Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mint a film után is beszéltük, ez valami egészen elképesztően ... hát, bevallom, nem találtam rá más szót, egy jó nagy adag semmi. Komolyan, ha egyedül kellett volna végignéznem, biztos halálra unom magam... Jó filmet vártam (vártunk), ehelyett nem kaptam (kaptunk) semmit. Jobban jártunk volna, ha az Öt legendára megyünk, de tényleg..sjay írta:Lopott szavak :
Senkinek nem ajánlom. Ez egy másfél órás förmedvény, ami próbál valamiről szólni, ennek ellenére buta és üres marad.. és én ezért pénzt adtam...
Én azt értem, a film maga szerintem is pocsék. Csak azért írtam le, hogy jobban megértsd a dolgokat amiket kellett volna, és hogy megmutassam a különbséget a könyv és a film minősége között..visca el barca írta: a filmet, magát mint egy önálló alkotást kell értékelni, teljesen függetlenül a könyvtől.
ilyen szempontból századrangú dolog h maga a könyv jó-e, meg hogy a film, mennyire követi az eseményeket.
nem tudom jobban elmagyarázni![]()
multkor már beszélgettünk itt rola egy csomót, én soha nem voltam híve a könyv vs. filmek összehasonlításnak, mert két teljesen különböző műfaj (és nagyon ritka az mikor a film jobb mint a könyv)
a filmet, magát mint egy önálló alkotást kell értékelni, teljesen függetlenül a könyvtől.palesz77 írta:könyvben biztos jobb mert az alapötlet meg ugy cakk-pakk az elképzelt világ jónak tűnik.
Ha olvastad volna a könyvet, egyik kérdést se tetted volna fel, vagy nem emelted volna ki mint logikátlan dolog - nem beszólásból mondom. A könyvben minden ki van fejtve, de a film sajna ebből kb semmit nem ad át.. Én előbb olvastam a könyveket, aztán néztem meg, és valami eszméletlenül nagyot csalódtam a filmben. Semmit nem ad vissza a könyv világából..visca el barca írta:
komolyan beszélgessünk róla?
- irritálóan kivitelezett társadalmi különbségek. minek kellett minden gazdagot rosszízlésű homonak feltüntetni? kész giccsparádé volt az egész. mint a melegfelvonulás az andrássyn vagy hol.
- aztán, van ugye minden évben ez a viadal. sok értelme van összetenni 12 éves 20 kilós kislányokat 80 kilós tiszta izom csávókkal. legalább valami hatalmas furfangosnak állították volna be őket, de nem, kis bátortalanok.
- kiválasztanak 24 embert, akik tudják magukrol h meghalnak. erre a nyitó ünnepségen, meg az "interju" alatt ott sikongatnak, meg nevetgélnek. én is biztosan azt tenném, ha tudnám h két nap mulva meghalok.
- van egy játék, ahol csak ugy maradhatsz életben ha megölöd a másikat. erre elkezdenek nevetgélve bandázgatni. valószínű. már csak a pillecukor sütügetést hiányoltam
- kiéheztetik a csajt. de milyen ugyesen! mindenki együtt alszik a fa alatt. az meg nem hogy lemászna ninjába, nem fenn marad a fán!
- aztán "küldjünk" oda egy tűzgolyót. jah, és ugy a semmiből a számítógép által kreálnak valahol tüzet.
- a medvedisznóember szörnyek, meg a szerelmi csucs már csak hab volt a tortán.
a film egyetlen érdekes és elgondolkodtató pillanata az volt, mikor elinsították az egészet, és ott agonziáltak h menjenek fegyverért, vagy inkább meneküljenek el onnan.
könyvben biztos jobb mert az alapötlet meg ugy cakk-pakk az elképzelt világ jónak tűnik.
Az a baj, hogy egyéb dolgokban bármennyire is igazad van, ezek az érvek akkora facepalm-ok önmagukban is.visca el barca írta:
- kiéheztetik a csajt. de milyen ugyesen! mindenki együtt alszik a fa alatt. az meg nem hogy lemászna ninjába, nem fenn marad a fán!
-aztán "küldjünk" oda egy tűzgolyót. jah, és ugy a semmiből a számítógép által kreálnak valahol tüzet.
visca el barca írta:
- irritálóan kivitelezett társadalmi különbségek. minek kellett minden gazdagot rosszízlésű homonak feltüntetni? kész giccsparádé volt az egész. mint a melegfelvonulás az andrássyn vagy hol.
- aztán, van ugye minden évben ez a viadal. sok értelme van összetenni 12 éves 20 kilós kislányokat 80 kilós tiszta izom csávókkal. legalább valami hatalmas furfangosnak állították volna be őket, de nem, kis bátortalanok.
- kiválasztanak 24 embert, akik tudják magukrol h meghalnak. erre a nyitó ünnepségen, meg az "interju" alatt ott sikongatnak, meg nevetgélnek. én is biztosan azt tenném, ha tudnám h két nap mulva meghalok.
- van egy játék, ahol csak ugy maradhatsz életben ha megölöd a másikat. erre elkezdenek nevetgélve bandázgatni. valószínű. már csak a pillecukor sütügetést hiányoltam
- aztán "küldjünk" oda egy tűzgolyót. jah, és ugy a semmiből a számítógép által kreálnak valahol tüzet.
- a medvedisznóember szörnyek, meg a szerelmi csucs már csak hab volt a tortán.
komolyan beszélgessünk róla?messideco írta:Az éhezők viadala
Mi is a baj vele?
Midnight in Paris 4/10visca el barca írta: nah ne már. nem is tudom mikor huztam le igy utoljára filmet.
Ugye-ugye, a filmklub előnyeikanty írta: Tehát VEB-el is csupán annyi történt, hogy szélesebb lett a látóköre.![]()
Kanty2-vé válni szerintem kiváltság.visca el barca írta:nah ne már. nem is tudom mikor huztam le igy utoljára filmet. a prometheusrol, meg batmenről voltam lesujtú véleménnyel, de azért bármelyiket "szívesen" újra tudnám nézni, mert annyira azért nem rosszak.sjd írta:veb, amúgy lassan Te leszel kanty2, ahogy itt szórod a 2/10 meg 3/10eket![]()
nah de, gondoltam alszok rá egyet, aztán milyen jo lesz, de nem. inkább alkonyat.
nah ne már. nem is tudom mikor huztam le igy utoljára filmet. a prometheusrol, meg batmenről voltam lesujtú véleménnyel, de azért bármelyiket "szívesen" újra tudnám nézni, mert annyira azért nem rosszak.sjd írta:veb, amúgy lassan Te leszel kanty2, ahogy itt szórod a 2/10 meg 3/10eket![]()
Sztem ha már egyszer láttad a filmet, nagyon ne strapáld magad, a filmben gyakorlatilag mindent beleraktak, amit lehetett, amúgy meg nem egy szépirodalmi mű. Ami esetleg érdekes lehet, hogy a könyvben sokkal jobban belelátunk Katniss fejébe, és így talán jobban jeleníti meg az összesfüggéseket (amikor rájön, h Haymitch színjátékot szeretne, ilyesmik). Viszont tképpen egy könnyen és gyorsan olvasható mű, úgyhogy nagyon sokat nem veszíthetsz vele az idődből sem, de én pont a fentiek miatt nem vágtam bele a folytatásokba.kanty írta:Viszont a könyv felkeltette az érdeklődésemet. Mert szerintem az alapötlet, a mondanivaló nem hülyeség, kíváncsi vagyok, hogy a könyvben ezt hogy sikerült tálalni.visca el barca írta: éhezők viadala
v
Az Éhezőket én is már beszereztem, de majd a későbbiekben pótlom.visca el barca írta:
van valami hasonló, 20 évvel ezelőtti menekülős film talán ice t-vel is, haljak meg holnap megnézem
Épp most néztem meg én is.visca el barca írta: éhezők viadala
v
kár, pedig várósDeus írta:Resident Evil: Megtorlás
Istenem... annyira rossz volt nézniSemmi értelme nem volt ennek az egésznek. Túl erőltetett volt az egész.
2/10
2 percnél hosszabb úgysem lesz
Nézd meg a Cloud Atlas-t, és rájösszlui1698 írta:Hogy hogy?
Én is arra a jelenetre gondoltam.lui1698 írta:
Én arra a kocsiban nevetgélős jelenetre gondolok.
Szerintem borzasztó hatásos lett volna, ha miután megtalálták a két srác szitává lőtt testét jött volna egy (ennél picit szolidabb) temetési snitt és puszi.
Főcím, ülsz a képernyő előtt bámulsz. Mert őszintén rám nagyon durván hatott, mikor megsorozták őket.