Boixos írta:teljesen igaza van jelwaznak abban, hogy az egyértelműen a szülők felelőssége, hogy úgy neveljék a gyerekeiket, olyan példát tegyenek eléjük, hogy ne természetellenes módon éljék meg később a szexualitásukat. nagyon sok olyan ember fordult anno azért a saját neme felé, mert pl az állat apja vagy vmi rokona megerőszakolta kiskorában és ez brutális törést okozott benne. az ilyen szülőket, hozzátartozókat mondjuk ezerszer inkább megtalálnám, mint a homokosokat.
az viszont egyáltalán nem igaz, hogy a Bibliában tapsolna Isten ehhez az egészhez, az Ószövetségben sem volt jó homoszexuálisnak lenni (akkor ez még életbiztosítás sem volt), és az Újszövetségben sem nem változtatta meg Isten az ehhez való hozzáállását, de ki is lehet ebből jönni, erre is sok példát láttam már.
és igaz, h tényleg mindenkinek szíve joga ezzel kapcsolatban olyan véleményt megfogalmaznia, amilyet akar, ehhez csak adalékként annyit, még régebben olvastam egy cikket a
mozgalom kialakulásáról, és arról, hogy a marshall kirk és hunter madsen nevű szakemberek tanulmányának hatására hogyan jutottunk el mára odáig, hogy aki ezt díjazza az haladó és felvilágosult, szabadságszerető ember, én pedig és a hasonlóan gondolkodók homofób, nácik lettek.

Ok, de én a homoszexualitást pl. nem tartom természetellenesnek. Az állatvilágban is van számos dokumentált esete az azonos neműek szexuális kapcsolatának, és nem a nemtelen vagy hímnős fajokra gondolok. Tudom előfordulnak durvább dolgok is az állatvilágban, ami ettől egyáltalán nem lenne elfogadható, de az ember olyan körülményeket teremtett maga köré és olyan értelmi szintre jutott, ahol az érzések több teret nyernek a természet farkastörvényeivel szemben (mittomén, hogy állatok megeszik a kicsinyeiket). De a homoszexualitás nekem az a kategória, ami nem embertelen és erkölcsi alapon megkérdőjelezhető (kinek árt vele?). A szülői nevelést arra értettem, hogy a gyerek tudjon tisztába kerülni a saját akaratával, érzéseivel. Ha neki férfiakra áll fel, akkor férfiakat keressen magának, ha nőkre, akkor nőket. Ne azért egyikkel vagy a másikkal, mert az jobb szemmel nézett, divatosabb, menőbb, érdekesebb stb. Nekem a fajfenntartási érvek sem meggyőzőek. Tegye fel a kezét, aki csak fajfenntartás céljából közösül! Vagy akkor meddőnek, terméketlennek lenni is bűn? Vagy bűnösök azok a párok, akik nem vállalnak gyereket?
A Bibliát nem ismerem behatóan, bár mélyen hívő vagyok, ambivalens érzésekkel viszonyulok hozzá. Azonban azt tudom, hogy olyan is van az Ószövetségben, hogy aki kevert szálú anyagból készült ruhát visel, meg kell halnia.
Nem tudom, ne haragudj, ha nem tartod magad homofóbnak és én annak neveztelek (ha nem is közvetlenül). Én azokra mondom ezt, akik tartanak ettől a dologtól, akár annak a társadalomra vetülő hatásától. Nem hiszem, hogy egészséges család születhet abból, ha egy homoszexuális a társadalmi elvárások, "normák" miatt olyan családot alapít, ami elfogadott, mellesleg a szerencsétlen nő, aki tévhitben él... Másrészről gondolj bele, hogy hogyan lehetne rávenni téged homoszexuális aktusra, vagy milyen a viszonyod ezzel, és hogy fordítva nem tudod-e ezt elképzelni, hogy ugyanaz a homoszexuálisnak?
noname írta:Természetesen. A hülyeség az hülyeség marad, függetlenül attól h mi van a hálószobában. Engem az emberi hülyeség zavar.
Épp ezért gondolom, hogy ezzel a szivárványos marhaságukkal csak annyit érnek el, hogy, főleg az értelmesebbek le fogják őket nézni a viselkedésük miatt.
Akármennyire is próbál valaki nem általánosítani, ez lehetetlen. Például: Bihar megyében a cigányokkal elég sok gond van: lopások főleg, személyes higiénia

, így ha Kolozsváron elmegyek egy mellett, már reflexből nem veszek levegőt kb. 10 méteren keresztül, még akkor sem, ha mindemellett tudom, hogy a Kolozsváriak rendszerint tisztán tartják magukat.
Hasonlóan, amikor valaki azt mondja, hogy meleg, garantálom, hogy az emberek nagy része már el is képzelte idióta szivárványöltözékben a seggét rázva, még akkor is, ha az illető semmilyen más okot nem adott arra.
Na ja, tény, hogy a jelenség ez, de én itt a hibát inkább az általánosításban látom. Én a felvonuláson kívül még nem láttam ilyen homokost, a hétköznapokban nem találkoztam még ezzel a jelenséggel. És valahol pont ez okozza a bajt. A hétköznapokban normálisan viselkednek, de egy átlagosan, hétköznapian viselkedő emberről nem fordul meg a fejedben, hogy homokos. Az se, hogy hetero, de ez az alapfeltevésed. Az egyetlen helyzet, hogy a homokosról tudod, hogy homokos, az a pride, ahol egy évben egyszer kieresztik a gőzt. Nekem személy szerint nem szép, ahogy ott kinéznek, de az sem, mikor a kiscsajok 25-nek öltöznek és az utcasarkon hánynak, akik ezeket a furcsa táncokat lejtik, a gothok és az emok ésatöbbiésatöbbi. Sok embernek az nem tetszene, ahogy én kinézek és bulizom, de nem érteném meg, ha tiltva lenne. De beszélhetünk az elnőiesedő férfidivatról, ami nekem legalább annyira nem esztétikus, mint a pride.