Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Facsy
Jugador d'estrella

2013.05.27. 13:54:08

Most néztem meg az Eredet című fuckin'awesome filmet és egy kérdésem lenne :D

az a nyamvadt pörgentyű elbroul a film végén?? mert szerintem igen : :D
REMY
Madridista

2013.05.27. 06:54:29

Capon írta:
Erről az Man of Steel-ről pedig nem is hallottam :oops: de most belenéztem mi is akar ez lenni. Mondjuk nem rajongok a szuperhősös dolgokért, kivéve a Vasembert.
LOL? :D A csapból is ez folyik :D

Pacific Rim meg a Csatahajóval van összehasonlítva? Ne már... xD Del Toro ül a rendezői székben, ráadásul a CGI is iszonyat durván van megcsinálva. Akkora látványorgia lesz, hogy beszartok.

óriás robotok vs óriás szörnyek.... semmivel nem nagyobb baromság, mint egy Bosszúállók :D Jó lesz :)
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.05.27. 01:25:27

Szerintem maximum egy Csatahajó szintet, ha megüt, de ne legyen igazam. Én a rendezőből indultam ki, mert trailer-t elvétve nézek, ahogy írtad túl sok a spoiler, vagy éppen lelövik a legnagyobb poénokat... Általában nem hoz nagy filmeket, mint író, és rendező, csak átlagosat.

A hibáért meg elnézést. Este nem ez az erősségem, de egyébként van benne még két helyesírási hiba, úgyhogy nem csak nekem csökken a koncentrációm, ahogy közeledik az éjszaka, de legalább itt van a Trónok Harca, amire vártam. :)

Capon, ha jobban tetszik Superman. :)
Az előző filmeknél remélem jobb lesz. Van egy olyan megérzésem, és azért várom. :)
Capon
Llegenda del Barça

2013.05.27. 00:38:56

Én és a filmes társaságom :) barátaim, imádjuk a sci-fi filmeket és alig várjuk, hogy leessen időnként egy egy a mozikba. Mikor először néztem meg még jó pár hónapja a Pacific Rimnek a trailerét akkor iszonyat gagyinak tűnt ez az óriás robotos Godzilás sztori, de nemrég láttam egy baromi látványos bemutatót és annak alapján, a látvány alapján, érdemes lesz megnézni. De ezeket elsősorban ezért is kell megnézni nem a világmegváltó sztoriért meg ötletekért.

Erről az Man of Steel-ről pedig nem is hallottam :oops: de most belenéztem mi is akar ez lenni. Mondjuk nem rajongok a szuperhősös dolgokért, kivéve a Vasembert.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.27. 00:21:02

CsacsMate írta: Ebbe a sallang filmekbe meg sajnos idén egyenlőre bele kell törődni. Főleg sci-fi vonalon. De talán a Man of Steel kicsit meglendíti a szintet. Vagyis remélem. Mert ilyen Pacific Rim, meg társai szinte a trailer alapján kaszálva vannak, és 6 alatt lesz jó eséllyel. (Óriás szörnyek, meg óriás robot. Atyaég...Mint valami Asylum film csak ebbe beleöltek 180 milliót...)
[grammarnazi]Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol, helyesen "egyelőre" [/grammarnazi]
Nekem pl. ilyen téren az Oblivionnal semmi bajom nem volt, azt nem éreztem súlytalannak. (Csak kicsit egyszerűnek, meg összelopkodottnak)
Pacific Rim kapcsán meg nagyon meg fogsz lepődni szerintem :wink: (mondjuk ha meg sem nézed, akkor nem, de messze nem lesz az gagyi)

Apropó Man of Steel: valamilyen csoda folytán az első trailerét adták le a Star Trek előtt, én meg már ott paráztam előtte azon, hogy mit fognak elspoilerezni a filmből az új előzetesekkel. Nem tudom h fogom kibírni ezt az egy hónapot.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.05.27. 00:05:03

sjd írta: Nem néztem én meg kétszer, ezek után nem is tudna senki rávenni :wink:

A 8 most már 7,5-re konszolidálódott, ahogy gondolkodtam rajta, de miután az első részre nyomtam egy hetest, ennél lejjebb tuti nem megyek. Igazából az a helyzet, hogy ez a film nem rossz tképpen. Lekötött, végignéztem, nem menekültem sikítva a moziból. Nem volt gagyi, hihetetlenül nagy retardáltságok sincsenek benne, szóval nagyon durván nem tudom lehúzni. De az a helyzet, hogy ez nekem egyre inkább nem elég, és belefáradtam, hogy ilyen "ok", "tképpen korrekt" filmeket nyomatnak ezerrel, és nem készül semmi különleges. Ja és még valami: tök véletlenül megnéztem újra az első trailert (ezt), és ezek után csak azt tudom mondani, h promóciós szempontból az év egyik legnagyobb átverése volt, amilyen filmet kaptunk ahhoz képest. Vasember 3 a kanyarban sincs ebben a kategóriában.
Úgyszintén 7.5. Az előzőnél valamivel jobbnak tartom, az 7-es.
Viszont a régiekhez nem hasonlítom. Egyrészt nem vagyok fan, meg felesleges, és nem is voltak a szívem csücskei anno.. Ennek ellenére a következő rész érdekelni fog, ha lesz, mert a régiből a harmadik nagyon gyenge lett. Kíváncsi vagyok, hogy mernek e beavatkozni, ha nagyobb változtatás szükséges.
Ebbe a sallang filmekbe meg sajnos idén egyenlőre bele kell törődni. Főleg sci-fi vonalon. De talán a Man of Steel kicsit meglendíti a szintet. Vagyis remélem. Mert ilyen Pacific Rim, meg társai szinte a trailer alapján kaszálva vannak, és 6 alatt lesz jó eséllyel. (Óriás szörnyek, meg óriás robot. Atyaég...Mint valami Asylum film csak ebbe beleöltek 180 milliót...)
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.26. 22:40:53

Capon írta:
sjd írta:Star Trek Into Darkness

Szóval a film egy nagy jóindulattal egy 8-as, nem rossz, de ettől többet vártam.
Ahogy olvastam a hszedet azt hittem 5-6ots adsz majd rá, de ez a 8as nem is rossz. De te is megnézted 2szer :) én is.
Nem néztem én meg kétszer, ezek után nem is tudna senki rávenni :wink:

A 8 most már 7,5-re konszolidálódott, ahogy gondolkodtam rajta, de miután az első részre nyomtam egy hetest, ennél lejjebb tuti nem megyek. Igazából az a helyzet, hogy ez a film nem rossz tképpen. Lekötött, végignéztem, nem menekültem sikítva a moziból. Nem volt gagyi, hihetetlenül nagy retardáltságok sincsenek benne, szóval nagyon durván nem tudom lehúzni. De az a helyzet, hogy ez nekem egyre inkább nem elég, és belefáradtam, hogy ilyen "ok", "tképpen korrekt" filmeket nyomatnak ezerrel, és nem készül semmi különleges. Ja és még valami: tök véletlenül megnéztem újra az első trailert (ezt), és ezek után csak azt tudom mondani, h promóciós szempontból az év egyik legnagyobb átverése volt, amilyen filmet kaptunk ahhoz képest. Vasember 3 a kanyarban sincs ebben a kategóriában.
Capon
Llegenda del Barça

2013.05.26. 22:30:51

sjd írta:Star Trek Into Darkness

Szóval a film egy nagy jóindulattal egy 8-as, nem rossz, de ettől többet vártam.
Ahogy olvastam a hszedet azt hittem 5-6ots adsz majd rá, de ez a 8as nem is rossz. De te is megnézted 2szer :) én is.
Nekem baromira tetszett ez is meg az előző rész is.
Nekem bejöttek a poénok is, bár néha már kicsit erőltetettek voltak ezek az egy szavas beszólások, de annyi baj legyen.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.05.26. 20:58:23

hú gyerekek és mostanában olyan filmeket nézek, hogy száguldó bomba, féktelenül, pitch black :D többre nincs agyam.

jah de, svarcit megnéztem, nem egy nagy eresztés, nagyon látszik a lowbudget a filmen, de egynek elment

Æon Flux meg nagy király, én már néztem akkor is mikor bejött az mtv magyarországra :D sztem ahhoz képest h nagyon minimál az egész film, nagy király világa van neki. charlize theron meg istenasszony :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.05.26. 20:22:08

messideco írta: Véres gyémánt
Nálam top10-es film, Djimon Hounsou, és DiCaprio is nagyot játszik. Mellesleg Jennifer Connellyt is imádom.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.05.26. 19:49:04

A tegnapi és a mai termés

Mielőtt felkel a Nap
Erre is sor került végre. Sokan kultfilmnek tekintik az alkotást, részben igazuk van, mások tipikus bölcsészfilmnek állítják be, és a pokolba kívánják.
Jó film volt, pozitív löketet ad az embernek, a végén pedig úgy gondolja: jó élni :smile:
8

Mielőtt lemegy a Nap
Sejtettem, hogy nem egymás után kellene néznem őket, mert monotonná fog válni, sajnos így is lett :( Valahogy több mélyre szántó gondolatot vártam, itt inkább a személyes teret mutatták be, a kellő mértékig szerencsére.
6

A zöld urai (=Epic)
Haverokkal néztük, teljesen ismeretlen volt számomra a film eddig, de szerencsére megnéztem. 3d-ben profi lehetne a film, a téma és a környezet adott lenne egy profi kivitelezésre. Az animációs filmek kliséit tartalmazza általában (ha vannak ilyenek :mrgreen: ). Volt pár olyan jelenet, ahol majdnem sírva röhögtünk, voltak egyéni húzások benne, ami tetszett. Külön érdekes volt az őrök jelmeze, azt részletesen megvizsgáltam, nem tudom miért.
7

Verdák 2
Az első részét nagyon kedveltem annak idején, ez most kevésbé tetszett. Próbálják a rozsdás vontatóval megmenteni a filmet, de ez nagyon kevés volt, őszintén szólva többet vártam a filmtől, ezért is halogattam a nézését, nem akartam csalódni, sikerült :angry:
5

Jack Reacher
Ez a csalódás másik fele. Tom Cruise, na mondom nem fog tetszeni, megutáltatták velem a színészt, bár nem rossz egyáltalán. A film elég érdekes, jól felépített.
7

Aki még tud ehhez a vonalhoz hasonlót mondani mint pl: Law abbading citizen, The shooter, David Gale élete, akkor ne habozzon, és még adjon példát ilyenekre :)

Képszakadás
Ez is haverokkalnézős volt, aránylag jó film, átmenetet képez a Másnaposok-Project X között kb. Tetszett, ahogy folyamatosan derülnek ki a dolgok a szereplőkről, helyén van a buli stb, nem viszik túlzásba a fingós-böfögős poénokat sem (asszem nem is volt benne, mindenféleképpen).
6

Véres gyémánt
Hm... Érdekes is jó is, de hosszú és unalmas is. Nehéz állást foglalnom, kb. egy hét múlva pontosabb képet tudok alkotni a filmről. Egy végletekig kidolgozott film, ami sajnos az élmény kárára történik.
7
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2013.05.26. 00:16:20

Superman elszabadul

Superman vs Brainiac. Hangolódás szempontjából tökéletes volt az időzítés is így 1 hónappal a Man of Steel előtt. Bővebben itt. 7/10
messideco
Presidente del Barça

2013.05.25. 11:39:29

Pár film mostanában:

Aeon Flux
Nem indult rossznak, sajnos sok kérdőjel volt a film elejétől, ezt korábban kellett volna szerintem tisztázni a nézőkkel szemben. Nem tudott kiteljesedni a film, súlytalanná vált az egész.

6/10

Nagy durranás
Nagyon bírom a hasonló paródiafilmeket, Leslie Nielsen hatalmas figura volt. 6/10

A falu
Életem legrosszabb filmje, nem is kell hosszabb kommentár :mrgreen:

Az újságos fiú
Nem értem a lesújtó kritikákat a filmről. Egész jó volt, központi témában a szexualitás, egy gyilkossági ügy köré felépítve, kitűnő korrajzzal, jó színészi alakításokkal (Kidman, Cussack, McConaughey).
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.24. 18:06:09

Star Trek Into Darkness
Meg kell, h mondjam, egy kicsit csalódtam.
Jobb és látványosabb is, mint az előző rész, egyértelműen látszik rajta Lindelof keze nyoma. (Esküszöm, h JJ is ki tudna törni a középszerűségből, ha nem ezt a fogalmatlan Orci-Kurtzman párost erőltetné, mert egyébként látszik, h vannak jó elképzelései. Úgyhogy a jövőre nézve ebből 3 dolog:
- hála az égnek, h végül nem az Orci-Kurtzman-féle forgatókönyv győzött az Ender's Game-nél
- a Star Wars nagyon király lehet, ha Arndt meg tudja rendesen írni
- most elkezdtem bízni a World War Z Lindelof-Goddard átiratában)

Na de a filmre visszatérve, már az első rész nézése közben is azon gondolkodtam tegnap, hogy ez a világ túl plasztikus, hiteltelen nekem. Ez "menjünk, fedezzük fel a világűrt, és közben legyünk jófejek mindenkivel meg egymással is" megközelítés még a 70-es években meg a 14 év alatti korosztályban talán működhetett, de én 2013-ban egy kicsit nagyobb drámaiságot és komolyságot vártam el ettől a sztoritól. (Itt most a komolyság sem a humortalanság értelemben szerepel, hanem h van súlyuk a vásznon történteknek.) Pl. Scalzi elgondolásai a Vének háborújában sokkal inkább hitelesnek hatottak. De mindezek ellenére viszont Cumberbatch (és a karaktere) a hátán vitte a filmet, legjobb jelenet az volt, amikor hihetetlenül badass módon nekiáll gyilkolni a klingonokat, ill. a CGI elképesztően realisztikusra sikerült. A 3D-ben még ráadásul egy kicsit papírszerűnek is tud hatni az egész, de meg nem mondtam volna semmilyen effektről, h nem igazi.
Az IMAX meg még mindig megéri a pénzt, és meglepő módon a 3D-t is élveztem, attól, h nem volt tele a képünkbe repülő dolgokkal, egyszerűen eléri azt, h szinte körülvesz a film. Csak térden állva könyörgöm, egyszer hanyagoljuk már azt a rohadt szinkront, mert a végén már kifejezetten idegesített mennyire kiherélték Cumberbatchet a magyar hanggal.
REMY
Madridista

2013.05.24. 13:11:09

The Lords of Salem

Rob Zombie legújabb filmje. Bővebben itt, 5,5/10
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.23. 00:35:26

Snitch
Őszintén szólva ettől a rendezőtől többet vártam, ok, h nem egy tipikus hollywoodi akció-krimi, de ezen kívül semmi érdekes nincs benne. Fantáziátlan, lapos az egész, ráadásul még egy tehetségtelen The Rock-kal is súlyosbítva van
Kritika

és mivel hnap megyek megnézni a másodikat:
Star Trek
Szinte teljesen elfelejtettem h miről szólt (ezért is néztem újra), és valószínűleg nem véletlenül. Alapvetően korrekt a színvonal, de se színe, se szaga nincs az egésznek, szóval semmi említésre méltó. A humort meg nagyon nem kellett volna erőltetni, ahogy azt sem, h emiatt teljesen retardáltnak állítják be a teljes legénységet.
Ahogy emlékszem elsőre jobban tetszett, és bár tényleg nem volt vele sok gond, de mint írtam, tökéletesen feledhető darab.
REMY
Madridista

2013.05.22. 00:02:19

Deep Impact

Egy Armageddon című film gyengébb verzióban. Durva, hogy egy éven belül 2 film is szinte ugyan azt a történetet mesélte el, kisebb változásokkal.

Bővebben itt. 6,5/10 egynek jó volt.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.21. 11:29:11

The Wrong Box
1966-os (!) angol film, tipikus angol vígjáték, az angol humor jellemző elemeivel, remek színészi teljesítményekkel (Michael Caine, Ralph Richardson, Wilfrid Lawson, Peter Sellers). Maga a történet, a cselekmény is fordulatos, egyáltalán nem kiszámítható, a finálé például szerintem szinte tökéletesen lett megoldva a temetői jelenettel, de szvsz a (z angol) humor szárnyalása adja a legtöbbet ennek a filmnek. (Amikor Joseph meglátogatja a szobájában a bátyját, az meg megpróbálja eltenni őt láb alól... :lol: Zseniális.)
Az angol humor kedvelőinek, illetve a Peter Sellers-fanoknak kötelező darab. (Igaz, Sellers most csak egy mellékszerepben tűnik fel, de azt is fantasztikusan alakítja.)
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.21. 01:06:44

Into The White
Egy viszonylag egyszerű háborús dráma, a történettől nagyjából elvárható elemekkel. Tényleg eléggé semmi extra film, de ettől függetlenül tetszett, az az imdb kerek 7-es értékelés tökéletesen jellemzi.
Capon
Llegenda del Barça

2013.05.20. 18:58:53

Már nagyon vártam és nagyon tetszett is a Star Trek. Aki szereti vagy az előző része tetszett az ne húzza sokáig, nézze meg!
REMY
Madridista

2013.05.20. 00:02:32

A legsötétebb óra

Chris Goraknak hála, a 2011-es évben, láthatatlan low-budget űrlények jöttek a Földre, hogy kirabolják a föld alatt rejlő ásványkincseket. A film Moszkvába kalauzol minket, ahol néhány fiatalnak kell felvennie a harcot az ismeretlennel, ha túl akarják élni a támadást. Bővebben itt. 4,5/10
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.18. 15:48:27

sjd írta:Sztem angol szinkronnal pont annyi értelme van nézni, mint magyarral, szvsz mindig az eredeti nyelv a legjobb, még ha egy kukkot sem értesz belőle. :D
Akkor jó, úgyis a skandinavisztikát céloztam meg az ELTE-n, nem baj, ha lesz egy kis előképzettségem a dánból. :D :D
Kíváncsian várom a filmet. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2013.05.18. 15:10:46

sjd írta:Europa Report trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=XhdRYk1Y8VA
Engem nagyon az Apollo 18-ra emlékeztet, ami semmi jót nem jelent... :?

Ja és az Assassin's Creed film elvileg be van jelentve 2015. máj. 22-re.
nekem nagyon tetszett az apollo 18, iszonyatosan bejött az a minimalista stilusa.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.18. 14:55:41

Gareth Tello írta:A Jagten-t angolul vagy dánul érdemes inkább nézni (magyar felirattal nyilván)?
Sztem angol szinkronnal pont annyi értelme van nézni, mint magyarral, szvsz mindig az eredeti nyelv a legjobb, még ha egy kukkot sem értesz belőle. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.18. 14:42:40

A Jagten-t angolul vagy dánul érdemes inkább nézni (magyar felirattal nyilván)?
Láttam a blogon, hogy sjd-nek nagyon bejött, úgyhogy mivel szabad a mai estém, szeretném meglesni én is. 8)
Válasz küldése