Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.21. 02:20:13

Én csak azt nem értem, ha nem vagy kezdő, akkor minek edző?
Ha meg kezdő vagy, minek használtál már kreatint?
Ha spórolsz a szója fehérjével, akkor erre minek adsz ki pénzt?

Én itt a kapkodást érzem egyik-másik irányba.
Eddig nem tudtál eljárni rendszeresen, ettől majd elfogsz? Egy hónapig, aztán megint elfogy a lendület? Nem fért bele a napirendedbe, most majd ő belesűríti? Ő lenne Óz?

Egyébként meg minden edzésterv újra pénz.
Először egy alapozót kapsz. (1-1,5 hónap) Majd jönnek a bontottak.

Én azért mondom, hogy felesleges, mert jártam jó pár éve ugyanígy, és tudom, hogy nem ad nagy pluszt, hogy most ő írja le neked, hogy minden izomcsoportodra ad egy gyakorlatot, vagy te válogatod össze ésszel.

Véleményt kértél. De közben nem érdekel, mert már eldöntötted...
Továbbra is tartom, hogy 17 ezret csupán motiválatlanságért kiadni felesleges. Inkább szerezz egy barátot, akivel együtt el tudsz járni az ingyenes.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.21. 01:57:49

Te amúgy minek kérdezel valamit, ha aztán leugatod a másikat?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.21. 01:23:01

Hát, 5000ért megírni egy A/4es oldalt...elég nonszensznek tartom...
jó, ezt nem úgy kell érteni, hogy gyors letölt egyet nekem, kinyomtatja, azt annyi.
több napos állapotfelmérés, stb. alapján lesz összeállítva, és formálva.
azóta beszéltem vele, hogy ez egyszeri díj, a későbbiekben pedig alakítja, igazítja a körülményekhez díjmentesen.
Hát nem tudom, nekem spanom jár terembe, de neki ingyér' segít az edző, meg most kapta meg 1-2 hete az új edzéstervét.
nekünk meg ingyen hozzák a házi tejet.
inkább venném a fáradtságot és gugliznék magamnak edzéstervet, meg kaját
ja, mert sose néztem utána semminek.

itt nem arról van szó, hogy fogalmam sincs semmiről, ezzel az a célom, hogy valaki, aki sokkal jobban ért hozzá, sokkal tapasztaltabb, és sokkal profibb az egészben, mint én (meg mint innen szerintem akárki) az egyengessen kicsit, és segítsen kijavítani azokat a hibákat, amik jelen vannak nálam.
e mellett pedig egy jó edző egyben motivátor is.

akik pedig a keze alatt pallérozódnak, számomra jó referenciát teremtenek.

de inkább hagyjuk, full kárnak írtam ide, a szokásos negatív, hülyének néző légkört érzem.
mintha itt mindenki profi lenne, meg schwarzenegger, és én lennék a kis szárnyaszegett 40 kilós ropi, aki semmit sem tud a nagyokhoz képest.

de ez mondjuk az egész világra jellemző, ha innék, buliznék, dohányoznék, nem lennék hülyének nézve, csak sima átlagos emberkének, ha meg a plusz lóvémból vennék egy tápkieg pakkot, vagy pár hónapra igénybe venném egy (hozzám képest) profi személy segítségét, akkor mintha más bolygóról jöttem volna.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.21. 01:08:52

3000-ért írt egy-két éve egy olyan személy, aki nem megjárta, de többször meg is nyerte, mint ahogy a nac-ot is. :)
Szóval nem értem mire kér ötöt. Ez kicsit sok, ahhoz képest, hogy ő még amatőrnek számít, illetve vigyázni kell ezzel a versenyző egyben edző dologgal nem mindig jön össze.
Ez az 1000/alkalom is fura. Pont, hogy annak kéne a drágábbnak lennie, hiszen neki az rabolja az idejét.
Például Kathi Béla 25-ért vállalna havonta. Pedig némi differencia, meg tapasztalat van a két ember között.
De ha nincs időd, helyetted ő sem fog elmenni.
Ez az egész szerintem csak pénzkidobás. Minek kell, hogy ott legyen veled? Nem tudod kivitelezni a gyakorlatokat helyesen?
Mihu
Director del Fútbol

2013.03.21. 00:14:54

shutterisland írta:jár a terembe egy srác, aki vállal személyi edzést, edzésterv és étrend készítést.

beszélgettem vele fészen, 5.000 ft-ért írna egy edzéstervet, és 1000 ft/edzés áron ott is lenne velem ugyebár.
ez így 17.000 forint lenne elvileg havonta nekem, de ebből az 5.000 forint nem állandó költség, csak akkor, ha valamit reformálunk rajta, akkor fizetek még valamennyit.
nyilván ha emelünk súlyt, azért nem kér el plusz pénzt, korrekt srác.

az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire számít jónak ? mert ahogy nézelődtem meg érdeklődtem, elég széles skálán mozognak a személyi edzés árai, meg nyilván nem mindegy, ki az edző személye.

aki engem edzene, superbody-t is megjárta idén.

lehet, hogy a sz.rt is kihajtaná belőlem, de őszintén szólva szükségem is lenne rá, hogy eredményt érjek el. :lol:
Hát, 5000ért megírni egy A/4es oldalt...elég nonszensznek tartom....megírni egy edzéstervet 5000, de ott lenni veled csak egy 1000es? Érdekes arány...amúgy csak érzékeltetésképpen, egy ház négyzetméterét egy építészmérnök kb 3000 ft-ért tervez meg...na most akkor döntsd el hogy 15 sor egy 5ösért mennyire számít jónak...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.20. 23:31:20

Hát nem tudom, nekem spanom jár terembe, de neki ingyér' segít az edző, meg most kapta meg 1-2 hete az új edzéstervét.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.20. 23:29:19

shutterisland írta:jár a terembe egy srác, aki vállal személyi edzést, edzésterv és étrend készítést.

beszélgettem vele fészen, 5.000 ft-ért írna egy edzéstervet, és 1000 ft/edzés áron ott is lenne velem ugyebár.
ez így 17.000 forint lenne elvileg havonta nekem, de ebből az 5.000 forint nem állandó költség, csak akkor, ha valamit reformálunk rajta, akkor fizetek még valamennyit.

az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire számít jónak ? mert ahogy nézelődtem meg érdeklődtem, elég széles skálán mozognak a személyi edzés árai, meg nyilván nem mindegy, ki az edző személye.

lehet, hogy a sz.rt is kihajtaná belőlem, de őszintén szólva szükségem is lenne rá, hogy eredményt érjek el. :lol:
hát én ennyit nem adnék érte, főleg havonta. meg még jó hogy nem kér pénzt, ha te fejlődsz :D :D :D
inkább venném a fáradtságot és gugliznék magamnak edzéstervet, meg kaját, és a pénzt fehérjére költeném, de te tudod, ez az én véleményem.

eredmény eléréséhez meg a kaja a lényeg, ezután is utánaolvashatsz, az edzés eltörpülő része a haladásnak.(jó nyilván nem lógatni kell a lábadat a teremben, de a kaja sokkal fontosabb, mint, hogy most még 1et kinyomsz-e vagy sem)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2013.03.20. 23:32:49-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.20. 23:10:19

jár a terembe egy srác, aki vállal személyi edzést, edzésterv és étrend készítést.

rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2013.03.20. 17:58:04

A sùlyomat jòl lötted be, 62 kg vagyok, 55 voltam mikor elkezdtem gyùrni (4 hònapja).
Olyan 75-ig akarok felmenni, 176 cm magas vagyok. Ehhez a magassàghoz szerintem pont ideàlis.
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.19. 22:25:13

rivaldo94-barca írta:
Erről a fehérjéről mi a véleményed?
http://www.whey-protein.hu/termekek/pow ... otein.html

Mert szerintem ennyiért megérné, nem tűnik rossznak. A 2 adag (60 g) fehérjéből ha 1-et edzés után, 1-et este iszok meg, úgyis jó?
Ha tudod mi az a kevert fehérje, és neked jó, akkor megfelel.
Diétában úgyszintén megfelel. Első próbálkozásnak megint csak jó. De edzés utánra nem a legtökéletesebb.

De én akkor már inkább ezt innám edzés után:
http://www.whey-protein.hu/termekek/fit ... 4500g.html

Nem tudom mennyi adagot kell innod. Így a billentyű leütéseidből ítélve biztos lehetsz 60-120 kiló között valahol... :lol:
De szerintem 2 kanál/alkalom kell mindenképp. Illetve napi 3x többet nem érdemes inni. Reggel/Edzés után/Este
tothmark
Barça B

2013.03.19. 21:38:44

Van egy eladó bontatlan Scitec ProMix-em 7kg-os. Bolti ára 25 körül mozog, barátilag 21-ért vihető, plusz posta.

http://shop.builder.hu/vegyes-novenyi-a ... 7-kg-p6854
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t
Anglia ellen játszottunk a Wembley-ben, a pénztár pultján pedig otthagytam egy kis jegyzetet, amire az van írva, hogy visszatérek ide játszani a Bajnokok Ligája döntőjében [2011. május 28.].
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2013.03.19. 21:26:47

CsacsMate írta:Hacsak nem dobnak mellé valami injektálható tápkiegészítőt is, akkor nem hiszem, hogy nagyon ajtót kéne bontani. :D

Boltok:

http://www.nutritionplanet.hu/
http://www.whey-protein.hu/
http://www.sportika.eu/
http://www.bodybuilding.com/

Én szerintem a shop.builder-el nem az a gond, hogy drága. Mert vannak jó árú dolgok. Az a gond, hogy b..znak beszerezni a tengerentúli dolgokat, és megelégeltem. Ha nekem az kellett, akkor az kell, nem más, és ne hívjanak fel, hogy nincs raktáron. Tudom, hogy nincs nekik raktáron, mert csak scitec meg biotech van raktáron.. :D
Erről a fehérjéről mi a véleményed?
http://www.whey-protein.hu/termekek/pow ... otein.html

Mert szerintem ennyiért megérné, nem tűnik rossznak. A 2 adag (60 g) fehérjéből ha 1-et edzés után, 1-et este iszok meg, úgyis jó?
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.03.19. 09:50:38

szinte hihetetlen volt szamomra, hogy egy huszon evet tanulo orvos ilyet mond. Hogy egye valik a fejeben a feherje por es a szteroidok. De meg a szteroidoktol sem lesz "felfujt" izom :-D:-D

nem tudtam, hogy rohogjek vagy kioktassam.
Egyebkent a vervetelen is megkerdezte a nover hogy edzek e es h szedek e valamit melle. :-D ugy latszik, ha mar valakinek van valla, akkor cuccozik
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MQuCsabi 2013.03.19. 21:34:09-kor.
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.18. 22:59:05

Állatorvoshoz mentél? A patológiára kellett volna. :lol:
Ezek a friss tudással rendelkező bolsevik dr. előtagos egyedek nem nagyon ismerik a továbbképzés/ folyamatos tanulás fogalmát.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.03.18. 22:15:41

A multi pro pack szedése mellé is benyeltem egy vírust, ami hasfájással, lázzal [auto_cenzúra] közérzettel jár. Lementem a dokihoz, mert a munkába kell az igazolás. Beszélgettünk és az edzésre került a szó, mikor is megkérdezte, mit szedek mellé. Mondtam ,hogy semmi különöset, csak fehérje port. Mire ő, hogy azt jó lenne, ha abbahagynám, mert felfújt izmok nem kellenek és tönkreteszi a vesémet... :roll:
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.17. 13:31:28

Hacsak nem dobnak mellé valami injektálható tápkiegészítőt is, akkor nem hiszem, hogy nagyon ajtót kéne bontani. :D

Boltok:

http://www.nutritionplanet.hu/
http://www.whey-protein.hu/
http://www.sportika.eu/
http://www.bodybuilding.com/

Én szerintem a shop.builder-el nem az a gond, hogy drága. Mert vannak jó árú dolgok. Az a gond, hogy b..znak beszerezni a tengerentúli dolgokat, és megelégeltem. Ha nekem az kellett, akkor az kell, nem más, és ne hívjanak fel, hogy nincs raktáron. Tudom, hogy nincs nekik raktáron, mert csak scitec meg biotech van raktáron.. :D
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.17. 12:40:47

a shop.builder nagyon drága, én a bodybuildingbolt meg a profigym kínálatából szoktam szemezgetni.
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2013.03.17. 09:49:10

CsacsMate írta:
shutterisland írta:most én is 4kg-s power proteint fogok venni (11k) ilyen reggeli fehérjének, nem mindenkinek van pénze whey proteinekre.
elég költség az is, hogy edzés után azt issza az ember.
Csak ott van értelme meginni. Este nem alkalmas, reggel meg lassítani kell a tejsavót.
A szója, és az ösztrogén nem mindenkinek vált ki pozitív hatást. Volt, aki már kicsecsesedett tőle... Ritka, de előfordulhat a túlérzékenység, és így a női hormon túltermelése.
Meg amúgy se már a legrosszabb ízű/állagú dolgokkal kezdjen. Hátha elmegy tőle a kedve. :lol:

Tejsavó árak (messze nem mondanám vészesnek):

Syngex 2,4 kg - 9.800
Elite XT 2 kg - 8.100
Mutant Whey 2,3 kg - 9.800
FA Whey Protein 4,5 kg - 16.900
Mutant Whey 4,5 - 17.800

Ebből legyen 30g/kanál. Igyunk minden edzés után 2x30-at. Heti 3 edzés, ha kezdőről van szó. Az azt jelentené, hogy 3-4 hónapig bőven kitart egy 2,4 kilós fehérjével. Így havi 2-2.500 Ft-ból megvan az edzés utáni adagja. Közben meg spórolgathat egyebekre. De ha mindennap iszik belőle, akkor is másfél hónap a minimum, ameddig kitart.
Egy kezdő havi költsége 7-10.000 Ft körül jön ki vitaminokkal, és itallal együtt. Amiből a fehérjeturmix abszolút de kihagyható az elején, mert a táplálkozás sokkal többet dob. :)
Te hol találtál ilyen jó áron tejsavófehérjét? Én a shop.builderen néztem, ott szinte mind drágább mint 10k. És ezek amiket itt írtál ezek jó minőségűek? Szerintem ezek közül a Syngex éri meg a legjobban.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.17. 03:14:30

ezek még mindig nem kifogások, ha kifogásokat keresnék, már rég hagytam volna a 'csába az egészet.

ha kiraknának egy lakatlan szigetre, ahol csak kondigépek, kaja és tápkiegek vannak, megnyugodhattok, 1-2 éven belül úgy jönnék vissza, hogy ki kellene bontani az ajtót a szülői háznál. :)
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.16. 22:29:39

Ha netalántán megint elkapna valami nyavaja, akkor arra figyelj oda, hogy egyél, ahogy tudsz. Csak azzal tudod megőrizni az addig elért formádat. Persze, ha megmarad a kaja benned, mert vannak olyan dolgok, amik kidobnak mindent belőled. Egyszer én is 5 napon keresztül nem tudtam enni semmit. Ja, de háztartási kekszet . 5 nap = -10 kg... Baromi nagy élmény volt. De szerencsére könnyen visszajött, meg azért volt benne víz is.
Nekem tavaly volt 4(!) bölcsességfog műtétem, ami azzal járt,hogy felvágták az ínyemet, majd összevarrták, a seb meg 2x be is szakadt :D A lényeg az, hogy 4x 3-4napig nem tudtam enni semmit kb., és mit írt fel az orvos? Na mit?
Lényegében tömegnövelőt :D Ilyen kis szivoszálas ital, gyógyszertárban kapható, és ugyanúgy 1 adagban van vagy 30g ch 15g fehérje meg egyebek.3napig ezt kajáltam...

Ez most csak erről szembe jutott, hogy nem olyan "káros"-ak ezek a turmixok , meg arról, hogy mit lehet enni ha nem bírsz enni :)
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.16. 21:09:14

shutterisland

Ezekre a féllábas képekre ne figyelj. Fele annyi lábmunka kell rá... :twisted:

Be kell szerezned egy jogosítványt, meg egy ladát. Aztán megspórolsz némi időt, mert látom csak a buszozás húzza el igazán a dolgot. :)
Nekem is három választási lehetőségem van. 3, 10, 25 km-erre. Én a középutat választottam. Idén újították fel, elég színvonalas terem lett belőle. Előtte a legközelebbibe jártam javarészt, de azzal sajnos nem foglalkoznak annyit, bár gépek vannak abban is dögivel.
De ez a diákmunka, iskola nem lehet kifogás. Én is jártam mindegyikbe, és tudtam mellette tanulni is a jogi büfészakon, meg 12 óra mellett.
A barátnőt, meg barátokat buzdítsad, hogy menjenek veled edzeni, hátha rákapnak a dologra... :D
Egyébként nem látok ütközést a napirendedben. Gondolom délelőtt suli.
A foci meg egy tökéletes pihenőnapi elfoglaltság.
Egyébként, ha végképp nincs időd elmenni, de otthon tudnál csinálni valamit, akkor egy jó tanács, hogy szerezz be valami kettlebellt, vagy saját testsúlyos gyakorlatokat tanuld meg kivitelezni. Pótolni jók alkalmanként, de helyettesíteni nem lehet vele.

Ha netalántán megint elkapna valami nyavaja, akkor arra figyelj oda, hogy egyél, ahogy tudsz. Csak azzal tudod megőrizni az addig elért formádat. Persze, ha megmarad a kaja benned, mert vannak olyan dolgok, amik kidobnak mindent belőled. Egyszer én is 5 napon keresztül nem tudtam enni semmit. Ja, de háztartási kekszet :D . 5 nap = -10 kg... Baromi nagy élmény volt. De szerencsére könnyen visszajött, meg azért volt benne víz is.

Úgyhogy csak kitartás, aztán nyomjad ahogy tudod. Tervezd a napot, ha kell percről percre. Sokat segít.

gergo9

Ameddig jártam muay thai-ra, addig mindent kerülnöm kellett, ami tartalmazott valami stimulánst. Igaz akkor még a yohimbine volt divatos az ilyen cuccokban, de mára már biztos lecserélték. Mint, ahogy az ephedrine-t is kivették. Azóta nem néztem a doppinglistát, mert nem érint már. Persze azt lehet nyomni, amit nem vesznek észre. Én ezt nem mondtam, hogy bármi is valóban tiltott lenne, csak nem néznek az emberre jó szemmel, ha véletlen megvizsgálják... :D

nzxtpo

Ezért mondtam én is eggyel lejjebb azt hiszem, hogy még a fehérje is lehet káros, kinyírhatja a vesét. Minden egyénien hat. De ritka!
Én nekem is volt olyan ismerősöm, aki ráállt a fehérje dús táplálkozásra, !kiegészítők nélkül! Rá két hónapra meg az egyik veséje bemondta az unalmast, aztán csak csirkét evett... 20 évesen...
Nem a cucc a káros, hanem a szervezet, amibe bevitték az reagál rosszul. Lehet, hogy egy vér vagytok, de nem egy körülmények között születtetek. Meg lehet, hogy te édesanyád génjeit hoztad, ő meg apai ágon hozta. Minden vissza lehet vezetni. Kérdezzétek meg melyik ágon volt szívbeteg rokon esetleg.
Ez olyan, mint aki mondjuk alkoholista lesz, aztán elél 80-90 évig, aki meg nem iszik az megdöglik 40-50 évesen. Akkor az alkohol egészséges? Érted?
Ezért kell fokozatosan mindent elkezdeni, nem véletlen hangsúlyozzák ki! A kreatin feltöltési szakasza is brutál lehet kezdésnek. Nem is támogatom. Inkább a szintentartóval kezdjen mindenki, aki életében először szedi. Mindig figyelni kell, hogyan reagál a szervezet.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.16. 20:50:20

shutter!

ha egy teremben van 3gép meg 5 súlyzó, már tudsz edzeni :) nyilván nem úgy és annyi féle gyakorlattal, mint egy normális teremben, de lehet, nekem is ez van most. koliban van egy terem, ami épp hogy van benne pár súlyzó meg vagy 5használható gép.

De még ha ezt hagyjuk is, a kajára mi szól közbe? Mármint nem értem. mármint műanyagba elviszed a rizs csirket, aztan betolod, muanyagot hazaviszed. nyilvan nem egy gasztronomiai elemeny, de nem is az a lenyeg.

a tapkiegre meg nem azt irtam hogy teljesen felesleges, hanem hogy nem sok ertelme van akkor, ha nem kajalsz normalisan. nyilvan er valamit, mert viszel be vele tapanyagot, de nem annyit mint egy normalis kaja mellett.
nzxtpo
Capitá del Barça

2013.03.16. 20:39:21

CsacsMate írta:
shutterisland írta:ezt ti onnan nem állapíthatjátok meg, hogy kinek mennyire van ideje edzeni.
nekem kapásból egy edzés 3 és fél óra, az utazgatásokkal együtt.
nyilván ha itt lenne a konditerem a sarkon, nem lettek volna ilyen problémák.

és ugyanez igaz a kajálásra is.
nagyjából betartani be lehet, de vannak olyan helyzetek, mikor rohadtul borul az egész, mert az élet keresztülhúzza.
ide-oda kell menni, nem érek haza eddig-addig, nincs itthon ami kell, bla-bla.

ezek nem kifogások, tények, örülök neki, ha ti tökéletesen be tudjátok ütemezni a kaját meg az edzést is, de van, akiknek ez nem olyan egyszerű, és vannak fontosabb dolgok is az életben, amihez ezt az egészet igazítani kell, és nem fordítva.
Hány kilométerre van az a terem? 200? :D Nekem se a sarkon van, hanem 10 km-el odébb, de azért 2 - 2 és fél órát utazni oda-vissza elég nagy távolság lehet.

Egyébként senkinek sem egyszerű. Mindenki dolgozik/tanul, vagy valamit csinál mellette jobb esetben. Ha reggel 5-kor kell kelni, hogy odaérj? Hát akkor be kell vállalni. Áldozatok nélkül soha nem fog menni.
Nekem ment egyetem mellett/ 12 óra munka mellett, vagy mi jöhet közbe mindig, ami megakadályoz abban, hogy elmenj?

csababarca

A Crossfit meg hasonló okosságok, és a testépítés között elég nagy a különbség.
De érdekességként az összes küzdősportban a kreatin az egyetlen megengedett táplálékkiegészítő.

Egyébként tessék:

http://sportvilag.net/news/show/hogyan- ... geszsegert

Az alulképzett személyi edzőknek meg nem kell mindent elhinni. Minden pelyhesp...ű annak tanul mostanában. Olvass, és ne higgy senkinek, még nekem se. A saját tapasztalat a legmegbízhatóbb.
Akkor én mondanék egy saját tapasztalatot, kicsivel több mint 1,5 éve nyáron a testvéremmel szedtünk kreatint, a testvéremnek semmilyen szívügyi panaszai nem voltak azelőtt és azután sem, de a kreatinkúra 3/4-nél szívritmuszavarral a korházba került, egyértelműen a kreatin miatt, nekem semmi bajom nem lett. Ebből csak azt akartam kihozni, hogy habár egy alomból származunk a testünk máshogy reagált, szóval ne alapozzatok arra, hogy valakinek ez meg az bejött, és ha tehetitek kérdezzétek meg az orvosotokat, hogy mit gondol a szedni kívánt kiegészítőről.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
gergo9
Director del Fútbol

2013.03.16. 20:15:50

De érdekességként az összes küzdősportban a kreatin az egyetlen megengedett táplálékkiegészítő.
Ezt mégis honnan szedted :?:
:mrgreen:

Mert ezek szerint elég feketén tolom lassan-lassan kihagyásokkal 8éve.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.16. 20:09:36

vicces, hogy eljutottunk onnan, hogy én 4kg-s power proteint fogok venni reggeli fejhérjének, hogy másra is tudjak költeni...oda, hogy mekkora szr vagyok, hogy nem tudom az edzést és kajálást maximálisan betartani, biztos csak kifogást keresek. :lol:

de azért a teljesség kedvéért akkor leírom, hogy ma voltam edzeni, és bár csak 25 km-re van a konditerem, ahova járok, mégis mennyi időt vett igénybe.
a 13.50-es busszal mentem be csabára, beértem 14.20-ra, a 14.30-as helyi járattal mentem fel a bajzára, így mire átöltöztem, nagyjából 15.00-kor elkezdtem edzeni. végeztem 16.15 körül, lezuhanyoztam, átöltöztem, elkaptam egy helyi járatot, és kiértem 16.45-re az állomásra, ahonnan a 16.55-ös busszal tudtam hazajönni, és 17.30-ra értem haza a szobácskámba.

tehát odavoltam 3 óra 40 percet.

hogy van e közelebb konditerem ? van, kettő is, de az egyik nincs jobban felszerelve, mint egy sima garázskondi, van vagy 3 gép meg 5 súlyzó, a másik meg tele van afrikai légiósokkal.
a csabai konditermek közül pedig max 20 percet tudnék spórolni, ha váltanék, de vagy drágábban jönne ki, vagy ismét csak kevésbé felszerelt termet találnék.

de nincs is ezzel baj, hiszen nem mindig itthonról megyek be, csak az a gáz, hogy 4-5, a kondival egyenrangú fontosságú, vagy fontosabb dolog (barátnő,iskola,diákmunka,foci,barátok) is van az életemben, és általában egymáshoz kell igazítanom a dolgokat.
ezzel sem lenne még baj, meg lehet oldani, meg is tudom nagyjából, de a már korábban írt övsömörrel, ami miatt 3 hetet hagytam ki, a mérgezéssel, ami miatt 2 hetet, a húzódásommal, ami miatt 3 hetet, az utóbbi hónapokban divatos vírus elkapásával, ami miatt ismét 2 hetet...ezekkel nem nagyon tudok mit kezdeni.

a kajálás szintén, amikor van lehetőségem, betartom, amikor valami keresztülhúzza, sajnos nem tudom.

nyilván ha profi testépítő lennék, akkor az életem minden egyes pontját ehhez igazítanám, de nem vagyok az, ezért nem tudom ezt megtenni.

a kérdést megelőzve pedig igen, attól függetlenül, hogy sajnos nem sikerül mindig mindent rendben tartani, igen is van értelme beruháznom táplálékkiegészítőkre.
akkor nem lenne értelme, ha szrnék az egészbe, és full rossz lenne az egész edzésem meg étrendem.
de most azért, mert nem tökéletes, hanem csak nagyjából tudom betartani a dolgokat, nem gondolnám, hogy kidobott pénz lenne, ahogy eddig sem volt az.

mondjuk azt sem értem, miért kell ilyet elmagyarázni, mindannyian mások vagyunk, más genetika, más körülmények, más anyagi helyzet, más szokások, más értékrendek, más felfogás.
amit tudok, megteszek az ügy érdekében, de vannak fontosabb dolgok is, és vannak olyan dolgok is, amik ellen nem tudok tenni, és akadályozó tényezők.
ennyi. :)
Válasz küldése