shutterisland:
Hmm a sok cukor lehet nem jön jól lefekvés előtt. Azzal ilyenkor inkább spórolnék. Én például kőrözöttnek csinálom meg a túrót, és kanállal eszem, esetleg kenyér.. (Amit egyébként vastagon megkensz, akkor nettó 100g túró megy rá. Lemértem... Fanatikus mérő vagyok

)
Vagy desszertnek zselatinnal édesítővel, vanília aromával, citrommal, meg amivel akarod ízesíteni.
Ha sok a sérülés, és egyéb betegség, mint megfázás, influenza, akkor nem szabad spórolni a vitaminon. Az a pár hét kihagyás sokkal többet árt, mintha mondjuk kettővel kevesebb fehérjét iszol, mert csak úgy jön ki.
Lenmagot iszol az jó, de ha tudod akkor cseréld le halolajjal, mert azon kívül, hogy zsírsav, az ízületeidnek is jót tesz.
Amúgy a tömegnövelőről nem írtál. Azzal mi a gond? Jól kijöhetsz vele, ha okosan választasz.
80 kg? Gondolom, akkor magasabb vagy, mint 180, ha vékony a felkarod volt, vagy van ezzel a súllyal.
Edzést meg időhiányra nem lehet fogni ezt tudod. Reggel/Este, vagy akár éjjel is lehet edzeni. Tegnap például itt felénk 40 autó,busz,kamion volt az árokban/útszélén, de én elmentem edzeni, mert megállíthatatlan vagyok.

Mindent meg lehet oldani okosan, csak végig kell gondolni, és jól tervezni. Kajálni is lehet megfelelően munka közben.
Egy ebédszünet legyen. Együnk reggel, előtte egy turmix rögtön felkelés után, majd mikor hazaérünk újra eszünk. Már napi négy. Egy 12 órás műszakkal számolva reggel 8-tól estig. Közben valahogy csak el lehet rágni valamit egyszer. Hazaérve, vagy hazaút közben eszel, és lefekvés előtt megint. Lazán elegendő szerintem.
Én például egy vegyes munkát végzek. Néha ülök, néha rohangálok.
De tudok enni eleget.
Így oldottam meg:
Reggel felkelés: Zab+turmix
Utána elindulás előtt: Tojásfehérje + B. Kenyér + C. Sajt
Ebédszünet: Ami van (csirke,hal,marha+rizs/b.rizs/árpa/burgonya+zöldség)
Munka közben betömök mindig egy csirkét/tonhalat két mozdulat között, némi kenyérrel, esetleg rizzsel (időtől függ), vagy legrosszabb esetben marad a turmix.. (mert inni azért mindenhol lehet, és bent a táskában, ha kellene vész esetére

)
Indulás haza, de előtte edzés és a hozzátartozó italkombináció.
Lefekvés előtt újra kaja. Amit találok. Ez változó.. Kivétel a diéta. Ott csak az változik, hogy eszek, vagy nem, ha igen, akkor nagyon zsírszegény túrót esetleg
Most a reggeli edzést is ki akarom próbálni. Hátha jobban megy a dolog.
Egyébként ne aggódj a növekedés miatt. Általánosban nekem is átérték a csuklómat, ma már nem, pedig aztán azt külön nem lehet edzeni..

(de csak próbálná valaki megfogni

)
Sanama:
Én megbírnék enni egy kiló csirkét is ülőhelyembe bármikor napi 3-4-szer

(csak ugye nem mindegy, hogy mennyi zsír megy be feleslegesen még a szervezetbe a fehérjén kívül, ezért jobb a koncentrált tápanyag)