Rinku írta:Szvsz teljesen mindegy, hogy mit néztek meg a legtöbbször, az én generációm (19 éves vagyok) majdnem teljesen el van korcsosulva értékrendileg... Nap, mint nap tapasztalom, de ez a vicc, amit ma néhányan zenének (fluor és a többi gyökér) neveznek, egy adag lócitromnál sem ér többet... Amíg a mizu és ilyen hányásdarabok "jók" lesznek, addig le lehet húzni a rolót...
Személyes "kedvenceim", amikor a Thunderstruckot vagy a Smells like teen spirit-et mixelik meg, szánakozva röhögök ezen a sok gyökéren, akik még saját számokat sem képesek összedobni a varázsdobozukkal, hanem még legendás zenéket fabrikálnak át... Ennyi a kreativitás, ennyi a stílus... Azt még amikor azt mondják ezekre, hogy jó, na akkor nyílik ki a bicska a zsebemben...
Egyet értek veled!Zeneileg sok minden változott, viszont pont, hogy a régi nagy slágereket modernizálják mutatja, hogy azok a zenék 100 év múlva is slágerek lesznek!A mostani Jandzsííí májszterek meg pár éven belül kikopnak!Sajnos minden stílusra elmondható, hogy silányabbak vannak manapság!Rockban Queen-t, Rolling Stonest én is szeretem, de a mai fost nem, ugyanez a hip-hop, ami jóval közelebb áll hozzám!90es években még volt mondanivalója, manapság már mindenre ráhúzzák hip-hop!Ez egy életérzés, nem lalalazás….
Ez a műfaj költészet, s nem a pénz az alapmozgató eleme, hanem a ritmus,életforma!
Ebből a szempontból az underground még tartja a stílus igazi jegyeit, s jóval fogyaszthatóbb, mint mondjuk Flour, aki rappernek hiszi magát!Sajnos kettős a probléma, mert nekik érdekük eladható legyen, s erre van igény….Run DMC Adidasát be se köthetné pár ilyen gettóféreg!
De ebből van pénzük, s pl Pákót sem ítélem el, mert feketeként idejön, s a nagy okos tanult fehér embereken meggazdagszik, mert imádják a gagyiját…De a zene valóban ízlés dolga, de úgy gondolom az igazi jó pakk zenének van mondanivalója, s ez teszi különlegessé!
Bob Marleyt is 1000 év múlva is fogják ismerni, mert egy életformát képviselt, s szívvel-lélekkel zenélt, s nem mellesleg szövegileg is nagyon rendben voltak a számai az „öregnek”!