Én is imádom azokat a filmeket, amik nem szájbarágósak! Ma végre lesz időm teljes egészében is megnézni a Prometheust...REMY írta:
ezt úgy kell érteni, hogy sok dolgot hagytak a levegőben és majd a folytatásoknál zárják le folyamatosan a dolgokat és addig meg a néző szépen elmélkedjen és gyártsa az elméleteit a dolgokkal kapcsolatban. Ami szerintem tök jó dolog.
Mozi & Filmek
- P.U.Y.O.L.
- Director del Fútbol
- Primitive
- Entrenador del Barça
Nevem Sam
Jó film volt, elég intenzív érzelmekkel! Nem igazán vagyok az az érzelgős típus, de valahogy kezdek átszellemülni az ilyen filmek hatására.
Film közben azon gondolkodtam, hogy mennyire nehéz megformálni ezt a karaktert, és hitelesen előadni. Szerintem nagyon jól alakította a szerepét a főszereplő!
(lassan azt veszem észre, hogy minden film klubbos filmet megnézek...
)
Most, hogy lassan vége a vizsgaidőszaknak, ezzel megnő a szabadidőm is, szóval toljátok a brainstormingot ezerrel!
Valahogy nem tudom már értékelni az olyan filmeket, aminek a témája lerágott csont, és gyakorlatilag sablonszerűek.
Nem bánnám, ha lenne több ajánlás
Jó film volt, elég intenzív érzelmekkel! Nem igazán vagyok az az érzelgős típus, de valahogy kezdek átszellemülni az ilyen filmek hatására.

Film közben azon gondolkodtam, hogy mennyire nehéz megformálni ezt a karaktert, és hitelesen előadni. Szerintem nagyon jól alakította a szerepét a főszereplő!
(lassan azt veszem észre, hogy minden film klubbos filmet megnézek...

Most, hogy lassan vége a vizsgaidőszaknak, ezzel megnő a szabadidőm is, szóval toljátok a brainstormingot ezerrel!

Nem bánnám, ha lenne több ajánlás

"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
ezt úgy kell érteni, hogy sok dolgot hagytak a levegőben és majd a folytatásoknál zárják le folyamatosan a dolgokat és addig meg a néző szépen elmélkedjen és gyártsa az elméleteit a dolgokkal kapcsolatban. Ami szerintem tök jó dolog.miihii írta:Én oda-vissza vagyok az ilyen Alien-Predator cuccokért,így nagyon vártam már a Prometheust,de sajna még nem sikerült megnéznem. Viszont ez a gondolkodtatós rész még inkább felcsigáz,h mi a francot hoztak ki ebből a témából,amin agyalni kellREMY írta: ha szereted az Alien filmeket. és képes vagy felfogni az olyan filmeket amik nem szájbarágósak és szeretsz elmélkedni akkor tetszeni fog.
Ha valamelyik is hiányzik akkor lehetnek problémák.
nálam nagy kedvenc lett.![]()
![]()
Gyorsan be kell pótolnom,mert ha már ennyit beszéltek róla,akkor biztos nem egyszerű.
Eddig nagyon sok kis apróságot átbeszéltem már több emberrel is és mindegyiknél tudtunk felhozni arra utaló jeleket illetve jeleneteket, tehát sok kérdést a film is megválaszol, de ehhez nagyon figyelmesen kell nézni. És tudni pár háttér információt az Alien univerzumról. amiket már az Alien filmekből megtudhattunk.
Minden bizonnyal ebből is legalább egy trilógia fog készülni.
Blog - Supernatural Movies
Megnéztem az Életrevalók (Intouchables) című filmet az ajánlások miatt. Nagyon tetszett, ez egy igazi jó film volt! Nagyon jó a történet, nagy élmény volt, köszönöm az ajánlását!
Az ilyen szép zongora művek belőlem katarzisokat tudnak kiváltani, vagy gondolkodásra, merengésre ébresztenek. Tökély a filmzenéje. Az In Bruges amúgy is nagyon tetszett, de különösen is azért, mert zongorára íródott a filmzenéje annak is.
Még egyszer köszönöm, további ajánlásokat elfogadok! 

Football, bloody hell. /SAF/
- miihii
- KHAL
Én oda-vissza vagyok az ilyen Alien-Predator cuccokért,így nagyon vártam már a Prometheust,de sajna még nem sikerült megnéznem. Viszont ez a gondolkodtatós rész még inkább felcsigáz,h mi a francot hoztak ki ebből a témából,amin agyalni kellREMY írta: ha szereted az Alien filmeket. és képes vagy felfogni az olyan filmeket amik nem szájbarágósak és szeretsz elmélkedni akkor tetszeni fog.
nálam nagy kedvenc lett.

Gyorsan be kell pótolnom,mert ha már ennyit beszéltek róla,akkor biztos nem egyszerű.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
nyugi nem rád gondoltam
hanem amiket máshol olvastam ...
amúgy az űrhajós meg egyéb dolgokat spoiler alá kéne tenned.

hanem amiket máshol olvastam ...
amúgy az űrhajós meg egyéb dolgokat spoiler alá kéne tenned.

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Remélem nem rám céloztatok pl a Prometheus-Alien filmek kapcsán.
Én nem húztam le,csak annyit mondtam,hogy vontatott,és helyenként unalmas. mármint a Prometheus,de az Alien 1hez képest mondjuk már máshogy fest az egész,jobban tudom értékelni a Prometheust.
Én csak összezavarodtam,hogy két ugyanúgy lévő lezuhant hajó,amik még hasonlítanak is,gondoltam talán egyforma,és ez egy újragondolása volt az első filmnek,de tévedtem. Nem azért mert nem figyeltem,hanem mert én ezt a képet raktam össze a két film megnézése után. Kifejtettem azért rendesen a véleményemet a filmről,nem csak beböfögtem,hogy rossz,pont.
De ettől függetlenül kíváncsian várom a 2.részét,gondolom lesz neki.

Én nem húztam le,csak annyit mondtam,hogy vontatott,és helyenként unalmas. mármint a Prometheus,de az Alien 1hez képest mondjuk már máshogy fest az egész,jobban tudom értékelni a Prometheust.
Én csak összezavarodtam,hogy két ugyanúgy lévő lezuhant hajó,amik még hasonlítanak is,gondoltam talán egyforma,és ez egy újragondolása volt az első filmnek,de tévedtem. Nem azért mert nem figyeltem,hanem mert én ezt a képet raktam össze a két film megnézése után. Kifejtettem azért rendesen a véleményemet a filmről,nem csak beböfögtem,hogy rossz,pont.
De ettől függetlenül kíváncsian várom a 2.részét,gondolom lesz neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2012.06.13. 22:26:42-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Majd a végén megkapjátok a választ, nem is akárhogy.Messideco akkor mi nagyjából egy helyen járunk a filmmel

Istenem de imádom azt a filmet. Órákig tudnám ecsetelni.
3 év alatt két Arany Pálma... "pár díj".Azt tudom, hogy pár díjat szokott nyerni Berlinben és Cannesban.

Bocsi Bob!

én inkább azokon a véleményeken akadok ki akik 1 vagy 2 szóban mondják el a véleményüket --> sz*r... f*s.. stb egyéb jelzők...
meg azokon akik úgy ültek be, hogy NEM látták az Alien filmeket és ezek után mondogatják azt, hogy sz*r stb ...
tapasztalatból mondom, hogy sok ember úgy ment el a moziba, hogy megkérdeztem tőle... láttad az Alieneket ?? --> NEM ... mondom wtf??
az igénytelen IQ betyár kritikákat nem fogadom el. A normálisan kifejtett véleményt gondolkodás nélkül elfogadom. Mert mindenki más... és különböző vélemények vannak.
meg azokon akik úgy ültek be, hogy NEM látták az Alien filmeket és ezek után mondogatják azt, hogy sz*r stb ...
tapasztalatból mondom, hogy sok ember úgy ment el a moziba, hogy megkérdeztem tőle... láttad az Alieneket ?? --> NEM ... mondom wtf??
az igénytelen IQ betyár kritikákat nem fogadom el. A normálisan kifejtett véleményt gondolkodás nélkül elfogadom. Mert mindenki más... és különböző vélemények vannak.
- visca el barca
- Presidente del Barça
én már eljutottam arra a szintre h nem idegesitem magam ilyeneken.REMY írta:annyira nem tudom sajnálni az olyanokat akik csak úgy tudnak filmet nézni, hogy ha egy kicsit is gondolkodni kell vagy figyelni akkor az már nekik sz*r film.. egyből oltások stb...Egyébként (ezt most általánosságban mondom) nem lep meg, hogy ekkora az értetlenség a film kapcsán, ha az emberek ennyire nem figyeltek a film alatt (pedig ez volt a leginkább szájbarágott jelenet)
Én szeretem az ilyen filmeket ahol elmélkedni kell, gondolkodni, figyelni.
Az a "poén", hogy olyan értékeléseket is olvastam, hogy Scott halálát kívánták![]()
az emberi butaság határtalan..... ha egy kicsit használni kell azt a kis agyacskát akkor gáz van és egyből sz*r minden..
kulonbozek vagyunk, nem várhatod el mindenkitol, h film után otthon elmélkedjen h ez most az LN 543 bolygón a masik film meg az LN 32765-ön játszódott és kulonben sem értem mit miért és hogyan
sokan beultek ugy h látnak vmi halivudi kokemeny akciófilmet, ahol 20 svarcenegger, vmi atomgigafegyverrel halomra lő 25millió alient és minden pörög, forog és villog a filmben. ők nekik nem tetszett és kész.
(ugatok, de a filmet nem láttam még

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Amúgy igen...az Eredetnél is ez volt, sok okos nem értette, és akkor "húú mekkora szhar film"REMY írta: Az a "poén", hogy olyan értékeléseket is olvastam, hogy Scott halálát kívánták![]()
az emberi butaság határtalan..... ha egy kicsit használni kell azt a kis agyacskát akkor gáz van és egyből sz*r minden..

annyira nem tudom sajnálni az olyanokat akik csak úgy tudnak filmet nézni, hogy ha egy kicsit is gondolkodni kell vagy figyelni akkor az már nekik sz*r film.. egyből oltások stb...Egyébként (ezt most általánosságban mondom) nem lep meg, hogy ekkora az értetlenség a film kapcsán, ha az emberek ennyire nem figyeltek a film alatt (pedig ez volt a leginkább szájbarágott jelenet)
Én szeretem az ilyen filmeket ahol elmélkedni kell, gondolkodni, figyelni.
Az a "poén", hogy olyan értékeléseket is olvastam, hogy Scott halálát kívánták

Gondolom mivel Weyland megfiatalítása volta fő cél, ezért le akarta tesztelni a cuccot valakin, és sztem (legalábbis én ezt tartanám nagyon zseniálisnak) Davidben dolgozott a kisördög, hogy ha Holloway válaszokat akar, akkor most megkaphatja (nekem legalábbis ezért ütött nagyon nagyot ez a beszélgetésük)REMY írta:David beszélt Wayland-el és lehet, hogy ő mondott neki valami utasítást. Mert láthattuk, hogy előtte David elemezte a vázát amit kicsempészett a teremből. És azt a bizonyos fekete trutyit tette bele Holloway poharába.
Egyébként én arra gondolok, hogy mindkét emberből Alien lett volna, legalábbis abból kiindulva, hogy Holloway DNS-e (az embrión keresztül) végül arctámadóvá mutálódott
Egyébként (ezt most általánosságban mondom) nem lep meg, hogy ekkora az értetlenség a film kapcsán, ha az emberek ennyire nem figyeltek a film alatt (pedig ez volt a leginkább szájbarágott jelenet)
ha szereted az Alien filmeket. és képes vagy felfogni az olyan filmeket amik nem szájbarágósak és szeretsz elmélkedni akkor tetszeni fog.Gareth Tello írta:Látom, téma a Prometheus.![]()
Én még nem láttam. Akinek már volt hozzá szerencséje, mit javasol? Érdemes megnézni?
nálam nagy kedvenc lett.
-
- Az Év fórumozója 2013
Látom, téma a Prometheus.
Én még nem láttam. Akinek már volt hozzá szerencséje, mit javasol? Érdemes megnézni?

David beszélt Wayland-el és lehet, hogy ő mondott neki valami utasítást. Mert láthattuk, hogy előtte David elemezte a vázát amit kicsempészett a teremből. És azt a bizonyos fekete trutyit tette bele Holloway poharába.soadroli írta:Remy, egy kérdés(ha már így beleélted magad)
David minek és mit dobott Holloway poharába?
És minden bizonnyal az lett volna Holloway-el is mint Fifildel, de Fifild nagy mennyiségű fekete trutyit kapott az arcába míg Holloway kisebb mennyiséget ezért lassabb volt az átalakulás. De nem tudtuk meg hogy mi lesz vele mert felgyújtották. De valószínűleg ő is olyan idegbeteg alak lett volna.
A másik elmélet, hogy Holloway említi, hogy bármit megtenne a felfedezés érdekében... Ezért David ezt úgynevezett parancsnak is vélhette és ezért tette bele a poharába (de ez nagyon belebeszélésnek tűnik) inkább az előző eset jöhetett létre.
de ami 100% hogy az a fekete trutyi ment David poharába. De ezt mutatták is a filmben.
persze nem kell ám mindent 100%ra venni amiket írok.

Amúgy én élvezem ezt, hogy a nézőnek kell elmélkedni egy filmen

- csababarca
azt a fekete trutyit nem? amivel mint mostmár tudom életet teremtenek.soadroli írta:Remy, egy kérdés(ha már így beleélted magad)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Remy, egy kérdés(ha már így beleélted magad
)

azok a vázák és a tojások eléggé külön álló dolgok.
Elméletileg a vázákban az a fekete trutyi a Xenomorphok DNS-éből vannak előállítva mellyel életet hozhatnak létre a Tervezők. Tehát a tervezők kísérleteztek az Alieneken, hogy életet állítsanak elő vagy éppen pusztítsanak vele.
Abból is lehet gondolni, hogy az Alieneket nem ők hozták létre, hogy abban az ARC teremben a falon egy Alien dombormű van.
A tojásokat a királynő rakja. és az Alien 1-ben látszott, hogy abban az űrhajóban a tojások rendezetten voltak rakva és egy védő réteg szerű izé volt rajtuk.
Gondolom a Tervezők kísérletezés céljából szállították azokat és 1 elszabadult és az miatt zuhant le az a gép és az miatt keletkezett az a lyuk a Space Jockey hasán.
vééégre lehet dumálni a Prometheusról
minő felüdülés 
Elméletileg a vázákban az a fekete trutyi a Xenomorphok DNS-éből vannak előállítva mellyel életet hozhatnak létre a Tervezők. Tehát a tervezők kísérleteztek az Alieneken, hogy életet állítsanak elő vagy éppen pusztítsanak vele.
Abból is lehet gondolni, hogy az Alieneket nem ők hozták létre, hogy abban az ARC teremben a falon egy Alien dombormű van.
A tojásokat a királynő rakja. és az Alien 1-ben látszott, hogy abban az űrhajóban a tojások rendezetten voltak rakva és egy védő réteg szerű izé volt rajtuk.
Gondolom a Tervezők kísérletezés céljából szállították azokat és 1 elszabadult és az miatt zuhant le az a gép és az miatt keletkezett az a lyuk a Space Jockey hasán.
vééégre lehet dumálni a Prometheusról

- csababarca
Mondjuk akkor lehet nem nekem szánták,de ettől függetlenül még tetszhetett volna. és nem is negatív a véleményem róla,hanem semleges.REMY írta: ugyan az a helyzet... 2 gép nem tud lezuhanni az egész univerzumba?? Amúgy is ami az Alienben volt abban már tojások voltak, ebben nem. Semmi köze nincs a 2 gépnek egymáshoz.
És nem is olyan előzmény film ez aminek a végén egy tökéletes összekapcsolódás van az első rész és ez között. Nagyon nagy az Alien univerzum és sok mellékágra ki lehet térni. Nem kell, hogy egyből a lényegre térjenek.
Az alienben tojások voltak,a Prometheusban meg olyan hengeres izék,amikből szintén az arcratapadós dolog keletkezett...szóval nincsenek messze egymástól a dolgok,de legyen,hiszek neked és elfogadom,hogy teljesen más a két hajó története.

Csak nekem túl sok dolog vágott egybe főleg az Alien első fél órájában a Prometheussal,hogy úgy ítéljem meg,hogy ez egy újragondolt Alien sorozat akar majd lenni,de akkor nincs igazam.
Mondjuk nem is neked szánták a filmet, akiknek nem jött be az Alien sem. (sry semmi rosszindulat) Ezért is van kétes vélemény róla, mert akik nem tudják értékelni az Alien filmeket VAGY nem is látták, azok is szépen elmentek a moziba és megnézték.. aztán jöttek kifelé és jöttek a negatív megítélések.csababarca írta:Nah jó mindegy,hülye vagyok ehhez a filmhez akkor szerintem.
Ugye a Prometheus végén lezuhant a hajó. én a lezuhant állapotáról beszélek. Pont itt az ALien egyben meg ugyan úgy le van zuhanva egy másik hajó,másik bolygón? ez nekem nem áll össze sehogy sem.
Persze nem egy rész lesz a Prometheusból,akkor még van idő kibontani,vagy ezt a helyszínt is bemutatni,de akkor a Prometheus nem közvetlen előzményfilmje ennek,hanem egy új sorozatot indított el,ami majd az Alien 1-el valamikor összeér.
Mindenesetre elég zavaros ez az egész.nekem legalábbis.
De nem csak e zavar miatt nem tetszik,nekem nagyon unalmas,vontatott ez az egész,alig történik valami.
ugyan az a helyzet... 2 gép nem tud lezuhanni az egész univerzumba?? Amúgy is ami az Alienben volt abban már tojások voltak, ebben nem. Semmi köze nincs a 2 gépnek egymáshoz.
És nem is olyan előzmény film ez aminek a végén egy tökéletes összekapcsolódás van az első rész és ez között. Nagyon nagy az Alien univerzum és sok mellékágra ki lehet térni. Nem kell, hogy egyből a lényegre térjenek.
- csababarca
Nah jó mindegy,hülye vagyok ehhez a filmhez akkor szerintem.
Ugye a Prometheus végén lezuhant a hajó. én a lezuhant állapotáról beszélek. Pont itt az ALien egyben meg ugyan úgy le van zuhanva egy másik hajó,másik bolygón? ez nekem nem áll össze sehogy sem.
Persze nem egy rész lesz a Prometheusból,akkor még van idő kibontani,vagy ezt a helyszínt is bemutatni,de akkor a Prometheus nem közvetlen előzményfilmje ennek,hanem egy új sorozatot indított el,ami majd az Alien 1-el valamikor összeér.
De nem csak e zavar miatt nem tetszik,nekem nagyon unalmas,vontatott ez az egész,alig történik valami.
Szerintem a Prometheus is egy idő után klasszikus lesz, majd megláSSátok.
Főleg ha összehoznak egy überkirály 2. részt
Messideco akkor mi nagyjából egy helyen járunk a filmmel
Főleg ha összehoznak egy überkirály 2. részt

Messideco akkor mi nagyjából egy helyen járunk a filmmel

csababarca írta:értem. de mégis minden egybevág. ugyanaz a hajó van ott lezuhanva,ugyanúgy néz ki az irányítófülke stb. azért elég véletlenszerű és valószínűtlen,hogy ugyanaz történjen meg kétszer. szerintem itt inkább egy bakiról van szó,amit utólag ezzel próbáltak javítani,hogy más elnevezést adtak a bolygónak,vagy szimplán újragondolták a történetet ezzel.Plusz ott van a szintén robot Ash,akinek szinte ugyanaz a karaktere mint Davidnek volt,ugyanazzal a szerepkörrel.REMY írta:
csababarca azért nem tudsz összefüggést találni a 2 űrhajóval meg SJ-val mert nem ugyan az a bolygó van a 2 filmbenAlien ben az LV-426 a Prometheusban meg LV-223 van.
Nekem ez a film inkább egy újragondolásnak tűnik,mintsem előzménynek.
egyszerű a magyarázat.... több űrhajó is van. Egyrészt amikor megérkeztek a bolygóra látszódott, hogy több olyan építmény van egymástól párhuzamos irányban. Másrészt ami a Prometheusban volt űrhajó az nem volt lezuhanva, hanem egy "garázsban" állt. Míg az Alien 1-ben lezuhant űrhajót láthatunk, mivel sziklás helyen helyezkedett el.
+ Ami az Alienben volt űrhajó. Abban a belső tér másmilyen volt. Az irányítófülkében nem voltak hibernáló kapszulák.
Ezeknek a Tervezőknek van saját bolygójuk és amit a prometheusban láthatunk az csak egy kísérleti bolygó volt.