Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.22. 20:44:14

Csbal írta:Elnezest a szemelyeskedesert. Tullottem a celon, teny. De zavaro h a mai vilagban az egyaltalan ertek nelkuli dolgokat ertekelik tul az emberek. Nyilvan tudom h poen meg fun(ahogy irtak), de nehogy mar elajuljunk tole. Ennyi lett volna a mondanivalom.

a forumon valo tevekenysegem celja valszeg nem azonos mint egyes embereknek, akik a valo elettol elrugaszkodva arc nelkul irkalnak ide, es probaljak az ev forumozoja cimet bezsebelni a magasroptu beszedeikkel, valamint eletuk meghatarozo idejet itt tolteni, csupan hozzaszolok, ami nem nepszeru itt:-) de a velemenyem attol meg ugyanaz. A valo eletben alkosson valaki, h ne kelljen arra varnia h valaki meghivja egy sorre az eurobarcas talalkozon, mert nincs penze haza vonatra.
Neked aztán vannak gondok az értékrendeddel... :roll: :)
Csbal
Jugador d'estrella

2015.03.22. 20:40:26

Elnezest a szemelyeskedesert. Tullottem a celon, teny. De zavaro h a mai vilagban az egyaltalan ertek nelkuli dolgokat ertekelik tul az emberek. Nyilvan tudom h poen meg fun(ahogy irtak), de nehogy mar elajuljunk tole. Ennyi lett volna a mondanivalom.

a forumon valo tevekenysegem celja valszeg nem azonos mint egyes embereknek, akik a valo elettol elrugaszkodva arc nelkul irkalnak ide, es probaljak az ev forumozoja cimet bezsebelni a magasroptu beszedeikkel, valamint eletuk meghatarozo idejet itt tolteni, csupan hozzaszolok, ami nem nepszeru itt:-) de a velemenyem attol meg ugyanaz. A valo eletben alkosson valaki, h ne kelljen arra varnia h valaki meghivja egy sorre az eurobarcas talalkozon, mert nincs penze haza vonatra.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.22. 20:18:46

Speciel én írtam, hogy jó, így tudom, hogy rám gondoltál. :D Oké, mondjuk azt, hogy pl. retardált vagyok, de ha a te "tevékenységedet" nézzük a fórumon - amit körülbelül kimerít a személyeskedés és érdemben nem hozzászólás - az alapján rád is lehetne írni cifraságokat. Nem tudom, milyen ember vagy a magánéletben, de hogy az itteni közösséghez nem tudsz hozzátenni, az ziher. Bár biztos ez nem is célod.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.22. 20:18:02

Értem, hogy mit mondasz, csak én pl. ezt a verset emeltem ki. Igen, igazad van, a klasszikus értelemben semmi értelme nincs, viszont pont a rendhagyósága miatt tetszett. Nem szakmailag néztem, hanem pont ez, hogy olvastam, és a negyedik sor kizökkentett. Mindig. Ezt így nehéz "átadni", megértetni, nem is magyaráznám körbe. Tegyük hozzá, hogy ez egy fun competition volt azért részben, gondolom. Senki sem akarta letaszítani egyik költőnket sem.

Egyébként mondanivalóban és kifejezésmódban egyértelműen Miihii vitte a prímet, nyilván vén korából adódóan is. :mrgreen:
Kép
Csbal
Jugador d'estrella

2015.03.22. 20:13:32

MQuCsabi írta:
z ilyen emberek elhiszik, h tenyleg jot irtak, mert a masik retardalt fele dicseri.
Ha nem haragszol, akkor ezt magamra vettem. Azért, mert más tetszik Neked, mint másnak, attól még nem lesz valaki retardált. Ha már nem pesszimista vagy, hanem egy átlagember, aki elmondhatja a véleményét....

Pacsi
na... Pont nem rad gondoltam. Olvasd el a verset. En megtettem tobbszor is. Nem jottem ra h valojaban mirol szol. Nehogy mar ezt ne lassatok. Ha egy ertelmes verset ir valaki ami vegig egy dologrol szol es kibontakozik, akkor azt mondom h kalapom elotteegemelem. De ez az irodalom gyalazasa amukor valaki gondol egyet es kitalalja h irok egy verset. Ilset en is tudok, de nem egetem magam.
Alfa
Entrenador del Barça

2015.03.22. 20:12:03

Erről az Eurobarca vs Penamadridista összecsapasról egy résztvevő írna pár mondatot ;) kíváncsi lennék rá :) .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.22. 20:04:54

z ilyen emberek elhiszik, h tenyleg jot irtak, mert a masik retardalt fele dicseri.
Ha nem haragszol, akkor ezt magamra vettem. Azért, mert más tetszik Neked, mint másnak, attól még nem lesz valaki retardált. Ha már nem pesszimista vagy, hanem egy átlagember, aki elmondhatja a véleményét....

Pacsi
Kép
Csbal
Jugador d'estrella

2015.03.22. 19:40:55

StickyFingaz írta:
Csbal írta:
ez eleg gyenge. Semmi ertelme a "versnek", fogalmam nincs mirol szol pedig ketszer elolvastam. Az elem akkor kimerult mar amikor elkezdted kigondolni.

Akkor írj jobbat azt azután oszd az észt. :wink:

Vagy van egy jobb ötletem.hagyd itt a fórumot.Senki nem kíváncsi az állandó pesszimizmusodra meg sírásodra.
minek irjak ha nem vagyok iro? Nem pesszimistavagyok, hanem egy atlagember aki elmondhatja a velemenyet, mivel szabad.

Az ilyen emberek elhiszik, h tenyleg jot irtak, mert a masik retardalt fele dicseri. Kozben meg semmirol nem szol a formedvenye.

na csoki
BFC
Jugador d'estrella

2015.03.22. 19:18:59

Ma találtam facebookon ezt a kis versikét, remélem a vers szerzőjének igaza lesz. :D

Boci, boci tarka
Bajnok lesz a Barca!
Árok szélén kicsi nyúl
Barca - Real 3-0
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.22. 17:14:14

hank1ee írta:
zola8787 írta:Coop-ba felment a tej ár,
Ma este [auto_cenzúra] fog a reál.
:lol: Lényegretörő.
Nem szeretem a körbemagyarázásokat. Érthetően kell írni :D
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.22. 17:13:20

zola8787 írta:Coop-ba felment a tej ár,
Ma este [auto_cenzúra] fog a reál.
:lol: Lényegretörő.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

StickyFingaz
Capitá del Barça

2015.03.22. 17:11:34

Csbal írta:
ez eleg gyenge. Semmi ertelme a "versnek", fogalmam nincs mirol szol pedig ketszer elolvastam. Az elem akkor kimerult mar amikor elkezdted kigondolni.

Akkor írj jobbat azt azután oszd az észt. :wink:

Vagy van egy jobb ötletem.hagyd itt a fórumot.Senki nem kíváncsi az állandó pesszimizmusodra meg sírásodra.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.22. 15:50:42

Amúgy nekem is a rímek teszik teljessé a költészetet, ezért is Kosztolányi a kedvencem. :) A versek pedig nagyon jók lettek, a Mourinhos is a másik topicban. :D

Itt az én versem, na figyelj,
várom már a Clásicot, megtippeltem ki nyer.
Elmentem, hogy megtegyem a tipszmikszen,
de zárva volt a lottózó, így egész nap hisztiztem.

Fogalmam sincs mit hittem,
most se nyerhetek, lassan összedől így minden.
a fogamra sincs étel és még víz sincsen,
de nem kételkedek, amíg dobog a szív itt benn.

Szeretnék ma este Barca-győzelmet látni,
tudom, hogy a fórumon ennek örülne bárki,
csak a Madridisták nem, de őket erre ritkán látni,
úgyis megmondja a Sport1-en Hegyi Iván bácsi:

Hogy Suárez, Neymar, Messi
elintézi a Realt ebben a sorrendben.
Most is más dolgom lenne, de megírtam ezt is,
nagy kamu a fele, de azt hiszem jól tettem.

:D

P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.03.22. 15:39:43

messideco írta:Nem szükséges, hogy az utolsó sor is rímeljen.
Egyáltalán nem kötekedésből írtam és nem is vetettem fel hibaként, sőt már találkoztam ilyesmivel. Pusztán számomra fura.
messideco
Presidente del Barça

2015.03.22. 15:30:59

Nem szükséges, hogy az utolsó sor is rímeljen.
#Modern költészet 8)
#nemtudtamtöbbrímetkitalálni
Kép
"And my heart will leave you never."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.03.22. 12:54:51

Esküszöm neked, ha faragsz még egy rímet
Fogad funkcióját átveszi majd az ínyed! :lol: (L'art pour l'art)

Ezt nem lehetett kihagyni...
Tényleg jó kis vers, bár nekem furcsa, hogy az utolsó sorok nem rímelnek, de ízlések és pofonok.
messideco
Presidente del Barça

2015.03.22. 12:46:23

Nagyon eltaláltam anno ezt a verset :lol:

Egyedi cím

Ismét utolsónak érkeztem,
versem idáig őrizgettem,
vagyis nem féltettem,
csak nem volt elkészíve.

Legújabb témánk a nyár,
mondta Mihály rabszolgahajcsár,
azt hiszi, hogy ő itt a császár,
és velünk azt csinál, amit akar.

Hallgatom a rapet, hogy nyerjek ihletet,
keresem, mint Indiana a legújabb leletet,
verhetem a fejbe a poéta fejemet,
nagyon nehéz rímeket találni.

Sajnos múzsám nem akar jönni,
a laptopot kezdem összetörni,
miért kell magam ezzel gyötörni,
azt sajnos nem tudom.

Na de ez nem egy ars poetica,
könnyebb téma lenne pl. a mangalica,
jól jönne most egy teli kupica,
amit egyből felhajtanék.

Meleg van, de nagyon,
elmúlt a nyár vajon?
Izzadok mint beteg légy a vajon
augusztus végén furcsa ez.

Sohasem bírtam nagyon a meleget,
az idén éreztem mégis eleget,
áldom a dicső eget,
hogy eső nem volt egyáltalán.

Mindenért kárpótol egy szép nyári este,
gyönyörű, mint Jerikó eleste,
nekem, és sokaknak ez a beste,
és azt mondom, tényleg frankó.

Nyár van és pihenés,
de a helyzet koránt sem mesés,
olyan mit a csalánosba esés,
sokszor kib... kellemetlen.

A nyár mindig jó,
lehet a Balcsin egy nyaraló,
de sajnos mindig van tennivaló
eme nemes évszakban.

Egy szó mint száz, a nyár tuti,
a telet teljesen feledteti,
pajtik, piák, pénz, party
volt álmomban tegnap.

Ma ennyire tellett tőlem,
lassan kimerül az elem,
éljen woodyallen,
ja nem csak hazudtam. Csá
Kép
"And my heart will leave you never."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.21. 23:22:51

S.Agüero írta:
Illetve felvetnék egy kérdést: Ha választhatnál egy helyet, ahova elmehetnél ingyen, hova mennél?
Nem annyira tudok dönteni, sok szép hely van a világon. :)
Jelenleg? Holnap este 9, Barcelona,Spain, Camp Nou, Vip páholy.
Másra nem vágyom pillanatnyilag.

Nah de egyébként Ausztráliába elmennék szívesen, vagy Brazíliába is. Ázsia nem vonz, hányok az egész kultúrától mindenestül, Európában ami számít már voltam, USA kilőve, nyaramat ott töltöm,még pénzt is kapok, Mexikó is megvolt...hhm...nehéz kérdés. Még azért majd szeretnék egy Afrikai országot is megnézni,na nem az arab félét, hanem lent-bent a dzsumbiban.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.03.21. 22:52:44

hank1ee írta:..
Egyetértünk. Azonban sajnos ez a globalizált világ nem így működik. Piacképes munkaerőt kell képezni. Droidokat. Az, hogy mennyire lesz ember valakiből, csak a családon múlik, vagy az egyén saját intelligenciáján. :) A finnek ötlete pozitív, megmosolyogtató. Egy alapfokú lexikális tudásra szükség van, utána lehetne szabadjára engedni az embereket, hagyni kibontakozni őket..feltéve, hogy mindenkinek meg van hozzá az intelligenciája. Nálunk óriási kudarcba fulladna egy ilyen kezdeményezés.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.21. 22:44:02

S.Agüero írta:http://444.hu/2015/03/21/a-finn-iskolak ... targyakat/
Vélemények?
Alap műveltséggel mi lesz?
Ez nagyon közel áll az én elképzeléseimhez az oktatásról, ami arról szól, hogy az iskolának az életre kellene felkészítenie az embereket, és a lehető legjobban kibontakoztatni az egyéniségeket, hagyni fejlődni abban, amiben jó, ami érdekli. Na most ez a mai oktatási rendszerben alig van jelen. A másik pedig az értékrend, ami szintén nincs, mivel tudjuk, hogy mindenkinek más. De mi lenne, ha mondjuk az iskola nevelné arra a gyereket, hogy mi várja majd kint a magánéletben, stb., mire számítson az emberektől, és hogyan közelítsen a társaihoz, mivel tud segíteni másokon pl, ergo hogyan legyen nemcsak munkavégzésben, hanem emberileg is hasznos tagja a társadalomnak.

Ez már valamennyire azért megfelel az életre való felkészítés követelményeinek, de csak gyakorlatban, hiszen a leendő munkájára készítik fel a diákot, pozitív értelemben vett nevelő célzata ennek továbbra sincs. Az a "család dolga". :) Pedig a gyerek az ideje nagy részét az iskolában tölti.

Végszóra azért szerintem bölcsen döntöttek a finnek.

Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.03.21. 22:36:24

Nem a repüléssel van problémám, szimplán nem vonz egy táj sem igazából, csak a hazai. :D Azonban, ha mindenképpen választani kell, egy iszlám államot választanék valszeg. :)
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.21. 22:33:12

Victor_Valdes írta:Oda, ahol megtudhatom az eurojackpot nyerőszámait. :mrgreen: Viccet félretéve, furcsa mód nem tudnék ilyen helyen megjelölni. Inkább az időben szeretnék visszautazni, mintsem jelenleg bármelyik országba is. Egész egyszerűen nem vonz. Április végén utazom Párizsba, de inkább ülnék itthon, valahogy nem fognak meg az ilyen dolgok. Egyedül az országon belül szeretek utazgatni. :)
És ha mondjuk nem kell hozzá felszállnod repülőre, csak ott teremsz, ahol akarsz? :)
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.03.21. 22:29:46

Oda, ahol megtudhatom az eurojackpot nyerőszámait. :mrgreen: Viccet félretéve, furcsa mód nem tudnék ilyen helyen megjelölni. Inkább az időben szeretnék visszautazni, mintsem jelenleg bármelyik országba is. Egész egyszerűen nem vonz. Április végén utazom Párizsba, de inkább ülnék itthon, valahogy nem fognak meg az ilyen dolgok. Egyedül az országon belül szeretek utazgatni. :)
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.21. 22:03:15

http://444.hu/2015/03/21/a-finn-iskolak ... targyakat/" target="_blank
Vélemények?
Alap műveltséggel mi lesz?

Illetve felvetnék egy kérdést: Ha választhatnál egy helyet, ahova elmehetnél ingyen, hova mennél?
Nem annyira tudok dönteni, sok szép hely van a világon. :)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.03.21. 21:13:57

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... on-2402265

Nemrossz ! =D> =D> :mrgreen:
Elfogadnék a "nagymeccsen" is egy ilyen végeredményt :lol:
Válasz küldése