Offtopic
- Kash
- Entrenador del Barça
Igaz, egyetértek veled.Azért ők még mindig szívességet tesznek nektek,szóval óvatosan a nagy felháborodással. Az oldal fenntartásából nem a fordítót fizetik ki, valószínűleg, plusz te nem is áldoztál erre,úgyhogy neked aztán végképp csak hálásnak kell lenned,hogy egyáltalán lefordítják valamikor.
Meg is kaptam szépen az IP bannomat...Na mind1, nem ők az egyetlen magyar fordító csapat.

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Azért ők még mindig szívességet tesznek nektek,szóval óvatosan a nagy felháborodással. Az oldal fenntartásából nem a fordítót fizetik ki, valószínűleg, plusz te nem is áldoztál erre,úgyhogy neked aztán végképp csak hálásnak kell lenned,hogy egyáltalán lefordítják valamikor.Kash írta:Ma reggel felkeltem, élni nem volt kedvem, de eszembe jutott, hogy ma jelenik meg magyar fordítással a kedvenc mangám.![]()
Elindulok kissebb mosollyal suliba, mondom magamban, hazaérek arra 20:00 óra körül, kicsit kikapcsolódok, elolvasom amit kell. Hazaérek, ledobom a táskám, megiszom a kávém, kajálok, na mondom, már csak a lazítás hiányzik. Felmegyek az oldalra, ahol vannak a mangák, erre kiirja egy moderátor, (bár inkább egy mezei programozónak mondanám, aki ki-be tudja kapcsolni a vírusirtót) hogy a forditónk megfázott...Holnap jön a manga. Itt teljesen elborult az agyam. Az egészben a létező legidegesítőbb, hogy nem olyan régen adományozást szerveztek az oldalnak, mert minden weboldalnak pénzre van szüksége a fenntartásához...Erre egy megfázás miatt többszáz olvasóval szúrnak ki, akik pénzt is fektettek abba, hogy minden héten legalább 1x eltudják olvasni kedvenc mangájukat, ez a hülyegyerek meg megfázás miatt nem fordít le 18 oldalt, midnen oldalon kb 4 mondatot. Felhábirító...Még jó, hogy nem fizettem be én is.Be is olvastam az oldal modjainak, velem nem szívóznak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Kash
- Entrenador del Barça
Ma reggel felkeltem, élni nem volt kedvem, de eszembe jutott, hogy ma jelenik meg magyar fordítással a kedvenc mangám.
Elindulok kissebb mosollyal suliba, mondom magamban, hazaérek arra 20:00 óra körül, kicsit kikapcsolódok, elolvasom amit kell. Hazaérek, ledobom a táskám, megiszom a kávém, kajálok, na mondom, már csak a lazítás hiányzik. Felmegyek az oldalra, ahol vannak a mangák, erre kiirja egy moderátor, (bár inkább egy mezei programozónak mondanám, aki ki-be tudja kapcsolni a vírusirtót) hogy a forditónk megfázott...Holnap jön a manga. Itt teljesen elborult az agyam. Az egészben a létező legidegesítőbb, hogy nem olyan régen adományozást szerveztek az oldalnak, mert minden weboldalnak pénzre van szüksége a fenntartásához...Erre egy megfázás miatt többszáz olvasóval szúrnak ki, akik pénzt is fektettek abba, hogy minden héten legalább 1x eltudják olvasni kedvenc mangájukat, ez a hülyegyerek meg megfázás miatt nem fordít le 18 oldalt, midnen oldalon kb 4 mondatot. Felhábirító...Még jó, hogy nem fizettem be én is.
Be is olvastam az oldal modjainak, velem nem szívóznak.

Elindulok kissebb mosollyal suliba, mondom magamban, hazaérek arra 20:00 óra körül, kicsit kikapcsolódok, elolvasom amit kell. Hazaérek, ledobom a táskám, megiszom a kávém, kajálok, na mondom, már csak a lazítás hiányzik. Felmegyek az oldalra, ahol vannak a mangák, erre kiirja egy moderátor, (bár inkább egy mezei programozónak mondanám, aki ki-be tudja kapcsolni a vírusirtót) hogy a forditónk megfázott...Holnap jön a manga. Itt teljesen elborult az agyam. Az egészben a létező legidegesítőbb, hogy nem olyan régen adományozást szerveztek az oldalnak, mert minden weboldalnak pénzre van szüksége a fenntartásához...Erre egy megfázás miatt többszáz olvasóval szúrnak ki, akik pénzt is fektettek abba, hogy minden héten legalább 1x eltudják olvasni kedvenc mangájukat, ez a hülyegyerek meg megfázás miatt nem fordít le 18 oldalt, midnen oldalon kb 4 mondatot. Felhábirító...Még jó, hogy nem fizettem be én is.

- visca el barca
- Presidente del Barça
mennyi hülyeség te jó ég
biologus papa nyitja ki az ajándékát, majd csalódottan morogja a bajsza alatt: már megint kolera... tavaly is ezt kaptam...
biologus papa nyitja ki az ajándékát, majd csalódottan morogja a bajsza alatt: már megint kolera... tavaly is ezt kaptam...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

ITT találsz párat,bár nem a teljes kollekció,viszont magyar oldal,szállítással nem lehet gond.Gareth Tello írta: Amúgy köszi az oldalt, pont tavaly gondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha öcsémet meglepném egy jó kis óriásbacilussal, de végül sajnos nem találtam olyan céget, amely vállalta volna a kiszállítást Magyarországra.No de majd most.
![]()
Amit Bob linkelt az nagyon bitang,ismerem én is

-
- Az Év fórumozója 2013
Mondom, hogy indítanod kéne egy blogot.Tim írta:Most hogy meg volt a fizika óra,beszéljünk valami fontosabbról.
Így karácsony közeledtével biztos sokan gondolják úgy,hogy idén valami különlegeset szeretnének ajándékozni.Nekik remek választás lehet ez a kedves kis webshop,ahol plüss mikrobákat,bacilusokat,vírusokat,élősködöket vásárolhattok.:http://www.giantmicrobes.com/us/main/gi ... originals/

Amúgy köszi az oldalt, pont tavaly gondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha öcsémet meglepném egy jó kis óriásbacilussal, de végül sajnos nem találtam olyan céget, amely vállalta volna a kiszállítást Magyarországra.

Aki pedig esetleg gyönyörű vasúti hidat szeretne ajándékozni szeretteinek, annak ezt a modellt ajánlom:

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
http://mtro.hu/ajandek/okostojas-vilags" target="_blank ... talalmany/
Én mindig imádtam az ilyen ördöglakat típusú játékokat. Nagyon érdekes, s rohadt jó ötlet, Rubik Kocka 2.0
Én ezzel szoktam olykor szórakozni:
http://www.kongregate.com/games/nikital/interlocked" target="_blank
Én mindig imádtam az ilyen ördöglakat típusú játékokat. Nagyon érdekes, s rohadt jó ötlet, Rubik Kocka 2.0

Én ezzel szoktam olykor szórakozni:
http://www.kongregate.com/games/nikital/interlocked" target="_blank
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.12.03. 21:06:04-kor.

Most hogy meg volt a fizika óra,beszéljünk valami fontosabbról.
Így karácsony közeledtével biztos sokan gondolják úgy,hogy idén valami különlegeset szeretnének ajándékozni.Nekik remek választás lehet ez a kedves kis webshop,ahol plüss mikrobákat,bacilusokat,vírusokat,élősködöket vásárolhattok.:http://www.giantmicrobes.com/us/main/gi ... originals/
És ki ne örülne például egy ilyen cuki húsevő baktériumnak?

Egyúttal a biológia órát is letudtuk
És ki ne örülne például egy ilyen cuki húsevő baktériumnak?

Egyúttal a biológia órát is letudtuk

felhajtóerő nem függ a sűrűségétől,szóval hat rá. (szerk:bocs,ez nem pontos. lehet sűrűségből is származtatni) F=m*g*V. felhajtóerő=tömeg*grav(9,81)*térfogatDeus írta: Ha jól értelmezem, arra gondolsz, hogy a pingpong labdás víz megy fel? Ha igen, akkor
Nálam meg pont fordítva jött ki az elmémbenA pingpong labdás víz megy le. Mivel felhajtó erő miatt nyomná le a vízzel teli edényt, hogy felszínre jusson a labda. (A víz sűrűbb mint a pingpong labda (levegő)). Mint pl. a Balatonon a teniszlabdát nyomod le a vízbe, és érzed a kezedben hogy jönne már fel a teniszlabda a vízfelszínre. Csak Balaton az nem megy le, mert fix talajon van. De ha mérleget veszünk figyelembe, akkor már látható a hatása.
A betongolyós/fémgolyós vízben a golyónak nincs felhajtó erőhatása, mert nehezebb a víznél, ergo lefelé megy. De mivel kivan kötve, ezért nem nyomja le a mérleget, tehát állna.
térfogatuk egyforma,a gravitáció nyilván egyforma,a tömegük nem.
erők oldalanként:
bal: gravitációs erő,mely az egészre hat+gravitációs erő a labdára+tartó erő-felhajtóerő
a gravitációs erőt ki is húzhatjuk,ugyanúgy hat a túloldalra is.
mivel a labda nyugalomban van,a felhajtóerő nagysága megegyezik a labdára ható gravitációs erő és a tartóerő összegével. tehát az erők előjeles összege 0.
a jobb oldalon,a gravitációs erő elhagyása után a golyóra hat a G=m*g,melynek nagysága-a nyugalmi helyzetéből adódóan- egyenlő a golyóra ható felhajtóerő és a tartóerő összegével.
ez szintén 0.a mérleg nem mozdul.
nem tudom sikerült-e normálisan leírni
és még számoltam is nektek egy kicsit:
pingpong labda(szabványos)
m=0,002465kg
d=37,7mm
V=0,001116 köbméter
a víz sűrűsége 1000kg/köbméter
a felhajtóerő: F=ró(víz)*g*V=10,95N tehát független a tömegtől. így mindkét golyóra egyforma nagyságú hat.
az acél átlagos sűrűsége 7800kg/köbméter
V=ua
G=m*g=85,39N. ebből levonva a felhajtóerőt 74,444N terheli a tartó kötelet,de mivel az egy külső erő,így a rendszerre nincs befolyással.
- Deus
- Boixos Nois
Kash írta:Nekem ami első ránézésre furcsának tűnik, hogy egy ping pong labda hogyan tud elmerülni!?
Aki ezt megmagyarázza, annak a megoldást is elmondom. ( Mivel lehetne megtömni egy ping pong labdát? Bármivel, de nincs egy olyan dolog sem, ami csak a víz közepéig meríti el a cuccot, és nem a legaljáig.) Furcsa dologo gondolkodni.![]()

Ha jól értelmezem, arra gondolsz, hogy a pingpong labdás víz megy fel? Ha igen, akkorMihu írta: Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt.

Nálam meg pont fordítva jött ki az elmémben

A betongolyós/fémgolyós vízben a golyónak nincs felhajtó erőhatása, mert nehezebb a víznél, ergo lefelé megy a golyó. De mivel kivan kötve, ezért nem nyomja le a mérleget, tehát állna.
Tömören, a kulcs az egészben az anyagsűrűség sztem.
Levegő < Víz < Fém, beton
Tim írta:Pontosan. És mivel tudom mit akarsz kérdezni,elárulom hogy a kötél víz alatt is kötő,kétkomponensű ragasztóval van rögzítve. A fém golyó is,mivel univerzális a ragasztó.

- Mihu
- Director del Fútbol
Hát ezt a példát nem igazán értem, megfogalmaznád máshogy légyszi? Mert nem igazán tudom elképzelni most magam elé, hogy mire gondoltálgergo9 írta:Akkor ezen logikán továbbmenve ha úszik egy labda egy vödör vízben úgy nehezebb mintha a labda a vízben lenne?Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt.

Egyébként én arra gondoltam, hogy mivel a labda szeretne felfele törni, de rá van kötve a kötélre, így az valamilyen szinten húzza felfelé magával az edény alját, még akkor is, ha megmozdítani persze nem tudja, mert nincs akkora felhajtó ereje a levegővel telt labdának. Ez olyan, mint mikor egy héliumos lufira rákötsz egy tárgyat. Csak itt nem a levegő a közeg, hanem a víz. De pont a víz miatt van felhajtó erő, mert a labdában levegő van.

-
- Az Év fórumozója 2013
Tim, honnan szeded ezeket a dolgokat? Hihetetlen.
Komolyan kéne indítanod már egy blogot "Olyan dolgok, amelyeket egyébként soha az életben nem találnál meg a neten" címmel.
A példához inkább nem szólok hozzá, örülök, hogy túléltem ezt a pár évet gimnáziumban matekból meg fizikából.

A példához inkább nem szólok hozzá, örülök, hogy túléltem ezt a pár évet gimnáziumban matekból meg fizikából.

-
- Director del Fútbol
Akkor ezen logikán továbbmenve ha úszik egy labda egy vödör vízben úgy nehezebb mintha a labda a vízben lenne?Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt.

- Mihu
- Director del Fútbol
Na már most előre szólok, hogy nem érten az angol fizikus nyelvet, tehát eleve el se olvastam részletesen. Viszont a végeredményt értem
De ebben meg nem vagyok biztos, hogy jó...
Az addig stimmel, hogy a két tartályban ugyan annyi víz van, mivel a két labda térfogata a befolyásoló tényező, a tömegük nem. Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt. Tehát a ping pong labdás tartály nem azonos erővel terhelné lefelé a mérleg bal oldalát, mint a vasgolyós tartály a jobb oldalt. Aztán lehet, hogy én vagyok hülye, de most így ezen megakadtam

Az addig stimmel, hogy a két tartályban ugyan annyi víz van, mivel a két labda térfogata a befolyásoló tényező, a tömegük nem. Viszont szerintem a ping pong labda felhajtó erejének valamilyen szinten ki kellene könnyítenie az edényt. Tehát a ping pong labdás tartály nem azonos erővel terhelné lefelé a mérleg bal oldalát, mint a vasgolyós tartály a jobb oldalt. Aztán lehet, hogy én vagyok hülye, de most így ezen megakadtam

Pontosan. És mivel tudom mit akarsz kérdezni,elárulom hogy a kötél víz alatt is kötő,kétkomponensű ragasztóval van rögzítve. A fém golyó is,mivel univerzális a ragasztó.Petr írta:Alulról fogja a kötél, és nem engedi fel.Kash írta:Nekem ami első ránézésre furcsának tűnik, hogy egy ping pong labda hogyan tud elmerülni!? Aki ezt megmagyarázza, annak a megoldást is elmondom. ( Mivel lehetne megtömni egy ping pong labdát? Bármivel, de nincs egy olyan dolog sem, ami csak a víz közepéig meríti el a cuccot, és nem a legaljáig.) Furcsa dologo gondolkodni.![]()

-
- Entrenador del Barça
Alulról fogja a kötél, és nem engedi fel.Kash írta:Nekem ami első ránézésre furcsának tűnik, hogy egy ping pong labda hogyan tud elmerülni!? Aki ezt megmagyarázza, annak a megoldást is elmondom. ( Mivel lehetne megtömni egy ping pong labdát? Bármivel, de nincs egy olyan dolog sem, ami csak a víz közepéig meríti el a cuccot, és nem a legaljáig.) Furcsa dologo gondolkodni.![]()
- Kash
- Entrenador del Barça
Nekem ami első ránézésre furcsának tűnik, hogy egy ping pong labda hogyan tud elmerülni!?Tim írta:Két napja küzdök hogy belinkeljek egy nyavalyás képet..![]()
Így tudtam csak megoldani:http://imageshack.us/photo/my-images/96/vwbj.jpg/
Szóval,a kérdés az,hogy merre fog billenni a mérleg. Nekem fogalmam sincs,de meggyőzhető vagyok
Aki ezt megmagyarázza, annak a megoldást is elmondom. ( Mivel lehetne megtömni egy ping pong labdát? Bármivel, de nincs egy olyan dolog sem, ami csak a víz közepéig meríti el a cuccot, és nem a legaljáig.) Furcsa dologo gondolkodni.

Látom a bikinik mély benyomást tettek rádvisca el barca írta:ezt a microbikinis oldalon találtad?Tim írta:Két napja küzdök hogy belinkeljek egy nyavalyás képet..![]()
Szóval,a kérdés az,hogy merre fog billenni a mérleg. Nekem fogalmam sincs,de meggyőzhető vagyok![]()

- visca el barca
- Presidente del Barça
ezt a microbikinis oldalon találtad?Tim írta:Két napja küzdök hogy belinkeljek egy nyavalyás képet..![]()
Szóval,a kérdés az,hogy merre fog billenni a mérleg. Nekem fogalmam sincs,de meggyőzhető vagyok

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Pfff..Leírva milyen egyszerűnek tűnik.daffy írta:megoldás a linkben: link

Mindenesetre Agüero komának elkönyvelek egy talpas egyest. Bekarikázva.

megoldás a linkben: link
- MatyiG
- Adminisztrátor
Balra szerintem.Tim írta:Két napja küzdök hogy belinkeljek egy nyavalyás képet..![]()
Vízben lényegtelen a tömegük, viszont ami megtartja a ping-pong labdát, annyival nagyobb a bal oldal tömege, így arra billen, szerintem.

Két napja küzdök hogy belinkeljek egy nyavalyás képet..