Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az újat nem láttam még.sjd írta:Mondjuk ha más nem, ez a kettő tuti megvan a TDK-ban és az új filmben is.miihii írta: Eleve veszett fejsze nyele azt a drámaiságot,színészi munkát keresni a TDK-ban,mint az említettekben,mivel teljesen eltérő műfaj,teljesen más stílusjegyekkel.
Mondjuk ha más nem, ez a kettő tuti megvan a TDK-ban és az új filmben is.miihii írta: Eleve veszett fejsze nyele azt a drámaiságot,színészi munkát keresni a TDK-ban,mint az említettekben,mivel teljesen eltérő műfaj,teljesen más stílusjegyekkel.
Abban teljesen egyetértettünk,h nyilvánvalóan nagyobb volumenű egy jó dráma,mint egy jó vígjáték,maradandóbb alkotás,többet ad. Mivel többet adhat.Egy vígjátékban mi keresnivalója lenne a drámai szálnak,a parádés színészmunkának meg komoly történetnek?Nem arra való.Ezért írtam,h nem fair az összehasonlításuk.sjd írta:Abban igaza van Bob-nak, hogy értékekben teljesen más a két kategória. Pl. az Avengersből kihozták a maximumot és ennek megfelelően tetszett is, de egy Batmannek a nyomába sem érhet.
Nekem olyan filmélményt egy vígjáték, agyatlan akciófilm sem tud adni, mint egy jó dráma. Ennek megfelelően differenciálom őket minőségben. Viszont mind1ik kategóriában lehet értékelni annak megfelelően, hogy a lehetőségekhez képest mit valósítottak meg.
Én már szinte megalázónak érezném bármelyik kedvenc filmemre nézve, ha az Amerikai pitével sorolnám egy szintre, attól függetlenül, hogy utóbbi mennyire jó vagy rossz(egyébként nekem annyira hűdenagyon nem tetszett), és ezzel szerintem Bob is így van. Ugyanakkor ettől még nem diszkriminálok téma alapján, egy vígjáték is lehet jó film, de én pl. a The Raid-et (ami egy teljesen ész nélküli akcióorgia) is 9essel értékeltem.
Tehát én inkább azt mondanám, hogy úgy meg lehet különböztetni a műfajokat, hogy mennyire értékesek, de ezek alapján még nem lesz az egyikbe vagy másikba tartozó mű jó/rossz film.
Pont ezért sem értem igazán az összevetéstBob_Marley írta:Ha már hasonlat akkor azt mondom inkább motorverseny, vagy autóverseny.
Van GP3, GP2 , Forma 1000 de mégis a csúcs a Forma 1.
Én úgy fogom fel persze adott film tetszik nem tetszik, de a csúcskategóriák azok a filmek amiket te is említettél miihii, még ha más a témakör is.Ezért is írtam a legdrasztikusabb példát a vígjáték kontra dráma.Te is írtad értékében, színészi játékban stb nem egy kanyar a kettő itt van a kutya elhantolva.Egyik leülsz röhögsz, de ettől még nem mondom egy jó filmnek, pedig szeretem a másik viszont igazi értéket tartalmaz és valóban jó film.
Túltárgyaltuk, de ezt szerettem volna tisztába tenni
Akkor itt van a kutya elhantolvaBob_Marley írta: (illetve én nem kategóriákban gondolkozok pl szeretem az Amerikai Pitét ellehet rajta röhögni, de közelében nincs egy komoly hangvételű filmnek s pl egy Esőember mindig előtte lesz, s jóval értékesebb is),
Legutóbbi esetben, Sötét lovagot gondoltam megnézem, miután a folytatás van napirenden, szerettem volna megtudni mit tud az a film, amelyik ekkora "hype-ot" közönséget vonz.Véleményemet próbáltam megindokolni, egyet értek sokszor ugyanazokat a köröket futjuk.Az oltári nagy baromság kifejezés ha már ki volt emelve, lehet erős megfogalmazás volt, egyáltalán nem provokálás volt a cél, de elnézést ha valakit ezzel megsértettem.A film nem győzött meg sajnos.S leírtam óriási túlzásnak és "képzelgésnek" tartom, hogy magas szintre helyezzük ezt a filmet, az oltári nagy baromság kifejezés is ennek nyomatékosítására szánt kifejezés volt.Illetve a saját véleményem ironikusabb megfogalmazása, a rengeteg megmagyarázhatatlan dologra utalva.ozsimiki írta:Csak én unom, hogy itt is, meg filmklubbos topikban is nap, mint nap azt kell olvasni (ok, kis túlzás, de szerintem nem telik el úgy 4 nap,hogy ne legyen téma újból és újból),hogy Bob mit utál,és miért? hónapokkal ezelőtt leírta,h ezt és azt a műfajt ezért és azért nem bírja. Rém unalmas,hogy attól fogva is mindig ez van napirenden. Neki se kellene minden általa nem szeretett film után beírni megint,h ez tulképp miért tré szerinte, meg, hogy egy vicc. + a másik félnek se kellene mindig győzködni,hogy márpedig ez akkor is jó. (jó magam is belementem egyszer ilyenbe...)
Leírta miket fog miért utálni, onnantól rég nem kellene törődnie azokkal a filmekkel, "nekünk" meg azzal,hogy ha mégis törődik vele, akkor meglepődjünk a véleményén...
Nem értem, hogy konkrétan miért most akadtál ki, szerintem a legutóbbi témázás egészen röviden és normálisan zajlott le. Régebben voltak oldalas viták is, de sztem azóta bőven konszolidálódott a helyzet. Azt meg nem tilthatod meg Bob-nak, hogy filmeket nézzen 4 naponta és írjon róluk, mint ahogy nekünk sem, hogy reagáljunk rá.ozsimiki írta:Csak én unom, hogy itt is, meg filmklubbos topikban is nap, mint nap azt kell olvasni (ok, kis túlzás, de szerintem nem telik el úgy 4 nap,hogy ne legyen téma újból és újból),hogy Bob mit utál,és miért?
Bele se gondolok, mert csak jobban sajnálom, hogy ez nem jöhetett létre.lui1698 írta:Amúgy abba belegondoltatok, hogy ha szegény Heath Ledger él, és mondjuk szerepel a filmben, akkor milyen atombomba lett volna a Bane-Joker duó?
az komoly lett volna. és belegondolva,ugye börtönbe került a TDK végén,szóval itt kiszabadította volna Bane...húú nem lett volna rossz az biztos.lui1698 írta:Amúgy abba belegondoltatok, hogy ha szegény Heath Ledger él, és mondjuk szerepel a filmben, akkor milyen atombomba lett volna a Bane-Joker duó?
lui1698 írta:
Mikor ugye Brúsz bekerül a börtönbe, mondja neki a csávó, hogy fizetnek neki azért, hogy életben tartsa. Na, aztán mi az anyámat kezd a pénzzel ott? Elmegy spárba dinnyéért? Ezt nem vágtam.
Hát nem tudom érdekes a tény, de a börtönökben szoktak lenni ilyen csere kereskedéses dolgok. Lehet fentről becsempésznek dolgokat aztán lent meg kereskednek vele.lui1698 írta: Ja és még egy valami ami nem volt egész világos:
Mikor ugye Brúsz bekerül a börtönbe, mondja neki a csávó, hogy fizetnek neki azért, hogy életben tartsa. Na, aztán mi az anyámat kezd a pénzzel ott? Elmegy spárba dinnyéért? Ezt nem vágtam.
megnézhetők, de simán érezhetők a szálak a részek között.lui1698 írta:Megvolnánk Batman-nel.
Írni nem írok most, mert másnapos vagyok, csak annyit, hogy jó film, de közel nem "tízpertíz".
A végén a rendőr gyerekből tényleg Robin lesz? Mert akkor az kész.
Feltűnt amúgy valakinek, hogy a 3 rész mennyire nem építkezik egymásra?
Pontosabban simán megnézhetők külön külön anélkül, hogy bármit is tudnánk az előzményekről.
Nálam 7.5 a film, 8-ason gondolkoztam, de annyit nem ér.
Mondjuk ebben a filmben nem úgy szerepelnek ezek az elemek,h az negatívan befolyásolják azt sztem. Ez egy képregény adaptáció,amiben elmaradhatatlanok ezek.A különböző Bat-cuccok mindig is spéci dolgok voltak,amik max a 007-esével vetekedhetnekBob_Marley írta:miihii leírta a hatásvadász szó jelentését az én szótáramban.Jelen esetben a felesleges robbanások, kocsi felborulások, a száguldozunk valami motoron, ami levált a kocsiról (ami ugye alapvető dolog s midnen kocsinál ez előfordul, hogy motorrá "változik") és egyéb olyan oda nem illő és "paranormális" jelenségek.Ezért is írtam baromság, valóban nem az én világom volt, végig néztem a hajós dolog a végén jó volt elgondolkodtató, csak hamar ráeszmélt az ember, hogy fiktív helyen gyakorlatilag a jót meg a rosszat megtestesítő harcol, ami lehetne 2 fapapucs is, mert kb annyi hitelessége volt Jokernek meg Batmannek is.....Így totál elvesztette nálam az értelmét a dolog, látványos film volt, de csak ismételni tudom magam nem az én világom.
Részemről egy 6/10 a film, de csak Morgan Freeman miatt, mert őt imádomHeath Ledger színészi játéka sokat dobott a filmen, az 10/10
Ez egy képregény alapján készült akciófilm. Ide akció, robbantás kell.Bob_Marley írta:miihii leírta a hatásvadász szó jelentését az én szótáramban.Jelen esetben a felesleges robbanások, kocsi felborulások, a száguldozunk valami motoron, ami levált a kocsiról (ami ugye alapvető dolog s midnen kocsinál ez előfordul, hogy motorrá "változik") és egyéb olyan oda nem illő és "paranormális" jelenségek.Ezért is írtam baromság, valóban nem az én világom volt, végig néztem a hajós dolog a végén jó volt elgondolkodtató, csak hamar ráeszmélt az ember, hogy fiktív helyen gyakorlatilag a jót meg a rosszat megtestesítő harcol, ami lehetne 2 fapapucs is, mert kb annyi hitelessége volt Jokernek meg Batmannek is.....Így totál elvesztette nálam az értelmét a dolog, látványos film volt, de csak ismételni tudom magam nem az én világom.
Részemről egy 6/10 a film, de csak Morgan Freeman miatt, mert őt imádomHeath Ledger színészi játéka sokat dobott a filmen, az 10/10
Azért Fincher-nek ott van egy Harcosok Klubja is, ami partiban van ezzel.Stalkyard írta:Nem is értem, eddig hogy maradhatott ki ez a remekmű, de az biztos, hogy Fincher összes további filmjét megnézem majd. Bár nem hiszem, hogy ezt valaha is sikerült volna felülmúlnia.