tudja, hogy mit csinál. Megkérdezem őket, hogy pontosan mi is a munkájuk, aztán hablatyolnak össze-vissza

Ugye ez legfőképpen az irodistákra értendő.
Irodistaként mondom, hogy saját magam számára értelmezhető mit csinálok, elmagyarázni nem mindig egyszerű kontextusból kiragadva. Ezért lehet keresi az ember a szavakat.
Ne úgy képzeld el azért az ilyen embereknél mint az "Officeba", hogy ülünk és M&M-et dobálunk a szánkba, még ha ilyen kellemes pillatok is vannak egy irodai dolgozó életébe.