Varatrix írta:Nekem pont az a kedvencem az egészben hogy Batmant kiragatták a mesevilágból és valóságossá tették. 21. századivá alakították, hogy életszerűbb legyen így jobban tudunk azonosulni vele is meg a filmel is.
persze én ezt teljesen értem és elfogadom
kiskoromban nagyon sokat képregényeztem, azért vagyok oda ezekért a filmekért, bár megvallom, batmant nem nagyon olvastam, az nem volt annyira menő.
még 1x mondom nekem, a filmmel semmi bajom, de főleg a második rész, az már nagyon nem batman.
ha baleről leveszed a ruhát, meg jokerreől lemosod a festéket és más névvel játszanak, erről a filmről a kutya nem mondja meg h batman. a kezdődiknek még volt vmi batman feelingje, de a második már résznek semmi. gotham city nem így néz ki, a karakterek nem így viselkednek, az egésznek semmi köze az eredeti témához. ez egy jó akciófilm eladva batmannel.
emlékszem egy nagyon-nagyon régi batman számra (német nyelvű, még németországban olvastam 1995 környékén) ott sokkal jobban meg volt rajzolva az egész mint az itthonikban, más kiadás volt vagy mi, és ha ránéztem egy képre amin gotham city volt, féltem.
mocsok, kosz, szemét, putri alja. ezt a régebbi filmek, főleg a batman visszatér sokkal jobban visszaadta.
ehhez képest a dark knightban minden ugy néz ki, mintha mindent políroztak volna forgatás előtt egy óráig. gyönyörűen csillognak a kocsik, sehol egy sárfolt, rozsda, vagy egy összegyűrt és eldobott papírgalacsin. nincs komor hangulata mint az igazi gothamnek, az egész olyan mintha chicagoban vagy LA-ben játszódna.
persze mivel ez így sokkal eladhatóbb jobban tetszik a népnek, nincs ezzel semmi baj. az újat is megfogom nézni, de nem hokizok rá már 3 hónapja
csababarcának meg tök igazat adok, mostanában marha nagy sikk lett felirattal nézni a filmet, és sokan tényleg savazzák azokat akik szinkronnal nézik a moviet. én spec rohadtul utálok olvasni, mert akkor nem tudok a filmre koncentrálni, másrészt, sokkal szebb a magyar nyelv mint az angol. ha pl van egy szaftos káromkodás, angolul kb 30x elmondják benne a fuck szót és ennyi. magyarul azért szebben lehet nyomni

és stohl marha jó jokernek, sokkal jobban élveztem mint anno eredeti nyelven. persze akad rossz szinkron is a mai világban, de mi tökéletes...