Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.22. 17:49:26

visca el barca írta:
csababarca írta:Közben a "nagy vita" közepette meg is vannak a jegyeim a TDKR-re.
Csütörtök-ArénaPláza-IMAX 22:15. 8)
remélem nem vagy olyan béna h szinkronnal nézed :lol:

de az vagyok,szégyellem is magam rendesen... :D
sajnos türelmetlen vagyok és csak ehhez volt még időpont felrakva. de amúgy is szinkronnal nézném,majd feliratosan ha kijött dvd-n.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.22. 17:45:41

csababarca írta:Közben a "nagy vita" közepette meg is vannak a jegyeim a TDKR-re.
remélem nem vagy olyan béna h szinkronnal nézed :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.22. 17:31:15

Közben a "nagy vita" közepette meg is vannak a jegyeim a TDKR-re.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Varatrix
Director del Fútbol

2012.07.22. 17:22:01

Szerintem egész egyszerűen mérlegelni kell hogy milyen filmet/sorozatot nézel. Sokszor megéri eredeti nyelven nézni mert a dialógok fontosak nem a háttér sztori. Rengeteg film viszont csak kikapcsolódást nyújt, tehát szinkronosan jobban el tudsz benne merülni. Mindenki döntse el maga hogy melyik filmet milyen nyelven érdemes megnézniv vagy nézze meg mindekettőn és döntsön utána melyik a jobb. Rengeteg példa van erre/arra is. Eggyik fajta beszűkültség sem jó irány. Én azt nem szeretem akik azt mondják, hogy csak eredeti nyelven, felirattal és ha nem úgy nézed akkor nem is szeretheted igazán azt a filmet meg bla bla bla. Nem egyszer előfurdult hogy mondtak nekem ilyet. Ettől kéne csak megszabadulniuk hogy erőltetik másokra a vélemyényüket és talán nem mondanák hogy sikkesek, vagy sznobok.Akinek nem inge... én mondjuk abszolút a két "tábor" közt foglalok helyet. Viszont a benyomásaim alapján nem a szinkron tábor a hangosabb.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.22. 17:03:43

sjd írta:
Szerintem sem sikk, nekem egyszerűen fontos, hogy halljam az eredeti szöveget az eredeti színész alakításában. Mint már írtam, rengeteg olyan dolog van, amit a szinkron nem ad vissza, az alakítástól az akcentuson át a szófordulatokig. (És valóban sokszor a magyar nyelv többet ad, de ez inkább kivételes eset, ráadásul ez megvan a feliratban is, nem kell hozzá szinkron). Nyilván van, aki ad erre, és van, aki meg nem. Ez nem feltétlenül lenézés, de szerintem a fent leírt okok miatt egyfajta igényességnek is számít, ha hallani akarom az eredeti szöveget. (Hozzáteszem, nekem semmilyen gondom nincs a feliratozással, mivel elég gyorsan olvasok, valamint elégséges szinten tudok hozzá angolul is)
Egyszer sikerült a Másnaposokat úgy megnéznem, hogy a feliratot sztem a szinkronból rippelték, nagyon szenvedtem. A szövegek felét nem adta vissza, helyette viszont túlerőltették (egyébként tényleg nagyon változatos, de) hiteltelen magyar kifejezésekkel.
(Viszont most néztem meg youtube-on Stohl Jokerét, tényleg nagyon eltalálta.)
Ezzel egyet értek.

Attól függetlenül azért pl munka után ha az ember leül filmet nézni jól esik anyanyelven megtenni azt, viszont valóban az eredeti nyelv tudja 100%osan visszaadni a filmélményt.
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.07.22. 16:59:53

Nálam szigorúan csak felirat. Szinkron nuku.
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.22. 16:39:18

barca99 írta: De ha egy film 80-90%-át érted, a maradéknál meg olvasod a feliratot, olyan sokról nem maradhatsz le, szerintem. :)
de mire rájövök h nem értettem a mondatot, eltűnik a felirat :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.22. 16:37:07

Semmiről nem akarlak meggyőzni, főleg, hogy nincs bajom alapvetően a szinkronnal, csak van, amit kizárólag eredeti hanggal tudok megnézni.

De ha egy film 80-90%-át érted, a maradéknál meg olvasod a feliratot, olyan sokról nem maradhatsz le, szerintem. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.22. 16:07:57

barca99 írta:És mi lenne, ha többet tudnál angolul? :D

Persze igaz, amit mondasz, de pont ennyire hozzátartozik a színész játéka a hangjával, az akcentus is a filmhez, ami meg a szinkronnal elvész. Szóval valamit ígyis-úgyis vesztünk. :)
folyékonyan beszélek angolul, de még így sem értek mindig mindent.
nekem ha filmezek, akkor nem elég ha a 80-90%-át értem, az egészet akarom. főleg ha vmi komoly drámát nézek és nem a képen hanem a szövegen van a lényeg. amugy nekem senki nem mondja, hogy ha van egy angol nyelvvizsgája, akkor már minden egy egyes mondatot tökéletes ért. nem tudom ugy felhőtlenül élvezni a filmet, ha közben azon gondolkodom h hú ez a mondat most future perfect continousban hangzott el, és az adott szövegkörnyezetben teljesen mást jelent mint általánosságban és akkor ez tkp. nem is ugy van ahogy.
magyar az anyanyelvem, szép nyelv, én ezt szeretem, miért kínlódjak az angollal. egyedül az ázsiai filmeket nézem felirattal mert tetszik az japán, kínai beszéd.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.22. 16:04:46

Jah amúgy én nem vagyok felirat ellenes,mert a sorozatok nagyrészét úgy nézem először,aztán persze magyarul is...
Moziban azért inkább szinkronosan szeretek filmet nézni valamiért,de ha feliratos nem riaszt vissza. ismerek olyat,aki ha feliratos be se megy,az a másik véglet :D
Szóval én általában mindkét verziót megnézem mindig,de egy ilyen filmnél mint a TDKR biztos nem bírnék ki hónapokat,hogy majd feliratosan lássam...így is már tűkön ülök,hogy mehessek a moziba. :)
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.22. 15:41:56

És mi lenne, ha többet tudnál angolul? :D

Persze igaz, amit mondasz, de pont ennyire hozzátartozik a színész játéka a hangjával, az akcentus is a filmhez, ami meg a szinkronnal elvész. Szóval valamit ígyis-úgyis vesztünk. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.22. 14:19:18

barca99 írta:Nekem meg pont azért Batman a kedvencem, mert nincs semmi szuperképe
De itt van például egy másik film, számomra itt sem közelíti meg a szinkron az eredetit. Butler hangjában mennyivel több érzelem van már:

Angol vs magyar
értem én, csak miközben a feliratot olvasom nem látom a szereplők arcjátékát, meg a hátteret meg a tájat, ergo a film nagy részében a képernyő 10-15 %-ára koncentrálódik a tekintetem (mi lenne ha még angolul sem tudnék semmit?)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.22. 13:49:07

visca el barca írta: csababarcának meg tök igazat adok, mostanában marha nagy sikk lett felirattal nézni a filmet, és sokan tényleg savazzák azokat akik szinkronnal nézik a moviet. én spec rohadtul utálok olvasni, mert akkor nem tudok a filmre koncentrálni, másrészt, sokkal szebb a magyar nyelv mint az angol. ha pl van egy szaftos káromkodás, angolul kb 30x elmondják benne a fuck szót és ennyi. magyarul azért szebben lehet nyomni :lol: és stohl marha jó jokernek, sokkal jobban élveztem mint anno eredeti nyelven. persze akad rossz szinkron is a mai világban, de mi tökéletes...
Szerintem sem sikk, nekem egyszerűen fontos, hogy halljam az eredeti szöveget az eredeti színész alakításában. Mint már írtam, rengeteg olyan dolog van, amit a szinkron nem ad vissza, az alakítástól az akcentuson át a szófordulatokig. (És valóban sokszor a magyar nyelv többet ad, de ez inkább kivételes eset, ráadásul ez megvan a feliratban is, nem kell hozzá szinkron). Nyilván van, aki ad erre, és van, aki meg nem. Ez nem feltétlenül lenézés, de szerintem a fent leírt okok miatt egyfajta igényességnek is számít, ha hallani akarom az eredeti szöveget. (Hozzáteszem, nekem semmilyen gondom nincs a feliratozással, mivel elég gyorsan olvasok, valamint elégséges szinten tudok hozzá angolul is)
Egyszer sikerült a Másnaposokat úgy megnéznem, hogy a feliratot sztem a szinkronból rippelték, nagyon szenvedtem. A szövegek felét nem adta vissza, helyette viszont túlerőltették (egyébként tényleg nagyon változatos, de) hiteltelen magyar kifejezésekkel.
(Viszont most néztem meg youtube-on Stohl Jokerét, tényleg nagyon eltalálta.)
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.22. 13:40:11

Nekem meg pont azért Batman a kedvencem, mert nincs semmi szuperképessége. Nem csípte meg semmi, nem született más bolygón, nem érte sugárzás, stb. Normális képességei vannak (nyilván durván eltúlozva) meg hi-tech kütyüjei, és kész. Mondjuk a Batmobile-okért sosem voltam oda, de ez az új, vaddisznóra hajazó különösen nem tetszik.

visca el barca!

"sokkal szebb a magyar nyelv" <-> "moviet" :mrgreen: (vicc, nem kell reagálni :) )

Mondom, erről nem sokat tudok, filmes fórum nekem kimerül az itteni két topikban, itt pedig nem emlékszem ilyenre, de biztos létezik. De nem is érdeklene, ha minden moziban lehetne választani, hogy szinkronnal, vagy felirattal nézed a TDKR-t. :)

De itt van például egy másik film, számomra itt sem közelíti meg a szinkron az eredetit. Butler hangjában mennyivel több érzelem van már:

Angol vs magyar
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.22. 13:10:14

Varatrix írta:Nekem pont az a kedvencem az egészben hogy Batmant kiragatták a mesevilágból és valóságossá tették. 21. századivá alakították, hogy életszerűbb legyen így jobban tudunk azonosulni vele is meg a filmel is.
persze én ezt teljesen értem és elfogadom

kiskoromban nagyon sokat képregényeztem, azért vagyok oda ezekért a filmekért, bár megvallom, batmant nem nagyon olvastam, az nem volt annyira menő.
még 1x mondom nekem, a filmmel semmi bajom, de főleg a második rész, az már nagyon nem batman.
ha baleről leveszed a ruhát, meg jokerreől lemosod a festéket és más névvel játszanak, erről a filmről a kutya nem mondja meg h batman. a kezdődiknek még volt vmi batman feelingje, de a második már résznek semmi. gotham city nem így néz ki, a karakterek nem így viselkednek, az egésznek semmi köze az eredeti témához. ez egy jó akciófilm eladva batmannel.
emlékszem egy nagyon-nagyon régi batman számra (német nyelvű, még németországban olvastam 1995 környékén) ott sokkal jobban meg volt rajzolva az egész mint az itthonikban, más kiadás volt vagy mi, és ha ránéztem egy képre amin gotham city volt, féltem.
mocsok, kosz, szemét, putri alja. ezt a régebbi filmek, főleg a batman visszatér sokkal jobban visszaadta.
ehhez képest a dark knightban minden ugy néz ki, mintha mindent políroztak volna forgatás előtt egy óráig. gyönyörűen csillognak a kocsik, sehol egy sárfolt, rozsda, vagy egy összegyűrt és eldobott papírgalacsin. nincs komor hangulata mint az igazi gothamnek, az egész olyan mintha chicagoban vagy LA-ben játszódna.

persze mivel ez így sokkal eladhatóbb jobban tetszik a népnek, nincs ezzel semmi baj. az újat is megfogom nézni, de nem hokizok rá már 3 hónapja :lol:

csababarcának meg tök igazat adok, mostanában marha nagy sikk lett felirattal nézni a filmet, és sokan tényleg savazzák azokat akik szinkronnal nézik a moviet. én spec rohadtul utálok olvasni, mert akkor nem tudok a filmre koncentrálni, másrészt, sokkal szebb a magyar nyelv mint az angol. ha pl van egy szaftos káromkodás, angolul kb 30x elmondják benne a fuck szót és ennyi. magyarul azért szebben lehet nyomni :lol: és stohl marha jó jokernek, sokkal jobban élveztem mint anno eredeti nyelven. persze akad rossz szinkron is a mai világban, de mi tökéletes...
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2012.07.22. 12:28:24

visca el barca írta:
carlos636 írta: vicces, mert nekem pont ezek miatt tetszik. a régebbi batman-et sehogy se tudom végig nézni, mert élvezhetetlen számomra (mondjuk alapból a batman-t sem bírom se képregényben, sem rajzfilmben). viszont nolan teljesen új szemszögből állt hozzá és emiatt bírom én annyira.
a régebbi filmek ezerszer jobban visszaadják az igazi, képregényes batmant. ezek a maiak, inkább modern akciófilmek, amire ráhuzták a batman spongyolát h el lehessen adni.
Szerintem is ezerszer jobbak mint a régi Batmanfilmek, rajzfilmek. Batman szerintem a Marvelt és a DC-t is egybevéve a legunalmasabb karakter volt eddig. Számomra! Jött Nolan és csinált belőle valamit. Én nem gondolnám hogy csak az eladhatóságra ment volna. Ahhoz már jóval lejjeb járnak a közönség igények hogy ennyit kelljen foglalkozni azzal hogy sikerfilmet csinálj. Nekem pont az a kedvencem az egészben hogy Batmant kiragatták a mesevilágból és valóságossá tették. 21. századivá alakították, hogy életszerűbb legyen így jobban tudunk azonosulni vele is meg a filmel is.

Amúgy van egy érdekes doku a DC comics-ról ahol ezeket elmondják. Hogy ezek a karakterek sosem halnak ki mert mindig aktualizálhatják az éppen fennálló problémakörbe, és így mindíg érdekesek maradnak.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.22. 12:07:09

barca99 írta:
Ismétlem - neked. Nekem meg nem passzolnak a hangok a karakterekhez, ergo nem ugyanaz az élmény.

Bár én ilyen divatról nem tudok, de ha az is, én szívesen vállalom. És nem azért mert divat, hanem mert jobban tetszik. Nem muszáj a csordában bégetni.

nyilván nekem persze.
Én azt vettem észre,hogy akik eredeti nyelven néznek filmet,azok kicsit lenéznek azokra akik szinkronosan...mármint a hozzászólásokból ez jön le,mintha ők valami külön kaszt lennének,akik kiemelkednek a laikus közönség soraiból.
Itt nem rád gondolok,mert nálad nem éreztem ezt,de sok embernél igen.

De a lényeg az,hogy inkább nézd meg szinkronosan,ne várj őszig :D
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.22. 11:35:54

csababarca írta:Én láttam mindkét verzióban rengetegszer,de semmivel nem adott többet feliratosan,mindenhogy fantasztikus film a TDK.
De mindegy,lehet majd én is beállok a sorba ami mostanában divat,és csak feliratosan nézek majd filmeket.
jah,amúgy vígjáték tényleg jobb szinkronnal,sokkal változatosabb a magyar nyelv.
Ismétlem - neked. Nekem meg nem passzolnak a hangok a karakterekhez, ergo nem ugyanaz az élmény.

Bár én ilyen divatról nem tudok, de ha az is, én szívesen vállalom. És nem azért mert divat, hanem mert jobban tetszik. Nem muszáj a csordában bégetni.
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.22. 02:19:57

Most végeztem a Minden héten háború-val. 1999-es a film de annyira nem érződik rajta és nagyon jól megcsinálták benne a végét, meglehetősen jóra sikerült. A motivációs rész a végén benne meg valami hihetetlen. Maga történet meg a szereplők a jól megszokott hollywood-i leosztás persze, de nekem az edző pasas nagyon nagy amekkorát alakít, és nem mellesleg a szinkronhangja is óriási. A vége pedig megszokott, "jók" győzelme. De mindent összevetve tetszett a film nagyon, mondom leginkább az edző alakítása.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.22. 00:28:11

a dark knight olyan mintha kb new yorkban játszódna, az égadta világon semmi gotham city feelingje nincs.
gotham city a mocsok városa. ebben a filmben minden csillog-villog.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.22. 00:12:40

visca el barca írta: a régebbi filmek ezerszer jobban visszaadják az igazi, képregényes batmant. ezek a maiak, inkább modern akciófilmek, amire ráhuzták a batman spongyolát h el lehessen adni.
Ebben van valami igazság, de azért Nolannek nem hiszem, hogy bármit is rá kell húzni a filmjeire, hogy el lehessen adni őket :lol:
Viszont én úgy vagyok vele, hogy az összes képregény adaptációs bohóckodás csak erőtlenül kapargatja az egész szuperhősös téma felszínét, erre jön egy igazán komoly és tartalmas film (amelynek természetesen így semmi köze a korábbiak hangulatához), és mit kérnek számon rajta? hogy miért nem olyan gagyi, mint ami volt idáig. Nekem egy Thor 2-höz vagy egy Vasember 3-hoz (2-t már meg sem néztem) egyszerűen nem lesz gyomrom már, annyira egykaptafa-színvonaltalan az összes. Nyilván, aki a gyerekkorát képregényolvasással töltötte, az mindig is azokat akarja majd a vásznon viszontlátni, de aki normális filmeket szeretne nézni ebben a témában, az nem ezen a véleményen lesz.
Szóval akkor:

The Dark Knight
Az előző résszel ellentétben ez ott volt a szeren rendesen, egy pillanatra nem ült le a történet, rengetegszer volt olyan momentum, ahol 3-4 összevágott helyszínből húzták a csúcsra az izgalmakat. (Most már senkinek nem hiszem el, hogy Nolan nem jó rendező) A karakterek és a párbeszédek mondanom, sem kell, hogy zseniálisak (mondanom sem kell, Heath Ledger is természetesen). Ezzel kapcsolatban hívnám fel a figyelmeteket valamire (valakire): Jonathan Nolan
Kezd egyre inkább az az érzésem lenni, hogy a legnagyobb zseni valójában a ifjabbik fivér, legalábbis ha arra gondolok, hogy az első részhez nem volt köze, ehhez meg igen. Arról nem is beszélve, hogy a Memento történetét is ő szolgáltatta, illetve a A tökéletes trükk írásában is részt vett. Szerintem rengeteget tett hozzá a bátyja sikeréhez.
Ami még feltűnt: érdekes volt az éles váltás az előző rész hangulatához képest, eltüntették a steampunk vasutat és a hasonló stílusú Wayne székházat (egyébként ezeknél az építményeknél nem tudtam kiverni a fejemből a Dark Cityt), ha jól láttam ráadásul elég sok jelenet forgott LA-ben, amely egy sokkal naposabb és szellősebb helyszín volt Arkham nyomasztó és sötét sikátoraihoz képest.
Ja és még vmi: az elején a kamu Batmanek között mit keresett Scarecrow? Cillian Murphy is tisztán felismerhető, de direkt utánanéztem, és az Imdb-n is listázva van, mint Madárijesztő. Ezzel szerintem fognak valamit kezdeni a 3. részben, főleg, hogy Scarecrow ott is a szereplők között van.

Ja és mellesleg: 56 ezer szavazat után a TDKR 9.2
carlos636
Barça B

2012.07.21. 23:43:29

visca el barca írta:
carlos636 írta: vicces, mert nekem pont ezek miatt tetszik. a régebbi batman-et sehogy se tudom végig nézni, mert élvezhetetlen számomra (mondjuk alapból a batman-t sem bírom se képregényben, sem rajzfilmben). viszont nolan teljesen új szemszögből állt hozzá és emiatt bírom én annyira.
a régebbi filmek ezerszer jobban visszaadják az igazi, képregényes batmant. ezek a maiak, inkább modern akciófilmek, amire ráhuzták a batman spongyolát h el lehessen adni.
azzal tisztába vagyok, hogy jobban visszaadják. pont ez az oka, hogy nem tetszik, de hát ízlések és pofonok. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.21. 23:09:50

Kép
carlos636
Barça B

2012.07.21. 22:46:35

visca el barca írta: ami viszont nagyon nem tetszett:

- nincs igazi gonosz karakter, megoszlanak a szerepek a rosszfiúk között.
- a batmobil gusztustalanul undorító, vissza a régieket! :lol:
- a régi gotham cityk sokkal hangulatosabbak voltak
- a régebbi filmek hangulata sokkal "mesésebb" volt, ezek az újak nekem már túl realista szagúak.
vicces, mert nekem pont ezek miatt tetszik. a régebbi batman-et sehogy se tudom végig nézni, mert élvezhetetlen számomra (mondjuk alapból a batman-t sem bírom se képregényben, sem rajzfilmben). viszont nolan teljesen új szemszögből állt hozzá és emiatt bírom én annyira.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.21. 22:23:44

sjd írta: Batman Begins
Még mindig nem tetszett. Egyrészről nekem túlságosan meseszerű volt az egész, a Madárijesztő drogjával, mikrohullámú csodamasinával stb stb.
Nem akarok Bob lenni :P , de szerintem ahhoz a komoly hangvételhez képest, amit az elején Nolan megütött, eléggé komolyan vehetetlen dolgok kerültek elő. Hiányzott egy kicsit a karakterdráma is az egészből, pl. sztem a jól felvezetett "Bruce félelmei, bűntudata" téma nem igazán kapott semmilyen katarzisszerű kibontakozást, befejezést. Ahogyan nekem Ra'as Al Ghul is kicsit egydimenziós volt a szövegeivel.
Az első egy-másfél óra alatt simán azt gondoltam, hogy nem volt igazam, és ez is egy zseniális film, de a vége egyszerűen átment egy tipikus szuperhősös bohóckodásba.
én most végeztem vele.

asszem' harmadjára láttam, és most kifejezetten élveztem. bár továbbra is tartom, hogy ez is, meg a 2. rész is csak egy jó akciófilm, semmi több. az hogy pl. a dark night hogy állhat az imdb-n a 8. helyen nekem egy örök talány...

a filmről: annyira nem éreztem azt a nagy kontrasztot a felvezetés meg a film második fele között, teljesen rendben volt a történet

ami viszont nagyon nem tetszett:

- nincs igazi gonosz karakter, megoszlanak a szerepek a rosszfiúk között.
- a batmobil gusztustalanul undorító, vissza a régieket! :lol:
- a régi gotham cityk sokkal hangulatosabbak voltak
- a régebbi filmek hangulata sokkal "mesésebb" volt, ezek az újak nekem már túl realista szagúak.

viszont mind balenek, mind cainenek jol áll a szerep, pedig egyik színészért sem rajongok.
Kép
Válasz küldése