Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 18:02:59

Visca el barca-val sok mindenbe nem értünk egyet. Számomra csak Kubrick olyan, akinek egyetlen filmjét sem szeretem.

Szerintem a filmklub nem arról szól hogy a kedvenc filmjeinket ajánljuk, ozsi :wink:

nem írtam olyat,h a kedvencedet, de ajánlani úgy szoktak SZERINTEM, hogy saját maguk tisztában vannak vele, látták már esetleg, és van már róla véleményük ---> ergo, ajánlják,mert kíváncsiak, hogy mások miképp vélekednek róla, vagy egyszerűen mert tetszett. Amúgy te dolgod, szemet ütött ez nekem, megjegyeztem, pont :) Ozsi
Kép
"And my heart will leave you never."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.04.30. 17:53:19

Megint idepofátlankodok egy építő kritikával :D:D:D

nekem a film klubbal teljesen ellentmondó,hogy valaki látatlanul AJÁNL (:DDDDD) filmet, ezt még is hogy? :D /még nem ettem sosem kagylót, de neked ajánlom :D/

rem segítettem :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.30. 17:46:27

messideco írta:Nem kell bocsánatot kérni, mondtam, hogy látatlanul ment az ajánlás. De örüljetek, mert a Rosemary gyermeke ment volna ehelyett. .. :P
hát én kb 10 éve láttam, de emlékeim szerint egy bőven nézhető kategoria, aminek legalabb van vmi nyomasztó hangulata. meg én amugy is szeretem ezeket a C kategorias oldschool horror filmeket.

le lehet hurrogni de ez a polanski-coppola 60-as, 70-es évek filmgyártás SZÁMOMRA rettentően "nem jó".

ők nem az én ízlésvilágomnak megfelelő filmeket készítettek. mindegyiktől láttam egy jó pár filmet, de kb nem tudnék egy olyat se mondani ami ugy igazán tetszett, és bármikor újra megnézném.

jó, a keresztapa jó film, de a gengszter kategorián belül is van 100 másik film amit előbb megnéznék...

ez van :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 17:11:11

Nem kell bocsánatot kérni, mondtam, hogy látatlanul ment az ajánlás. De örüljetek, mert a Rosemary gyermeke ment volna ehelyett. .. :P
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.30. 16:11:19

magánbeszélgetés

először is, aki szinkronosan akarja nézni az csak a dvd verziot szerezze be (abból se a "jethro" félét), az xvid-nek csak a felén van szinkron, marha idegesito, hogy hol magyar, hol angol...

magáról a filmről.

aki arra vágyik, hogy majd beteszi és lesz egy kellemes 2 órája, az óriásit fog csalódni. nekem ez a film a tökéletes példája annak hogy egy jó rendező (márakinek, én nem szeretem coppolát) és egy jó színész is tud csinálni "nem jót".

próbálok rájönni coppola mi az Isten nyilát akart ebből az egészből kihozni, de vhogy nem tudom. gondolom egy magándetektív vívódást, ami a munkájával jár, de nekem ebből az érzésből alig jött le vmi. unalmas, vontatott, sehova nem halad az egész történet, lötyögés az egész. ha egy szóval akár jellemezni az egészet: erőtlen.

pedig most ilyen merengős hangulatban néztem és ehhez a filmhez sztem ez kell. de még így sem. alig vártam hogy vége legyen. sőt, ahhoz is nagy erő kellett h ne tekergessem végig...

amugy biztos jo film, mert a porton, meg az imdb-n is magas pontszámmal rendelkezik...

bocs előd, de nekem ez

5/10 (ez a létező legrosszabbtól egy fél fokkal jobb :D)

szerk: próbálok vmi hasonlo filmen, gondolkozni, talán jack nicholsonnal az ígéret megszállotja az ami eszembe jut. nah, az erős film.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.30. 13:36:26

Magánbeszélgetés
Ilyen vontatott és unalmas filmet nagyon rég láttam. Szinte semmi nem történik benne, és az is többségében kiszámítható. Esetleg érdemes lett volna jobban a főszereplőre fókuszálni, de még az sem sikerült rendesen. Ehhez a filmhez képest az Élet fája egy pörgős akció
10/5
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.04.30. 13:18:59

Na akkor a mostanában nézett filmek.
Habár nem tudok jól jellemezni, ezért inkább csak pár szó, és pont :D

Trancsírák:
Az egyik legjobb komédia horror amit láttam. Baromira bejött ez a film. 10/8

Moneyball:
Egy csomószor láttam magon, hogy mennyien letöltötték, de valahogy nem tartottam jó filmnek előzetes alapján, meg a story alapján, de ez nagyon betalált. Szerintem minden sportbarátnak tetszene ez a film. 10/10

Hogyan lopjunk felhőkarcolót:
Rosszabbra számítottam, de volt benne 1-2 jó poén. Na jó, inkább csak 1, de összességében nem volt olyan tragédia. 10/6.5

Borat:
Haverjaim el vannak ájulva tőle, nagy klasszikus meg minden, de fél óra után kikapcsoltam. Jobban várom A diktátort. 10/3

Selyemfiú a pácban:
Elég jó kis film volt, viszont nagyon gyenge befejezéssel. Meg az eleje sem volt az igazi, egyszer csak belecsöppenünk máris a közepébe. De a közepe viszonylag jó :) 10/6
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.30. 12:44:40

visca el barca írta:man on a ledge

egyszernézős, kellemes kikapcsolódást nyújtó dráma/krimi/thriller féleség.

nem korszak alkotó film, de egy kis esti szórakozásra teljesen megfelel
Nem rég láttam, egyetértek.
Kb. ugyanaz csak még egy szinttel gyengébb:

The Samaritan

S. L. Jackson és egy alsó kategóriás thriller. Mondjuk lekötött, nem volt nehéz hiszen össz-vissz másfél óra. A vége viszont nagyon csöpögős lett, még amerikai szemmel is csöpögős. :lol:
5/10
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.30. 12:36:04

man on a ledge

egyszernézős, kellemes kikapcsolódást nyújtó dráma/krimi/thriller féleség.

nem korszak alkotó film, de egy kis esti szórakozásra teljesen megfelel
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.30. 12:19:38

Huhh, nem Lynch. :D
Érdekesnek tűnik, Hackman-Coppola kettős neve nekem elég.
Holnap meg is nézem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 00:38:25

Kizárunk emiatt :lol:
Hétfő éjjelig van a határidő, úgyhogy szerintem nincs probléma. :wink:

Kész, nem várok én sem tovább.
Ajánlásom:

Magánbeszélgetés

Egy olyan filmet választottam, melyet még én sem láttam eddig.
Remélem nem lövök vele mellé, jó szórakozást mindenkinek :)
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2012.04.30. 00:33:11

messideco írta:Három elmaradt ember van eddig a filmmel, vagyis ez nem elmaradás, még időben vannak holnapig.
Még egyelőre nem dobom be, várok egy kicsit.
Holnap megnézem, már ma akartam, csak bontottuk faterral a melléképületet...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 00:27:33

Három elmaradt ember van eddig a filmmel, vagyis ez nem elmaradás, még időben vannak holnapig.
Még egyelőre nem dobom be, várok egy kicsit.
Kép
Faust
Madridista

2012.04.29. 20:04:12

Amenábar-maraton, vol. 1

Halálos tézis (Tesis, 1995)

Emberünk első nagyjátékfilmjéhez igen merész témát választott: a főszereplő leányzó az audiovizuális erőszakról ír dolgozatot az egyetemen, és anyagkutatás közben (kissé faramuci módon) rátalál egy snuff filmet tartalmazó kazettára, melyben egy volt diákot vernek halálra, majd darabolják fel. Egy horror/erőszakfüggő sráccal elkezdenek nyomozni, és kiderül, hogy több diák eltűnt már az iskolából az elmúlt években, és valószínűleg mind a snuff"maffia" áldozatai lettek, mely az egyetemen működik.

Kezdjük a negatívumokkal. :mrgreen: Sokszor elég elcsépelt dolgokat láthatunk a filmben, logikai bukfenceket, fárasztó elemeket. A minőségi skála a filmen belül nagyon ugrál, egyszer nagyon élvezed, máskor meg tekernéd tovább. Látszik, hogy első rendezésről van szó, még nem igazán letisztult és jól vezetett a film.

Viszont nagyon hangulatos filmről van szó, érdekes témával, és néhol biza nagyon feszült egy darab. A két órás játékidő többé-kevésbé könnyedén megy el, és még az is megbocsájtható, hogy lehet előre tudni, ki a szervezője a hálózatnak, ki a kínzó fél. Jó kis suspenseful thriller, érdekes atmoszférával (teljesen spanyol filmről van szó) A műfaj kedvelőinek ajánlani tudom, bár nem egy világmegváltó darab. Hatfelet akartam rá adni, de a hangulat, és a záró képsorok miatt megérdemli a hetest.

7/10
Kép
Faust
Madridista

2012.04.29. 19:27:18

Megnéztem a Halálos tézist, elég felemás, vannak kimagaslóan jó és kimagaslóan rossz részei, összeségében pöpec kis film, estefelé írok róla bővebben.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.29. 18:58:59

kurdt írta:Tényleg, Nevem Samut látta már mindenki?
Én még nem, de holnap vagy holnapután meglesem.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.04.29. 18:58:39

Szerintem nem látta még mindenki :(
Amúgz változott, és olyan film, amit még nem láttam, de te biztosan.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.04.29. 17:19:02

messideco írta:Majd éjfél után 1 kerek perccel jön az ajánlásom :)
Fantörpikus.
Mivel én már tudom, hogy mit ajánlasz (ugye nem változott azóta?) és láttam is az adott filmet, ezért majd szerdán vagy csütörtökön, amikor alkalmam lesz rá, írom a véleményt. 8)

Tényleg, Nevem Samut látta már mindenki?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.29. 17:15:44

Majd éjfél után 1 kerek perccel jön az ajánlásom :)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.29. 15:51:24

csababarca írta:Avengers-Bosszúállók.

Nah ez igen,így kell szuperhősfilmet csinálni!
Minden a helyén,egyensúlyban a sztori az akcióval,semmi sincs túlzásba véve.
A sok szereplő megfelelő játékpercet kap,nincs elhanyagolva senki.
Mark Ruffalo meg a legjobb Hulk,akit találhattak a szerepre.
Mindenki nézze meg aki teheti,mert nem Bay-féle robbantsunk fel mindent cucc az egész,hanem komoly a film mondanivalója is.
Persze akkor lehet normálisan értékelni a filmet,ha a helyén kezeli a néző. És ez egy akció-képregényfilm,a legjobb fajtából.

Nem cifrázom, ez bizony kőkeményen 9,5/10. (az előző mondatot figyelembe véve.)
És csak azért nem adok 10est,mert nyáron lesz egy záró Batman,amire tartalékolok.
Egy-az-egyben ez véleményem, viszont erre azért 9,5-et nem adnék, mert meg sem közelít egy igazán komoly hangulatú és mondanivalójú filmet.
Viszont nagyon szeretem az ilyen Avengers-féléket is, szóval egy rossz szavam sem lehet rá (főleg az ilyen titános-csatahajós-robotos próbálkozások tömkelegében)
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.29. 15:03:54

visca el barca írta:tegnap megnéztem a sherlock holmes 2. részét. és bár nagyon nyűgös voltam éjszaka, azt kell h mondjam, tetszett. az első fél óráért kár, mert az nagyon gyenge lett, de összességében méltó folytatás lett belőle!
Én most néztem meg. Nekem is abszolút bejött, szórakoztató és helyenként nagyon látványos volt. Nálam ez a második rész veri az elsőt.
7/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt
Megmentő :)

2012.04.29. 13:35:35

Faust írta:Alejandro Amenábar
A Más világ nekem sem jött be, ráadásul a befejezéstől sem dobtam akkora hátast, de az még azért rendben volt. Ezen kívül megvolt még az Abre los ojos (Nyisd ki a szemed) és a Belső tenger is. Mindkettő jó, de egyikre sem mondanám, hogy kiemelkedő.

Viszont a Tesist már régóta meg akarom nézni, mert az állítólag jó kis horror/thriller...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.29. 09:20:38

Faust írta:Valaki ismeri behatóbban a munkásságát?
Én is a Más világot láttam tőle, valamint az Agorát. Szóval annyit tudok mondani csak, hogy az Agorát viszont eléggé középszerűnek tartom

De ahogy látom a többi filmje jobb, úgyhogy felkerült a listámra
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.29. 08:36:26

Sajna a másik gépről is eltűnt már a film, viszont eszembe jutott valami.

Úgy rémlik nekem, hogy ezek az indiai részek egy-egy gondolat közben lettek bevágva, nem lehet, hogy itt is erről van szó?
Tehát András elmond valamit aztán utána jön az említett rész?

Egyébként szerintem nézd végig, mindenképp.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Faust
Madridista

2012.04.29. 03:28:24

Megvan a következő rendező maratonom "tárgya". Az illető: Alejandro Amenábar

A Madridista Filmklub első turnusában találkoztunk Más világ című, laposan vezetett, de a végén hatalmasat ütő filmjével. Most lecsekkoltam Imdb-n, és eléggé tetszenek a választott témái, ráadásul átlagpontszámban is elég jó a csávó (bár ez önmagában nem jelent semmit).

Az sem elhanyagolható tény, hogy nem túl hosszú a filmográfiája. :) Valaki ismeri behatóbban a munkásságát?
Kép
Válasz küldése