palesz77 írta:Bob_Marley írta:Óriási tudáslehetőség lenne a kezedben, sokkal nagyobb minthogy állatokat gyógyítasz pl vagy eleve az hogy velük tudsz beszélni. Teszem azt egy kutya nem rendelkezik olyan agyi fejlettséggel, hogy hű de érdekes dolgokat tudna meg az ember.
Nyilván, de annak, aki nem a te "kódexed" szerint él - mint pl én -, és nem akar naponta javulni és folyamatosan tudást szippantani magába, sőt, még az állatokat is nagyon szereti, a másik egy teljesen logikus és hasznos tulajdonság lehet. Okosan használva abban is sok potenciál lehet, még ha teljesen más irányú is, mint a nyelvtudásnak, és egy teljesen más beállítottságú ember lehet, hogy nagyobb hasznát venné.
Nagyon nem értek egyet.

Ez szerintem az egyik legegyértelműbb kérdés, valaki lejjebb írta hogy logikailag is melyik a "fontosabb tudás"?
Maga a tudás és fejlődés egyik leképezése a pénzszerzési lehetőség, te is ezt hoztad fel először. EZ relatív, ezt nem tudjuk lemérni melyikkel lehet többet keresni, de csak gondolj bele abba az egyszerű példába, hogy melyik a fontosabb a tápláléklánc csúcsán lévőt "irányítod" vagy akármelyik alatta lévőt. Mert a nyelv hatalmas fegyver.
Én amikben eltudom képzelni hogy előnyt jelenthet hogy állatokkal tudsz beszélni. Gyógyszeripari kísérletek vagy katonai célok. Utóbbira volt egyébként kísérlet a hidegháborúban macskákkal.

Előbbi azt mondom nagyon érdekes lehet, s biztos hogy hasznos lenne. Utóbbi meg egész egyszerűen ha minden nyelven tudsz beszélni, gyakorlatilag "szuperkém" lehetsz. Nekem ez a kérdés teljesen egyértelmű, hogy melyik jelent több hasznot akár az emberiségnek, akár anyagi hasznot is (de mondom ezt nem lehet lemérni). Egész egyszerűen az állatoknál kevés faj van, akinek lenne annyi intelligenciája, hogy azokat lehessen használni. Érdekesnek érdekes lenne, hogy pl depressziósak-e stb, de hát ez is olyan hogy az agyuk nem oylan fejlett, hogy több érzelmi állapotot megtudjon különböztetni.
Látom én is, hogy szoros volt a szavazás, persze mert érzelmileg érdekes a dolog, s én is szeretem az állatokat, de összese lehet hasonlítani azzal a "hatalommal" hogy bárkivel tudsz kommunikálni. Gondolj bele, lehet olyan hieroglifát tudsz elolvasni, amiben benne hogy épültek a piramisok. Különböző azték, maja emlékeket lehetne feltárni, ezekben rengeteg pénz van. Arról nem beszélve, hogy a kormányokat nem hiába írtam, gyakorlatilag bárkit lehetne irányítani, s itt ezen van a hangsúly, mert az hogy az állatokat irányítod vagy az embereket az totál más dolog. És itt hasznosságon van a hangsúly, melyik a fontosabb, ez SZÁMOMRA teljesen egyértelmű.
De írj példákat mire lehetne használni? Nekem csak ez a kettő jutott eszembe, de biztos van más is. Az hogy állatokat gyógyítasz az persze fontos, de elenyésző ahhoz képest hogy országokkal tudsz beszélni. Egy állatorvos is megteszi ezt, még ha nagyobb szinten is tudnád ha beszélsz az állatokkal, de ez "nem tétel". Persze tétel, de a másikhoz képest nem. Az hogy filmekhez használod, az is mint érdekesség, de nem egy nagy volumen. Nem egy olyan amiben pl nagy pénz lenne, vagy az emberiséget döntően tudnád megváltoztatni.