Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.20. 11:27:07

Mondjatok már Food Inc.-hez meg Bennfentesekhez hasonló dokumentumfilmeket.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.20. 11:11:15

messideco írta:http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal ... omanc.html

Nyugodjon békében :( Teljességgel érthetetlen...
Azigen :shock: :shock:
Mi vesz rá egy ekkora rendezőt ilyenre? Durva...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.20. 10:46:01

Ja, igen amit még a The Raid-nél akartam is írni, hogy a maszk meg a smink katasztrófa.
Főleg a végén mikor jönnek ki, és mutatják az arcukat... :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.20. 10:36:41

rip tony scott, nagy jatekos volt az öreg, nagyon értett az akciófilmekhez :? :(

the raid redemption

hallottam mindenhonnan h az utobbi évek egyik leglátványosabb csihipuhi akciófilmje. a sztorit nagyjából ismertem a film előtt, plusz tudtam h ázsiai film, de nekem nagy csalodas volt az egesz. 90 perc jackiechan kungfu baromság az egész, amit én rettenetesen utálok :D kár h nem néztem trailert, mert akkor tuti kihagyom :D a kedvencem, mikor a csávót vagy 40x orrbaküldik egymás után, de még csak nem is vérzik neki :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.20. 09:46:45

http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal ... omanc.html

Nyugodjon békében :( Teljességgel érthetetlen...
Kép
"And my heart will leave you never."
miihii
KHAL

2012.08.20. 00:06:22

Deus írta: De Battleship? Nevetséges. Küldenek jelet, jönnek is egyből. De mi a probléma itt? A legközelebbi csillag, az a Proxima Centauri, amely 4,2 fényévre van innen. Tehát a fény 4,2 év múlva ér oda. Ha az egyik leggyorsabb vonattal, a francia TGV-vel utazhatnánk annak 574,8 km/h nagyságú rekordsebességével, akkor majdnem 8 millió évig tartana az odaút. De persze ufókának 1 nap kellett neki, vagy mennyi is.... logical fail.
Sőt, Proxima Centauri -nak nincs lakható bolygója... A legközelebbi lakható bolygó? Az 10 fényévnyire van... nem is kell részleteznem...
Ezek az érvek :lol:

Felfedeztek egy új bolygót,ami nem a Proxima,hanem egy fiktív hely.
Az ufók űrhajóval jöttek,nem vonattal,így tökmindegy az mennyi alatt érne ide.
Fiktív lények fiktív helyről fiktív sebességgel simán ideérhetnek egy nap alatt :D (Sőt,mi van ha az első 4 évet teleporttal tolták le és csak a maradék utat repülték le? :P ) Nincs ebben semmi logikai hiba,mindössze értelmetlen dolgokkal hasonlítod,ezért vagy gubancban ;)

De nekem mindegy,ha nem hát nem. Te dolgod ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.08.19. 19:51:43

Forcabarca8 írta: Nekem az egyik kedvenc filmem, annyira magával ragadt a hangulata, hogy borsódzott közben a hátam. Pedig Ryannek kevesebb szövege volt, mint a Stalonenak a Ramboban :lol: de ahogy annak is, ennek is megvolt a maga varázsa, ami - számomra legalább is - zenékben rejlett. Mint például ebben: http://www.youtube.com/watch?v=boFhHOjljs0
A liftes jelenet az egyik legjobb pillanat a nem csak a ebben filmben,hanem szinte az összesben,amit eddig láttam. Nem a párbeszédek, nem a szereplők, nem a mondanivaló, hanem egyértelműen a hangulata, az összhatás, ami nagyon megfogott. Nekem emiatt az egyik kedvenc filmem :wink:
na ennek örülök. Olyan stílusban csinálta meg a rendező a filmet amit nem kapunk minden sarkon. Újított és ezáltal sokaknak nem is jött be a film, mert nem a sablont nyomatta. Ha végig akció dús, pörgős film lett volna akkor sokkal több embernek bejött volna, persze akkor nem lenne ilyen "egyedi" a film, hanem elveszne a sok ugyanolyan film között.
Nem nagyon vágom ki a rendező, de látom, hogy ő rendezte a Pusher filmeket is. Azokat még nem láttam, de többen ajánlották már.
Amúgy meg sehol nem látom a magasztalását a filmnek. Szerintem egyszerűen király az egész. És ugye nem csak szavakkal lehet beszélni.
Gosling pedig az egyik kedvenc színészem lett a közelmúltban. Letoltam a filmográfiáját is és hatalmas alakításai vannak. emellett nagyon jó filmjei is.
Amit a Drive-ban is lehoz az valami hihetetlen. Ez a magányos hős vagy csak szimplán külön világban élő ember karaktert.
A zene a filmben hihetetlen nosztalgikus hangulatot ad, egyszerűen fantasztikus választás volt. Liftes jelenet tényleg Epic.
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.08.19. 19:43:39

REMY írta:Na felteszem itt a kérdést. A Drive kinek hogy tetszett?

VEB nem kell válaszolnod :D tudom :D

(örülnék ha nem 1-2 szavas választ kapnék)

számomra a 2000+ évek egyik legnagyobb alkotása. 8)
Nekem az egyik kedvenc filmem, annyira magával ragadt a hangulata, hogy borsódzott közben a hátam. Pedig Ryannek kevesebb szövege volt, mint a Stalonenak a Ramboban :lol: de ahogy annak is, ennek is megvolt a maga varázsa, ami - számomra legalább is - zenékben rejlett. Mint például ebben: http://www.youtube.com/watch?v=boFhHOjljs0
A liftes jelenet az egyik legjobb pillanat a nem csak a ebben filmben,hanem szinte az összesben,amit eddig láttam. Nem a párbeszédek, nem a szereplők, nem a mondanivaló, hanem egyértelműen a hangulata, az összhatás, ami nagyon megfogott. Nekem emiatt az egyik kedvenc filmem :wink:

szerk.:
Messideco: nem dobnád be megint a topikba az imdb-s watchlistedet? volt rajta még 1-2 film,ami felkeltette az érdeklődésemet, de már elfelejtettem, hogy melyikek voltak azok :roll: :wink:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.19. 19:19:56

Hát te. Nem dobtam hátast, de nem volt rossz film. Talán csak kissé magasak voltak az elvárásaim a sok pozitív kritika miatt.

The art of flight
Főleg az extrém sportok (főleg snowboard) kedvelőinek ajánlom. Aki tudja szerezze be hd minőségben, magról belehet szerezni :)
A látvány az abszolút profi, így kell csinálni :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Deus
Boixos Nois

2012.08.19. 19:19:19

visca el barca írta:rihanna amugy meg egy fos nő, magyarországon kimész az utcára, minden második kiscsaj kenterbe veri :lol:
Na ezzel egyetértek 8)
REMY írta:Na felteszem itt a kérdést. A Drive kinek hogy tetszett?
Közepes. De jobb a Battleship -nél :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2012.08.19. 19:20:06-kor.
KépKép
REMY
Madridista

2012.08.19. 19:11:26

Na felteszem itt a kérdést. A Drive kinek hogy tetszett?

VEB nem kell válaszolnod :D tudom :D

(örülnék ha nem 1-2 szavas választ kapnék)

számomra a 2000+ évek egyik legnagyobb alkotása. 8)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.19. 18:47:55

:D

jol van, én nem vitatkozom tovább, a nyár elején egyszer már már valakivel lejátszottam ezt a kört :D

rihanna amugy meg egy fos nő, magyarországon kimész az utcára, minden második kiscsaj kenterbe veri :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.08.19. 18:04:43

visca el barca írta:nem értem hogy lehet ilyen filmre 3/10 pontot adni... mire számítottatok? hogy az ufók leülnek az emberekkel és szókratészi szonoklatokkal tarkítva megfejtik az emberiség jövőjének titkát? :lol: de most komolyan, deus, neked speciel mi kellett volna hozzá hogy nemtom', mondjuk 7 pont legyen. rihanna dobjon egy cicit? :lol:
Hát tök egyszerű dolog: Sztori nulla, izgalom nulla, tök unalmas az egész. Tele van oltári buta klisékkel. Ahhoz hogy jó film legyen, le kell hogy kössön. Rihanna ide oda, nem érdekel.

Ilyen film például ami nekem nagyon bejött, az a The Darkest Hour. Nagyon jól összerakták az egészet, látványos, ötletes, stb. Igen, IMDB -n 4.9 pontja van ami vérgáz, nem tudom miért. Lehet hogy a többségnek Battleship jön be...

De Battleship? Nevetséges. Küldenek jelet, jönnek is egyből. De mi a probléma itt? A legközelebbi csillag, az a Proxima Centauri, amely 4,2 fényévre van innen. Tehát a fény 4,2 év múlva ér oda. Ha az egyik leggyorsabb vonattal, a francia TGV-vel utazhatnánk annak 574,8 km/h nagyságú rekordsebességével, akkor majdnem 8 millió évig tartana az odaút. De persze ufókának 1 nap kellett neki, vagy mennyi is.... logical fail.
Sőt, Proxima Centauri -nak nincs lakható bolygója... A legközelebbi lakható bolygó? Az 10 fényévnyire van... nem is kell részleteznem...

nem lenne logikusabb, ha inkább az lenne hogy óceán fenéken lapultak évezredek óta? és valami beindította őket. Ez a verzió jobban tetszene...

Ja, meg az a láb nélküli katona szétver nála erősebb idegent. Ja persze. USA RULEZ! Inkább az lett volna a jó, ha harc közben meghal, ezzel feláldozná magát hogy megmentse a nőt. Ez csak egy példa volt. De neeeem, jobb nekik így.

Most hogy beszóltá' nekem, büntetésből módosítottam a pontszámot: 2/10

Ha mindenképpen 5-6-7-8 pontos látványos filmet akarnak, akkor könyörgöm, ÉRTELMES legyen, legyen benne logikája... Nem akarok facepalm -okat.
KépKép
Tim
Mezei fórumozó

2012.08.19. 16:47:34

Ha már Battleship,egy kis érdekesség:Battleship vs. American Battleship

Ahogy így nézem az Asylum kb. minden nagyobb filmnek elkészítette a gagyi változatát :lol:
Kép
miihii
KHAL

2012.08.19. 15:17:25

visca el barca írta:
Deus írta: Battleship
Ezt nem is tudom pontosan hogy mikor láttam, de ezen a héten az biztos. Hát látványon kívül semmit se ér a film.
Illetve az elején, amikor a főhősünk kirabol egy áruházat, az nagyon ismerős volt nekem, és ÍME! Megtaláltam hogy mi volt olyan ismerős... Valódi eseményen alapult xD Itt a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=pLyosDFFhwM

nagyjából egyetértek a Cali kritikájával, de nem értek egyet a pontszámával. Ez még 5 pontot se éri el nálam. Max 3/10...
azt a célt teljesen megszolgálta amire készítették. gondolkodni nem kell rajta, látványos csitt-csatt-piff-puff és kész. ráadásul minden sablont tartalmaz amit lehet :D

nem értem hogy lehet ilyen filmre 3/10 pontot adni... mire számítottatok? hogy az ufók leülnek az emberekkel és szókratészi szonoklatokkal tarkítva megfejtik az emberiség jövőjének titkát? :lol: de most komolyan, deus, neked speciel mi kellett volna hozzá hogy nemtom', mondjuk 7 pont legyen. rihanna dobjon egy cicit? :lol:
Ezzel nagyon egyet tudok érteni.

Múltkor Bobbal már dumáltuk ezt a filmes-kategóriás témát,kb ez is ilyesmi.Adott egy film,amiről simán levágható,h egy könnyen emészthető,egyszerű látványfilm lesz és nagy sansszal nem a szövevényes cselekménnyel meg a lenyűgöző szópárbajokkal fog lebilincselni a székhez.Ennek megfelelő "várakozásokkal" ülök be megnézni és így is értékelem.Ezt pölö egy nem rossz,de (Rihanna-n kívül :P ) semmi különleges,akár többszörnézős egyszerű popcornmoziként.
Ez a lehúzás meg,h a látványon kívül semmi,kb olyan,h megnézem az Expendablest,aztán húzom a szám,h csak a pufogtatás,robbantgatás,aztán csak ennyi ;) Persze,mivel erre hivatott,ez a célja.Ezt pedig teljesíti többé-kevésbé,mint ahogy a saját határait a Csatahajó is.Szerintem.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.19. 13:32:00

Deus írta: Battleship
Ezt nem is tudom pontosan hogy mikor láttam, de ezen a héten az biztos. Hát látványon kívül semmit se ér a film.
Illetve az elején, amikor a főhősünk kirabol egy áruházat, az nagyon ismerős volt nekem, és ÍME! Megtaláltam hogy mi volt olyan ismerős... Valódi eseményen alapult xD Itt a videó:

nagyjából egyetértek a Cali kritikájával, de nem értek egyet a pontszámával. Ez még 5 pontot se éri el nálam. Max 3/10...
azt a célt teljesen megszolgálta amire készítették. gondolkodni nem kell rajta, látványos csitt-csatt-piff-puff és kész. ráadásul minden sablont tartalmaz amit lehet :D

nem értem hogy lehet ilyen filmre 3/10 pontot adni... mire számítottatok? hogy az ufók leülnek az emberekkel és szókratészi szonoklatokkal tarkítva megfejtik az emberiség jövőjének titkát? :lol: de most komolyan, deus, neked speciel mi kellett volna hozzá hogy nemtom', mondjuk 7 pont legyen. rihanna dobjon egy cicit? :lol:
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.08.19. 10:17:32

lui1698 írta:The Raid: Redemption
Wáóóó, köszi az ajánlást! :) Jön is lefele!

más:
tegnap néztem meg a Safe filmet. Nagyon bírom Jason Statham -et, egyik kedvencem. A filmben nem csalódtam, sokat gyilkol az arc 8) Kikapcsolódásnak bőven jó. Látványos akciójelenetek sem maradnak el.

Battleship

KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.19. 03:58:35

visca el barca írta:the cabin in the woods
Nekem itt-ott már paródiának tűnt a film, igaz, hogy volt benne kraft (REMY is említette), de szerintem nem nagyon tudtak kihozni belőle egy kerek dolgot.
CGI meg katasztrófa.

The Raid: Redemption

Na, ez viszont ütött, mint az úristen. Elejétől végéig pörög, kemény, mint a vídia.
Baromira eltalálták szerintem mind a lövöldözős, mind pedig a verekedős részeket (mondjuk ezekből nekem kicsit sok volt már a végére).

1-2 jelenet ami tetszett:

- elején mikor mennek be a házba a kommandósok, nagyon jól van kivitelezve a behatolás.

- a késes bunyó a folyosón. mikor belevágja a csávó combjába azt a kaszát aztán végighúzza benne. áá nagy király.

- amikor rádobja a csávót a széttört ajtóra.

Vannak benne jóságok, na.

Az említett ok miatt "csak", 8/10.

21 Jump Street

Pont amire számítottam. Laza kis vígjáték, pár jó poénnal, megszokott történettel, és számomra abszolút semmilyen karakterekkel.
Igazából nem is nagyon tudok többet írni róla, egyszer elmegy reggeli mellé, de ennyi.

6/10
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.19. 01:42:17

the cabin in the woods

ez a film a horror műfajának a meggyalázása volt. nagyképű leszek, de csak sajnálni tudom azt, aki ezt bármilyen szinten is élvezte. inkább megnézek 5x egymás után bármilyen zs kategorias 70-es évekbeli horrort mint ezt még 1x.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.18. 09:13:22

REMY írta:The Cabin in the Woods
Ezt ma tervezem meglesni, én is régen vártam már, osztályzatok után nagyon kíváncsi vagyok rá.

Mai menü:

The Cabin in the Woods (lsd. fentebb)
21 Jump Street (reggeli mellé tökéletesnek találtam, majd kiderül milyen)
Tinta (Fósztnak címezve, hogy lássa nem felejtettem el)
Dr. Strangelove (van még 1-2 Kubrick hiányosságom, ez is közéjük tartozik)
Kép
REMY
Madridista

2012.08.18. 03:20:14

The Cabin in the Woods

Végre megtudtam nézni. Nagyon sokáig kellett rá várni, hogy beszerezhető legyen. 42k szavazat alapján 7.7 IMDB-n.
És igen. Tényleg egy jó horror film volt. Azt hittem jön a sablon story, ami végül is nem lett volna baj, mert pont ilyen filmre vágytam, de ebben újítás volt, és egy nagyon jó történetet kapott a film. Persze voltak benne sablonos részek, amiknél eszembe jutott a kocka című film, de bőven belefért.
Ami viszont néhol nagyon gyenge volt az a CGI.... hú hát voltak jelenetek amiknél falra tudtam volna mászni :D
Volt benne trancsír, gonosz, poén, ijesztgetés stb :D
Színészek szimpatikusak voltak. Néhány ismert is belőlük. Kristen Connolly, Chris Hemsworth és a filmben pár perc erejéig feltűnik Sigourney Weaver is.

Tehát összességében egy telitalálat volt a film. Felüdülés volt ebben a kategóriában. Sajna mostanában nem sok jó horrort lehet látni, de ez az volt. Végre.

7,5/10 ajánlós :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2012.08.18. 01:26:29

Jéghideg otthon:
Tegnap volt a tévében. Nem rossz film, 1-szer meg lehet nézni. Szeretem az ilyesfajta thrillereket. Még ha kiszámítható is volt, kikapcsolt.
6/10

The tall man:
Nagyon jó kis film! Krimis-drámás-misztikusos. :D Ajánlom mindenkinek, jobban ijesztőbb, mint egy horror film nekem. Szerintem nem sok mindenki látta, mert 2012-es. Többször nézős! Ja, és nagyon jól játszik benne Jessica Biel. :wink:
8/10

Éberség:
Ezt most néztem épp a tévében.
Újabb Jessica Biel film. :D Ez is nagyon jó, ahhoz képest, hogy az eleje milyen unalmas, a vége jóra sikerült, eléggé odaszabós. :D
Szóval ezt is nézzétek meg, megéri!
7/10
Faust
Madridista

2012.08.18. 00:42:50

A minap átrendeztem kicsit a polcomat, hogy helyet csináljak az esetlegesen érkező filmeknek.

Bár nem sokat vettem mostanság, azért pár darabbal gyarapodott a gyűjteményem, többek között elkezdtem beszerezni Kubrick filmjeit. :smile:

Katt, akit érdekel.
Kép
REMY
Madridista

2012.08.17. 20:49:02

Lopott idő

Amerikai pop-corn movie. Nem vártam sokat tőle, de többet kaptam mint vártam. Persze a Holywoodi siker story nem maradhatott el. Future Robin Hood színre lépett.
DE az alap story kegyet jó volt. Hatalmas filmet lehetne kihozni belőle, ha egy minőségi rendező csinálná meg. Így sajna csak egy kikapcsolódásra tökéletesen megfelelő amcsi filmet kaptunk.
Színészek viszonylag jók voltak, sőt nekem tetszett is a játékuk. Jó választás volt.
Cillian Murphy, Amanda Seyfried és Justin Timberlake.

Tehát a story nagyon jó volt és az egészben van realitás is. Persze nem teljesen de részben.
Svédországban elvileg beakarják vezetni az elektronikus pénzt, hogy csak az legyen. Na már most azt bármikor ellophatják.
Mint a filmben is. Nincs biztonság. Valaki fog egy laptopot meg hackeli az elektronikus bankot és ott is a pénze. Nagy hülyeség szerintem.

Tehát nézze meg aki teheti, mert tényleg egy nagyon jó ötlet a film. érdemes
7,5/10
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.17. 19:37:20

Messa írta:Mondjatok valami jó filmet srácok.

Lényeg hogy rejtélyes, különös legyen, az se baj ha horror elemekkel van tűzdelve, sőt. :) Pl gépészt láttam, annál lehet egy fokkal lazább, de valami hasonlót mondjatok.
Viharsziget esetleg?
Válasz küldése