sjd írta: Igen, Nolan filmjei közül a legsemmitmondóbb. DE! Ettől még így is jobb, mint filmek 90%-a, de NOLAN FILMJEI KÖZÜL az egyik legmainstream-ebb, leginkább popcornmozi, legkommerszebb alkotás, ahogyan Bob is leírta.
Nem vagyok nagy filmesztéta,de ezzel a legmesszebb menőkig nem értek egyet.Még Nolan filmek között sem.
A Batman-ekre ha beülsz,végignézed,elmajszolod a popcornod,kijössz és elmondhatod,h hű de jó akciófilm volt.De ennél nem sokkal többet.Erre pontosan passzol a popcornmozi jelző,mivel csak nézed és nem kell nagyon matekozni rajta,h mi fog történni meg merre halad a sztori.MAinstream is,mivel keveseknek nem jön be a Batman karakter,így nagyot rontani nem lehet vele,mindenkinek tetszeni fog (többé-kevésbé).
Az Eredet az egyik (ha nem a) legelgondolkodtatóbb,odafigyelést igénylő,kommersznek egyáltalán nem nevezhető filmje.
Végig oda kell figyelni,h tudd követni a sztorit és ha fáradtan nézed,akkor nem is biztos,h érteni fogod.Nem véletlenül voltak a nagy megbeszélések erről a filmről,h akkor most ki mit is szűrt le,meg akkor mi mit is jelentett és hogyisvoltezmegaz. Többeknek pölö pont ezért sem jött be annyira,mert nem igazán értették a sztorit,vagy egy részét legalábbis. Ez meg már magában kizárja a kommersz jelzőt,meg a mainstream vonalat.Tehát nem egy egyszerű beülök és bámulok kifelé a fejemből,nézve a csihipuhit meg a szép színeket (by Kash

),hanem ennél sokkal többet kíván meg a nézőjétől.
Aztán mondjuk a Prestige.Remek film,imádom,de ezen sem kell nagyon ott lenni fejben,tehát közelebb áll a popcornmozihoz,mint az Eredet.
Tovább nem is részletezem,inkább csak a jellemzőket írom le,h nekem mi az ismérve.
Popcornmozi: egyértelmű történet,látványos képi világ és/vagy rengeteg csihipuhi.Könnyed,laza szórakozás,nulla agyleterheléssel. (Lásd Transformers) A célközönsége 9-99 éves korig,mivel könnyen érthető,nem kizárva semmilyen réteget. (Oké,az Eredethez sem kell 3 diploma,de azért annak a szálába azért kapaszkodni kell,h felfogd a történetet.) És mint ilyen,abszolút kommersz,mivel semmilyen téren nem ad egyediséget,hanem pont a "sivár" megvalósítás miatt közérthető,befogadható bárkinek. Egy egysejtű is megérti a filmet,mert lényegében nincs mit megérteni,csak nézni kell és kikapcsolódni.
Tovább nem húzom,a lényeg az,h az Eredet a Nolan filmek között is a legkevésbé kommerszek egyike szerintem. Pont a bonyolult cselekménye,vonalvezetése miatt.Legalábbis a többi filmjénél bonyolultabb,az tuti,de a legtöbbnél egészen biztos.
A maga nemében mindnek megvan a mondanivalója,tartalma,töltete,de pölö a Batman-eknél sztem sokkal kézenfekvőbben van előadva.Plusz nyilván mivel bővebb előélete is van ezeknek,tudja mindenki,h mi a szitu.
JAh,és mondom ezt úgy,h nagyon bírom Nolan filmjeit,a TDK-tól pedig dobtam egy hátast,már nem egyszer láttam,mert óriási film (részemről is Joker eredeti hangja a kötelezőbb

).De ettől még lényegében popcornmozi