Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
miihii
KHAL

2013.02.04. 01:31:33

Fast & Furious 6 trailer

Májusban kezdik kint vetíteni. Én várom, mert nagyon bírom a szériát, meg Diesel papót különösen 8)

Kíváncsi vagyok h oldják meg a végefőcímbe rejtett meglepit, amit beleraktak az előzetesbe is. (Leti visszatér 8) )
REMY írta:
Jason Statham a mai akciófilmek legnagyobbja.
Ez így van 8)

Hatalmas a pali, brutál a felépítése, nagyon ül neki ez a karakter, a mozgása, az energiája nagyon bejön. Egy nagy adrenalinbomba 8)

Ugyanakkor az is igaz, h nemigen vannak riválisai sajnos. Ha még Liam Neeson-nek is akcióhősnek kell állni... :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2013.02.04. 00:01:44

A biztonság záloga

Jason Statham a mai akciófilmek legnagyobbja. Méltó utódja a régi nagy sztároknak, mert benne ott van a tűz, ami kell egy jó akciómozihoz. Pörgős és szórakoztató filmeket csinál, mint ahogy ez is az. 90 perces kikapcsolódás, aminek csak az eleje a negatívum, de amikor bepörög, onnantól kezdve egész jó filmmé válik. Bővebben itt. 6,5/10
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.03. 23:40:51

Tarsi88 írta:
visca el barca írta: persze, vehetsz elő több, régebbi leót: marvin szobája, ez a fiúk sorsa. tök hasonló mindhárom film, nagyon jók
Köszi szépen, végül is a Marvin szobájára esett a választás. Összességében egy egészen jó film volt (a mai filmekhez képes parádés :D). Néhány helyen kicsit leült a történet, de a színészi játékok tovább lendítették. Meryl Streep fantasztikus volt, ahogy szokott. A legnagyobb negatívum nekem a vége volt, kicsit lezáratlan maradt bennem egy-két dolog. Mai szemmel nézve a vágásokkor ez a lassan elsötétülő képernyő elég vicces volt :D

7,5 pontot azért bőven megér.
örülök ha tetszett :D bár a másik film sztem jobb de én a marvint jobban csípem :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.03. 23:35:30

The Sessions
Sok mindent nem tudok mondani róla, minden szempontból egy korrekt film volt, de talán nem olyan eget rengető, mint ahogy azt vártam. Ugyanakkor kétségkívül tetszett, szóval megérdemel egy 8/10-et
visca el barca írta:lawless

klassz kis film, végig lekötött, igaz az égadta világon semmi ujat nem tudott mutatni. kár h transformers meg szuszogi játszotta a két főszerepet, nagyon nem jönnek be.
Jól van, tudjuk, h ananász vagy :P
LöBöff azért attól még, h nem egy nagy színész, sztem egészen jól megoldotta a szerepét és ezúttal még kifejezetten hiteles is volt. Tom Hardy meg csak egyszerűen zseniális volt kezdve a legapróbb gesztusaitól a déli akcentusáig.
Guy Pearce hogy tetszett benne?
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.02.03. 23:18:42

visca el barca írta: persze, vehetsz elő több, régebbi leót: marvin szobája, ez a fiúk sorsa. tök hasonló mindhárom film, nagyon jók
Köszi szépen, végül is a Marvin szobájára esett a választás. Összességében egy egészen jó film volt (a mai filmekhez képes parádés :D). Néhány helyen kicsit leült a történet, de a színészi játékok tovább lendítették. Meryl Streep fantasztikus volt, ahogy szokott. A legnagyobb negatívum nekem a vége volt, kicsit lezáratlan maradt bennem egy-két dolog. Mai szemmel nézve a vágásokkor ez a lassan elsötétülő képernyő elég vicces volt :D

7,5 pontot azért bőven megér.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.03. 18:47:29

lawless

klassz kis film, végig lekötött, igaz az égadta világon semmi ujat nem tudott mutatni. kár h transformers meg szuszogi játszotta a két főszerepet, nagyon nem jönnek be.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.03. 18:45:30

REMY írta:
Castiel írta: Meg ugye Szrumán aki még a "jó" oldalon szerepel, lévén hogy a film a gyu története elött játszódik 500 :?: évvel
60 évvel, és én azért megkérdőjelezném, hogy a jó oldalon szerepel-e a Hobbitban (kard miatt) :D
Tényleg 60! :oops:
ne kérdezd miért 500-ra emlékeztem :) (szép kis rajongó az ilyen) :D
Ja a Kard!
Szerintem az első részben még mindenképpen a jó oldalon szerepel. Bár nyitva maradt ez a kis kérdés, mert nem tértek rá vissza. Lehet h a 2.ban majd igen.:)
na meg a simaGyu-gysz-ben (a Bővített változatban) még Gandalffal kedélyesen beszélget. (nem arra gondolok amikor elfogja, még előbb):)
Persze most majd kiderül Decemberben. :D
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
REMY
Madridista

2013.02.03. 18:35:19

Castiel írta: Meg ugye Szrumán aki még a "jó" oldalon szerepel, lévén hogy a film a gyu története elött játszódik 500 :?: évvel
60 évvel, és én azért megkérdőjelezném, hogy a jó oldalon szerepel-e a Hobbitban (kard miatt) :D
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.03. 17:59:33

A Hobbit nekem is nagyon várós volt. nem csalódtam benne. Kicsit más szemmel nézi az ember ha rajongó ugye. :)
Kb Ugyanaz mint a gyu. Mármint a cselekményét alapul véve.
pici izgalom az első részben, itt jobban a párbeszédekre kell figyelni, mert később majd nagyobb szerepet kapnak. Aztán a következő részben akció dúsabb izgalmasabb rész jön. de arra megint figyelni fog PJ mester, hogy a 3. rész robbanjon. :D :mrgreen:
Látványban nem szenved hiányt a film.
Amúgy a Sárkány a Gyűrű szövetségének elejéről(tüzijáték formában) nem véletlen van. Ő a nagy Smook! :)
Vagy mekkora élmén amikor a gysz-ben a Bilbo meséli a gyerekeknek hogy a trollok vitatkoznak ki egye meg őt! És itt durván ott van a filmben! :)
Meg ugye Szrumán aki még a "jó" oldalon szerepel, lévén hogy a film a gyu története elött játszódik 500 :?: évvel
Nos bocs h így megszaladt a nyelvem, de imádom. :D
Azoktól külön elnézést kérek akik ezután akarják a filmet megnézni, és esetleg lőttem le poént.
ja annak meg külön örülök hogy el van nyújtva, mert amúgy nem feltétlen van bent tartalmilag 3x 2,5 óra. :D
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
REMY
Madridista

2013.02.03. 17:41:39

sjay írta:hogy hogy a fenében tud egy zene ilyen rohadt hangulatos lenni? :shock: Elképesztő, számomra legalább is mindenképp. :D
Remélem ez nyeri az Oscart a kategóriájában... JA, hogy nem is jelölték :evil: ](*,)
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.02.03. 17:28:14

sjay írta:Megnéztem a Hobbit, értekezés később (ki kell ürítenem a fejem.. bráááhh..). Azonban elöljáróban annyit, hogy hogy a fenében tud egy zene ilyen rohadt hangulatos lenni? :shock: Elképesztő, számomra legalább is mindenképp. :D
A zene szerintem is hatalmas, csak ezért végigültük a stáblistát a moziban. :) A film is hangulatos volt, nem vártam tőle Gyűrűk Urát, így jól szórakoztam. Egy könnyed kis fantasy. :)
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.03. 17:16:23

Gangster Squad
Alapvetően szórakoztató és látványos (az operatőri munka különösen tetszett), de a forgatókönyv küzd azzal, hogy valami újat mondjon. Nem feltétlenül klisészerű, de nem is eredeti.
Kritika
sjay
Entrenador del Barça

2013.02.03. 14:06:17

Megnéztem a Hobbit, értekezés később (ki kell ürítenem a fejem.. bráááhh..). Azonban elöljáróban annyit, hogy hogy a fenében tud egy zene ilyen rohadt hangulatos lenni? :shock: Elképesztő, számomra legalább is mindenképp. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.03. 00:38:30

donnie darko

hiánypótló. sajnos rosszkor néztem meg, mert nem vagyok valami nagy formában, pedig ez minden bizonnyal egy bitang nagy film. pár napon belül le kell darálni ujra, mert azért van benne kraft.
Kép
REMY
Madridista

2013.02.02. 00:01:50

JCVD

Van Damme-ot mindenki a B filmekből ismeri, és mindenkinek a bunyós filmjei jutnak eszükbe. Na már most... 48 éves korában, 2008-ban kiemelte a karrierjét a mélyből és visszahelyezte a helyes útra. Olyan oldalát mutatta meg, amit még nem láttunk tőle. Elkezdett színészkedni, elkezdett játszani. Nem spárgákat és karate rúgásokat láttunk tőle, hanem egy emberi alakítást. Nem is csoda, hogy a filmet a kritikusok is elismerték, ráadásul a rendezőt jelölték is egy Aranypálmára a film miatt. Érdemes megnézni tőle. Bővebben ITT. 8/10
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.02.01. 19:12:20

visca el barca írta: pont annyira hasonlit a gilbert grapehez, mint batman a titanichoz :lol:
Kép
:mrgreen:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.01. 19:07:02

Tarsi88 írta:Hali
Tudnátok ajánlani nekem olyan drámákat, amiknek van mondanivalójuk mint pl. a Gilbert Grape.
Vasárnap este a Super Bowl előtt még muszáj az asszony kedvébe járni valamivel :D
persze, vehetsz elő több, régebbi leót: marvin szobája, ez a fiúk sorsa. tök hasonló mindhárom film, nagyon jók

butterfly effect :lol: ez jó volt. pont annyira hasonlit a gilbert grapehez, mint batman a titanichoz :lol:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.01. 18:31:18

Bár nem láttam a Gilbert Grape-t, de kapásból a Butterfly effect (Pillangó-hatás)
Kép
"And my heart will leave you never."
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.02.01. 18:15:18

Hali
Tudnátok ajánlani nekem olyan drámákat, amiknek van mondanivalójuk mint pl. a Gilbert Grape.
Vasárnap este a Super Bowl előtt még muszáj az asszony kedvébe járni valamivel :D
Kép
Faust
Madridista

2013.02.01. 17:38:51

Meglestem az este én is a két új Batman rajzfilmet.

Elég jók tényleg, kiváló szórakozást nyújtottak. Kétszer 70 perc, de igen gyorsan eltelt az idő, mialatt néztem. A képregényt csak látásból ismerem, egyszer átpörgettem, de csak a rajzok miatt, viszont szerintem elkérem a haveromtól, bár ahogy utánanéztem wikin, a rajzfilm elég szorosan követi az eseményeket.

A rajzstílussal nekem nem volt nagy gondom, több elem eléggé visszaidézi Miller stílusát, főleg - mily meglepő - Batman alakja, az elnagyolt, szögletes formáival.

Az első rész egységesebb sokkal, egyenletesen jó az egész, a második rész nekem kicsit furcsa, hiszen az eleje elég nyögvenyelős, és vannak olyan részei, amik nekem egyáltalán nem hiányoztak, de pl. a Jokerrel való újabb konfrontáció, és a végső fight azért igencsak epic...főleg Joker, aki végre rajzfilmen is az az erőszakos, senkit nem kímélő tömeggyilkos, akit mindannyian szeretünk. :mrgreen:

Három dolog zavart:

1. A zene. Persze jó, meg minden, de azért kreatívabbak is lehettek volna a Zimmer-féle tütütütütütütütütütü TÜÜÜÜÜÜÜÜféle Batman score különböző kifacsarásainál.

2. Joker hangja. Egyik karakter szinkronja sem egyezik a régi Batman rajzfilmek, avagy a két Arkham játék hangjaival, de ez senkinél nem zavart, csak Jokernél. Számomra egyértelműnek tűnik, hogy ezzel is a történet önállóságát, a régi sorozattól való elszakadását akarták elősegíteni, de Jokert vagy Mark Hamill szinkronizálja, vagy senki, ez a véleményem.

3. Superman. Ez már abszolút egyéni probléma, hiszen a sztori szempontjából fontos karakter a második részben, de én egyszerűen képtelen vagyok elviselni, rühellem ezt a jólfésült, alsógatyát kinn hordó, ízigvérig amerikai (bahh) szuperhőst, akit senki nem ismer fel civilben, mert felvesz egy gagyi szemüveget. Irritál no. Egyik filmet sem láttam, és a Man of Steel sem hoz egyáltalán lázba.

Ezeken kívül azonban azt kell hogy mondjam, minőségi alkotásokról van szó, megérte megnézni. Akik szeretik Batmant, tegyenek vele egy próbát. Mindkét részre egy erős nyolcast adok. :smile:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.01. 12:41:09

Rozsda és csont

Na, én is megnéztem. Erős film, remek karakterábrázolással, nagyon tud hatni a néző lelkivilágára, konkrétan párszor a sírás kerülgetett

A rendező mellett az operatőr, az aki hatalmas dicséretet érdemel, remekül játszik a filmekkel. Meg az, hogy popzene megy, az a hétköznapi embereket mutatja be, nem bankrablók se nem művészek az illetők, hanem egyszerű, napról napra élő figurák.

Valahol olvastam, hogy a film központi toposza a test, ezt kiegészíteném azzal, hogy az érzelemmentesség és a kommunikációhiány is nagyon jelen van a filmben.

A forgatókönyv egy novelláskötet, ezekből válogattak történeteket a film készítői.

Pontszám:
8/10
Kép
"And my heart will leave you never."
miihii
KHAL

2013.02.01. 01:48:51

visca el barca írta:
miihii írta:...
én nem tudom h pl. a collector mivel jobb mint egy csernobil dájöriz. abba se történik semmi, csak rohangál két ember benne másfél óráig, aztán az egyik a már 100x elsütött eszközökkel kínozza a másikat... de összehasonlíthatnám, bármelyik ijeszgetős filmmel, sztem abbol sem jonne ki vesztesen...
Nekem annyiban jobban tetszett, h sokkal inkább megvan benne a feszültség, míg a Csernobil meg már menet közben is unalmas és igazából csak össze van csapva az egész, se füle-se farka.

De tényleg olyan a kettő, h a Collector("ok") után azt mondtam, h fú, ez kemény, míg a dájöríz után meg, h fú, csak h vége :P

Kinek ez, kinek az, nincs ezzel gond, legalább megvan a felvevőközege mindkettőnek :D

Na, de néhány sort vések a The Collection-ről is.

Jejejeee, nem lett rosszabb egy folytatás, sőőt...
Elég pörgősre sikerült ez a rész, ment az akciózás ezerrel, pár hektó kecsöpöt elfolyattak a forgatás során :D Durva, ahogy megmutatja a Gyűjtő dolgait, "műveit", beteg elme írta a forgatókönyvet, az már biztos :) Bár egy kicsit ugyan furán hatott a zombitámadás jellegű jelenet a pufogtatással, de belefért ez is, h azt mondjam, ez nagyon jó lett.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.01. 00:18:11

miihii írta:...
én nem tudom h pl. a collector mivel jobb mint egy csernobil dájöriz. abba se történik semmi, csak rohangál két ember benne másfél óráig, aztán az egyik a már 100x elsütött eszközökkel kínozza a másikat... de összehasonlíthatnám, bármelyik ijeszgetős filmmel, sztem abbol sem jonne ki vesztesen...
Kép
miihii
KHAL

2013.02.01. 00:12:04

Messa írta:
visca el barca írta:csernobil dájöriz :D

mivel a real jatekosok nem csináltak ma olyan komoly horror showt, muszáj volt tolnom vmit :D szerintem közel sem olyan rossz film mint azt mondják vagy éppen az imdb pontozás mutatja. jó, persze nem egy mestermű, de nem hiszem h sokkal rosszabb lenne mint az elmult évek horror termési. egy esti mozizásnak teljesen megfelel.
egyetértek, egyszer bőven nézhető múvi. amit írtak róla kritikákat, annál sokkal jobb szerintem is.
Hát számomra egy hatalmas fájdalom volt ez a film.
Az meg nem menti a helyzetet, h valóban az elmúlt x év horrorterméséből ki sem lóg, mert ez nem dícséret, hanem a többinek (is) elmarasztalás :D

Megy a sztori, várod, h kikmiértmerremeddig okozzák ott a horrorációt, aztán sehova se vezető történet után egyszercsak vége. Az utolsó képkocka kimerevítve még ér valamit talán, ezért egy 10/2-ben ki is egyezünk. Na jó, a medve miatt még egy, mert ugyan tudtam, h vmi lesz, de mégis megugrottam picit :D
10/3 erre a végső ajánlatom 8)

Rendesen van hova felfejlődni a műfajban, mert kettő jobbra jut vagy 10 borzalom :?

Hoppsz, és ha már téma, most ugrott be, h mekkora barom vagyok, mert 3-4 napja itt a gépen a The Collection és még nézetlen :oops: Na, ennek neki is esek most. Ebben nagyon bízom, h kicsit helyrerakja a renomét :P

Szerk.:

Remy, te is leköröztél :D Na, tényleg már illik nekem is pótolni.
REMY
Madridista

2013.02.01. 00:06:18

The Collection

Néhány hónapja horrorfilmeket keresgéltem, + ide is bírtam, hogy ajánljatok, és sokan írták a The Collector című filmet. Csalódtam benne, mert egyáltalán nem tetszett. Viszont a folytatásnak adtam egy esélyt és meglestem. Jól tettem. Sokkal jobb volt, mint az 1. Bővebben itt. 6,5/10
Válasz küldése