Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.12.20. 17:27:58

palesz77 írta:Köszi a gyors válaszokat! :wink:

Közbe eszembe jutott amúgy a The woman in black című film, amit régóta meg akarok nézni. Gondoltam akkor már a kellemest a hasznossal.. :D Vagy nem ajánljátok?

szek.: A típus meg inkább fosatós legyen mind darabolós.
Én mindenképpen ajánlom, a Potter gyerek egész jót alakít benne, a sztori nem túl eredeti, illetve olyan irdatlan nagy fosatások sincsenek benne, ha láttál már hasonló filmeket. De azért egy-két parás rész van benne, illetve összességében egy kellemes darab, olyan 10/6-7 kategória. Illetve a történet végig fenntartja az érdeklődést, nálam legalábbis.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.12.20. 17:20:44

Köszi a gyors válaszokat! :wink:

Közbe eszembe jutott amúgy a The woman in black című film, amit régóta meg akarok nézni. Gondoltam akkor már a kellemest a hasznossal.. :D Vagy nem ajánljátok?

szek.: A típus meg inkább fosatós legyen mind darabolós.

szerk2.: köszi szépen. sjay, rajtad meg szakadtam.. Így már tuti ezt nézzük.. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2012.12.20. 17:29:48-kor.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.12.20. 17:16:07

palesz77 írta:Valaki mondana gyorsan egy csajjal nézős horror filmet estére? Tudom hogy volt már sokszor ilyen kérdés, de nem jegyeztem meg egy címet se.. Előre is kösz a segítséget, elég sürgős lenne amúgy.. :D
Fright Night, igazából horrornak van hirdetve, nem teljesen az de farkas ember van benne ja és a csajok nagyon kedvelik mert:
1 Colin Farrel az egyik főszereplő
2 Nem olyan rémisztgetős mint pl kör vagy a shining
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
sjay
Entrenador del Barça

2012.12.20. 17:14:38

palesz77 írta:Valaki mondana gyorsan egy csajjal nézős horror filmet estére? Tudom hogy volt már sokszor ilyen kérdés, de nem jegyeztem meg egy címet se.. Előre is kösz a segítséget, elég sürgős lenne amúgy.. :D
Lánytól is függ, hogy milyen filmet kellene néznetek. Jó lett volna ha leírod, hogy a véresebb produkciókat kedvelitek inkább, vagy a fosatósokat.. Így csak saját példámon tudok néhányat ajánlani: Más világ, 28 nappal később, Holtak hajnala
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.20. 17:14:14

Sinister
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.12.20. 17:10:50

Valaki mondana gyorsan egy csajjal nézős horror filmet estére? Tudom hogy volt már sokszor ilyen kérdés, de nem jegyeztem meg egy címet se.. Előre is kösz a segítséget, elég sürgős lenne amúgy.. :D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.20. 17:05:00

Felhőatlasz

Hú, ezt meg kell nézzem még egyszer, mert nem vagyok biztos benne, hogy teljesen megértettem.
Ennek ellenére tetszett, nagyon sokrétű film, krimi, sci-fi, romantikus és a kis humoros részek is jó voltak.
Elrond úr nagyon nagy volt főleg Grincs szerepében. :D

De a legeslegfontosabb kérdés a filmmel kapcsolatban, hogy hova tűntek Halle Berry kannái?

Kap egy 8-ast, aztán majd ha újranéztem meglátom, hogy melyik irányba kúszik a pont.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.20. 17:01:06

Pókember (az új)
Nem tudom ebben mit látott bárki is, a lehúzott bőr minősített esete. Sztoriban egy-két változtatgatás, még végül jól is volt összerakva. Az effektek, különösen ez az FPS-nézet, tetszettek, bár sokszor a mennyiség a minőség rovására ment (nagyon videojátékos CGI). Viszont ez a főellenség vállalhatatlan volt. A karakter és a motivációi borzalmasan voltak felépítve, és én még életemben nem láttam ilyen elrontott motion-capture-t, mint amit az arcával csináltak. Olyan feje volt, mint Jim Carrey-nek a Maszkban.
De ezt leszámítva korrekt film volt, csak minek?
Faust
Madridista

2012.12.19. 22:36:16

Halálhajó
(Event horizon, 1997)

Valami sötétebb hangulatú, de könnyed bugyutaságra vágytam, meg is kaptam. Paul W.S. Andersontól nem kell sokat várni. Logikátlan események, buta párbeszédek, pár korrekt színész és pillanat, tucatnyi jumpscare, elég sok alien utánérzés (tisztán látszik, hogy a csávó szereti a nyócadikutast, kár hogy ez elég volt ahhoz, hogy nekiadják az első AVP-t), de nézhető, ha nem vársz tőle sokat.

Jószívű 5/10.

Dogville (2003)

Túl vagyok két vizsgán két nap alatt, végre tudom értékelni normálisan.

Nem egyszerű film, sem a témája, sem a megvalósítása, sem a hossza miatt. Elég velős társadalomkritika, szokatlan, és különleges köntösbe ágyazva.

Maga a film helyszínéül szolgáló színpad zseniális, azt kell hogy mondjam. Egyetlen, szinte csupasz helyszínen játszódik a 3 órás film, de mégsem untam, mégsem vált érdektelenné. Hatalmas.

A sztori érdekes, kevésbé szokatlan, mint a helyszín. Lassan, hömpölyögve bontakozik ki, a végén meg jól pofáncsap. Néhol elég nehéz volt követnem, hogy Trier mit is akar mondani, lehet, hogy egyszer nekiugrok szinkronnal a könnyebb értelmezés végett, bár azt látatlanban megmondom, hogy John Hurt narrációját alighanem eltoszták a szinkronnal. :mrgreen:

A színészek abszolút hitelesek, egyikkel sincs probléma. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Nicole Kidman mennyire gyönyörű nő volt akkoriban, azok a szemek, az az arc...huhh. :oops: Az alakítása egyébként tökéletes, és jó volt látni, hogy mennyi mindent bevállalt.

Az egyetlen bajom az esetenkénti érthetetlenségével volt (bár ez inkább az én hibám), valamint a hosszával. Bár meg van töltve tartalommal, sok az a 3 óra.

Ezen kívül egy rendkívül érdekes, és jó filmélménnyel gazdagodtam, igazi különlegesség, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a kicsit merészebb filmeket.

A pontozáson elég sokat gondolkodtam, legyen egy 8/10.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.19. 17:22:05

REMY írta: és ezt mégis honnan szerezted be? :D
Természetesen elmentem a boltba, és több ezer forintért megvettem. (kalózöböl)
Varatrix
Director del Fútbol

2012.12.19. 16:51:47

REMY írta:Csak annyit árulj el, hogy egy gyerekeknek szóló műből, hogy akarsz komolyságot csinálni??? Ezért is kap sok rossz kritikát a film, mert nem a helyén kezelik páran. Nem a Gyűrűk Urát kell látni benne. :D
Leginkább Barna Radagast karakterét hagyhatta volna Jackson. Benne sem volt a könyvben. (Ha jól emlékszem.) Na ő egy kifejezetten felesleges, és együgyű karakter. Rendben van hogy Tolkien egy habókos öregembernek írta le, de mágus. Némi méltóságteljességet szoríthatott volna belé a rendező úr. Egyszóval apróságok zavarnak igazából. Nem a gyűrűk urát akartam vissza , olvastam és tudtam mit várok tőle. A könyv gyerekeknek szól ez korrekt, bár a filmre ez már nem teljesen igaz (szerintem), de azért retardáltá nem kell csinálni a karaktereket mégha gyerek filmnek készült is. Összességében imádtam szóval nem kell nekem esni, nem én írtam a negatív kritikákat.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
REMY
Madridista

2012.12.19. 14:01:53

Varatrix írta:Hobbit

Azt leszámítva hogy kicsit több komolyságot is vihettek volna a filmbe, de fantasztikus.
Csak annyit árulj el, hogy egy gyerekeknek szóló műből, hogy akarsz komolyságot csinálni??? Ezért is kap sok rossz kritikát a film, mert nem a helyén kezelik páran. Nem a Gyűrűk Urát kell látni benne. :D
Varatrix
Director del Fútbol

2012.12.19. 13:38:56

Hobbit

SPOILER ALERT VIDEO
Nekem korrektül elmondta a véleményem.
http://www.youtube.com/watch?v=DoLqxWjTsL8

Azt leszámítva hogy kicsit több komolyságot is vihettek volna a filmbe, de fantasztikus.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.19. 12:46:02

Akit érdekel Taken 2 magon, illetve bho-n Felőatlasz r5 príma minőség, mdub. :wink:

@REMY, az említett film szintén fellelhető BHO-n.
Kép
REMY
Madridista

2012.12.19. 12:34:18

sjd írta:The Perks of Being a Wallflower
Fú, hát ez szíven ütött rendesen. Nagyon jó kis film, de nekem valami hiányzik a tökéletességhez, talán előbb-utóbb rájövök, hogy mi az. Viszont mindenkinek ajánlom!
és ezt mégis honnan szerezted be? :D
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.19. 12:30:05

traffic

évekkel ezelőtt már egyszer nekiálltam, de mivel annyira semmilyennek találtam, a rám nem jellemző módon félbehagytam, és ugy is maradt egészen tegnapig, amikor is ujra elővettem ("kapsz még egy második esélyt kategoria")

tegnap viszont egy szuszra végigtoltam, teljesen lekötött. van itt minden, drog, korrupció, politika, züllött tinik, kokainbárók, elkényeztetett feleségek, ármány, hazugság, kapzsiság, egyszóval minden mi szem-szájnak ingere. a rendezés nagyon jó, a színészek nagyon odatették magukat, pedig nem egy olyan eget rengető a téma, mégis nagyon jól megtalálták a kellő összhangot. külön tetszett, hogy a különböző történetek, különböző színekkel futottak, illetve a zene az bitang jó volt. már pedig én soha nem figyelem h milyen a zene, de ha ennyire megmaradt, akkor az már biztos jelent valamit. ha pontozni kellene egy nyolcfelet biztos adnék neki.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.18. 23:06:41

The Perks of Being a Wallflower
Fú, hát ez szíven ütött rendesen. Nagyon jó kis film, de nekem valami hiányzik a tökéletességhez, talán előbb-utóbb rájövök, hogy mi az. Viszont mindenkinek ajánlom!
Hunter91
Capitá del Barça

2012.12.18. 18:30:48

Tegnap megnéztem ismét az Apocalypto-t. Még anno a megjelenéskor láttam, de egyáltalán nem jött be. Régen nem tudtam hogy miről is szól, nem értettem miért kergetik Jaguár-Mancsot, milyen összefüggések vannak benne.
Most hogy idősebb lettem sokkal inkább tűnik egy kiváló alkotásnak mint rossznak. A táj és a helyszínek elképesztően gyönyörűek. A sztori pedig nagyon bejövős, így a világvége felé közeledve :)
miihii
KHAL

2012.12.18. 15:17:38

REMY írta: más: Jackie Chan szerepelni fog a Feláldozhatók 3. részében 8)
Zsír 8) Ő is kötelező program, még ha nem is az a klasszikus akcióhős :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.12.18. 12:02:33

Popeye

a rajzfilmet gondolom mindenki ismeri, ám 1980-ban Robert Altman készített belőle egy filmet is Robin Williams főszereplésével.

bővebben --> ITT

más: Jackie Chan szerepelni fog a Feláldozhatók 3. részében 8)
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.16. 22:00:04

messideco írta:és pár kérdésre is választ kaptam :)
pl. hogy itt hogyan bénulhat le Xavier, ha a Wolverine végén még vígan mászkál? :P :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.12.16. 21:13:06

messideco írta:X-Men First Class
Zsírság volt, bírom az X-filmeket, ez sem volt kivétel. Nagyon profi volt minden elemében, és pár kérdésre is választ kaptam :)

7/10
Bocs nem akarok kötözködni,meg semmi,de ha ilyen jellemzést írsz a filmről 2 sorban,akkor miért csak 7/10. mert amit leírtál,és a pontozás egyáltalán nincsen összhangban,legalább egy negatívumot említhetnél legközelebb,mert így nagy a kontraszt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
messideco
Presidente del Barça

2012.12.16. 21:09:03

X-Men First Class
Zsírság volt, bírom az X-filmeket, ez sem volt kivétel. Nagyon profi volt minden elemében, és pár kérdésre is választ kaptam :)

7/10

Oscar
Nagyon jó film, sajnos kevésbé ismert. Tisztán látszik, hogy színpadra íródott, a helyzetkomikum, jellemkomikum stb. nagyszerűen működött. Stallone nem nagy színész, ez tény, de nem volt rossz, a mellékszereplők repítették a filmet. Jó volt egynek, nem értem miért 5.9 az IMDB-n...

8/10

The Sunset Limited
Imádom az ilyen filmeket, nem szuperhősök harcolnak csatahajókkal, két színész képes egy remek filmet adni (ne értsd félre), remek forgatókönyvel megáldva. Cormac McCarthy remek alapanyag, korunk egyik legnagyobb írója...

Erős kontraszt jellemezte a filmet, mondtátok, hogy követhetetlen, de ha úgy fogod fel, mint egy rádióadást, akkor nagyon is élvezhető, zseniális mondom.

9/10
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.16. 18:19:34

Faust írta:Lui, kaptál egy pü-t a Dogville-el kapcsolatban, majd válaszolj már kérlek, már ha tartasz annyira, hogy megtedd. :mrgreen:
Ment válasz, próbáltam pár mondatot írni róla, bár elég régen láttam már, újra kellene nézzem.

Többieknek köszi a filmeket, most elkezdetem a Recount-ot, Kevin Spacey-vel, szintén HBO film a Bush-Al Gore választáskor történt floridai újraszámlálás körüli mizériáról szól.
Kép
Faust
Madridista

2012.12.16. 18:05:20

Lui, kaptál egy pü-t a Dogville-el kapcsolatban, majd válaszolj már kérlek, már ha tartasz annyira, hogy megtedd. :mrgreen:
Kép
Válasz küldése