Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.24. 15:32:58

Mellesleg egy kis közvélemény kutatás: Kinek mi volt eddig a legfelkavaróbb film? És miért éppen az? :wink:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 15:29:22

messideco írta:Jah, privát volt :S

http://www.imdb.com/user/ur21630960/wat ... iew=detail
kösz.

nincs rajta az a film amit valszeg ajánlani fogok a klubban, pedig rajta volt. nah most vagy megnézted, vagy kivetted a listáról :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.24. 15:27:03

Igazából már rég bekapcsolódtam volna a Batmen-es huza-vonába, csak hogy megmondjam az őszintét, nem volt eddig kedvem igazán írni semmit. Nálam a Kezdődik valamiért döcögősebb volt, persze, nyilván fel kellett vázolni a denevérember eredettörténetét, de sokkal jobban és pörgősebben is lehetett volna ezt tenni. A Begins ugyanis egy sor kapufa; kezdve a Madáríjesztővel egészen a film cselekményének unalmas felvázolásáig.

Azonban a Sötét lovagra Nolannak sikerült kiköszörülnie a csorbát, és valamit elképesztően jól eltalált a filmmel kapcsolatban. A rendezés és a forgatókönyv is tökéletes, a film nem cécózik fél perc alatt belevágni a lecsóba, már az első jelenetek egyikében megismerkedünk Jokerrel, aki igazából (Anton Chigurh mellett) a filmtörténelem egyik legfélelmetesebb fő gonosza nálam. Ne értsetek félre, nem Ledgert akarom az egekig magasztalni (noha megérdemelné) hanem sokkal inkább Joker karakterét, ami pont azért vérfagyasztó, mert elképesztően egyszerű. Nincs motivációja, nem befolyásolja a pénz vagy mások élete, sőt, konkrétan kitűzött ellenfele sincs, amíg Batman fel nem tűnik a vásznon. Számomra ez a struktúra és az erre felhúzott történet alkotja a film pozitív történeti-vázát, amely ugye a lezárással és a hajós jelenettel válik számomra tökéletessé. Mondhatjátok nekem, hogy popcorn mozi, mert beülök és nézem, de éppen ezért olyan fantasztikus. Bármennyire is egyszerűnek látszik a történet, vagy inkább a mondanivaló megértése, ahogy néhány kommentet olvasok nektek nem igazán sikerült. Szóval, a Sötét lovagban igazából ez a szép, mindkét filmréteg kedvelőit magához csábítja, és igazából már csak tőlünk függ, mit látunk bele a mondanivalójával kapcsolatban.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 15:13:03

Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 15:11:17

messideco írta:Azon már van vagy 400 film, de belinkelem :D

http://www.imdb.com/user/ur21630960/watchlist
erre nem ad ki semmit
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 15:03:42

Azon már van vagy 400 film, de belinkelem :D

http://www.imdb.com/user/ur21630960/watchlist
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 14:57:16

messideco írta: Semmi bajom amúgy a Batman-filmekkel, elmennek mint egy-egy átlagos film, de mikor ilyent hallok, hogy a történelem legjobb filmje? Hát egy kissé ilyen képet vágok...
akkor Te is olyan hülye vagy mint miihii vagy én, megnyugodtam :lol:

előd, linkeltél ide egy watchlistet vmikor, toljad már aztat' be megint, mert kinéztem rola egy jo filmet, de már nem emlékszem melyik volt az :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 14:46:19

Érdekes meglátás, látszik hogy értesz hozzá :)

Amúgy írhatsz pár gondolatot kedvenc filmjeidről, filmezési szokásaidról, kedvenc rendezőidről stb, nem fogunk haragudni rá :wink:

kurdt:
köszi a választ, kielégítő volt :D

Személyes véleményem
Engem egyáltalán nem kötnek le ezek a képregény-adaptációk. Egyszerű filmként tekintek rájuk, nem érzek semmi pluszt bennünk. Nincs meg az a varázs, amit sokan éreztek. Az ok egyszerű: sem az animek, sem pedig a képregények nem voltak gyerekkorom meghatározó cikkei. Valahogy átsiklottam fölöttük, esetleg a tv-ben egy-két momentumot elcsíptem, játékok, reklámok stb. által azonban közvetve ismertem a dolgokat.

A filmstúdiók egyik legkönnyebb és legkockázatmentesebb projektje az utóbbi években szerintem a képregények filmre történő átvitele. Az érdeklődés és ezáltal a hatalmas bevétel garantált, ők pedig nagyon kihasználják ezt.

Semmi bajom amúgy a Batman-filmekkel, elmennek mint egy-egy átlagos film, de mikor ilyent hallok, hogy a történelem legjobb filmje? Hát egy kissé ilyen képet vágok...
Kép
Asys
Entrenador del Barça

2012.07.24. 14:07:49

Ehhez a Batman témához én is hozzászólok. Elöljáróban annyit, a Három manó (Abrafax-on) kívül életemben képregényt nem olvastam, a Sötét lovagot 3 évvel a megjelenés után láttam csak tavaly ősszel.

Mégis azt kell mondjam, hogy eddig ez volt a legjobb film az összképet nézve amit valaha láttam, márpedig elég sok alkotást néztem már meg.
Miért írom ezt?

Láttam a Batman keződiket, nagyon untam, ezért is ódzkodtam sokági, hogy megnézzem a "folytatást". Ezért én csak a Sötét lovagról beszélnék és itt szállnék vitába visca el barcával:

"pontosítok. TÖRTÉNET szempontjából tucatfilm. az meg hogy közhelyes, nem lehet vele vitatkozni, mert igaz. ez sajnos minden képregény adaptáció velejárója. és lényegében arra voltam kiváncsi h TARTALMILAG mi teszi annyira különlegessé."

Egy képregény adaptáció, ez tény, de tartalmilag nagyon is különbözik a többi hasonló adaptációtól, a történet mondanivalója szerintem egyedülálló:

A "Jó és Rossz örök harca" ebben a filmben nem jelenik meg! Joker nem a rossz megtestesítője, hanem a társadalom torz tükre ahogy egyben Batman sem a jóé, ő csak egy ideál.
Nagyon mély erkölcsi és társadalmi kérdéseket feszegetnek végig, Batman nem következmény etikával igazolja tetteit (nem az érdekli, hogy cselekedetei jó eredményekkel járnak e, csak, hogy az adott pillanatban mit tart helyesnek) hanem egy kevert kötelesség és erény etika nevében cselekszik. Ő testesíti meg a társadalom jelentős részének elvárásait.

A film alapkérdése azonban az, hogy a társadalom közelebb áll e Joker archetípusához? Utóbbi az egész film folyamán ezt akarja (saját énjét) az emberekből a felszínre hozni bizonyítani, hogy a normák csak elfedik igazi valónkat. A kulcs az igazságosság fogalma, ami társadalmi viszonyok rendszerén belül egyáltalán nem tűnik igazságosnak, mert nem ad az egyénnek egyenlő lehetőséget, ellenben az anarchia a mindenki harca mindenkivel (Thomas Hobbes), Joker szerint igazságot szolgáltat, mert a természetben a gyenge a kevésbé ügyes elpusztul.

A film zárójelenete a legfontosabb, a két hajó utasai nem robbantották fel a másik hajót. Akarva vagy akaratlanul Nolan az élni akarás kudarcát mutatta be, noha Batman Joker előtt magasztalja tettüket... hogy valójában a jóság győzött...
Mert láttuk közben mi történt: az egyik hajón a tömeg névtelenül megszavazta a robbantást, de ahhoz már gyávák voltak, hogy akaratukat tettekre váltsák, a másik hajón meg a benga néger kidobta az ablakon, ez csak menekülés volt a döntés elől, ez a két jelenet tükrözte leginkább a társadalom igazi arcát. Joker tévedett, az ősösztönök nem törtek a felszínre az emberekben, Batman győzött, de ez egyben baljós végkicsengése is a filmnek, mert aki a mélyére néz, látja, hogy milyen áron győzedelmeskedett! Az életösztön önmegtagadása ütközött ki végül bennük.

Ennél mélyebb mondanivaló nem kell filmnek szerintem. Nem hinném, hogy a következő rész képes lesz felülmúlni, de kíváncsian várom :)
kurdt
Megmentő :)

2012.07.24. 13:22:49

messideco írta:Hát:

1. Mi a véleményed általánosan róluk? (Az sem baj, ha 1-2 példát kiragadsz)
2. Mi a véleményed a Bosszuállókat kísérő/t óriási hyperől?
3. Nolan Batman-szériája?
1. Bírok egy pár képregényfilmet. Toronymagasan a kedvencem a '89-es Batman (ez gondolom nem újdonság neked se). Richard Donner Superman-filmjei is jók (azaz az első és a másodiknak a 2006-os cutja*). Raimi első Pókemberére jóindulattal rá lehet mondani, hogy ígéretes, a második alig rosszabb, a harmadik nézhetetlen, pedig Venomot amúgy bírom.

* Richard Donner rendezte az első Supermant. A másodikat is ő kezdte el, de mindenféle nézeteltérésbe keveredett a producerekkel, akik féltávnál lecserélték őt a Három testőr-, illetve a Beatles-filmeket jegyző Richard Lesterre.
Négy Halálos fegyverrel meg miegymással később azonban Donner elérte, hogy a Superman II-ből legyen egy "Richard Donner cut" is. Mindkét verzió jó igazából.

2. Bosszuállókat még nem láttam. Biztos meg fogom nézni, de nekem ez az egész véresen komolyan vett "Superhero-ensemble"-koncepció annyira abszurd, hogy nem tudom elképzelni, hogy tényleg jó legyen a film.

3. Nolan és Batman:
A Batman & Robin után óriási felüdülés volt egy nézhető Batman-film. Másodjára nézve azonban már nem volt rám túl nagy hatással és a gonoszok is bénák voltak. A Dark Knightról pont tegnap írtam le, hogy elsőre (és másodikra, és harmadikra...) imádtam, de a végére már annyiszor láttam, hogy feltűntek egyes hiányosságok.
De kíváncsian várom a konklúziót. Még az is lehet, hogy vasárnap nyomok 18 euróért egy triple feature-t... 8)

Amúgy a legnagyobb bajom a Nolan-féle Batman-reboottal az, ami a James Bond-reboottal is. Már nem a régi, túlságosan is realista akar lenni. Ez nem lenne feltétlen baj, de így veszett el a Madárijesztő figurából (és Kétarcból is) az alapvető coolság, ami pl. a rajzfilmben jelen van, így lett ocsmány Gotham City és a Batmobile és így kerültek ki a képből olyan gonoszok, mint Pigvin vagy Riddler.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 13:05:00

Hát:

1. Mi a véleményed általánosan róluk? (Az sem baj, ha 1-2 példát kiragadsz)
2. Mi a véleményed a Bosszuállókat kísérő/t óriási hyperől?
3. Nolan Batman-szériája?
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.07.24. 12:54:33

messideco írta:Remélem ha kurdt is erre jár akkor kifejti a véleményét a képregény-adaptációkról, engem érdekelne :)
Konkrétumok nélkül nehéz. Kérdezz, felelek. :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 12:35:47

Remélem ha kurdt is erre jár akkor kifejti a véleményét a képregény-adaptációkról, engem érdekelne :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 00:32:26

dani,

nézd, ez számomra ugyanaz mint a keresztapa. ha nem érzed át mekkora arc az öreg, akkor te hülye vagy és ne nézzél filmeket. márpedig én nem éreztem át mekkora arc az öreg. egy 3 órás unalmas, vontatott szappanopera az egész. és kész. egyszerűen ezt érzem.

persze tisztában vagyok azzal h itt is, meg a batmannél is tkp én uszok szemben az árral, hisz elég csak megnézni az imdb toplistát, meg a filmek pontszámait.

gondolom neked is van egy jo pár olyan film, ahol fordítva játszanánk le a menetet, győzködhetnélek nap estig arrol h XY mekkora film, te akkor sem látnád benne azt mint én. ez a szép az egészben.

írtad, hogy:

"Kihagysz két jelenetet nem dől össze a világ? Szerinted ennek a filmnek ennyire egyszerű és egyértelmű történetvezetése volt?"

igen. ha nem vagy hulye, akkor 99% hogy érted mi miért történik a filmben, még akkor is ha kétszer kimész közben sörért.

szemellenzős fikázásról pedig szó sincsen, mindössze én nem tartom akkora filmtörténeti alkotásnak mint teszik azt sokan mások. továbbra is tartom hogy egy jó képregény adaptáció (iron man, poember és hasonlóaknál jobb) de semmi több.

szerk:

anélkül h miihiit bántanám, teljesen jol leírta azon véleményemet hogyan is áll hozzá egy "átlag" filmnéző a batmanhez: azért ül be rá a moziba mert egy látványos, jól kivitelezett akciófilm, ami egyszerű mint a szög. azt meg remélem Te sem gondolod komolyan h a karakterdráma, a lehengerlő cselekményvezetés, meg a millió zseniális apró szösszenet miatt kapott volna ez a film sokaktól 10 pontot (látod Te pl egy üdiítő kivétel vagy ilyen szempontból :wink: )

szerk 2:

visszaolvasva még egy-két dolog

"Arra meg nem tudok mi mondani, hogy beírod, h "közhelyes és tucatfilm" és mondjak már pár dolgot, hogy mi a jó benne."

pontosítok. TÖRTÉNET szempontjából tucatfilm. az meg hogy közhelyes, nem lehet vele vitatkozni, mert igaz. ez sajnos minden képregény adaptáció velejárója. és lényegében arra voltam kiváncsi h TARTALMILAG mi teszi annyira különlegessé.

100ból 99 ember szajkózza azt, amit én, és csak Te látsz át a szitán, hogy ez egy tartalmatlan kliséhalmaz.

erre most őszintén mit írjak? a keresztapával már eljátszottam egyszer ezt, a véleményem miatt ott is én jöttem ki hülyének és ki akartak tiltani...

azt meg remélem h csak dühödben írtad h kételkedsz abban h láttam e a filmet. nagyon remélem h nem feltételezel rólam ilyet.

és gotham city akkor is a mocsok városa

:D
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2012.07.24. 00:29:56

S.Agüero írta:
Amúgy mostanában sok jót hallok erről a Project X-ről, tényleg olyan jó film?
Bocs, ha már leírtátok, nem olvastam vissza. :)
Hozza a szokásos Todd Phillips színvonalat. (Másnaposok, Terhes Társaság) Szóval baromság, de jó. Az egyetlen hátránya, hogy kézikamerás az egész film, de így talán még jobban élvezhető.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
miihii
KHAL

2012.07.24. 00:15:14

sjd írta: Igen, Nolan filmjei közül a legsemmitmondóbb. DE! Ettől még így is jobb, mint filmek 90%-a, de NOLAN FILMJEI KÖZÜL az egyik legmainstream-ebb, leginkább popcornmozi, legkommerszebb alkotás, ahogyan Bob is leírta.
Nem vagyok nagy filmesztéta,de ezzel a legmesszebb menőkig nem értek egyet.Még Nolan filmek között sem.

A Batman-ekre ha beülsz,végignézed,elmajszolod a popcornod,kijössz és elmondhatod,h hű de jó akciófilm volt.De ennél nem sokkal többet.Erre pontosan passzol a popcornmozi jelző,mivel csak nézed és nem kell nagyon matekozni rajta,h mi fog történni meg merre halad a sztori.MAinstream is,mivel keveseknek nem jön be a Batman karakter,így nagyot rontani nem lehet vele,mindenkinek tetszeni fog (többé-kevésbé).

Az Eredet az egyik (ha nem a) legelgondolkodtatóbb,odafigyelést igénylő,kommersznek egyáltalán nem nevezhető filmje.
Végig oda kell figyelni,h tudd követni a sztorit és ha fáradtan nézed,akkor nem is biztos,h érteni fogod.Nem véletlenül voltak a nagy megbeszélések erről a filmről,h akkor most ki mit is szűrt le,meg akkor mi mit is jelentett és hogyisvoltezmegaz. Többeknek pölö pont ezért sem jött be annyira,mert nem igazán értették a sztorit,vagy egy részét legalábbis. Ez meg már magában kizárja a kommersz jelzőt,meg a mainstream vonalat.Tehát nem egy egyszerű beülök és bámulok kifelé a fejemből,nézve a csihipuhit meg a szép színeket (by Kash :lol: ),hanem ennél sokkal többet kíván meg a nézőjétől.

Aztán mondjuk a Prestige.Remek film,imádom,de ezen sem kell nagyon ott lenni fejben,tehát közelebb áll a popcornmozihoz,mint az Eredet.

Tovább nem is részletezem,inkább csak a jellemzőket írom le,h nekem mi az ismérve.
Popcornmozi: egyértelmű történet,látványos képi világ és/vagy rengeteg csihipuhi.Könnyed,laza szórakozás,nulla agyleterheléssel. (Lásd Transformers) A célközönsége 9-99 éves korig,mivel könnyen érthető,nem kizárva semmilyen réteget. (Oké,az Eredethez sem kell 3 diploma,de azért annak a szálába azért kapaszkodni kell,h felfogd a történetet.) És mint ilyen,abszolút kommersz,mivel semmilyen téren nem ad egyediséget,hanem pont a "sivár" megvalósítás miatt közérthető,befogadható bárkinek. Egy egysejtű is megérti a filmet,mert lényegében nincs mit megérteni,csak nézni kell és kikapcsolódni.

Tovább nem húzom,a lényeg az,h az Eredet a Nolan filmek között is a legkevésbé kommerszek egyike szerintem. Pont a bonyolult cselekménye,vonalvezetése miatt.Legalábbis a többi filmjénél bonyolultabb,az tuti,de a legtöbbnél egészen biztos.
A maga nemében mindnek megvan a mondanivalója,tartalma,töltete,de pölö a Batman-eknél sztem sokkal kézenfekvőbben van előadva.Plusz nyilván mivel bővebb előélete is van ezeknek,tudja mindenki,h mi a szitu.

JAh,és mondom ezt úgy,h nagyon bírom Nolan filmjeit,a TDK-tól pedig dobtam egy hátast,már nem egyszer láttam,mert óriási film (részemről is Joker eredeti hangja a kötelezőbb ;) ).De ettől még lényegében popcornmozi :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.24. 00:00:28

visca el barca írta: - az eredet semmitmondó?
- az eredet popcorn mozi?
Ennél jobban már komolyan nem tudom elmagyarázni (a melléknév középfokot meg remélem tudod értelmezni):
sjd írta: NOLAN FILMJEI KÖZÜL az egyik legmainstream-ebb, leginkább popcornmozi, legkommerszebb alkotás
NEM MAINSTREAM, NEM SEMMITMONDÓ, NEM POPCORNMOZI, de Nolan többi filmjéhez képest igenis az. Telezsúfolták látványelemekkel és akcióval, és Cobb-on kívül gyakorlatilag csak töltelékkarakterek vannak a filmben.
Egyébként ambivalensen állok az ehhez a filmhez, mert egyrészt számomra megtestesíti a tökéletes alkotást, amiben minden megtalálható a lélegzetelállító látványtól a zseniálisan felépített karakterdrámáig, ugyanakkor kicsit hiányoznak belőle azok a dolgok, amik egy Memento-ban, Mr. Nobodyban, egy Aronofsky-filmben megvannak.
visca el barca írta:ezzel szemben a batmanhez leülsz, gonosz vs. jó, ha kihagysz két jelenetet nem dől össze a világ. persze amugy meg elismerem h joker oriasi volt (nicolson akkor is jobb :D), de azért ne essünk át a ló tuloldalára attól h van benne pár erős párbeszéd (korhazos jelenet pl amit említettél), ne adjuk el ugy a filmet mint vmi történet és karaterdráma mintapéldányát.
Most komoly kétségeim támadtak, hogy tényleg láttad-e a filmet? Kihagysz két jelenetet nem dől össze a világ? Szerinted ennek a filmnek ennyire egyszerű és egyértelmű történetvezetése volt?
Arra meg nem tudok mi mondani, hogy beírod, h "közhelyes és tucatfilm" és mondjak már pár dolgot, hogy mi a jó benne. Leírom, erre "hát ez tényleg jó volt, de akkor semmi más jó nincs benne". Van egy olyan érzésem, hogy még ha a percről-percre elemezném is a filmet, hogy mi tetszik benne, akkor meg arra lyukadnánk ki a végén, hogy "ez mind tényleg jó, de a stáblistát elszúrták"
Én tényleg úgy érzem, hogy nem lehet holmi varázstrükkökkel elkábítani, nem tartom magam olyannak, aki a történet nélküli CGI-parádékra élvez. Nem volt két napja, hogy a legmesszemenőkig kardoskodtam az egykaptafa képregényadaptációk ellen. Ha azt mondom, hogy egy film hatással volt rám, annak oka is van. Viszont ezzel a szemellenzős fikázással már nem tudok mit kezdeni. Nem tudom most, hogy azért van, mert nem olyan, mint a képregény, amit gyerekkorodban olvastál, vagy tényleg nem láttad, mert egyszerűen nincs olyan, hogy mindenhol 100ból 99 ember szajkózza azt, amit én, és csak Te látsz át a szitán, hogy ez egy tartalmatlan kliséhalmaz.
Ezt tudom ajánlani okulásként:
http://www.youtube.com/watch?v=2N90LQIKy8E
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.23. 23:59:00

visca el barca írta:
az indexes cikket észre s vettem, de tul hosszú... :lol: bob, ha két mondatban összefoglalnád... köszi :lol:
Olyan szépen meg van írva, hogy inkább idemásolom a fontosabb részeket:

a filmeknél már összetettebb a helyzet Magyarországon: a legtöbb film jogtulajdonosa maga a film producere, ő az, aki dönthet a filmek úgynevezett vod-jogáról (video on demand), vagyis arról, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a videó- és hanganyagokat vagy filmeket egy központi adatbankba, mint a YouTube, fel és le lehessen tölteni.

Ami az1989 előtt készült filmeket illeti, azokat a Filmjus mellett a Filmarchívumot is magába foglaló Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MANDA), illetve a Médiaszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vetetheti le, de még ezek az intézmények is csak filmenként külön űrlappal tudják ezt megtenni.
A MANDÁ-ban egy külön munkatárs foglalkozik a filmek leszedésével, neki eddig két hónap alatt húsz filmet sikerült eltávolíttatnia. A Filmjus arról tájékoztatta az Indexet, hogy „eddig 147 esetben sikerült jogsértően feltöltött tartalmakat eltávolíttatnunk a YouTube-ról".

Kb ennyi a lényeg, producerek kérvényeztethetik, de nem nagyon teszik ez a 89 után készült filmekre vonatkozik, előtte meg a 2 szervezet teheti meg, s meg is teszi olykor, de igazából a lényeg, hogy nem nagyon foglalkozik ezzel senki.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.23. 23:58:39

18Barca99 írta: oké megpróbálom mi ez a program eddig nem ismertem, köszi a segítséget, ha esetleg valamit bénázok akkor írhatok egy pü.-t? :roll:
persze de nem ördöngősség. megnyitod a feliratot - jobbklikk bármlyik sorra - timings - set delay, és ott értelemszerűen ha időben előrrébb akarod a feliratot +, ha visszább akkor -
és akkor az egész feliratot átidőzíti annyival amennyivel akarod. csak a végén mentsd el
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.07.23. 23:59:43-kor.
Kép
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.23. 23:45:11

visca el barca írta:
18Barca99 írta:Üdv srácok. Segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy ha olyan problémám van hogy késik vagy siet a hangom a filmhez képest akkor azt hol tudom beállítani, mert hallottam róla hogy be lehet valahogy csak nem tudom hogy és melyik lejátszóval. A mentalistát szeretném végignézni de mivel a felirat valamelyik részben 5-6 mp-t késik vagy siet(mikor hogy..) lehetetlen nézni. Valaki tudna segíteni? :(
jobban jársz ha subtitleworkshoppal inkább a feliratot időzíted előre/hátra amerre kell. nem bonyolult program, két kattintás.
oké megpróbálom mi ez a program eddig nem ismertem, köszi a segítséget, ha esetleg valamit bénázok akkor írhatok egy pü.-t? :roll:
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.23. 23:41:24

18Barca99 írta:Üdv srácok. Segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy ha olyan problémám van hogy késik vagy siet a hangom a filmhez képest akkor azt hol tudom beállítani, mert hallottam róla hogy be lehet valahogy csak nem tudom hogy és melyik lejátszóval. A mentalistát szeretném végignézni de mivel a felirat valamelyik részben 5-6 mp-t késik vagy siet(mikor hogy..) lehetetlen nézni. Valaki tudna segíteni? :(
jobban jársz ha subtitleworkshoppal inkább a feliratot időzíted előre/hátra amerre kell. nem bonyolult program, két kattintás.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.23. 23:39:08

sjd írta:A mondat az első feléig teljesen rendben van. Igen, Nolan filmjei közül a legsemmitmondóbb. DE! Ettől még így is jobb, mint filmek 90%-a, de NOLAN FILMJEI KÖZÜL az egyik legmainstream-ebb, leginkább popcornmozi, legkommerszebb alkotás, ahogyan Bob is leírta.
sztem ma már nem fogjuk egymást megérteni :D

- az eredet semmitmondó? hát ne haragudj, de sokkal több töltet van benne mint a batmanben... mi az álom, mi a valóság, hol a kettő között a határ, mit bír az emberi lélek, a mult feldolgozása blablablabla írhatnám nyugodtan reggelig.

- az eredet popcorn mozi? mi az a popcorn mozi? sztem az, amire csak ugy tesséklássék beül az ember egy fáradt nap után, hogy kikapcsolódjon. nálam az a popcorn mozi, amit csak nézek, és nem kell gondolkodnom h értsem, célja h kikapcsoljon. egyszerű mint egy tányér nokedli. másnaposok, die hard 4, vagy éppen a batman. de mondhatnám a pókembert, vagy a csillámporos vámpír gyerek történetét tökmind1. popcorn mozi után az emberek többsége nem áll le gondolkodni meg elmélkedni a filmről, hogy megfejtse miről szól. gondolom olvasol egy csomó fórumot... hány millió ember értetlenkedett az eredet után hogy nem érti? nem hiába készült hozzá legalabb egy tucat magyarázó ábra. egy nagyon is jól felépített, és egyedi történet, ahol ha az ember kimegy a wc-re kakkantani egyet, mire visszaér már nem tudja merre hány óra. ezzel szemben a batmanhez leülsz, gonosz vs. jó, ha kihagysz két jelenetet nem dől össze a világ. persze amugy meg elismerem h joker oriasi volt (nicolson akkor is jobb :D), de azért ne essünk át a ló tuloldalára attól h van benne pár erős párbeszéd (korhazos jelenet pl amit említettél), ne adjuk el ugy a filmet mint vmi történet és karaterdráma mintapéldányát.

(és megjegyzem nálam az eredet sem szerepel a top 100 filmem között)

(és ha már a legsemmitmondóbb nolan filmet keressük, legyen az álmatlanság, mert az aztán tényles nem sok érdekességet tartalmaz)
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.23. 23:31:55

Nagy témázás közepette:

Nem akarunk egy szavazást kiírni, mint ami a Madridistán van, h fel lennének sorolva a film kategóriák, és, h ki melyiket kedveli a legjobban?

Amúgy mostanában sok jót hallok erről a Project X-ről, tényleg olyan jó film?
Bocs, ha már leírtátok, nem olvastam vissza. :)
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.23. 23:30:01

Üdv srácok. Segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy ha olyan problémám van hogy késik vagy siet a hangom a filmhez képest akkor azt hol tudom beállítani, mert hallottam róla hogy be lehet valahogy csak nem tudom hogy és melyik lejátszóval. A mentalistát szeretném végignézni de mivel a felirat valamelyik részben 5-6 mp-t késik vagy siet(mikor hogy..) lehetetlen nézni. Valaki tudna segíteni? :(
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.23. 23:23:30

visca el barca írta:
- batman. leírod nekem h mi olyan különleges a tartalmában? van a jó aki elkötelezte magát a gonosz ellen. tettek az egész mögé egy sablon történetet, h jaj apámat meg anyámat megölték a gonoszak és most kötelességem írtani a bűnözést. van benne minden köhely, jó rendőr, rossz rendőr, hülye szerelmi szál. tucat történet.
Ez egy képregényből készült film. így persze hogy tartalmazza ezeket a kliséket,valamilyen szinten mindegyik szuperhősfilm egyazon elemekből épül fel.
Egy ilyen megalkotásánál az a kérdés,hogy tud e a rendező valami egyedit belevinni. Nolan tudott,ez teljesen nyilvánvaló. Ezért várom az új Supermant is,látva az új teaser trailert,eléggé odavágós hangulata van,látszik Nolan keze rajta.
A TDK azért sokkal inkább elgondolkoztató,mint más szuperhősfilmek,eleve a hangulata elszeparálja. Ugye az Avengersben a zúzáson volt a lényeg, a TDK-ban,meg az egész Batman-trilogy-ban Bruce Wayne karakterének fejlődésén van a hangsúly.

Nyilván nem kell Eredet szinten kezelni,nem egy műfaj a kettő,de mindkettő zseniális alkotás,nálam TOP5-be benne van mindkettő.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése