Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
miihii
KHAL

2012.07.29. 16:06:37

sjd írta:
miihii írta: Eleve veszett fejsze nyele azt a drámaiságot,színészi munkát keresni a TDK-ban,mint az említettekben,mivel teljesen eltérő műfaj,teljesen más stílusjegyekkel.
Mondjuk ha más nem, ez a kettő tuti megvan a TDK-ban és az új filmben is.
Az újat nem láttam még.
Oké,a TDK-ban megvolt Joker személyében a mesteri játék. Aztán passz. Ahogy olvasom az újban Bane SZEMjátéka parádés :lol: Míg pölö a Remény rabjaiban a főbb szereplőknek komolyabb előadást kíván meg a film,mint a Batman-ben.
Oké,drámaiság is megtalálható nyomokban,de mégsem erről szól (és egy comic-filmnek nem is erről kell szólnia),ezért sem rúghat ebben sem labdába A drámával/kkal.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Faust
Madridista

2012.07.29. 15:56:27

Fifti-fifti
(50/50, 2011)

Könnyed kis feelgood drama jó szereplőkkel (Seth Rogent nagyon bírom), jó dumákkal, némi mondanivalóval, feszültségmentesen és kellemes játékidővel. Korrekt, és komplett mozi, tetszett, barátnővel ideális.

7,5/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 15:35:09

miihii írta: Eleve veszett fejsze nyele azt a drámaiságot,színészi munkát keresni a TDK-ban,mint az említettekben,mivel teljesen eltérő műfaj,teljesen más stílusjegyekkel.
Mondjuk ha más nem, ez a kettő tuti megvan a TDK-ban és az új filmben is.

Egyébként szerintem Nolan filmjeivel az sokaknak a baja, hogy szvsz a lehető legkomplettebb alkotások a filmtörténelemben, ennek megfelelően viszont nem tökéletesek egyik aspektusukban sem. A karakterdrámától a humorig minden van bennük, de nyilván egyik sincs eléggé kihangsúlyozva ahhoz, hogy versenyre kelhessenek azokkal a filmekkel, amelyek egy-két ilyen pilléren állnak csak, de azokat maximálisan kidolgozzák.
Tele van az internet olyan kommentekkel, hogy "láttam már ennél jobb történetet"/"láttam már ennél jobb akciókat", na de hogy mindet egy filmben??
miihii
KHAL

2012.07.29. 15:21:47

sjd írta:Abban igaza van Bob-nak, hogy értékekben teljesen más a két kategória. Pl. az Avengersből kihozták a maximumot és ennek megfelelően tetszett is, de egy Batmannek a nyomába sem érhet.
Nekem olyan filmélményt egy vígjáték, agyatlan akciófilm sem tud adni, mint egy jó dráma. Ennek megfelelően differenciálom őket minőségben. Viszont mind1ik kategóriában lehet értékelni annak megfelelően, hogy a lehetőségekhez képest mit valósítottak meg.
Én már szinte megalázónak érezném bármelyik kedvenc filmemre nézve, ha az Amerikai pitével sorolnám egy szintre, attól függetlenül, hogy utóbbi mennyire jó vagy rossz(egyébként nekem annyira hűdenagyon nem tetszett), és ezzel szerintem Bob is így van. Ugyanakkor ettől még nem diszkriminálok téma alapján, egy vígjáték is lehet jó film, de én pl. a The Raid-et (ami egy teljesen ész nélküli akcióorgia) is 9essel értékeltem.
Tehát én inkább azt mondanám, hogy úgy meg lehet különböztetni a műfajokat, hogy mennyire értékesek, de ezek alapján még nem lesz az egyikbe vagy másikba tartozó mű jó/rossz film.
Abban teljesen egyetértettünk,h nyilvánvalóan nagyobb volumenű egy jó dráma,mint egy jó vígjáték,maradandóbb alkotás,többet ad. Mivel többet adhat.Egy vígjátékban mi keresnivalója lenne a drámai szálnak,a parádés színészmunkának meg komoly történetnek?Nem arra való.Ezért írtam,h nem fair az összehasonlításuk.
Amit te írsz,az más tészta,mert mindkettő egyazon kategória.Egy szavam nem lett volna,ha ilyen jellegű hasonlításról van szó,mint az Avengers vs Batman. De a Batmant azért lehúzni,mert sokkal kevesebbet adott,mint egy Rain man? Ez nem is volt elvárható,ezért nem volt érdemes megnézni,ha az etalon az Esőember meg a Remény rabjai és ahhoz viszonyítva értékelünk. Eleve veszett fejsze nyele azt a drámaiságot,színészi munkát keresni a TDK-ban,mint az említettekben,mivel teljesen eltérő műfaj,teljesen más stílusjegyekkel.Ezért írtam,h nem sok értelmét látom az ilyenek mérlegre állításának.

Írod,h megalázó lenne a Pitét egy szinten említeni akármelyik kedvenceddel. Tiszta sor. Az egy rohadt jó vígjáték,többszörnézős,mert tényleg király a maga műfajában. Viszont rengeteg filmet tudnék elé sorolni,amik fajsúlyosabbak.Viszont ezeket nem is hasonlítgatom és nem is húzom le a Pitét,mert nem adott annyi drámaiságot,mint a Remény rabjai.Mindkettő óriási film,a saját műfajában kimagaslik,mégsem lehet őket egy lapon említeni.

Na mindegy,asszem már sokkal többet beszéltünk róla,mint amennyit megér a téma :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 14:40:54

Abban igaza van Bob-nak, hogy értékekben teljesen más a két kategória. Pl. az Avengersből kihozták a maximumot és ennek megfelelően tetszett is, de egy Batmannek a nyomába sem érhet.
Nekem olyan filmélményt egy vígjáték, agyatlan akciófilm sem tud adni, mint egy jó dráma. Ennek megfelelően differenciálom őket minőségben. Viszont mind1ik kategóriában lehet értékelni annak megfelelően, hogy a lehetőségekhez képest mit valósítottak meg.
Én már szinte megalázónak érezném bármelyik kedvenc filmemre nézve, ha az Amerikai pitével sorolnám egy szintre, attól függetlenül, hogy utóbbi mennyire jó vagy rossz(egyébként nekem annyira hűdenagyon nem tetszett), és ezzel szerintem Bob is így van. Ugyanakkor ettől még nem diszkriminálok téma alapján, egy vígjáték is lehet jó film, de én pl. a The Raid-et (ami egy teljesen ész nélküli akcióorgia) is 9essel értékeltem.
Tehát én inkább azt mondanám, hogy úgy meg lehet különböztetni a műfajokat, hogy mennyire értékesek, de ezek alapján még nem lesz az egyikbe vagy másikba tartozó mű jó/rossz film.
miihii
KHAL

2012.07.29. 14:18:55

Bob_Marley írta:Ha már hasonlat akkor azt mondom inkább motorverseny, vagy autóverseny.
Van GP3, GP2 , Forma 1000 de mégis a csúcs a Forma 1.
Én úgy fogom fel persze adott film tetszik nem tetszik, de a csúcskategóriák azok a filmek amiket te is említettél miihii, még ha más a témakör is.Ezért is írtam a legdrasztikusabb példát a vígjáték kontra dráma.Te is írtad értékében, színészi játékban stb nem egy kanyar a kettő itt van a kutya elhantolva :D .Egyik leülsz röhögsz, de ettől még nem mondom egy jó filmnek, pedig szeretem a másik viszont igazi értéket tartalmaz és valóban jó film.
Túltárgyaltuk, de ezt szerettem volna tisztába tenni
Pont ezért sem értem igazán az összevetést :)
Megnézel egy vígjátékot,amin szétröhögöd magad,tehát a célját maradéktalanul elérte,de mégsem mondod,h jó film,mert nincsenek kimagasló színészi teljesítmények,nincs drámaisága,velős mondanivalója,stb...?
Persze,h nincs,mivel nem is ez a célja,nem ilyenre született.Tehát nem lehet egy kalap alá venni a két stílust,hanem a maga műfaján belül értékelni.Legalábbis sztem ;)
Na mindegy,tudattuk egymással az álláspontjainkat,közelebb nem kerültünk,de jól van ez így és pont :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 13:15:34

Ha már hasonlat akkor azt mondom inkább motorverseny, vagy autóverseny.
Van GP3, GP2 , Forma 1000 de mégis a csúcs a Forma 1.
Én úgy fogom fel persze adott film tetszik nem tetszik, de a csúcskategóriák azok a filmek amiket te is említettél miihii, még ha más a témakör is.Ezért is írtam a legdrasztikusabb példát a vígjáték kontra dráma.Te is írtad értékében, színészi játékban stb nem egy kanyar a kettő itt van a kutya elhantolva :D .Egyik leülsz röhögsz, de ettől még nem mondom egy jó filmnek, pedig szeretem a másik viszont igazi értéket tartalmaz és valóban jó film.
Túltárgyaltuk, de ezt szerettem volna tisztába tenni
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.07.29. 09:41:07

Bob_Marley írta: (illetve én nem kategóriákban gondolkozok pl szeretem az Amerikai Pitét ellehet rajta röhögni, de közelében nincs egy komoly hangvételű filmnek s pl egy Esőember mindig előtte lesz, s jóval értékesebb is),
Akkor itt van a kutya elhantolva :) Igazából pont ezért fogsz rengeteg olyan filmet lehúzni,amik a kategóriájukban kiemelkedők,mert összehasonlítod a filmtörténelem legnagyobbjaival.
Pedig hogyan lehetne pároztatni az Esőembert meg a Pitét? Semmi közös nincs és ha a komolyság,tartalom,színészi játék,vagy bármely fontos részt nézzük,akkor a kanyarban sincs a Pite. Uh ezek alapján simán ki lehet hozni,h az egy kalap kaksi,mert közel sem képvisel akkora értéket,mint a Rain man,pedig nem az,hanem egy,a vígjátékok között kiemelkedő alkotás.

Éppen ezért is írtam a TDK-ra a Remény rabjait alább,beletrafálva a hasonlítgatós témába.Nem nagyon lehet, "illik" a kettőt mérlegre állítani,mert teljesen más kategória,különbözőek az erényeik,közegük.
Kábé mintha vki azt mondja,h a BARCA-Almería meccs mekkora istenkirály volt,erre meg vki rávágja,h a Kaszparov-Lékó sakkparti sokkal jobb volt.Amik ugye nehezen állíthatók párba,pedig mindkettő sport :D (Tudom,hülye példa,de most így zúgó fejjel ennyire futotta :P )
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 03:15:11

ozsimiki írta:Csak én unom, hogy itt is, meg filmklubbos topikban is nap, mint nap azt kell olvasni (ok, kis túlzás, de szerintem nem telik el úgy 4 nap,hogy ne legyen téma újból és újból),hogy Bob mit utál,és miért? hónapokkal ezelőtt leírta,h ezt és azt a műfajt ezért és azért nem bírja. Rém unalmas,hogy attól fogva is mindig ez van napirenden. Neki se kellene minden általa nem szeretett film után beírni megint,h ez tulképp miért tré szerinte, meg, hogy egy vicc. + a másik félnek se kellene mindig győzködni,hogy márpedig ez akkor is jó. (jó magam is belementem egyszer ilyenbe...)

Leírta miket fog miért utálni, onnantól rég nem kellene törődnie azokkal a filmekkel, "nekünk" meg azzal,hogy ha mégis törődik vele, akkor meglepődjünk a véleményén...
Legutóbbi esetben, Sötét lovagot gondoltam megnézem, miután a folytatás van napirenden, szerettem volna megtudni mit tud az a film, amelyik ekkora "hype-ot" közönséget vonz.Véleményemet próbáltam megindokolni, egyet értek sokszor ugyanazokat a köröket futjuk.Az oltári nagy baromság kifejezés ha már ki volt emelve, lehet erős megfogalmazás volt, egyáltalán nem provokálás volt a cél, de elnézést ha valakit ezzel megsértettem.A film nem győzött meg sajnos.S leírtam óriási túlzásnak és "képzelgésnek" tartom, hogy magas szintre helyezzük ezt a filmet, az oltári nagy baromság kifejezés is ennek nyomatékosítására szánt kifejezés volt.Illetve a saját véleményem ironikusabb megfogalmazása, a rengeteg megmagyarázhatatlan dologra utalva.

Abban teljesen igazad van nem kellene mindig beírnom, hogy miért tré vagy miért nem tré, de egyszerűen ha olvasok valamit, s nem értek vele egyet "késztetésem" van, hogy arra reagáljak.Olyanokba soha nem szoktam írni, amihez lövésem sincs, s semmilyen infot nem tudok róla, pl Alien-t alapból nem néznék meg, nem is reagálok ha valaki ódákat zeng róla, nem ismerem nem tudom megcáfolni vagy megerősíteni.

Az alap "probléma" abban keresendő, hogy szubjektív álláspontok csapnak össze (illetve én nem kategóriákban gondolkozok pl szeretem az Amerikai Pitét ellehet rajta röhögni, de közelében nincs egy komoly hangvételű filmnek s pl egy Esőember mindig előtte lesz, s jóval értékesebb is), s tényleg igazad van, hogy feleslegesen megbeszéljük ugyanazt.De ismersz annyira, hogy ha valamivel nem értek egyet, vagyok olyan makacs, hogy 125ikre is leírom nem értek vele egyet, s leírom miért. :D

De a jövőben fogok erre figyelni, hogy toleránsabb legyek, de nem is ez a jó szó rá, csak kevésbé ne értsek egyet :D

Mibe mentünk bele, amiben megakartál győzni??? :D Nem mintha újra akarnám kezdeni, csak kíváncsi vagyok rá, mert nem emlékszem.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.28. 23:34:57

ozsimiki írta:Csak én unom, hogy itt is, meg filmklubbos topikban is nap, mint nap azt kell olvasni (ok, kis túlzás, de szerintem nem telik el úgy 4 nap,hogy ne legyen téma újból és újból),hogy Bob mit utál,és miért?
Nem értem, hogy konkrétan miért most akadtál ki, szerintem a legutóbbi témázás egészen röviden és normálisan zajlott le. Régebben voltak oldalas viták is, de sztem azóta bőven konszolidálódott a helyzet. Azt meg nem tilthatod meg Bob-nak, hogy filmeket nézzen 4 naponta és írjon róluk, mint ahogy nekünk sem, hogy reagáljunk rá.
Bár valóban lehet, hogy kevesebb vita lenne az ilyen "oltári nagy baromság" stílusú értékelések nélkül, amivel csak a fórum 90%-át provokálja.
Erről jut eszembe, meg kéne néznem újra a Donnie Darko-t. :lol:

Nem tiltok én semmit, leírtam a véleményem, ha nektek ez még nem unalmas, folytassátok. Miért pont most? Mert most néztem fel, de ugyanazokat a köröket futjátok vele,amit napok óta. Bocsesz.

A bár valóban kezdetű mondatoddal meg meggyőztél,h azért csak érted minek írtam. Nem is a viták súlyossága (mert nem azok) a zavaró, maga a témájának ismétlődése echte....Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.28. 22:57:19

Csak én unom, hogy itt is, meg filmklubbos topikban is nap, mint nap azt kell olvasni (ok, kis túlzás, de szerintem nem telik el úgy 4 nap,hogy ne legyen téma újból és újból),hogy Bob mit utál,és miért? hónapokkal ezelőtt leírta,h ezt és azt a műfajt ezért és azért nem bírja. Rém unalmas,hogy attól fogva is mindig ez van napirenden. Neki se kellene minden általa nem szeretett film után beírni megint,h ez tulképp miért tré szerinte, meg, hogy egy vicc. + a másik félnek se kellene mindig győzködni,hogy márpedig ez akkor is jó. (jó magam is belementem egyszer ilyenbe...)

Leírta miket fog miért utálni, onnantól rég nem kellene törődnie azokkal a filmekkel, "nekünk" meg azzal,hogy ha mégis törődik vele, akkor meglepődjünk a véleményén...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.28. 22:45:55

lui1698 írta:Amúgy abba belegondoltatok, hogy ha szegény Heath Ledger él, és mondjuk szerepel a filmben, akkor milyen atombomba lett volna a Bane-Joker duó?
Bele se gondolok, mert csak jobban sajnálom, hogy ez nem jöhetett létre.
De mondjuk nem is feltétlenül kellett volna szerepet szánni neki (legalábbis én különösebben nem látom helyét Jokernek Bane terveiben és elveiben, sztem a bohóc előbb lécelt volna le, minthogy beálljon a sorba), de egy ilyen Scarecrow-jellegű cameo feldobta volna biztosan a filmet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.28. 22:37:22

lui1698 írta:Amúgy abba belegondoltatok, hogy ha szegény Heath Ledger él, és mondjuk szerepel a filmben, akkor milyen atombomba lett volna a Bane-Joker duó?
az komoly lett volna. és belegondolva,ugye börtönbe került a TDK végén,szóval itt kiszabadította volna Bane...húú nem lett volna rossz az biztos. 8)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.28. 22:27:47

Amúgy abba belegondoltatok, hogy ha szegény Heath Ledger él, és mondjuk szerepel a filmben, akkor milyen atombomba lett volna a Bane-Joker duó?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.28. 16:00:03

Haver szerint Bane embere volt akinek életben kellett tartani Brúszt, és nem is volt igazi villalakó, csak azért hagyta ott, hogy ápolja.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.28. 13:30:26

lui1698 írta:
Mikor ugye Brúsz bekerül a börtönbe, mondja neki a csávó, hogy fizetnek neki azért, hogy életben tartsa. Na, aztán mi az anyámat kezd a pénzzel ott? Elmegy spárba dinnyéért? Ezt nem vágtam.

fizetni nem csak pénzzel lehet.
étel,ital,egyéb cikkek,vagy esetleg védelem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2012.07.28. 13:11:09

lui1698 írta: Ja és még egy valami ami nem volt egész világos:

Mikor ugye Brúsz bekerül a börtönbe, mondja neki a csávó, hogy fizetnek neki azért, hogy életben tartsa. Na, aztán mi az anyámat kezd a pénzzel ott? Elmegy spárba dinnyéért? Ezt nem vágtam.
Hát nem tudom érdekes a tény, de a börtönökben szoktak lenni ilyen csere kereskedéses dolgok. Lehet fentről becsempésznek dolgokat aztán lent meg kereskednek vele.
Börtönös filmekben lehet ilyet látni, de az is tény, hogy azok nem ilyen helyek. hmm... kitudja.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.28. 12:31:50

De annyira minimálisak azok a szálak, hogy teljesen lényegtelen, hogy valaki mondjuk a 3. rész előtt hallott-e bármit is Dentről.
Ugyan is elmondják, bevágnak jelenetek. Mindent megtudunk amiről esetleg lemaradhattunk.

Ami most hirtelen eszembe jut, és nem tudhatta az aki nem látta az előző kettőt, az a madárijesztő a bíróságon.

Ja és még egy valami ami nem volt egész világos:

Kép
REMY
Madridista

2012.07.28. 12:25:49

lui1698 írta:Megvolnánk Batman-nel.

Írni nem írok most, mert másnapos vagyok, csak annyit, hogy jó film, de közel nem "tízpertíz".

A végén a rendőr gyerekből tényleg Robin lesz? Mert akkor az kész.

Feltűnt amúgy valakinek, hogy a 3 rész mennyire nem építkezik egymásra?
Pontosabban simán megnézhetők külön külön anélkül, hogy bármit is tudnánk az előzményekről.

Nálam 7.5 a film, 8-ason gondolkoztam, de annyit nem ér.
megnézhetők, de simán érezhetők a szálak a részek között.
Amúgy meg pont, hogy a 3. rész kezdete kapcsolja össze a 2. résszel.
Harvey Dent
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.28. 11:21:37

Megvolnánk Batman-nel.

Írni nem írok most, mert másnapos vagyok, csak annyit, hogy jó film, de közel nem "tízpertíz".

A végén a rendőr gyerekből tényleg Robin lesz? Mert akkor az kész.

Feltűnt amúgy valakinek, hogy a 3 rész mennyire nem építkezik egymásra?
Pontosabban simán megnézhetők külön külön anélkül, hogy bármit is tudnánk az előzményekről.

Nálam 7.5 a film, 8-ason gondolkoztam, de annyit nem ér.
Kép
miihii
KHAL

2012.07.28. 10:22:25

Bob_Marley írta:miihii leírta a hatásvadász szó jelentését az én szótáramban.Jelen esetben a felesleges robbanások, kocsi felborulások, a száguldozunk valami motoron, ami levált a kocsiról (ami ugye alapvető dolog s midnen kocsinál ez előfordul, hogy motorrá "változik" :D) és egyéb olyan oda nem illő és "paranormális" jelenségek.Ezért is írtam baromság, valóban nem az én világom volt, végig néztem a hajós dolog a végén jó volt elgondolkodtató, csak hamar ráeszmélt az ember, hogy fiktív helyen gyakorlatilag a jót meg a rosszat megtestesítő harcol, ami lehetne 2 fapapucs is, mert kb annyi hitelessége volt Jokernek meg Batmannek is.....Így totál elvesztette nálam az értelmét a dolog, látványos film volt, de csak ismételni tudom magam nem az én világom.

Részemről egy 6/10 a film, de csak Morgan Freeman miatt, mert őt imádom :D Heath Ledger színészi játéka sokat dobott a filmen, az 10/10
Mondjuk ebben a filmben nem úgy szerepelnek ezek az elemek,h az negatívan befolyásolják azt sztem. Ez egy képregény adaptáció,amiben elmaradhatatlanok ezek.A különböző Bat-cuccok mindig is spéci dolgok voltak,amik max a 007-esével vetekedhetnek :) Viszont akármennyire is ez a Nolan értelmezés úm. emberibbé,realistábbá akarja tenni a Denevérembert,attól még teljesen nem rugaszkodhat el a maga világától.Tehát igenis kellenek a látványelemek,a sok robbanás,spéci eszközök és a hasonló cuccok.Ezek nem filmfokozó,hatásvadász dolgok (illetve nyilván azok,de szükségszerűek a műfajban), nem negatívumként jelenik meg,hanem a képregény feeling velejárói.

Tehát ezeket a filmeket a maga helyén kell értékelni,a comic filmek világának megfelelően.
Ennek megfelelően lehet rá adni egy 10-est is,mert az adaptációk közül valamennyire kilóg,mivel a látványelemei kiválóak,a színészi játék is jelentős szerepet kap (különösen Joker,ami félelmetes teljesítmény HL-től) és emellett a sztorinak is megvan a maga sajátossága,fordulatai. Ennél sokkal gagyibb megvalósítások jöttek már ki,akár csak az említett részelemeket tekintve,de összességében feltétlenül. Éppen ezért a kategóriájában simán lehet 10-es,még ha ez nem is azt jelenti,h egy Remény rabjai kategóriájú film.Ami szintén 10-es,de az meg a maga közegében.

De végülis elfogadom a jellemzésed,mert ízlések és pofonok ugye,valamint érezhető,h tényleg ez sem a te világod :D Evvan.
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.28. 08:35:02

Bob_Marley írta:miihii leírta a hatásvadász szó jelentését az én szótáramban.Jelen esetben a felesleges robbanások, kocsi felborulások, a száguldozunk valami motoron, ami levált a kocsiról (ami ugye alapvető dolog s midnen kocsinál ez előfordul, hogy motorrá "változik" :D) és egyéb olyan oda nem illő és "paranormális" jelenségek.Ezért is írtam baromság, valóban nem az én világom volt, végig néztem a hajós dolog a végén jó volt elgondolkodtató, csak hamar ráeszmélt az ember, hogy fiktív helyen gyakorlatilag a jót meg a rosszat megtestesítő harcol, ami lehetne 2 fapapucs is, mert kb annyi hitelessége volt Jokernek meg Batmannek is.....Így totál elvesztette nálam az értelmét a dolog, látványos film volt, de csak ismételni tudom magam nem az én világom.

Részemről egy 6/10 a film, de csak Morgan Freeman miatt, mert őt imádom :D Heath Ledger színészi játéka sokat dobott a filmen, az 10/10
Ez egy képregény alapján készült akciófilm. Ide akció, robbantás kell.
Mindegy, nem próbállak meggyőzni, elfogadom, hogy nem a Te világod.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.28. 04:10:22

miihii leírta a hatásvadász szó jelentését az én szótáramban.Jelen esetben a felesleges robbanások, kocsi felborulások, a száguldozunk valami motoron, ami levált a kocsiról (ami ugye alapvető dolog s midnen kocsinál ez előfordul, hogy motorrá "változik" :D) és egyéb olyan oda nem illő és "paranormális" jelenségek.Ezért is írtam baromság, valóban nem az én világom volt, végig néztem a hajós dolog a végén jó volt elgondolkodtató, csak hamar ráeszmélt az ember, hogy fiktív helyen gyakorlatilag a jót meg a rosszat megtestesítő harcol, ami lehetne 2 fapapucs is, mert kb annyi hitelessége volt Jokernek meg Batmannek is.....Így totál elvesztette nálam az értelmét a dolog, látványos film volt, de csak ismételni tudom magam nem az én világom.

Kép
Kép
Kép
carlos636
Barça B

2012.07.28. 00:05:11

Stalkyard írta:Nem is értem, eddig hogy maradhatott ki ez a remekmű, de az biztos, hogy Fincher összes további filmjét megnézem majd. Bár nem hiszem, hogy ezt valaha is sikerült volna felülmúlnia.
Azért Fincher-nek ott van egy Harcosok Klubja is, ami partiban van ezzel. :P
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.07.27. 23:49:59

He7edik

Hát ez valami kik..rt jó film volt. Mondjuk nyomasztónak nem volt olyan nyomasztó, mint amilyennek beharangozták, de az utolsó 10 perc bőségesen bepótolta. Nem sok befejezést láttam, ami ennyire drámai, nyomasztó és szinte felfoghatatlan.

Mikor kinyitotta a dobozt, akkor már tudtam, hogy mi lesz benne. De az meglepett, hogy Mills lelőtte a csávót. Bár így visszagondolva, nem illet volna a filmhez az a fajta befejezés.

A másik felejthetetlen jelenet az üldözés volt. Nem tudom, megmagyarázni, hogy miért, hiszen alapjában semmi különös nem volt benne, de mégis annyira hatott az emberre, hogy eszméletlen. Azt hiszem a filmben addig gyülemlő feszültség akkor csúcsosodott ki, ezért ütött ennyire piszkosul.

Nem is értem, eddig hogy maradhatott ki ez a remekmű, de az biztos, hogy Fincher összes további filmjét megnézem majd. Bár nem hiszem, hogy ezt valaha is sikerült volna felülmúlnia.

9,5/10
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stalkyard 2012.07.28. 00:08:16-kor.
Válasz küldése