Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kanty
Llegenda del Barça

2013.02.06. 18:09:31

Mezner2 írta:Segítséget szeretnék kérni!!

Van egy oldal,ahová,ha beírom egy filmnek a címét,akkor kidob hasonló filmeket (tehát azonos sztori,vagy bármi,ami alapján kapcsolódik egymáshoz a két film),tehát ennek az oldalnak keresem a címét,de sehogy nem találom :x
Sima filmkatalógus is jó. Sztori, szereplők, rendezők alapján ajánl filmeket.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
zola8787
Director del Fútbol

2013.02.06. 17:59:29

Hollywood hírügynökséget szoktátok követni?

Van hasonló kritikus youtube-on, vagy, mint freddy d játékokról?
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.06. 17:52:23

Segítséget szeretnék kérni!!

Van egy oldal,ahová,ha beírom egy filmnek a címét,akkor kidob hasonló filmeket (tehát azonos sztori,vagy bármi,ami alapján kapcsolódik egymáshoz a két film),tehát ennek az oldalnak keresem a címét,de sehogy nem találom :x
REMY
Madridista

2013.02.06. 00:03:07

sjd írta:Wreck-It-Ralph
Szokásos Disney-mese, szórakoztató meg minden, de semmi extra. Műfajon belül abszolút jó volt.
7,5/10
fúúú már töltöm is, és holnap jön is a kritika :D erre vártam már ezer éve.

Celda 211

Kanty ajánlotta még anno a Madridista filmklubba, de akkor elég összecsapott értékelést írtam róla. Most újra elővettem és megpróbáltam kicsit összefoglalni a dolgokat a filmmel kapcsolatban. Bővebben ITT. Amúgy még mindig ajánlós börtön film. 8/10

más: Nem elég, hogy jön az új Star Wars trilógia... a Disneynél bejelentették, hogy lesznek különálló filmek is, amik 1-1 karakterre fókuszálnak. Neveket még nem mondtak hivatalosan, de többen célozgattak már Yodára és Han Solora is.
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.05. 23:37:16

Wreck-It-Ralph
Szokásos Disney-mese, szórakoztató meg minden, de semmi extra. Műfajon belül abszolút jó volt.
7,5/10
Faust
Madridista

2013.02.05. 23:16:30

Tortúra
(Misery, 1990)

Nem is tudom, hogy jutott eszembe, de meglestem. Kb az egyetlen King adaptáció a Ragyogáson és a Darabont-trilógián kívül, amiről többségben pozitív véleményeket lehet olvasni. A könyvet olvastam, de olyan régen, hogy szinte semmire nem emlékeztem, kivéve egyetlen bizonyos, elég durva jelenetre - amit természetesen kihagytak a filmből. :lol: És persze a végére, ez kicsit rontotta az összképet.

Korrekt kis film, nem több, de nem is akar szerintem az lenni. Néhol a feszültség igencsak rendben van, és Kathy Bates zseniális benne (alakítását Oszkárral honorálták).

Érdekesség, hogy az a Barry Sonnenfeld volt az operatőr, akinek az MIB trilógiát köszönhetjük (igazából én csak az első részt köszönöm neki, de ez részletkérdés).

Akik egy pofás kis thrillerre vágynak, csak ajánlani tudom.

7/10
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.02.05. 21:58:10

REMY írta:ez jobb?? OMG XDD katasztrófa volt.

Nálam az első része volt katasztrófa... Nagy csalódás volt. Nem azt írtam hogy a második része jó, hanem jobb lett. Attól még közepes kategória.
KépKép
sjay
Entrenador del Barça

2013.02.05. 21:45:04

messideco írta:
Pont a példaképem, 18 évesen a világ előtte hever :) Köszi, megnézem. :wink:
Kajak volt olyan ismerősöm (aki amúgy nem ilyen alja filmeket nézett, hanem Remény rabjai, Fűrész, ilyeneket..) akinek tetszett ez a hülyeség :lol: Bár látatlanban nem ítélek el alapból semmit ,ennek van egy rohadt nagy hátránya.. ki nem találjátok mi az. :roll: :lol:
messideco
Presidente del Barça

2013.02.05. 21:32:24

visca el barca írta:
messideco írta:Ajánljatok olyan filmet, amely fel tudja váltani a Forrest Gumpot a kedvenc film státuszból, én még nem találtam...
csak ennek van esélye, én már 4x is láttam.

http://www.imdb.com/title/tt1702443/
Pont a példaképem, 18 évesen a világ előtte hever :) Köszi, megnézem. :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.05. 21:23:33

visca el barca írta:
messideco írta:Ajánljatok olyan filmet, amely fel tudja váltani a Forrest Gumpot a kedvenc film státuszból, én még nem találtam...

Nem,nem ide valami komoly alkotás kell..Például Pasolinitől a Salo avagy Sodoma 120 napja. Ezt én nem láttam négyszer,sőt egyszer sem bírtam végignézni,tehát egyfajta edzettségi fokmérőnek is felfoghatjuk.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.05. 21:10:41

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2013.02.05. 21:10:13

Deus írta:Silent Hill: Revelation

Sztem ez jobb volt mint az első rész. Voltak jó pár másodperces jelenetek amelyek a játékból átemeltek a filmbe, pl.

2. A felborult rabszállító busz (amit láttunk a legutolsó képkockákban) túlélője fog mászkálni a Silent Hill -ben (Downpour megfilmesítése).
ez jobb?? OMG XDD katasztrófa volt. Oké, hogy telepakolták a játékbeli dolgokkal, de egy nagy semmi lett az egész sztori, és azért a játék nagy erőssége a történet, amit itt nem kaptunk meg. Ráadásul feszültségmentes volt, ami egy horrorjáték adoptációjánál ÓRIÁSI hiba.

amit írtál, hogy a folytatás miről szólhat... sztem van benne valami.

a végén jöttek a zsaruk...
Deus
Boixos Nois

2013.02.05. 20:59:33

Silent Hill: Revelation

Sztem ez jobb volt mint az első rész. Voltak jó pár másodperces jelenetek amelyek a játékból átemeltek a filmbe, pl.

1. Robbie nyúl
2. Kirakatbábú-pók boss --> Silent Hill Homecoming -ból a Scarlett nevű boss.
3. Legvégén amikor kamionos felveszi őket (ez is szintén valamelyik silent hill játékból van, (Homecoming sztem!)), illetve amikor elhalad mellettük egy rabszállító busz rendőrökkel --> Silent Hill Downpour!

Végén a boss vs boss fight is odacsapott rendesen, természetesen a Pyramidhead -ra tettem a voksot, mert ő elpusztíthatatlan
8)

Nincs kétségem afelől, hogy jön a 3. része. Két lehetséges sztori jöhet véleményem szerint:

1. Sharon mostohaapja megkeresi a feleségét.
vagy
2. A felborult rabszállító busz (amit láttunk a legutolsó képkockákban) túlélője fog mászkálni a Silent Hill -ben (Downpour megfilmesítése).
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.05. 20:44:47

Zero Dark Thirty
Bigelow ismét gyakorlatilag egy dokumentumfilmet készített, amelyben saját magát igyekszik másolni. Csapongó (de történelmileg kínosan pontos) forgatókönyv, amely nem áll össze egy épkézláb elképzeléssé, de nagy erénye, hogy legalább őszinte.
Kritika
Deus
Boixos Nois

2013.02.05. 19:11:06

Remény rabjai

De sztem már láttad :?
KépKép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.05. 18:58:11

Halálsoron vagy Django, de gondolom már láttad mindkettőt. :)
messideco
Presidente del Barça

2013.02.05. 18:53:43

Ajánljatok olyan filmet, amely fel tudja váltani a Forrest Gumpot a kedvenc film státuszból, én még nem találtam...
Kép
"And my heart will leave you never."
Fecooo
Llegenda del Barça

2013.02.05. 15:36:39

visca el barca írta:nah igen, az amerikai pszichóban tényleg jó volt, pontosabban meglepődtem h ott arcjátéka is van neki :D sőt, egyszer talán a batmanben is nevetett :D
mint színész egyébként semmi bajom, elismerem, mondjuk marha nagy szerencséje van neki h szinte csak jo filmekben szerepelt eddig (equilibriumtól kezdve, előtte nem láttam). mondjuk az equilibriumos szerepet senki nem játszhatta volna jobban :lol:
eszerint te nem láttad őt Jim Hawkins-ként Charlton Heston oldalán ;)

számomra Bale a szerepekért vállalt kegyetlen változásaival már elérte, hogy tiszteljem... amúgy sztem ahhoz, h jó filmekben kapjon szerepeket, nemcsak szerencse kell, hanem respect a szakmán belül is, és ez biztosan megvan :)
miihii
KHAL

2013.02.05. 15:21:42

visca el barca írta:
sjd írta:
Jól van, tudjuk, h ananász vagy :P
LöBöff azért attól még, h nem egy nagy színész, sztem egészen jól megoldotta a szerepét és ezúttal még kifejezetten hiteles is volt. Tom Hardy meg csak egyszerűen zseniális volt kezdve a legapróbb gesztusaitól a déli akcentusáig.
Guy Pearce hogy tetszett benne?
ehh... nézd meg és rámkötnek :lol:

tom hardyval ugyanaz a bajom, mint christan bale-lel meg, meg ryan goslinggal. egyszeruen semmi arcjáték, megtudnék őrülni tőlük. itt is tolta a nyugodt gengsztert meg a keményet, de vhogy nem jött át amit akart. transformerses gyerek meg kifejezetten idegesített. gondolom neked is van olyan színész akire ha már csak ránézel rosszul leszel :D
pearce jol adta a kis középen elválasztott hajával :lol: őt amugy is csípem.
Hardy esetében alkatából kifolyólag elsősorban olyan szerepeket kap, amik nem igazán igényelnek túlzott arcjátékot. Sőt, egyenesen alávágna a karakternek túlzott mimikával. Ebben a Lawlessben is például a marcona, szűkszavú macsót adta, ennek pedig sztem is maradéktalanul megfelelt. Nem kellett sokat adnia, de amit igen, azt megtette és jól adta a szerepet.

De ugyanígy Bale esetében is a Batman-ben sem lehet annyira nagyot alakítani, főleg a maszkos jelenetekben, amiből ugye sok van. De mondjuk ha az sjd által említetteken kívül megnézed a Nehéz idők c. filmjét, ott is van mimika bőven, ahogy szépen elgurul a gyógyszere.

Gosling vmiért nekem sem jön be. Olyan egyszerű a gyerek, semmi nem fog meg benne. A játéka sem, a szerepei sem, de a nyávogós hangja meg egyenesen irritál :) A szépfiú szerep meg olyan, h sztem nem is az, uh kapufa :D Ezzel a hanggal meg pláne :twisted:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kurdt
Megmentő :)

2013.02.05. 14:09:02

Láttam mostanában néhány filmet, villámkritikák:

The Raid
Aztak...ez hatalmas film! Iszonyatosan szórakoztató volt végig, régen láttam ennyire jól megkomponált verekedéseket úgy, hogy nem effektíve harcművészetről beszélünk. És az a jó, hogy nem is akar mást a film, csak hogy a néző minden második képsornál csak annyit mondjon, hogy what the fuck...és ilyen filmek igenis kellenek.

Ichi the killer
Egy japán film, szintén kimondottan erőszakos, de egyáltalán nem jó. És erről asszem mást nem is érdemes tudni.

Point Break
Ez egy klasszikus, de eddig valahogy kimaradt. Az ex-elnököknek (Johnson, Nixon, Carter, Reagan) öltözött bankrablók zseniálisak, a többi mind felejthető. Szerintem ez egy erősen túlértékelt film.

Find me guilty
Sidney Lumet egyik utolsó filmje, Jack DiNorscio és a new jersey alvilág többi főnökének több, mint hatszáz napon át húzódó bírósági tárgyalását dolgozza fel, amin DiNorscio önmagát védi. Őt egyébként, Vin Diesel játssza, meglepő módon egyáltalán nem rosszul. De a film összességében felejthető.

Frankenweenie
Sokáig húztam ennek a megnézését, mert nem hittem, hogy többet ki lehet hozni a sztoriból, mint ami már kijött a félórás rövidfilmben. Ettől függetlenül nagyon jó film volt, csak kicsit szomorúnak tartom, hogy Burtonnek mostanra már önmagát kell rimékelnie ahhoz, hogy letegyen valami nézhetőt az asztalra.

13 Semester
Ez egy német film az egyetemi életről azzal a csávóval, aki a Napolának is a főszereplője volt (filmklub). De nem nagyon nem jött be, volt egy-két jópofa jelenet, de amúgy nagyrészt untam.

Batman
Az 1966-os. Már láttam nagyon régen, de alig emlékeztem valamire. Nem tudom megmondani, hogy jó-e vagy sem, de az biztos, hogy az első perctől az utolsóig végig röhögtem! Komolyan mondom, már tíz perc után fájt az arcom a röhögéstől és csak kb. másnap reggelre múlt el... :)

és végül két film, amiket már láttam korábban és csak azért vettem elő őket újra, mert imádom őket (és szerintem itt még nem volt róluk szó)

Office Space, Dazed and Confused
Két iszonyatosan szórakoztató film a kilencvenes évekből két olyan rendezőtől, akiknek az egyéb munkáira is érdemes lenne több figyelmet fordítanom. Linklatertől (Dazed and Confused) láttam már pár dolgot, de a Tape-et meg a Waking Life-ot most tervbe vettem. Mike Judge-tól eddig csak az Office Space-t és az Idocracy-t láttam és mindkettőt bírtam, főleg az előbbit. Viszont most elkezdtem nézni a King of the Hill c. rajzfilmsorozatot tőle, elég jó cucc.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.05. 13:17:30

Mondjuk így végignézve még eszembe jutott egy-két szerepe, pl. a Fighterért is megérdemelten kapott Oscart szvsz (mondjuk attól még nem jó film), de pl. a Flowers of War-ban is volt egy jó és érdekes alakítása.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.05. 13:01:43

nah igen, az amerikai pszichóban tényleg jó volt, pontosabban meglepődtem h ott arcjátéka is van neki :D sőt, egyszer talán a batmanben is nevetett :D
mint színész egyébként semmi bajom, elismerem, mondjuk marha nagy szerencséje van neki h szinte csak jo filmekben szerepelt eddig (equilibriumtól kezdve, előtte nem láttam). mondjuk az equilibriumos szerepet senki nem játszhatta volna jobban :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.05. 12:54:34

visca el barca írta:tom hardyval ugyanaz a bajom, mint christan bale-lel meg, meg ryan goslinggal. egyszeruen semmi arcjáték, megtudnék őrülni tőlük. itt is tolta a nyugodt gengsztert meg a keményet, de vhogy nem jött át amit akart. transformerses gyerek meg kifejezetten idegesített. gondolom neked is van olyan színész akire ha már csak ránézel rosszul leszel :D
Sztem nem kell feltétlenül mindenkinek Jokert játszania ahhoz, hogy jól alakítson, éppenséggel igen visszafogott szerepekben is lehet nagyot alakítani. Most pl. Tom Hankset vagy Kevin Spacey-t tudnám példaként hozni, ők sem mindig pszichopatákat játszottak, de akkor nagyon jól hozták a szerepeiket.
Christian Bale??? Amerikai pszichót / A gépészt láttad?? (Feltételezem igen) Sztem azokra semmiképpen nem mondhatod, h semmi arcjáték...
LöBöff kapcsán meg értem, amit mondasz, nekem sem szimpi, csak sztem nehéz elvitatni, hogy a srác most hiteles volt végre. Talán pont a Transformers első részében volt ilyen utoljára, de alapvetően attól, h a gyökér, komplexusos tinisrácon kívül nem tud semmit eljátszani, ezt néha nagyon jól megoldja. Én személy szerint kíváncsi vagyok, hogy mikor fog JGL-módra kitörni ebből a szerepkörből valamilyen tökös karakter képében.
Egyébként Gosling kapcsán gondolkodtam el nagyon a Gangster Squadot nézegetve, hogy ő tényleg abszolút visszafogott mindig, de ez akkor nagyon jól jön ki neki, amikor valami pszichopata dolgot kell csinálni. (Csak ezt mondjuk nehéz ilyen szépfiú szerepekben) Ebben a filmben is akkor működött nagyon jól a vásznon, amikor éppen valamilyen beteg dolgot művelt. Vele kapcsolatban a The Place Beyond The Pines-ra leszek nagyon kíváncsi.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.05. 09:08:36

sjd írta:
visca el barca írta:lawless

klassz kis film, végig lekötött, igaz az égadta világon semmi ujat nem tudott mutatni. kár h transformers meg szuszogi játszotta a két főszerepet, nagyon nem jönnek be.
Jól van, tudjuk, h ananász vagy :P
LöBöff azért attól még, h nem egy nagy színész, sztem egészen jól megoldotta a szerepét és ezúttal még kifejezetten hiteles is volt. Tom Hardy meg csak egyszerűen zseniális volt kezdve a legapróbb gesztusaitól a déli akcentusáig.
Guy Pearce hogy tetszett benne?
ehh... nézd meg és rámkötnek :lol:

tom hardyval ugyanaz a bajom, mint christan bale-lel meg, meg ryan goslinggal. egyszeruen semmi arcjáték, megtudnék őrülni tőlük. itt is tolta a nyugodt gengsztert meg a keményet, de vhogy nem jött át amit akart. transformerses gyerek meg kifejezetten idegesített. gondolom neked is van olyan színész akire ha már csak ránézel rosszul leszel :D
Kép
REMY
Madridista

2013.02.05. 06:33:58

Blitz

Nem válik minden arannyá, amihez Statham hozzáért... tökéletes példa erre a Blitz. Gyenge, sablonos. Ez most nem pörög úgy, mint a többi. Gyenge karaktert kapott. Hát jól van, néha ilyen is becsúszik, de szerencsére nem ez a jellemző. Bővebben itt :)
4,5/10
Válasz küldése