Boixos írta:
(nem mintha számítana szerintem a vallás egy ilyen kérdésben, de például a jelenlegi pápa simán elismerte őket, nem betegségnek, aberrációnak, meg defektnek ítélte, mert ki ő, hogy elítélje őket, ha jó akaratú emberek)
az meg hogy nem díjazod, az egyáltalán nem probléma. én se tudnám elképzelni magamról, a belegondolásba még bele is borzongok, talán undorodom is tőle. de én ugyanígy vagyok egy csúnya, vagy egy kövér nővel is. szerencsére egyikkel se kell csinálni, csak ha akarom/akarod. vannak olyan emberek például, akik a kövérekhez vonzódnak.
a végét viszont nem értem mire gondolsz. persze, hogy az a haladó, felvilágosult, és szabadságszerető ember, aki ugyanolyan jogokat adna nekik, és az a homofób, náci, aki szerint ők kevesebbet érdemelnek, vagy mégdurvább büntetések (emlékeztetőül sok helyen törvényellenes volt régebben, börtön meg sokkterápia járt érte, máshol még most is halál jár érte). eleve a fogalom, mint például felvilágosult, a felvilágosodásból jön, aminek a lényege az volt, hogy az ósdi, berögzült gondolkodást, ami tök logikátlan volt, és csak a szokás hatalma tartotta fenn eltöröljék. ne legyenek rabszolgák, kasztok, nemesek meg jobbágyok, hanem mindenki egyenlő legyen, vagy törekedjünk az egyenlőség felé. a szabadságszerető meg szintén, szabadság, ami ugye a liberalizmus egyik alappillére. az egyenlőségnek, és a szabadságnak alapvető értéknek kellene lennie. se az állam se más ne szólhasson bele az egyének döntéseibe, KIVÉVE, ha ők maguk másokat korlátozni akarnak a szabadságukban.
főleg, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint ez nem döntés kérdése, hanem vele született dolog. szóval leginkább azzal lehet összehasonlítani, hogy valaki fekete, szőke hajú, vagy épp vak, ha annak született.