Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.30. 15:22:55

Dörákk! Dzsízüz az az ember kb. egy kolgét reklám szintjén mozog, nevetséges volt kb. az összes filmjében, kb. annyiból áll egy szerepe, hogy a csöcsét rángatja.

És igen is nem túlzás az, hogy ha valaki elvárja, hogy a blockbuster-ben is legyenek normális színészek.
Itt volt pl. ez a Csatahajó nevű rémület, szerintem ha tesznek bele akár 1 darab színésznek nevezhető valakit akkor már egyből elviselhetőbb lett volna, még annak ellenére is, hogy ettől meg ugyan olyan gagyi retek maradt volna a sztori maga.

De vegyük mondjuk a Gladiátort. Tegyük be császárnak Udo Kier-t, Maximus-nak meg Steve Austin-t. Nem is kell, hogy bántsuk a rendezőt, vagy a fk-írót, egyből milyen csodás film kerekedne belőle.

Dani meg annyira túllelkesedett, hogy a kritikái nagy része 8-as körülire végződik... :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2013.03.30. 14:49:10

Hoppá mihii, ez nagyobb alázás volt, mint a madridi 2-6 :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 14:40:30

miihii írta:Legyen adott kb 5 színész meg 3 rendező és ezek hozzanak össze évente 3 alkotást és pont :) A többit csuklóból lehúzod úgy is, ami talán már túlon-túllelkesedett kritikusság ;)
Hát ezzel sikerült baromira mellélőnöd :lol:
miihii
KHAL

2013.03.30. 14:12:39

Dani, neked egyszerre lenne nagyon könnyű és nagyon nehéz filmet csinálni. Legyen adott kb 5 színész meg 3 rendező és ezek hozzanak össze évente 3 alkotást és pont :) A többit csuklóból lehúzod úgy is, ami talán már túlon-túllelkesedett kritikusság ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 12:00:57

REMY írta: Hát ha a te szempontod szerint nézzük a dolgokat, akkor évente 2-3 film jönne ki a piacra, ami megütné a szintet.
Jelen állás szerint igen, de elméletem szerint a forgatókönyvek pont azért igénytelenek, mert így el lehet adni őket, nem azért, mert a világ 7 milliárd embere összesen 3 db értékelhető blockbustert tud összehozni egy év alatt. Ugyanakkor érdemes ezt megnézni 2011-2012 viszonylatában, utóbbi évben rengeteg jó blockbuster jött ki, és könyörtelenül meg is buktatták a rosszakat. És ahogy nézem (és remélem), idén csak folytatódik ez a tendencia.
REMY írta: Egy Fast fiveban mit kéne hozni? Ha DiCaprio lenne Walker helyett, akkor több lenne a film? A karakterek és a film szempontjából sem kell több, mint ami. Egyáltalán nem alakítanak rosszul, csak éppen nem az a szint, mint egy Deppnél, DiCaprionál, Pittnél stb...
Igen, nem feltétlenül kell több, de nem is kell kevesebb, ahogy azt mondani próbálod. Mert attól nem is lett volna kevesebb a film, ha DiCaprio meg Pitt a főszereplő, éppen ezért nem értem, hogy miért van szükség arra, hogy ők ne is legyenek benne, hanem különböző B-vonalas sztárok helyettük. Elfogadom szükséges rosszként, de azzal szemben mindvégig ki fogok állni, hogy kvázi még propagáljuk is ezeknek az embereknek a szerepeltetését, kultuszt építsünk köréjük, tehetséges színészek rovására.
REMY
Madridista

2013.03.30. 11:42:54

sjd írta: Én még mindig nem látom, hogy miért "kellenek" ilyen színészek és ilyen filmek.
Nekem történetesen, ha az elmúlt év popcornfilmjeit végignézem, mondjuk Fassbender, Downey Jr., DiCaprio alakítása is kiváló szórakozást nyújtott, ráadásul ők még játszani is tudnak. De ha végiggondolom ennek kapcsán a Prometheus-Avengers-Django hármast, azoknak sem kellett rossznak lenniük ahhoz, hogy élvezzem őket.
De ha Neked az a szórakozás, hogy direkt rossz alakításokat nézel rossz filmekben, akkor "felesleges is tovább folytatni"
Hát ha a te szempontod szerint nézzük a dolgokat, akkor évente 2-3 film (kis túlzással) jönne ki a piacra, ami megütné a szintet.

Amúgy meg nem tudom mivel van több színészet egy Bosszúállókban, mint egy Fast Five-ban.

Egy Fast fiveban mit kéne hozni? Ha DiCaprio lenne Walker helyett, akkor több lenne a film? A karakterek és a film szempontjából sem kell több, mint ami. Egyáltalán nem alakítanak rosszul, csak éppen nem az a szint, mint egy Deppnél, DiCaprionál, Pittnél stb...
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 11:37:30

REMY írta: Amazonas kincse, Fast five, Faster, Snitch (elvileg nagyon jó), Emelt fővel.

Hát ha ezek közül egyik sem üti meg a popcorn mozi szintjét, akkor felesleges is tovább folytatni.
Csak kettő mondattal előtte írtam, hogy
sjd írta: Igazából Rock még néha adja is viszonylag jó alkotásokhoz a nevét (Fast Five, most talán Snitch)
REMY írta:Kellenek az ilyen filmek, és kellenek a Rock féle színészek is. Itt nem Oscar díjról, meg egyéb elismerésről kell beszélni, hanem a szórakozásról, amit 100%-ig megad egy ilyen film.
Nem lehet mindig drámázni, lehengerlő alakításokat nézni, stb... a mozi = szórakozás. És ezt Rock megadja. Ha tetszik, ha nem.
Én még mindig nem látom, hogy miért "kellenek" ilyen színészek és ilyen filmek.
Nekem történetesen, ha az elmúlt év popcornfilmjeit végignézem, mondjuk Fassbender, Downey Jr., DiCaprio alakítása is kiváló szórakozást nyújtott, ráadásul ők még játszani is tudnak. De ha végiggondolom ennek kapcsán a Prometheus-Avengers-Django hármast, azoknak sem kellett rossznak lenniük ahhoz, hogy élvezzem őket.
De ha Neked az a szórakozás, hogy direkt rossz alakításokat nézel rossz filmekben, akkor "felesleges is tovább folytatni"
Deus
Boixos Nois

2013.03.30. 11:24:23

Egyetértek REMY -vel.

Nekem tök szimpi Dwayne. Minden filmjét megnézem kikapcsolódásképpen. Nem várok tőle Oscar alkotást, inkább agyament akciókat. Néha kell nekünk egy nehéz hét után. Ugyanez igaz Vin Diesel -re is.

Jason Statham filmei is ilyenek, überállat a csávó 8) Most lesz egy új filmje, Hummingbird a címe. Az is tuti nézős nálam.
KépKép
REMY
Madridista

2013.03.30. 11:16:33

sjd írta: Leginkább semmilyenben :wink:
Amazonas kincse, Fast five, Faster, Snitch (elvileg nagyon jó), Emelt fővel.

Hát ha ezek közül egyik sem üti meg a popcorn mozi szintjét, akkor felesleges is tovább folytatni. Kellenek az ilyen filmek, és kellenek a Rock féle színészek is. Itt nem Oscar díjról, meg egyéb elismerésről kell beszélni, hanem a szórakozásról, amit 100%-ig megad egy ilyen film.

Nem lehet mindig drámázni, lehengerlő alakításokat nézni, stb... a mozi = szórakozás. És ezt Rock megadja. Ha tetszik, ha nem.

Rihannát meg ne keverjük már ide.. ez olyan, mint a Segal - Svárci hasonlat...
matador
Jugador d'estrella

2013.03.30. 11:14:31

REMY írta:
matador írta:
Ha meglátom The Rock nevét a szereplők között, tudom, hogy nem szabad megnézni a filmet. Csupa gagyi, méltó a Segal - Schwarzenegger - vonalhoz.
te komolyan Segalt és Svárcit egy szinten említed? Rock meg igenis jó blockbuster filmeket csinál. Egy volt pankrátor mégis milyen filmekben szerepeljen? Szerencsére sokan szeretik, és bírják a filmjeit. Én is így vagyok ezzel.

De, hogy Segal és Svárci egy szint :lol:
Színészként egy szint.

Más kérdés, hogy Arnoldnak volt pár jó filmje (Terminátor, Ragadozó minőségi), de a többi... :lol: :lol: :lol:
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 11:11:43

matador írta:
Deus írta:Pain & Gain

http://www.youtube.com/watch?v=4AX_RNHX8C0

büntetttttttt 8)
Hát tényleg büntet. A szó szoros értelmében.
Inkább akkor már bűntett (az emberiség ellen v vmi) :D

Igazából Rock még néha adja is viszonylag jó alkotásokhoz a nevét (Fast Five, most talán Snitch), de ez a film már onnantól esélytelen, h Michael Bay-jel kezdődik a stáblista.
REMY írta: Egy volt pankrátor mégis milyen filmekben szerepeljen?
Leginkább semmilyenben :wink:
Szerencsére épp elég tehetséges színész van a világon, semmi szükség arra, hogy Chris Brown-tól Rihannáig mindenféle tehetségtelen emberekkel töltsék fel a filmeket, csak azért mert híresek.
REMY írta:Szerencsére sokan szeretik, és bírják a filmjeit.
Szerintem nem szerencsére, hanem inkább sajnos, ennek köszönhető, hogy ilyen szutykokat még gyártanak, mint a GI Joe meg a komplett Verne-életmű meggyalázása.
REMY
Madridista

2013.03.30. 10:55:03

matador írta:
Ha meglátom The Rock nevét a szereplők között, tudom, hogy nem szabad megnézni a filmet. Csupa gagyi, méltó a Segal - Schwarzenegger - vonalhoz.
te komolyan Segalt és Svárcit egy szinten említed? Rock meg igenis jó blockbuster filmeket csinál. Egy volt pankrátor mégis milyen filmekben szerepeljen? Szerencsére sokan szeretik, és bírják a filmjeit. Én is így vagyok ezzel.

De, hogy Segal és Svárci egy szint :lol:
matador
Jugador d'estrella

2013.03.30. 10:50:11

Deus írta:Pain & Gain

http://www.youtube.com/watch?v=4AX_RNHX8C0

büntetttttttt 8)
Hát tényleg büntet. A szó szoros értelmében.

Wahlbergnek van pár jó filmje, de néha olyan nevetséges dolgokhoz tudja a nevét adni, hogy fogom a fejem...
Deus
Boixos Nois

2013.03.30. 10:39:03

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2013.03.30. 10:51:29-kor.
KépKép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.30. 10:01:17

2 Guns trailer
Ez baromi jó lesz, Denzel, Wahlberg, szerintem óriási páros :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.29. 10:58:39

Jagten
Tényleg érdemes volt ez a filmet várni, egy kiváló dráma lett. A szokásos skandináv módon kicsit visszafogott, kicsit egyszerű, de nagyon ott van a szeren, főleg a remek karaktereknek és a színészeknek köszönhetően.
Kritika

The Prestige
Régóta érett már ez a második nézés, főleg így a könyv után. És azt kell, h mondjam, h Nolanék amit elvettek a karakterekből, azt hozzátették történetben. Nekem pl. hiányzott annak a kihangsúlyozása, hogy Angier mennyire tehetségtelen bűvész, ugyanakkor remek előadó volt, Borden pedig fordítva, és hogy mennyire szakmai is volt a közöttük dúló harc. Ugyanakkor emelem a kalapom az előtt, ahogyan a regény viszonylag suta húzásait ilyen remekül felépített sztoriba fűzték össze.
És így tulajdonképpen végiggondolva a munkásságukat, soha nem építették fel igazán jól a karaktereiket, viszont mindig is elképesztő volt, mennyire komplex történeteket tudnak összehozni köréjük.
Viszont iszonyúan érdekesek a párhuzamok, ahogy tulajdonképpen valamiféle írói/rendezői hitvallást vittek az egészbe, ez teszi fel igazán a pontot az i-re.
Meg ami még érdekes, h kezd bennem az kialakulni, hogy Pfister valami elképesztően semmi extra operatőr. Tök jól felveszi a filmet, de egyszerűen jelentkezzen az, akinek bármi emlékezeteset is adott az ő fényképezése
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.28. 20:06:05

Ennek a Paszuly Jankónak van régi változata? Ma néztem moziban ezt az Óriásölőt, de mintha régen már láttam volna erről egy filmet.

szerk: Keresek egy filmet, egyik tanárom mesélt róla, olyasmi a történet hogy van egy nő, és meghal a férje/barátja, és egy gyerekbe száll a lelke, és majd találkoznak, és a csaj felismeri benne...
Remélem van ilyen film és már valaki hallott is róla :lol:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.27. 21:46:53

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.27. 21:04:04

sjay írta: Szerintem Aronofsky nagyon nem illett a képbe, örülök hogy lemondott és nem hódolt be Hollywood nagykutyáinak.
A Memento meg az Insomnia után én sem mondtam volna, h Nolanhez nagyon passzolna egy képregényfilm, aztán láttuk mi lett belőle. :D
És azért most a Noén is az látszik egyre inkább a hírek alapján, hogy Aronofsky tudna mit kezdeni pár száz millió dollárral, csak idáig nem kapott soha ennyit. Számomra a filmtörténelem egyik legnagyobb meg nem valósult filmjének A forrás blockbusteresített verziója számít, amit aztán ugye le kellett szorítani feleakkora büdzsére. Lett volna benne epikus csata a majákkal, meg ki tudja mire futotta volna még abból a 30 millióból. (Mondjuk a Pitt-Blanchett páros kimaradását annyira már nem sajnálom, ezzel a két főszereplővel lett ez tökéletes)
sjay
Entrenador del Barça

2013.03.27. 20:51:12

Faust írta:ha Aronofsky marad a projectnél, na akkor érdekelt volna, Ő nem szúrta volna ki az emberek szemét ilyen tucattal.
Szerintem Aronofsky nagyon nem illett a képbe, örülök hogy lemondott és nem hódolt be Hollywood nagykutyáinak. Mangold bár nem akkora direktor mint DA, mégis szerintem hozzá sokkal jobban passzol egy képregényfilm ledirigálása, mint utóbbihoz.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.03.27. 20:47:01

Faust írta:Ez a Wolverine film is egy akkora középszerű, semmilyen blockbusternek tűnik már a trailer alapján is, hogy fáj belegondolni.

Nyilván, mivel képregényfilm, ráadásul Marvel, nem kell nagy elvárásokat támasztani felé, de abszolút nem tud érdekelni, pedig nagyon bírom mind a karaktert, mind az X-men filmeket. ha Aronofsky marad a projectnél, na akkor érdekelt volna, Ő nem szúrta volna ki az emberek szemét ilyen tucattal.
Pedig az előzetes híresztelések alapján bíztam benne, hogy tanultak az előző film hibájából, és most valami sokkal komolyabb, egyedibb és bár lehet, hogy hülyén hangzik, de valami "művészibb" készül. Ehhez képest a trailer alapján csak annyi változás lesz, hogy véresebb lesz, és Farkas bácsi ( urambocsá' Rozsomák :D) többször káromkodik, vagy néz csúnyán a kamerába.
De nyitott vagyok egy pozitív csalódásra! :)
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.27. 20:38:30

Nem mondom, h nem tetszik, egyszerűen inkább csak hidegen hagyott. Ok, van benne egy-két jó akció, valamennyire érdekes is lesz a sztori, de valahogy úgy nem hozott lázba, amit láttam.
A vonatos kapcsán viszont az megint eszembe jutott, hogy ha egyszerűen az ilyen nagy sebességű mozgást nem lehet rendesen effektelni (márpedig gyakorlatilag nem lehet tényleg, mert a CGI-élességével mindig lesz probléma), akkor nem tudom miért tesznek bele minden második blockbusterbe ilyet.
barca99
Llegenda del Barça

2013.03.27. 18:18:25

Faust írta:Egy kis segítségre lenne szükségem. :)
B kategória legjobbjai:

http://www.youtube.com/watch?v=NQXLAwkjLZw

http://www.youtube.com/watch?v=k0YDuSLXcX8
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.27. 17:59:41

sjd írta:Na srácok, inkább erre verjétek előre, bár Emmerichben nem bízom egy fikarcnyit sem, de ez már első látásra is ütősebbnek néz ki.
http://www.youtube.com/watch?v=hVdXl-_DvZk
(fun fact: ha jól emlékszem az ID és a 2012 után ez a 3. Emmerich-film, amiben megsemmisül a Fehér Ház)
Legalább ha a valóságban terroristatámadás éri az épületet, tudni fogják, ki a tettes. :lol:
Na igen, ez már kétségtelenül jobbnak tűnik, pláne, hogy Django is játszik majd benne. 8)
zola8787
Director del Fútbol

2013.03.27. 17:41:19

[quote="Faust"]...[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=lBeM31QV0CI

Szívesen :) :P:P

Amúgy a Kill Bill végig :D
Válasz küldése