The next three days
Jó kis film, az alapötlete is vagány, meg hát ahogy halad a film előre, egyre erősebb lesz. Kissé leül idővel -melyik film nem- de megtartja a profizmusát. Nem világmegváltó film, de leköti az embert a film idejére.
6
Superhero movie
Nagyon bírom az ilyen fajta paródiafilmeket, és bár ezt nem a Z-A-Z trió rendezte, de a rendezők stílusa nagyban érződik. Amúgy egész jól összerakott film, önálló filmként is lehetne nézni, de ahhoz viszont komolytalan
8
Dorian Gray
Á, nem is tudom. Nem igazán hallottam a fimről, ha igen akkor elkerülte a figyelmemet, a címe rémlett valahonnan de egyéb semmi. Két barátom áradozott róla a hétvégén, hogy ilyen meg olyan jó film, gondoltam megnézem.
Utánaolvasva a filmnek, állítólag lényegi eltérés van Oscar Wilde azonos című regényével, ezt nem tudom bizonyítani, lévén nem olvastam a művet. Különálló filmként elmegy, Colin Firth alakítása meg nálam vitte a Pálmát. Sok kivetnivaló nincs a filmben, talán a főszereplő játszotta túl (?) magát.
7
Bobby Long
Nem tudok abszolút semmit írni róla...
Már mindent le írtatok róla szerintem, fölösleges ugyanazokat leírni. Travolta meg egész jó színész szerintem, de meglepődtem Gabriel Macht teljesítményén is A számomra ismeretlen színész elég jó teljesítményt nyújtott. Nem ment bele a film a túlzott jellemábrázolásokba, fölösleges lett volna, igyekezett megtartani a hangulatot.
Néha elmosolyodtam rajta, de még sem éreztem, hogy különösebben jó lett volna, meg volt a kellő dráma is benne, darabolva néztem csak meg, nem kötött igazából le.
6
Pi élete
Nem rég néztem meg, de újráznom kell, hogy teljes legyen a film megértése. Egyelőre nem bocsátkoznék bővebb véleményre, majd újranézés után.
Elsőre jobban tetszett, egyik kedvenc filmem volt akkortájt.
8/10
sjd: nem tudom, hogy velem van-e a hiba, de a Vertigo végén kb így maradtam
Van még megnézni valóm a hitchcocki életműből, lassan végignézem mind.