Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
miihii
KHAL

2012.12.29. 08:47:03

Nekem is nagyon bejött a Max még anno, többször is megnéztem. Aztán vmikor nem olyan régen megint kedvet éreztem hozzá, de vhogy annyira már ne jött be, így az első rész után a többit már nem is lestem meg.

Majd jövőre a remake-t Tom Hardy-val 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Faust
Madridista

2012.12.29. 01:12:02

Szerintem a Mad Max 1 elég jó kis film, persze fájdalmasan lowbudget, mai szemmel nézve alig jobb a közepesnél, de nekem nagyon tetszik a hangulata. :) Mel Gibsont is kifejezetten szeretem.

A két folytatás szerintem borzalom. Tinatörner.
:lol: :lol: :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.29. 01:02:42

sjd írta:Azért szívesen meghallgatom h szerintetek ez miért ilyen nagy klasszikus
azért mert egy posztapokaliptikus klasszikus :D akkoriban hatalmas movie volt ez, a 80-as évek elején nem toltak ki kéthetente ilyen filmeket. de tipikusan az a kategoria, ami a mai szemnek már borzalmasan kevés és bugyuta.

egyébként az első részt én sem szeretem annyira, de a második az jóval pörgősebb és sokkal jobb. ha lesz egy ráérős 2 órád nézd meg. a 3. viszont förtelem.

humungus mai napig nagy király :D

Kép
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.29. 00:50:48

lui1698 írta:Zemeckis jött egyel. :D
És hh nem Mila Kunist kérted? :D

napi klasszikuspótlás:
Mad Max
Őszintén szólva a híre alapján valami posztapok víziót vártam, gépszörnyek összecsapásával. Erre kaptam egy filmet a George Michael vezetésével motorosbandának állt Village People-ről. Az a helyzet, hogy mint ellenség ezek teljesen komolyan vehetetlenek voltak, Knight Rider ( :mrgreen: ) és a hasonló ripacskodó karakterek miatt. Még George Michael akár adta volna is az őrült főgonoszt, de ő is borzalmasan túljátszotta. Az meg elég röhejes volt, ahogy a simpsonjaikkal izomkodtak (azt már nem is mondom, hogy fegyver egy alkalommal volt náluk, akkor is tök feleslegesen használták). Valamint irritáló zene pipa (az alákevert még idegesítőbb varjúkárogásért még egy fekete pont). Az egész sztori meg kicsit semmilyen volt, főleg a középrésze.
Viszont az üldözéseket jól összerakták, és nem egyszer elég komoly mutatványokat csináltak pl. premier plánban azt a kamion alá gyűrődést még mindig nem tudom hogy oldották meg
Korrekt akciómozi lett volna ez (nem kifejezetten jó, de korrekt), viszont az összes korabeli baromságot belezsúfolva ez így eléggé problémás számomra. Azért szívesen meghallgatom h szerintetek ez miért ilyen nagy klasszikus
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.28. 23:35:20

aki egy kis késő esti tv-re vágyik, m1-en éjféltől pillangó, klasszikus, egyike azon kevés régi filmeknek amit egyszer mindenkinek látni kell
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.28. 23:02:43

sjd írta:és azt meg ugyan honnan?
Zemeckis jött egyel. :D (bho) :wink:

Killing Them Softly az boltokban, feliratra még szerintem kicsit várni kell.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.28. 22:05:04

lui1698 írta: Én ezt kezdtem el leszedni
és azt meg ugyan honnan? :shock: :shock: :shock:
Nem tudom, az egyetlen angol felirat, amit találtam hozzá, az gyakorlatilag a szöveg egy egyszerűsített verziója volt, szinonimákkal, rengeteg félreértett dologgal és a szöveg fele nem volt feliratozva. Ha ebből nekiállt valaki magyarra fordítani, abból sok jó nem sülhetett ki. Úgyhogy ha nem volt valaki, aki hallás után tökéletesen fordít angolból (erre kb. 0% az esély), akkor sztem elég gagyi lesz a dolog. De majd meglátod.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.28. 21:49:41

sjd írta:
lui1698 írta:Na, ezt estére megnézem.
Ha rám hallgatsz, akkor várj meg egy épkézláb angol feliratot, mert ami a neten fellelhető az tragikus.
Én ezt kezdtem el leszedni:

Flight.2012.DVDSCR.XviD.HunSub.z71

Még nem néztem bele az srt-be, de akkor lehet inkább várok még.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.28. 21:38:42

lui1698 írta:Na, ezt estére megnézem.
Ha rám hallgatsz, akkor várj meg egy épkézláb angol feliratot, mert ami a neten fellelhető az tragikus.
Ezt a bolgár filmet meg csekkolom, nem szoktam csalódni az ajánlásaidban.
Deus írta:
Nem tudom mennyire passzol az általad leírtakba, de pl. az Identity egy igen jóféle klasszikus tíz kicsi néger típusú thriller.
Deus
Boixos Nois

2012.12.28. 20:36:50

Skacok, tudtok nekem ajánlani 1408 -hoz hasonló filmet? Krimi-horror szerűség, Stephen King stílusban?

pl. a Ragyogást már láttam :)
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.28. 20:35:31

én mostanaban vhogy tarkozkodom az ujabb filmektől, nem keresem őket olyan lázsan mint régebben. persze ha kijön vmi mainstream, akár jó/rossz megnézem, de pl. a héten tulnyomo részt olyan filmeket néztem amit már 300x láttam, de mindig tudom élvezni őket. tegnapelőtt trainspotting, tegnap carlito utja, ma amerikai historia x, holnapra meg city of god van betervezve
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.28. 20:12:09

sjd írta:Flight
Hoppá. Zemeckis alaposan meglepett ezzel a filmmel, mert repülés annyi volt benne, mint autósüldözés a Drive-ban. Inkább kaptunk egy igen komoly karakterdrámát a függőséggel kapcsolatban, ami alapvetően nem is volt rossz. Mondjuk természetszerűleg nekem ezek a filmek nem jönnek be, tiszta Michael Mann hangulatú volt az egész, de egész jó film volt. (Ellentétben az angol felirattal, amit szerintem egy hallássérült állított össze)
Na, ezt estére megnézem.

Amúgy itt egy film, filmklubba gondolkoztam, hogy ajánljam-e, de végül is jelenleg más van a tarsolyban:

A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik
http://www.imdb.com/title/tt1178197/

Hihetetlenül szerethető kis film, engem nagyon megvett. Egyszerű, semmi extra, de még is nagyon működik.

damn natalie you a crazy chick
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.28. 17:37:42

Flight
Hoppá. Zemeckis alaposan meglepett ezzel a filmmel, mert repülés annyi volt benne, mint autósüldözés a Drive-ban. Inkább kaptunk egy igen komoly karakterdrámát a függőséggel kapcsolatban, ami alapvetően nem is volt rossz. Mondjuk természetszerűleg nekem ezek a filmek nem jönnek be, tiszta Michael Mann hangulatú volt az egész, de egész jó film volt. (Ellentétben az angol felirattal, amit szerintem egy hallássérült állított össze)
Hunter91
Capitá del Barça

2012.12.28. 14:03:07

Tegnap megnéztem az End of Watch című filmet. Végre nem egy unalmas, átlagos hollywoodi történetet láttam, ahol a jó győz bármi áron.
Nem vagyok egy érzelgős típus, de egy két jelenetnél belefájdult a szívem.

A film két rendőrről szól, saját kamerájuk segítségével saját szemszögükből nézhetjük az eseményeket.
Beleláthatunk az egyenruha mögé. Láthatjuk, hogy ők is ugyan olyan hús vér emberek mint mi.

Sajnos még nincs magyar szinkronos verzió, de nem kell nagy angol nyelvtudás, hogy élvezhessük a filmet. Feliratot lehet találni hozzá a neten.
10/8

Egy kis ösztönző: http://www.youtube.com/watch?v=mf2K9GzgiF0
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.28. 01:35:03

REMY írta: :lol: azt én tudom, hogy nem ma kezdted :D csak most nagyban nyomod :D volt egy időszak amikor kevesebbet írtál. Legalábbis nekem ez jött le.
Ja hát igen, vt olyan is h be kellett járni egyetemre meg tanulni is rá. :D
Most egyelőre jan. 10-ig nincs vizsga, úh megpróbálom kihasználni az időt.

Na de hogy ne legyen off, a második SmokingBarrels toplista Sjay tollából az idei 10 "leggázabb" (ezt majd ő elmagyarázza) filmről ITT
REMY
Madridista

2012.12.28. 01:29:25

sjd írta:
REMY írta:Nagyon belejöttél a kritika írásba :D
Fiam, én már akkor nyomtam az ipart, amikor Te még azt sem tudtad, ki az a Nicholas Winding Refn :P :D
:lol: azt én tudom, hogy nem ma kezdted :D csak most nagyban nyomod :D volt egy időszak amikor kevesebbet írtál. Legalábbis nekem ez jött le.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.28. 01:24:11

REMY írta: Drámai dolog szerintem majd a 2. és 3. részben fog jönni, bár azt még mindig hozzá kell tenni, hogy nem lesz olyan komor és súlyos mint a Gyűrűk Ura, mivel egy gyereknek nem okozna túl sok jót esti meseként :D
Először is ezt a filmet egy gyereknek sem vetíteném le esti meseként, mert van benne pár dolog így is, amitől komoly rémálmai lesznek. De valóban, a könyv is kicsit meseszerű, komolytalan, ezen ez sem tudott változtatni. Ez van, de ettől sajnos a minőségbeli különbség még kiütközik.

btw, két héttel a premier után feliratosra (!!!) jegyet kellett foglalni, mert nem lett volna már jó hely és szépen meg is töltöttük a termet.
Faith in humanity restored.
REMY írta:Nagyon belejöttél a kritika írásba :D
Fiam, én már akkor nyomtam az ipart, amikor Te még azt sem tudtad, ki az a Nicholas Winding Refn :P :D
REMY
Madridista

2012.12.28. 01:20:14

sjd írta:Hobbit
169 percnyi instant Középfölde-érzés, minden tökéletes, azonban nincs meg benne az a drámai él, átütő erő, ami A gyűrűk urában megvolt. Kritikát majd linkelek, csak egyelőre hnapra van időzítve.
Nagyon belejöttél a kritika írásba :D Viszont erre nagyon kíváncsi leszek, mert kissé elfogult vagyok a Tolkien filmekkel kapcsolatban :P
Úgyhogy védem, ahol csak tudom.

Drámai dolog szerintem majd a 2. és 3. részben fog jönni, bár azt még mindig hozzá kell tenni, hogy nem lesz olyan komor és súlyos mint a Gyűrűk Ura, mivel egy gyereknek nem okozna túl sok jót esti meseként :D

amúgy tervezem, hogy megveszem könyvben és elolvasom. Nagyon rákattantam :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.28. 01:16:38

Hobbit
169 percnyi instant Középfölde-érzés, minden tökéletes, azonban nincs meg benne az a drámai él, átütő erő, ami A gyűrűk urában megvolt. Kritikát majd linkelek, csak egyelőre hnapra van időzítve.

Viszont két színészről muszáj szót ejtenem. Egyrészről Manu Bennettről (na kíváncsi vagyok hány Spartacus-fan ismerte fel, én is csak a stáblista után tettem), aki baromi jó volt, hasonlóan Armitage is eszméletlen volt. Az utolsó, közös jelenetük nagyon sokat dobott a filmen.
Harmadiknak meg odatenném melléjük szegény Benedict Cumberbatch-et, akinek bár volt két szerepe is, kapott kőkemény 3 másodpercet és egy mondatot, azt is CGI-n keresztül :D :D :D (feltételezem azért a folytatásokban többet lesz vásznon)
REMY
Madridista

2012.12.28. 00:01:44

sjd írta:
1. Lincoln 2012-es (ok hozzánk 2013-ban jön, de az senkit nem érdekel, meg nem tartanám korrektnek többezer imdb-szavazat és vélemény tudatában megjósolni, hogy jó lesz)
azért szerintem Spielberg papa most magasra tette a lécet. Ütni fog ez a Lincoln. Mondjuk engem már maga a rendező megvett, Lincoln téma, meg a színészek csak hab a tortán.
De tény, ez bizony 2012-es film.

Pi élete

Tegnap láttam moziban, és egy hatalmas csoda volt. Gyönyörű film. Mindenkinek ajánlom.

Bővebben --> ITT

Amúgy évvégén jövök majd egy TOP 10-es Best of 2012-es listával a blogon. Ha érdekel majd valakit :D De még várok vele, mert hátha megnézek valami jót. Bár kétlem, hogy változna a lista.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.27. 11:59:20

Deus írta: Kár hogy nincs rajta a listán az After Earth film. Az is várós nagyon.

Aztán meg a Lincoln, GI Joe 2, Sin City 2 és a Red Dawn.
Téged is fognak még kellemetlen meglepetések érni jövőre. :D

1. Lincoln 2012-es (ok hozzánk 2013-ban jön, de az senkit nem érdekel, meg nem tartanám korrektnek többezer imdb-szavazat és vélemény tudatában megjósolni, hogy jó lesz)
2. red dawn 5.5 imdb-n, csak magamat égetném :D

Egyébként úgy voltunk vele, hogy csak azt tesszük be, amelyikre minden fenntartás nélkül tudjuk mondani, hogy jó lesz.
A Smith-család Disney-bohóckodására én még Shyamalan ellenére sem mondanám ezt (ráadásul az utóbbi évek alapján ő is inkább rossz ómen), GI Joe-t egy évig forgatták újra, annyira gáz lett (eleve az első rész is az).
visca el barca írta:ami nekem nagyon nagyon várós az a sin city 2. az első részért nagyon odavagyok, remélem nem cseszik el a folytatást.
Sin City 2 meg látom sokak számára sarkalatos pont, sztem az első rész másolata lesz többé-kevésbé, az alapján meg bár biztos jó lesz, engem nem hoz olyan hihetetlenül lázba. (és sztem sokan ki is fognak ábrándulni belőle)
Én amúgy alapból úgy voltam vele, hogy ami folytatás, az nem kerül be, mert 90%, hogy rossz lesz. Egy alkalommal tettem csak kivételt, le is írtam, hogy miért.
Deus
Boixos Nois

2012.12.27. 11:19:12

sjd írta:Sjay és én összeraktuk az általunk legjobban várt 2013-as filmek listáját, akit érdekel, az ITT elolvashatja.
Valószínűleg lesz benne egy-két olyan, amiről még nem is hallottatok.
Kár hogy nincs rajta a listán az After Earth film. Az is várós nagyon.

Aztán meg a Lincoln, GI Joe 2, Sin City 2 és a Red Dawn.
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.27. 10:54:08

Sjay és én összeraktuk az általunk legjobban várt 2013-as filmek listáját, akit érdekel, az ITT elolvashatja.
Valószínűleg lesz benne egy-két olyan, amiről még nem is hallottatok.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.12.27. 00:00:36

törvénytisztelő polgár

nem rossz, két dolog zavart
1. a nick srác, kicsit el lett cseszve,hogy ügyész.. minden volt csak ügyész nem, sokkal inkább nyomozó...
2. a végén, valószínű, hogy egy robbanásveszélyes bőröndöt csak úgy átcipelnek a városon, és gyorsabbak.

amúgy nem volt rossz, kicsit dexteres érzés, hogy a gyilkosnak szurkolsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.26. 21:27:05

soadroli írta: A Pi életét szinkronosan adják? Mert úgy nyomatták az előzetest, de a műsoron nincs odaírva, hogy szinkronos :o Na mindegy, szerintem ez lesz, az időpontok is jobbak :D
Sajna nem adják feliratosan, pedig én szerettem volna úgy nézni.
Deus írta:Dredd 3D

Aztaleborult... Nem kicsit beteg volt a film... :o :lol: Az egész sztori, illetve a szitu majdnem teljesen ugyanaz mint az a hongkongi film, amelyik SWAT csapat megszállja a drogosokkal teli lakóépületet, de csapdába esnek, nem tudnak kijönni az épületből. Nem jut eszembe a címe.
*indonéz
*The Raid
http://www.imdb.com/title/tt1899353
(amúgy januárban már ezt is adják a mozik)
Deus írta: Karl Urban meg... uh, minden filmjében ugyanazt a fejet vágja kb., szval semmi újdonság.
Ja, pl. a tekintete sem mondott semmi újat :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2012.12.27. 00:25:21-kor.
Válasz küldése